• 9.374.511 stemmen

Gesproken taal: Engels, Spaans, Arabisch, Frans en Duits

Releasedatum: 10 april 2008

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Redacted

"Truth is the first casualty of war"

Montage van verschillende manieren waarop de Amerikaanse media bericht over de brute verkrachting en moord op een veertienjarig meisje van Iraakse afkomst. Via video blogs, rechtstreekse reportages en het journaal komt de gebeurtenis in de rest van de wereld terecht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Angel Salazar

Lawyer McCoy

Master Sergeant Sweet

Sergeant Jim Vasquez

Gabe Blix / Criminal Investigation Agent #2

avatar van dutchtuga

dutchtuga

De nieuwe DePalma. Moet behoorlijk confronterend zijn als ik het zo lees hier en daar. Lijkt me zeker geen typische DePalma. Ben erg benieuwd.

avatar van Macmanus

Macmanus

Eindelijk weer eens iets goeds van de Palma?

Beste regisseur op het FilmFestival van Venetië.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

brian de palma ontzettend slechte regisseur, geen enkele film van hem kan mij boeien. veels te traag allemaal. deze zal ook wel niks worden.

avatar van cimbombjk

cimbombjk

hallo beste mensen ik wou graag weten waaanneer ik de film redacted kan zien op tv ??

en welke bisocoop laat de film zien

thank you

avatar van Quentin

Quentin

Veel reacties op IMDB zijn erg positief, maar het gemiddeld lijkt naar beneden te worden gehaald door zgn. "patriots". Ook een hoop kortzichtige reacties van zulke figuren in de comments daar.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

finaldestiny schreef:

SLECHT?! kom op zeg. Reggiseurs van oa Scarface en Untouchables. Lijkt mij een leuke film. eindelijk weer is een film van hem.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Heb nog veel te weinig van De Palma gezien en het verhaal vind ik zeer interessant. Ben zeer benieuwd!

avatar van cimbombjk

cimbombjk

waaner komt het op tv of in de bioscoop

weet iemand dat

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Hebben de stemmers niks over de film te zeggen?

avatar van behangdelul

behangdelul

Mensen die stemmen met een 5 en vervolgens vragen wanneer de film verschijnt :S

avatar van The Lexx

The Lexx

Ok dan zal ik eens een stukje schrijven over deze anti oorlogsfilm in documentaire stijl

Na hem net gekeken te hebben ben ik verbaasd over de negativiteit over deze film.

Tuurlijk is het onderwerp vool veel mensen controversieel maar ik vind dat de film wel redelijk geslaagd is met de aanklacht tegen de Irak oorlog.

In elke oorlog komen mensen terecht die eigenlijk onder het kopje sociopaat/psychopaat geplaatsd kunnen worden, mensen die geen enkel probleem ermee hebben om onchuldige mensen af te knallen.

deze mensen zijn lang niet altijd herkenbaar, zelfs niet met een psychologische test dus het is moeilijk om ze uit een leger te houden.

Wat ik jammer vind in deze film is dat film niet verder gaat dan een beschrijving van de gruwelijke gebeurtenissen, wat getuigenverhoren en niet wat erna afspeelt.
De betrokken soldaten hadden dacht ik 110 jaar celstraf gehad.
Maar misschien wou De Palma de film daarmee nog bitterder houden.

En ik vind het jammer dat de film niet ingaat op de psychologische effecten bij veteranen, want in oorlogen worden ook psychopaten gecreeerd.

Wat ik gezien heb was goed (alleen soms wat slecht geacteerd) want het Amerikaanse volk was destijds ook geschokt door de gebeurtenissen die in eerste instantie uit de media werden gehouden en dat wordt wel uitgediept.

Helaas dat het niet wat verder werd uitgediept en het alleen over dit gebeuren ging.
Want de toestanden die zijn gebeurd in de Iraakse Abu Ghraib gevangenissen zijn net zo verschrikkelijk.

Dus ik had meer verwacht maar het is zeker geen slechte poging.

3.5 sterren voorlopig.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

heftig! Erg mooi gedaan gedaan, al die verschillende vormen en stijlen.

De Palma toont toch best wel ballen hier. Is toch niet niks voor een gerenommeerd regisseur om met een dergelijke film te komen, waar menig links liberaal filmmaker zijn vingers niet aan zou durven branden. Wel even wat anders dan zoiets slaps als Jarhead.

Tuurlijk kan hij altijd teruggrijpen op het feit dat het gebaseerd is op ware gebeurtenissen, maar je moet het toch maar durven de verbanden, oorzaken en gevolgen te leggen die hij hier laat zien. Valt ook wel af te leiden aan de reacties op imdb bijvoorbeeld.

De uitwerking is duidelijk niet helemaal geslaagd maar ik heb toch wel respect voor deze film.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Jammer dat een release als deze dan zo veel minder aandacht krijgt dan The Black Dahlia, terwijl ik er gif op durf in te nemen dat ik deze beter vind.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Uitstekende anti-oorlogsfilm die misschien redelijk met het botte bijltje hakt, maar zeker effectief is. Als ik niet beter wist zou ik zweren dat de beelden authentiek waren.

avatar van Querelle

Querelle

Nog niet afgekeken.

De Palma citeerd weer naar hartelust. Ditmaal uit the Wild Bunch (de schorpioen die door mieren wordt aangevallen) en Full metal Jacket.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

finaldestiny schreef:

Ieder z`n eigen natuurlijk maar de man heeft wel meesterwerkjes afgeleverd...Scarface, the untouchables, Carrie, Blow up, dressed to kill, the fury, Carlito`s way, en Casualties of War...en ik kan nog wel doorgaan.

Een topregisseur met de bekende hitchckockiaanse verwijzingen in zijn films.

BTW...De Palma is ook al bezig met `t vervolg op de blockbuster ``the untouchables``, nl : The Untouchables: Capone Rising.

Ben hier zeer benieuwd naar.

avatar van Malick

Malick

Derde film van de derde dag van het filmfestival was een behoorlijk harde film van een oudgediende. De nieuwe film van Brain De Palma is een lowbudgetfilm over een verhaal van een gepleegde verkrachting en moordpartij van onschuldige Irakese burgers door Amerikaanse rekruten in 2006. De film is nogal confronterend, heftig momenten en smerige foto’s van afgebrande kinderlijken moeten mij compassie brengen met die Irakese burgers en een verafschuwing van de Amerikanen.

Palma heeft al meer dan twee decennia’s niets fatsoenlijks meer gebrouwd, hij boert letterlijk iedere keer minder en minder nu gooit hij het op een andere boeg door een lowbudgetfilm te maken. En wij westerse kijkers iets duidelijk te maken. De beelden suggereren dat het authentiek zijn niets is minder waar. Het enige werkelijk documentairachtige beelden bewaart hij voor het laatst en lieten behoorlijk wat mensen emotioneel achter. Vrouwen die huilend de bioscoop uitkwamen terwijl ik me juist stond te ergeren op welke manier hij inspeelt op de emoties. Palma moet een regieverbod krijgen voor een bepaalde tijd als je het mij vraagt. Nee, deze makkelijk gemaakte film laat zien dat vooral domme Amerikanen van de partij zijn en niet eens weten wat ze doen. En de Irakezen er veel beter van afkomen. Terwijl die continu bommen neer plaatsen en zichzelf opofferen voor ‘’Allah’’.

Triest dat hij het nu op deze boeg doet hopelijk mogen we ooit nog een goede fictiefilm verwachten van hem anders laat anderen met zijn budget iets fatsoenlijks regisseren. De enige vraag die bij me opkwam was, ben ik nu emotieloos, ben ik een harde steen niet te doorbreken met deze heftige beelden van afgebrande lijken, onthoofde kinderen en verkrachte lichamen?

avatar van Querelle

Querelle

Het gevoel dat hij te makkelijk inspeelt op emoties stoorde me ook bij deze film. Vanaf het begin al.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Malick schreef:

De beelden suggereren dat het authentiek zijn niets is minder waar.

Er staat toch nergens dat we hier met een documentaire te maken hebben? Het is fictie, maar wel fictie gebaseerd op feiten en De Palma vindt het belangrijk dat mensen zien wat er gebeurt in Irak.

De verkrachting uit de film is, net zoals in Casualties of War, een metafoor. In De Palma's woorden: "We're raping a country!".

avatar van Arasazi

Arasazi

Matig/zwak, ongeloofwaardige film door zwak acteerwerk en de zogenaamde 'authenthieke' beelden. Ben halverwege gestopt met kijken door verveling.

avatar van el padrino

el padrino

finaldestiny schreef:

jij zit ook lekker vol van vooroordelen.

dan kijk deze maar eens.

dan stokt je adem.

avatar van tonton

tonton

heb de trailer gezien en het klonk mij best boeiend in de oren ben ook benieuwd naar de rest geef hem nu alvast ** sterren ik hoop dat ik hier matig inschat

avatar van harrie23

harrie23

ik ga hem nu kijken het lijkt me een zeer boeiend verhaal geworden weer van deze goede regisseur laat weten wat ik er van vond.

to be continued.......

Lijkt idd net alsof het echt zo gebeurd is zeker weer een mooie film maar toch ook wat kleine dingetjes die niet helemaal lekker lopen 3 sterren

avatar van Grunner

Grunner

Matige film, acteer prestaties zijn erg slecht en de film begint ook al snel te vervelen... een 1,5

avatar van chevy1

chevy1

Valt zwaar tegen, zéér rommelig en De Palma onwaardig!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Vreemde reacties hier!

De Palma durft hier toch een film maken die vele Amerikaanse regisseurs niet durven.

Dat deze film in Amerika slecht wordt onthaald is natuurlijk niet verwonderlijk, gezien het onderwerp.

De Amerikanen voelen zich nu eenmaal onoverwinnelijk en dat laat deze film duidelijk zien!

avatar van Harry1980

Harry1980

Heb de film net gekeken en ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk was.

Het heeft me zeker weten te boeien.

En snap idd de negatieviteit niet van deze uitgave, dit zou zomaar een waargebeurd verhaal kunnen zijn.

Mensen die zeggen dat dit te schokkend zou zijn om te verfilmen moeten hun oogkleppen maar eens afdoen en aanschouwen wat er werkelijk aan de hand is in de wereld.

Met die gedachte in het achterhoofd vond ik het een zeer indrukwekkende docu cq film.

4 *

avatar van han de barman

han de barman

niet echt gebeurd, maar toch indrukwekkend en een sfeer die voor te stellen is bij de soldaten en dat gepaard met eventuele misstappen die ze mogelijk zouden kunnen begaan, mede door haatvorming.

avatar van tal1b

tal1b

vond het geen reet aan, pakte me geen moment... irritant camerawerk, langdradige shot's.

Vooral aan het begin vd film, jezus wat saai allemaal.

wat ook iritant was, was het frans commentaar erdoorheen.

heb het vooruit gespoeld en tenslotte maar uit gezet.

Kan me niks boeien wat die amerikaantjes daar zouden hebben uitgespookt... bagger!

geef een 5, voor de irritatie