• 8.844.390 stemmen

98 Goo Wak Chai: Lung Chang Foo Dau (1998)

Actie | 114 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titels: Young and Dangerous V / 98 Wise Guys: Dragon Struggle Tiger Fight / 98古惑仔之龍爭虎鬥

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Andrew Lau

Met onder meer: Ekin Cheng, Shu Qi en Kar Lok Chin

Gesproken taal: Kantonees

Plot 98 Goo Wak Chai: Lung Chang Foo Dau

In het vijfde deel van Young and Dangerous is Chicken niet meer van de partij en staat Chan Ho Nam er alleen voor. Hij vindt een nieuwe liefde in Mei Ling en sluit zich aan bij enkele Tung Zing triade leden die iets van zichzelf proberen te maken. De jongens ontwikkelen rijpheid en maken een overgang van Triade tot zakenman.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Chuck Taylor

• 1933 stemmen

en met Qi Shu zie ik! Wow deze moet ik zien te bemachtigen

Goed.

Lau weet echt iets van deze reeks te maken. Je moet het toch maar doen, na 5 films nog steeds een stabiel niveau aanhouden. De reeks is ondertussen ook redelijk episch geworden, al is het maar puur door de lengte en focus van het verhaal. Je kan de meeste personages ondertussen wel dromen.

Jammer dat Jordan Chan niet van de partij is (toch het leukste personage in deze reeks), als goedmakertje zitten er wel weer een aantal leuke scenes met Anthony Wong in. Verder ook een sterke Ekin Cheng, die per film beter lijkt te worden. Misschien niet zo vreemd, als je al 5 films langs hetzelfde personage moet spelen.

Geen reeks om alle films in één week te kijken, daarvoor is de opbouw en het verdere verloop te gelijkend. Ook hier weer de charge van een nieuwe groep triads op Chan Ho Nam z'n clubje. Echt vernieuwend is het allemaal niet, maar omdat het niveau zo lang constant blijft is het terugzien van de cast steeds weer een klein pleziertje.