Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Keanu Reeves, Chris Evans en Forest Whitaker
Gesproken taal: Engels en Turks
Releasedatum: 17 april 2008
Plot Street Kings
"Their city. Their rules. No prisoners."
Tom Ludlow is een politieagent die het na de dood van zijn vrouw niet zo nauw neemt met de wet en altijd volgens zijn eigen regeltjes opereert. Wanneer er bewijsmateriaal opduikt waarmee hij schuldig lijkt aan de dood van een collega, moet hij het opnemen tegen de politiecultuur waar hij al z'n hele carrière deel van uitmaakt.
Detective Tom Ludlow
Coates
Julie Fukashima
Sgt. Mike Clady
xSarah
Pfff, ik dacht op voorhand al dat ik deze film niet echt zou appreciëren, maar er was niets anders op tv. Ik heb hem zelfs niet uitgekeken. Het verhaal boeide mij gewoon niet.
Al DeNiro
Keiharde & stoere & spannende politiefilm.
Absoluut een aanrader.
Decec
Uitstekende spannende actie film...
Zeker absolute aanrader...
Bekende acteur Keanu Reeves speelt goed, eindelijk zie ik weer bekende acteur Forest Whitaker ...
Prima 4 sterren!
Donkerwoud
wow, ik had de hele film een deja-vu gevoel: wat komt het me toch allemaal bekend voor. En wat blijkt, ik had hem dus al eens gezien!
Aan mijn mening is niks veranderd, de film is een nogal voorspelbare bedoening.
RyanReynolds
Dit is een hele goeie film.
Het verhaal is goed en iedereen acteert uitstekend.
Er zitten ook leuke komische stukken in.
Het is een hele sterke en spannende film.
Vooral op het laatst was het spannend.
blurp194
De afloop is dan misschien niet in alle details al van het begin af voorspelbaar, maar spannend kan ik deze film toch echt niet vinden. Het blijft bij een beetje rondrennen en schieten - mooier kan ik het niet maken. Keanu Reeves slaagt er op geen moment in om sympathie voor zijn karakter op te wekken, Forest Whitaker's rol was door een strijkplank beter gespeeld, Hugh Laurie is volstrekt miscast - al was het alleen al omdat je elke keer dat zijn kop verschijnt denkt dat je in een aflevering van House beland bent.
lexiepexie
pang pang pang pang knal
gelijk na 2 minuten weet je al wie er bad zijn. nu geeft dat niet als je er vervolgens nog wat van maakt.
DonPeliculón
Aardige actiefilm die nergens echt goed wordt, maar ook zeker niet slecht is. Keanu Reeves, Forest Whitaker en Chris Evans acteren degelijk, de beste qua acteerwerk vond ik echter Hugh Laurie. Ook leuk dat Naomie Harris (Tia Dalma in de tweede en derde film uit de Pirates-franchise) een rolletje heeft.
De film heeft een scenario met op het eind een aardige twist. Het beste vond ik echter de daadwerkelijke actiescènes, zoals die met de Koreanen en die met het duo dat ‘Fremont en Coates’ pretendeert te zijn.
grovonion
Film met typische Ellroy ondertoon, einde wat gekunsteld in elkaar gestoken. Goed te bekijken maar niet meer dan dat, gezien en weer vergeten, hop naar de volgende film.
grovonion
Dcult-A
Ongelofelijk ,wat een stelletje stoere (recensisten ) hebben zich aangemeld bij Moviemeter .
Geef gewoon eens fatsoenlijk commentaar en niet dat zwakke gelul over ken ik al , heb ik al gezien enz .
Daar zitten de meeste filmliefhebbers niet op te wachten hoor !!
Als je een bepaalde film niks vind onderbouw dat dan fatsoenlijk .
ChrisD
Erg voorspelbare film. De makers van Training Day doen te erg hun best hetzelfde geintje te flikken.
Er lopen teveel acteurs in deze film rond die niet hard genoeg hun best (meer) willen doen, of gewoon vlakke acteurs zijn. Die brit (internal affairs) en Keanu Reeves zijn twee van zulke voorbeelden.
ChrisD
Ongelofelijk ... Dat ze net als in TrainingDay de eerste scene beginnen met de hoofdpersoon die opstaat en de wekker uitzet, OK. Dat de slechte cop in de film een bekende negroide acteur is, OK. Maar nu zie ik ook nog dat de arrestant die als informant moet gaan dienen, gespeeld wordt door een bekende rapper, NET ALS in TrainingDay. Ik vind het een beetje irritant worden nu.
ILDIB
Visueel allemaal wel in orde, maar wat een kleuterniveau qua geloofwaardigheid. Elke bad guy blijkt een loslippig watje na wat dreiging.
Camorra
if ill roll into suspects that are black yellow or brown ill blow them out there socks, but if they are white ill give them a ride home.
street kings.
leuke film, spanning zit wel lekker, verstand op 0 en kijk plezier gegarandeerd, acteurs zijn wel ok, het blijft altijd wennen vind ik op keanu reeves niet als matrix persoon te zien.
Veel lichte stukken ook altijd wel fijn. Het verhaal is niet het beste maar wel een leuk spannend verhaal wat goed door de acteurs is uitgebeeld.
ik vond de hele film mooi het einde werd wat lang maar past er wel bij.
een verdiende 3,5 * voor toch een leuke zondag middag film.
DDT
Jullie mogen zeggen wat jullie willen,ik vond hem goed !! Btw de meeste films trekken op een andere film,so what !
aburex
Goede film. Veel spanning en goed verhaal!
Mee eens!! Geweldige film
Aardige film waarin een agent het hand boven het hoofd wordt gehouden, als hij aan moord op zijn collega beschuldigd kan worden. Een vrij standaard politiefilm met de gebruikelijke ingrediënten zoals foute smerissen en achtervolgingen. Nogal voorspelbaar allemaal, maar de film is wel onderhoudend en er wordt goed gebruik gemaakt van de stad Los Angeles. De twist op het einde was van mij niet nodig geweest. Ruim 3.0 sterren.
Oliveri
Nee, deze film heeft me geen moment kunnen bekoren. De voorspelbaarheid droop er vanaf en alsof dat nog niet genoeg was de film nogal onrealistisch in mijn ogen.
De behoolrijke cast kon daar weinig in verbeteren.
Matigjes allemaal dus.
Sergio
Geen topper maar mede door het goede scenario van James Ellroy (L.A. Confidential) toch wel de moeite waard.
Roger Thornhill
Bizar toch hoe het spel van Keanu Reeves steeds weer zulke tegenstrijdige reacties kan oproepen. Persoonlijk vond ik hem hier uitstekend: grof, emotieloos, zijn geweten op afstand houdend, niet helemaal aanwezig – en kritikasters zullen nu zeggen dat dat eigenlijk gewoon zijn eigen karakter is en er op wijzen dat hij daarom ook zo'n perfecte keuze voor Klaatu in de remake van The day the earth stood still was. Ik haal mijn schouders op.
Niet wetende wie Common en The Game zijn, en dus ook niet gespitst op hun aanwezigheid, zijn hun akteerprestaties me niet opgevallen, dus ook niet in slechte zin.
Zeker, het gegeven van corruptie tot in de hoogte regionen van de politie en de agent die een geweten krijgt en de zaak uit de doeken doet is zeer bekend, maar de manier waarop het hier wordt ingekleed, de actiescènes, het gebrek aan sentimentaliteit (sympathie voor het personage van Tom Ludlow wordt pas op een héél eind van de film echt mogelijk) en –jawel– de prima rol van Keanu Reeves maakten deze film voor mij toch een aangename verrassing.
Filmkriebel
Sterk politiedrama dat de nodige nuances legt. De goede flik is niet altijd degene die de procedures tot op de letter volgt, wel degene die gerechtigheid voor ogen heeft. Dit sombere verhaal van extreme corruptie binnen de LAPD heeft niet veel actie, maar des te meer inhoud en lekkere twists. Reeves vind ik als acteur weinig tot de verbeelding sprekend en hij lijkt nog slechts een schaduw van wat hij ooit was. Zijn karakter werd goed uitgewerkt : in de eerste helft denk je dat hij hier de bad guy zal zijn tot het einde, zoals de Bad Lieutenant, tot je de waarheid achter de dood van Washington kent. Street Kings schittert zeker niet via de acteurs, maar wat een fijn plot dus... Net iets beter dan het vergelijkbare Pride and Glory (3*) omdat het beter blijft hangen
T-man
Ik vond het een goede actie film. Ik heb niet veel met Keanu Reeves, maar ik vond hem helemaal niet tegenvallen in deze film. Deze film is de moeite waard.
tattoobob
Een beetje middelmatig!!!
Leuk om gekeken te hebben,maar meer ook niet!
Shinobi
Na het geweldig End of Watch gezien te hebben, was ik wel benieuwd naar deze film naast het feit dat deze nog op m'n Watchlist stond. Kon niet verkeerd gaan met David Ayer aan het roer dacht ik, maar daar vergiste ik me even zeg.
Het is allemaal vrij standaard, nergens steekt er bepaalde scène of zo bovenuit en bovenal erg voorspelbaar.
Daarnaast was de casting erg slecht te noemen. Reeves als agent kon er nog wel net meer door. Hugh Laurie was totaal misplaatst en dan zie je hem als eerst verschijnen in een ziekenhuis.. Chris Evans kan gewoon niet acteren in deze film. Zo kan ik nog wel even doorgaan over de cast, maar ik hou er maar mee op. Alleen Forest Whitaker deed het nog wel aardig.
Wat rest zijn nog enkele leuke actiescènes.
Kleine 2,5 sterren.
baspls
Redelijke film. Vermakelijk om naar te kijken. Totaal onverwacht einde.

Street Kings 2: Motor City

The Next Three Days
Drama / Thriller, 2010

Running Scared
Actie / Thriller, 2006
corruptiecaptainghettomachinegunpolitiealcoholismemoordschietpartijgeheim agentdirty coprogue coplos angeles, californiëgeweldweduwnaarpolice funeral neo-noirplanted evidence