• 9.374.652 stemmen

The Young Victoria (2009)

Biografie / Drama | 100 minuten

• CineMember Bekijk via CineMember
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Young Victoria

"Love rules all."

De jonge koningin Victoria (Emily Blunt) heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof. Daarnaast zijn er zoveel andere taken die haar aandacht vragen dat haar vrijheid ernstig te lijden heeft. Maar met de aanwezigheid van de Duitse prins Albert lijkt dat anders te worden.

Queen Victoria

Queen Adelaide

Baroness Lehzen

avatar van Knisper

Knisper

Hoera voor Emily Blunt! Leuk dat ze nu ook hoofdrollen begint te krijgen.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Van de regisseur van C.R.A.Z.Y. een zeer leuke komedie. Kijken of hij ook goed is in kostuumdrama's.

avatar van Mr. Cullen

Mr. Cullen

Hmm, een nieuwe kijk op Victoria's regeerperiode en leven, wat ben ik toch gek op kostuumdrama's, leuk detail is dat prinses Beatrice, dochter van Fergie en prinse Andrew, hier een rolletje in heeft net als Genevieve O'Reilly die al eerder in een film over het Engelse Koningshuis speelde, namelijk, Diana: Last Days of a Princess, ook Miranda Richardson blijkt hier een rol in te hebben(ze speelde eerder al Queen Mary in The Lost Prince), nu kijken of deze wat wordt.

avatar van Malick

Malick

Beetje in de stijl van Elizabeth (The Golden Age) en Marie Antoinette.

Vooral de OPERA-muziek valt op. Muziek is heel belangrijk in de wereld van Jean-Marc Vallée. Check anders maar eens G.R.A.Z.Y. Die ik persoonlijk stukken minder vond dan deze film.

Voor de rest voortreffelijke acteerprestaties.

Waarom produceert Martin Scorsese hieraan mee..?

avatar van wibro

wibro

Malick schreef:

Waarom produceert Martin Scorsese hieraan mee..?

Omdat Martin Scorsese hier de nodige ervaring in heeft, denk ik. Martin Scorsese is ook de regisseur van het kostuumdrama "The Age of Innocence" waar volgens mij ook operamuziek in voorkwam.

avatar van Malick

Malick

Maar dat vond ik dus een draak van een (kostuum)film.

avatar van thrush

thrush

Net gezien in de sneak. Geen tuttige kostuumfilm waar ik aanvankelijk bang voor was, ik vond het een leuke film, alleen het einde wat afgeraffeld.

Leuke rol van Michiel Huisman trouwens!

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Erg goede film, Emily Blunt verdiende ook eens een hoofdrol en die heeft ze goed ingevuld. Mooi om te zien hoe Victoria vroeger geleefd heeft.

avatar van SanneW

SanneW

Een goede cast, mooi verhaal en zeker een topper om gezien te hebben! Emily Blunt in de hoofdrol vind ik toch beter dan een bijrol! Ze maken vaker een hoofdrol hebben!

avatar van wibro

wibro

Malick schreef:

Maar dat vond ik dus een draak van een (kostuum)film.

Qua stijl lijken deze film en "The Age of Innocence" toch best wel op elkaar. Ik vond deze film eigenlijk maar zozo, niet echt boeiend, zeker niet slecht, maar kostuumfilms hebben bij mij nu eenmaal veel van hun glans verloren. Het gaat eigenlijk allemaal over het machtige oude Europa, toen die nog het wereldtoneel beheerste. Historisch gezien best wel interessant, hoewel dat toch niet direkt gezegd kan worden van de jaren van "Young Victoria". Het verhaal speelde zich af in het tijdperk na de roerige Napoleontische jaren (1795 - 1815) en toen gebeurde er niet zo veel op het wereldtoneel. Zeker niet in Europa, dat na de Franse nederlaag bij Waterloo (1814) een tijdperk van betrekkelijke rust kende.

Terug naar de film; Emily Blunt speelde de rol van Victoria voortreffelijk; dat moet gezegd worden. Maar goed dat ze Keira Knightly niet voor die rol gekozen hebben. Die valt mij de laatste tijd behoorlijk tegen.

avatar van Bélon

Bélon

Beetje saai en zoetsappig, nogal braaf. Maar wel degelijk geacteerd kostuumdrama. Liefhebbers van dit genre zullen zich wel vermaken.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een erg mooie film (maar ik hou gewoon van kostuumdrama's)..

Hij past inderdaad in het rijtje van: elizabeth, marie antoinette, atonement, the duches...maar wat het verschil maakt met die andere films is dat deze film geen bombarie nodig heeft om op te vallen. Als je de trailer al bekijkt van the young victoria weet je dat je niet naar een groots epos gaat kijken maar naar een vrij kalme film. Dit in tegenstelling tot de ander genoemde films.

Deze film is ook erg sterk in het verhaal en springt zeker uit met de mooie muziek die erin is verwerkt (ik heb hem meteen aangeschaft).

Om terug te komen op het verhaal, deze greep mij meteen aan. Dit komt tevens door het sterke acteer werk van geheel de cast.

Wat ik heel erg leuk gedaan vond is...dat als we naar een ander land gingen (met uitzondering van Belgie...waarom weet ik ook niet)...begonnen de personages eerst met het praten van de huidige taal alvoren ze overschakelde naar het engels.

Over de kostuum geen slecht woord...hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik ze bij de bovengenoemde films toch net iets mooier vond..misschien omdat deze film als enige van dit rijtje later afspeelde in de tijd??? In iedergeval wel later dan elizabeth.

Van mij een dikke 4.0*

avatar van james_cameron

Aangenaam kostuumdrama, al is er wel wat weinig drama. Wel heel veel fraaie kostuums. Visueel tot in de puntjes verzorgd, met een aantrekkelijke cast. De mooie Blunt is acceptabel maar wat vlakjes in de hoofdrol. Het script had wel wat meer peper in de reet kunnen gebruiken, maar het geheel kabbelt prettig genoeg voort.

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Prachtige film. Dit is een echt meeslepende film. Het genre is inderdaad (zoals Keane1983 al zegt) in het rijtje van: Marie Antoinette, The Duchess.. etc. Maar toch springt deze film er wel uit. Het gaat ook over een liefdes relatie, maar deze pakt anders uit. Verder zijn de kostuums erg mooi en de rollen zijn goed uitgewerkt!

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Ziet er weer uit als een kostuumdrama. M'n ma vindt deze film wel goed, maar kweet niet of ik hier wel aan ga beginnen.

avatar van Seamus

Seamus

Mooie film maar ik had de indruk dat het plot nogal gejaagd was.

Ik vond de andere Queen films van de laatste jaren toch iets beter.

laundromat

Moet deze al in de videotheek liggen? Hij staat (nog) niet in de lijst.

Ooh hij staat er al bij

laundromat

Mooie film. Maar viel toch wat tegen. Ik moest erg opletten om al de namen en verhaallijnen bij te houden. Ook had ik hoge verwachtingen en veel ervaringen met 'soortgelijke' films. Toch spreekt dit soort films mij aan.

Emily Blunt is ok, maar vind haar niet constant in deze hoofdrol. Pluspunt is dat ze vele gezichten heeft. Kan ook met make-up ofzo te maken hebben. Rupert Friend is goed gecast. Net als Jim Broadbent, Miranda Richardson en Mark Strong. De mini-bijrol van de knappe Michiel Huisman past erg in deze setting.

Kleine 3,5*

Beste Kostuumontwerp

Beste Make-Up

avatar van jade81

jade81

Ik vond de film erg tegenvallen, ik hou wel van kostuumdrama's. Maar ik vind Emily Blunt niet op haar plaats hier. Ze speelde vrij vlak en ik vond haar vaak een grijze muse tussen alle andere vrouwens. Soms kon je het verschil niet eens zien als ze tussen de andere vrouwen/dienstmeiden stond. Ik had voor deze rol liever wel Kiera gezien, die heeft vanzich zelf al iets arrogants waardoor je naar haar blijft kijken.

Emily kan dat ook wel, ik heb films van haar gezien dat ze die kant wel liet zien. misschien heeft het ook wel te maken met dat ze zich in het verhaal ook zoekende was na haar plek. De moeite had om er bij te horen. Maar ik vond haar geen gezag uit stralen.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Mooie film, maar haalt het niet bij de andere films van dit genre, Emily Blunt speelt matig.

Prins Albert daarintegen vond ik beter.

Maar leuk om te zien, geen topper.

Zag ik het nou goed dat de Nederlandse Michiel Huisman een rolletje had als de broer van Albert????

avatar van Aapje81

Aapje81

Emily Blunt kan bij mij weinig fout doen en ook hier is zij weer de voornaamste reden voor mijn hoge beoordeling. Nu moet gezegd dat het acteerniveau vrij hoog is maar daarnaast heeft de film helaas niet zoveel te bieden. De plaatjes en kostuums zijn prachtig maar het scenario is niet goed genoeg uitgewerkt en boeit te weinig.

Toch heb ik met veel plezier gekeken en ik verheug me al op de volgende film met Blunt.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een film met schitterende beelden. Wat ik ook een heel sterk punt vond aan deze film was dat de intrige en het gekonkel rondom een koningshuis heel sterk en duidelijk in beeld werd gebracht. Je moest af en toe wel even goed blijven opletten wie nou verbonden was met wie en wie nou welk plot aan het beramen was maar het was heel interessant om te zien. Ik heb eerlijk gezegd ook nog niet eerder een film gezien die dit zo duidelijk in beeld bracht.

Wat ik historisch gezien een beetje twijfelachtig vond in de film was dat Victoria zoveel kans had om met Albert alleen te zijn voordat ze getrouwd waren. Volgens mij was dat in die tijd "not done" en moest er altijd een chapperone aanwezig zijn. Het acteerwerk vond ik ook af en toe wat flauwtjes waardoor ik me niet helemaal kon inleven in het liefdesverhaal. Maar toch, alles bij elkaar is het zeker een film die het waard is om even voor te gaan zitten.

avatar van Decec

Decec

Ik vond héél goede film

avatar van missl

missl

interessant levensverhaal over een jonge koningin, zit redelijk vaart in en is hierdoor niet zo saai als andere kostuumdrama's.

ik weet alleen nog niet wat ik van blunt moet vinden.

avatar van scorsese

Goeie film over de jonge Britse koningin Victoria. Qua uitvoering is er weinig mis met deze film. Mooie kostuums, decors en uitstekend acteerwerk. Maar het geheel mist gewoon wat peper of zout. Het verhaal is wel onderhoudend en interessant, maar kent zeker geen verarssingen en volgt een voorspelbaar pad.

avatar van GastHeer

GastHeer

Ik heb hier destijds nog een ondertitel voor geschreven. Was een redelijk mooi doch oppervlakkig romantisch drama is me bijgebleven. Ik denk dat ik hem binnenkort nog maar eens ga kijken.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik heb deze film gekeken vanwege Emily Blunt. De film is prachtig vormgegeven en ook het acteren is goed in orde, maar het verhaal kan eigenlijk geen moment boeien. Het blijft allemaal een beetje te oppervlakkig. Jammer.

avatar van Gish

Gish

Prachtige Emily Blunt (steeds beter) in een nogal oppervlakkige film, waar veel te weinig drama en diepgang in zit. Stof genoeg toch in dat Buckingham Palace zou je zeggen. Toch net in de middenmoot.