• 9.373.034 stemmen

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Jenna Ricker

Met onder meer: Greg Stuhr en Camilla Belle

Plot The American Side

"There are three sides to every story. The truth, the lie... and the American Side."

Wanneer Charlie Paczynski's donkerharige partner gepakt wordt in een verkeerd gelopen chantagedeal volgt hij de verdachte naar de rand van Niagara. Daar ontvangt hij een cryptische waarschuwing: "Wat hier gebeurt zal je niet begrijpen". Charlie gaat vervolgens op zoek naar een verloren gewaand ontwerp van het raadselachtige genie Nikola Tesla. Maar hoe dichter hij bij de oplossing van het mysterie komt hoe hoger de inzet wordt.

Charlie Paczynski

Silver Haired Man

Tom Soberin

avatar van gauke

gauke

Deze moordmysterie-thriller werd gepresenteerd als een moderne film noir. Een film met potentie, waarbij het jammer was dat de hoos aan personages het verhaal verwarrend maakte en bovendien deden een aantal verhaallijnen er niet toe. Het camerawerk overtuigde en deed aan vroegere werken van Alfred Hitchcock denken. Voor deze hoofdrol vond ik Greg Stuhr te weinig charisma hebben.

avatar van yesplease

yesplease

Spannend mysterie, waarbij je moet blijven opletten vanwege het ingewikkelde plot. Tesla leent zich goed voor speculaties en samenzweringstheorien, zoek maar eens op het internet

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een detective in klassieke stijl met een soms wat verwarrend verhaal, er is in het begin veel te veel in gepropt waardoor het niet erg makkelijk te volgen is. De dialogen zijn, met behoorlijk wat beeldspraak, ook niet altijd verhelderend. Greg Stuhr vond ik als private detective niet echt geweldig en het einde stelde een beetje teleur.

avatar van blurp194

blurp194

Een soort van ode aan de film noir.

Jammer wel dat het verhaal zich verliest in teveel plotjes en zijlijntjes, waardoor het wel wat erg warrig lijkt - zeker in het begin. En in vergelijking met veel echte films noir is er wat spaarzaam omgegaan met de femmes fatale. Op zich niks mis met Alicja Bachleda en Camilla Belle, maarrr, een van de twee had toch wel blond mogen zijn.

Wat meer focus in het verhaal en een wat hoogdravendere cast had er veel meer van gemaakt. Zoals het nu geworden is is het nog steeds een aardige film, waarbij vooral de Niagara-scene me goed beviel.

avatar van Collins

Collins

Een avonturenfilm over een zoektocht naar geheime documenten, gegoten in het format van een ouderwetse detective waarin lekker nostalgisch en redelijk gedetailleerd de misdaad wordt opgelost. Van clue naar clue. Van persoon naar persoon. Van situatie naar situatie. Het levert een plezierig kijkspel op met veel actie en achtervolgingen.

Paczynski is het hoofdpersonage. De naam leest ingewikkeld maar bekt lekker. Hij is een rasechte detective. Jim Rockford/Mike Hammer, die stijl. Roken, drinken. En uiteraard met humoristische one-liners. Greg Stuhr zet 'm goed neer.

Bij zo'n personage past ook een sfeer van somberheid en iets van persoonlijk hopeloosheid die neigt naar zelfdestructie. En die neigingen zijn er, maar zijn jammer genoeg niet erg indringend. Grimmigheid en naargeestigheid worden helaas niet overtuigend genoeg uitgebeeld in het karakter van deze detective.

Zaken als zwaarmoedigheid en troosteloosheid maken trouwens überhaupt te weinig deel uit van de sfeer van het verhaal. Het is allemaal net iets te vlakjes. Iets te gepolijst. De aanzet tot die sfeer is er, maar de inktzwarte randjes ontbreken.

Ook iets teveel subplotjes en overbodige personages. Die wekken eigenlijk enkel verwarring op die ten koste gaat van de best aangenaame en vlotlopende verhaallijn.

Ondanks die smetjes, heb ik gekeken naar een vermakelijke avonturen-detective met voldoende vaart, voldoende mysterie en voldoende spanning. Dat gezegd hebbende, blijft het spijtig dat de potentionele sferische diepte in verhaal en karakter naar mijn mening niet voldoende worden geëxploreerd.

avatar van SimonV

SimonV

Warrig verhaal en raar verfilmd. Verhaal is rommelig en als kijker moet je heel goed opletten omdat het bijna niet te volgen is. Veel moet je zelf interpreteren en wordt pas later duidelijk. Had moeite aandacht er bij te houden.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Idd warrig, en niet gemakkelijk voor een natuurkunde analfabeet. Wel een mooie setting natuurlijk bij Niagara.