• 9.370.314 stemmen

Xong Xing Zi: Zhi Jiang Hu Da Feng Bao (1996)

Misdaad | 97 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titel: War of the Underworld

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Herman Yau

Met onder meer: Jordan Chan en Collin Chou

Gesproken taal: Kantonees

Plot Xong Xing Zi: Zhi Jiang Hu Da Feng Bao

Siu-Chun is een klein boefje in een lokale Triad bende. Hij heeft een grote mond maar hij is geen held wanneer er gevochten moet worden. Tot hij op een dag oog in oog staat met Hong Fei, ooit één van de hoge bazen van de Hung Hing en Siu-Chun's grote idool. Wanneer de rivalen van de Hung Hing groep hun acties tegen hen versterken neemt Hong Fei Siu-Chun op sleeptouw.

Jonge Yau, jonge Chui Wai en oude Y&D

Ik was redelijk verrast op Tony Leung in een Y&D spin-off te zien. Dat men graag zijverhaaltjes maakt ron Jordan Chan is niet meer dan logisch (Ekin Cheng zal ook wel wat duurder geweest zijn), maar om Tony Leung hier te zien opdraven is toch redelijk apart.

Wel een meerwaarde voor de film, charisma met hopen. Leuk om hem samen te zien optrekken met Chan, meteen ook zowel een beetje het hoogtepunt van de film. Verder krijgen we een ondertussen bekend recept geserveerd. Triad groepjes die het onderling uitvechten. Een hoop messen, veel getrap en veel haantjesgedrag. Leuk, maar niet echt challenging.

Toch blijft het leuk, deze spin-offs. Uiteraard kan je best de echte reeks eerst zien, anders gaat er wat verloren (niet eens zozeer de personages, wel de hele setting waartegen het zich allemaal afspeelt). Eéntje voor de fans dus.