• 9.373.064 stemmen

Geregisseerd door: David Greene

Met onder meer: Vanessa Redgrave, Dennis Farina en Nastassja Kinski

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Bella Mafia

"Hell hath no fury like the women of..."

Eens waren de maffiabazen Luciano en Carolla dik bevriend. Na een zakelijke ruzie en gefrustreerd door het privégeluk van Luciano, vermoordt Carolla de zoon van Luciano op gruwelijke wijze. Twintig lange jaren gaan voorbij, waarbij Luciano uit is op wraak. Wanneer hij Carolla in de tang lijkt te hebben, slaat deze echter keihard terug. Hij slaagt erin om in één nacht alle mannelijke Luciano's af te laten slachten. Drie generaties mannen zijn in één klap weggevaagd. Nu gebeurt er iets wat nooit eerder is vertoond in maffiakringen. De vrouwen zweren wraak en nemen zelf wapens ter hand. Oog om oog, tand om tand, niets te verliezen en gedreven door hun onkrenkbare Italiaanse trots.

Graziella Luciano

Anthony Moreno

Mario Domino

avatar van otherfool

otherfool

Trage mafia film met nogal wat soapachtige verwikkelingen tussen de gebruikelijke thema's familie, wraak, eer en bloedvergieten. Kinsski is een mooie leading lady maar verder spat het Santa Barbara niveau van het verhaal van het scherm.

2*.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Is wel aardig. Dat die vrouwen wraak nemen op een moordenaar van hun familie is leuk verzonnen

2,5

avatar van italian

italian

niets meer dan een gewone B-film met alle nodige soap- en B-ingrediënten.

ik had er ook niet zoveel van verwacht maar blijf toch lichtjes teleurgesteld.

Een film over mafia waar de vrouwen vooral de hoofdrol in spelen is toch iets aparts, maar toch is het niet geworden wat het kon worden.

Wanneer de eerste namen op het beeld verschijnen, lijken de beelden daarachter veelbeloven : rouwende vrouwen die dan eens een mes, een touw, een geweer of gif in hun handen hebben. Je denkt : 'tof man! Vrouwen die op eentje mafiabazen gaan doden !kan alleen maar tof worden !' Dat had ik me toch verwacht. Maar het blijven nog altijd vrouwen in een tv-film die niets gedurfds ondernemen maar wel voor de nodige dramatiek zorgen...

Daarom ook nergens spannend of erg geweldadig, maar waarschijnlijk had dat laatste toch niet gekund want aangezien het een tv-film is (volgens imdb) moesten ze zich toch kalm houden wat betreft geweld.

De cast vond ik wel goed genoeg overkomen al bestond die voornamelijk uit B-acteurs behalve Vanessa Redgrave. God mag weten waarom ze hier aan mee gedaan heeft...

De beelden en kleuren van Sicilië zijn prachtig om naar te kijken maar daar blijft het toch bij. Verder heb ik weinig echt mooie scenes gezien.

Weer eens typische ultradramatische mafiamuziek. In The Godfather niet storend en zelfs mooi, dat had hier ook gekund als ze de muziek niet om de twee minuten hadden gebruikt.

Middelmatige en langdradige film over 'het leven als je bij de mafia hoort'. Dat had best bij het plot kunnen staan in plaats van die thrillerachtige omschrijving.

avatar van Film Pegasus

Een film vol verwijzingen naar The Godfather. Zelfs de zoon van de familie heet Michael... Op zich is het wel een origineel idee om de vrouwen aan de macht te laten, maar het geheel is slecht uitgewerkt. Je krijgt nergens de spanning en het epische van een maffiafilm. Met het lage budget is er ook gemikt op een over het algemeen B-cast. Vooral die acteur van Luka is een enorm irriterende acteur. Hij haalt delen van de film echt heel sterk naar beneden.

Misschien ben ik wel het verkeerde doelpubliek en is dit bedoelt als een alternatief voor de maffiafilms gericht op vrouwen. Of was het bedoeld als een doorsnee versie voor tv. In elk geval verre van een klassieker, alhoewel het over het algemeen nog wel leuk was om te zien.Vooral naar het einde viel het wat beter mee, buiten de etter Luka.

avatar van 606

Was beter dan verwacht maar, nog lang geen topper.

Niet altijd was het even spannend en acteren was beetje zwak.

Voor de rest was er een redelijke maffia sfeer.