• 9.372.586 stemmen

Geregisseerd door: David Greene

Met onder meer: Vanessa Redgrave, Dennis Farina en Nastassja Kinski

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Bella Mafia

"Hell hath no fury like the women of..."

Eens waren de maffiabazen Luciano en Carolla dik bevriend. Na een zakelijke ruzie en gefrustreerd door het privégeluk van Luciano, vermoordt Carolla de zoon van Luciano op gruwelijke wijze. Twintig lange jaren gaan voorbij, waarbij Luciano uit is op wraak. Wanneer hij Carolla in de tang lijkt te hebben, slaat deze echter keihard terug. Hij slaagt erin om in één nacht alle mannelijke Luciano's af te laten slachten. Drie generaties mannen zijn in één klap weggevaagd. Nu gebeurt er iets wat nooit eerder is vertoond in maffiakringen. De vrouwen zweren wraak en nemen zelf wapens ter hand. Oog om oog, tand om tand, niets te verliezen en gedreven door hun onkrenkbare Italiaanse trots.

Graziella Luciano

Anthony Moreno

Mario Domino

avatar van tovenaar

tovenaar

Eerlijk gezegd had ik helemaal niet veel verwacht toen ik deze film kocht. Hij was maar een gulden of 5, dus ik dacht, het kan geen kwaad.

Toch was ik aangenaamd verrast door deze film en hij bleek een stuk vetter dan ik in eerste instantie dacht!

Liefhebbers van Mafia-films, die ook zoiets hebben van: hmmm, vrouwen die aan de top staan in de Mafia-wereld... dat kan geen vette film zijn...

fout! gewoon kijken

avatar van roerdomp61

roerdomp61

Jesus!! wat een matig script en slecht spel. Niets is te vergelijken met The Godfather, maar zoiets onbenulligs maken is schaamteloos.

Ik heb 'm tegen m'n zin uitgekeken en daarom verdient hij toch nog 1,5* (wat ik niet kan uitkijken komt op 0,5 tot 1 *)

avatar van sequi

sequi

Inderdaad. Deze film verrast je toch meer dan je denkt. Ik heb deze film al een hele tijd in bezit. Een paar maanden, maar ik heb hem gisteren toch maar gekeke. Ik heb er geen spijt van gehad. Het verhaal dat de vrouwen bezeten zijn door wraak omdat hun mannen in de mafia vermoord zijn is toch beter dan je denkt. Ik zou zeggen: 3.5 sterren.

avatar van McClane

McClane

Zeer matige mafiafilm met tenenkrommend acteerwerk *

avatar van Frieky

Frieky

Een soort mafia-soap. Geen goede film maar wel leuk onderhoudend. Het verhaal zit wel erg leuk in elkaar moet ik zeggen. Had beter gekund, maar zeker waard om een keertje te kijken op een grijze zondagmiddag.

De cast is wel aardig, af en toe herkenbare gezichten:)

2,5 ster voor deze film

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

Dat kan niet vrouwen in de mafia-top, ook al is het "maar" een film.

avatar van TheDon250

TheDon250

Viel me eerlijk gezegt een beetje tegen , The Last Don is beter.

Leuke film, orgineel bedacht om op deze manier weer eens een nieuwe invulling te geven aan het begrip maffia film, hoe wel het een volstrekt ontdenkbare situatie is.

avatar van Davinci

Davinci

Elke mafia liefhebber kan deze film waarderen. Een apart verhaal met de vrouwelijke kant van de mafia. Wellicht een iets wat voorspelbaar eind. Maar toch voor mij 3,5*

Dus hij is absoluut een avondje waard!

avatar van otherfool

otherfool

Trage mafia film met nogal wat soapachtige verwikkelingen tussen de gebruikelijke thema's familie, wraak, eer en bloedvergieten. Kinsski is een mooie leading lady maar verder spat het Santa Barbara niveau van het verhaal van het scherm.

2*.

avatar van catweasel

catweasel

War heeft Vanessa Redgrave in deze film te zoeken?

Een Britse actrice van geweldig niveau, verlaagt zich toch niet tot films als deze?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Is wel aardig. Dat die vrouwen wraak nemen op een moordenaar van hun familie is leuk verzonnen

2,5

avatar van jacob de first

jacob de first

nou ik ben wel een mafia liefhebber maar vond het niet zo`n boeiende film.

avatar van wallywalrus

wallywalrus

redelijke onderhoudende film.

lekker lang film kijken op een druilerige dag

avatar van alecx

alecx

was spannend, maar ja vind 't een beetje overdreven .. toch geef ik 3,5

avatar van Dead01

Dead01

• 1976 stemmen

Zonet gezien en moet zeggen slechte film.Heb hem samen met donnie brasco op 1 dvd en moet zeggen ben ik blij dat er donnie brasco ook op staat.

Verhaal was zeer slecht weer gegeven en ze gaan veel te snel vooruit kwa tijd en passen de meeste personages bijna niet aan wat dus voor mij al zeer slecht punt was.

Acteer prestaties waren alles behalve goed.

Kortom een zeer slechte misdaadfilm.

1.5 ster ondanks het begin nog.

avatar van El*Mariachi

El*Mariachi

Als fan van t mafia genre hebk me wel vermaakt met de film. Niet zo goed als andere, maar toch t kijken waard.

avatar van metaledje

metaledje

beetje flauwe film, in eerste instantie dacht ik: wat is dit voor een rtl4 film of een matige tv serie, maar naarmate komt er wat meer pit in, maar helaas niet genoeg om het een waardige film te noemen, traag van gang,saai,niet spannend genoeg en ongeloofwaardige flauwe dingen 2.5*

avatar van italian

italian

niets meer dan een gewone B-film met alle nodige soap- en B-ingrediënten.

ik had er ook niet zoveel van verwacht maar blijf toch lichtjes teleurgesteld.

Een film over mafia waar de vrouwen vooral de hoofdrol in spelen is toch iets aparts, maar toch is het niet geworden wat het kon worden.

Wanneer de eerste namen op het beeld verschijnen, lijken de beelden daarachter veelbeloven : rouwende vrouwen die dan eens een mes, een touw, een geweer of gif in hun handen hebben. Je denkt : 'tof man! Vrouwen die op eentje mafiabazen gaan doden !kan alleen maar tof worden !' Dat had ik me toch verwacht. Maar het blijven nog altijd vrouwen in een tv-film die niets gedurfds ondernemen maar wel voor de nodige dramatiek zorgen...

Daarom ook nergens spannend of erg geweldadig, maar waarschijnlijk had dat laatste toch niet gekund want aangezien het een tv-film is (volgens imdb) moesten ze zich toch kalm houden wat betreft geweld.

De cast vond ik wel goed genoeg overkomen al bestond die voornamelijk uit B-acteurs behalve Vanessa Redgrave. God mag weten waarom ze hier aan mee gedaan heeft...

De beelden en kleuren van Sicilië zijn prachtig om naar te kijken maar daar blijft het toch bij. Verder heb ik weinig echt mooie scenes gezien.

Weer eens typische ultradramatische mafiamuziek. In The Godfather niet storend en zelfs mooi, dat had hier ook gekund als ze de muziek niet om de twee minuten hadden gebruikt.

Middelmatige en langdradige film over 'het leven als je bij de mafia hoort'. Dat had best bij het plot kunnen staan in plaats van die thrillerachtige omschrijving.

avatar van mikey

mikey

First wives club meets godfather in een (what it appears to be) een hele foute tv-film. Wel komisch allemaal. hilarisch misplaatste cast en eventjes peter bogdanovisc als uber playboy.. Die vent is geniaaaaal 1.5 met een dikke optie op een hoger cijfer.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Dat Dennis Farina erin speelt levert voor deze film nog 2,5 sterren op. De rest van de cast vond ik vrij slecht en zeker niet Italiaans ogen. Vooral die Luka was een verschrikkelijk acteur.

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Hele goede maffia film!! Heb er zeer veel van genoten! 4,5*

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Toen ik de titel zag dacht ik dat het een film was van het niveau van gotti ofzo. Maar het viel me een beetje tegen. Het verhaal was gebaseerd op vele toeval gebeuren. Ze gingen qua tijd veel te snel vooruit, hij kwam traag op gang maar toch had deze film iets. Je moet echt van Maffia films houden wil je deze film afkijken.

avatar van Olivia

Olivia

Ik dacht zelf eerst dat een Mafia-classic zou zijn. Niet het niveau van The Godfather, maar ik had wel een beetje die stijl verwacht.

Jammer dat deze film dat niet haalde, maar toch, ik vond het wel onderhoudend.

Redelijk acteerwerk, aardige personages. Wel zo nu en dan erg voorspelbaar, kwam wat traag op gang en in de eerste instantie kreeg ik er niet echt een mafia-feel bij. Sommige acteurs acteerden erg on-italiaans of hadden een erg on-italiaans uiterlijk. Dat vond ik dan wel weer een klein beetje jammer.

Het thema vam mafia-vrouwen die het recht in eigen hand nemen vond ik iets te zwak uitgewerkt. De rol van Sophia had iets sterker gemogen, ook de rest was zo nu en dan eerder wat bang aangelegd dan trots en belust op wraak (zoals de omschrijving zegt).

Jennifer Tilly vind ik meestal irritant, met dat stemmetje van d'r, maar nu heb ik me niet aan haar gestoord, ik had haar enkel niet in deze film verwacht.

Ik geef 'm 3*, maar dat haalt-ie wat mij betreft nét aan.

avatar van Film Pegasus

Een film vol verwijzingen naar The Godfather. Zelfs de zoon van de familie heet Michael... Op zich is het wel een origineel idee om de vrouwen aan de macht te laten, maar het geheel is slecht uitgewerkt. Je krijgt nergens de spanning en het epische van een maffiafilm. Met het lage budget is er ook gemikt op een over het algemeen B-cast. Vooral die acteur van Luka is een enorm irriterende acteur. Hij haalt delen van de film echt heel sterk naar beneden.

Misschien ben ik wel het verkeerde doelpubliek en is dit bedoelt als een alternatief voor de maffiafilms gericht op vrouwen. Of was het bedoeld als een doorsnee versie voor tv. In elk geval verre van een klassieker, alhoewel het over het algemeen nog wel leuk was om te zien.Vooral naar het einde viel het wat beter mee, buiten de etter Luka.

avatar van tottenham89

tottenham89

Aardige film,was leuk dat vrouwen ipv mannen deze keer het heft in eigen handen wilden nemen.Acteerwerk was redelijk,kon veel beter.Camerawerk was ook aardig en over het algemeen was het een amuserende mafiafilm.

avatar van VlinderTisha

VlinderTisha

goede film.

avatar van raimondirks

raimondirks

Dit is gewoon te slap om een film te noemen. Heb hem niet eens afgekeken. Te onwerkelijk en erg slecht gespeeld.

avatar van nacbreda076

nacbreda076

Het is natuurlijk even wennen als je een film gaat kijken waar vrouwen aan de macht zijn in een mafia familie. Ik had er van te voren ook niet veel van verwacht. Daarom viel de film nog iets of wat mee maar is zeker niet meer dan 1,5 ster waard, deze ''hoge'' klassering geef ik de film omdat er opzich nog wel een redelijk verhaal speeld maar dat was was dan ook echt alles. Het kan ook haast niet dat een mafia familie zo weinig mannelijke familie leden heeft want als het uit de hand zou kunnen lopen zouden ze zelf wel zorgen voor meer familieleden ookal zijn ze niet uit het bloed(of aangetrouwd) van die familie zelf... Dus beetje raar maar oke...

Het gebeurt in realiteit wel vaker (vooral op Sicilië) dat echtgenotes of dochters het zaakje overnemen. Vooral als manlief in de cel zit of dood is.