• 9.374.010 stemmen

Met onder meer: Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu en Ismail Hacioglu

Gesproken taal: Turks

Releasedatum: 13 december 2007

Plot Kabadayi

De glorieuze dagen voor Ali Osman, ooit één van de meest invloedrijke mannen van Istanbul, zijn voorbij. Op een dag vindt het lot zijn bestemming en er staat een grote verrassing voor hem klaar. Hij ontdekt namelijk dat hij een zoon heeft van een vrouw waar hij ooit tot over de oren verliefd op was maar die plotseling uit zijn leven verdween. Zijn zoon, Murat, werkt in een bar samen met zijn vriendin Karaca. De jonge en genadeloze maffioso Devran is ook verliefd op hetzelfde meisje. Hij is bereidt om alles en iedereen te vernietigen die tussen hem en Karaca komen te staan. Het leven van Ali Osman heeft een nieuw richting gekregen, hij moet zijn zoon en Karaca beschermen tegen de woede van Devran.

avatar van D.K

D.K

Heb het nog niet gezien maar ik heb erg hoge verwachtingen van mede dankzij door de cast:Sener Sen( veteraan van de turkse cinema , Kenan Imirzalioglu en Ismail Hacioglu(het talentje van Turkije).En hier is een link voor de mensen die de trailer willen zien http://nl.youtube.com/watch?v=NnynOC31Ovg

avatar van don_corleone

don_corleone

geweldige yurkse film met geweldige vertolkingen van sener sen en kenan imirzalioglu. De rol van Kenan vind ik naast Al pacino (Scarface) en Gary Oldman (Leon) een van de beste psychopate vertolkingen (dat is mijn mening natuurlijk).

Daarnaast vond ik de dialogen in de film prachtig. De rol van rasim öztekin als homo was wel hilarisch.

Deze film krijgt een 4,5 van mij.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Meeslepende film die geen moment verveelde. Einde was helaas voor mij toch net niet zoals ik hoopte.

avatar van Mutlee

Mutlee

Super film, iets te lang dradig en matige scenario, maar acteerwerk maakte alles goed.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Na een nachtje slapen blijkt het einde toch wel goed te zijn. Stem met 0,5 verhoogd

bu filmi daha gormedim ben, maar hij lijkt me wel echt interessant. Ik zal hem binnekort proberen te verkrijgen en hem dan maar snel te gaan kijken. Ben benieuwd

avatar van samsun_55

samsun_55

don_corleone schreef:

Deze film krijgt een 4,5 van mij.

Ik ben het ook eens met don_corleone het komt misschien wel overdreven over, maar die rol van Kenan als de badguy vond ik ook wel beter naast al pacino(scarface) en Gary Oldman (Leon) en zowiezo dik beter dan Timothy Olyphant (Die hard 4.0) etc. Verder sterke meeslepende verhaal, Goede acteerprestaties van iedereen.

AANRADER DUS !!

EEN DIKKE 5

avatar van DOA

DOA

Een verdomd goede gansterdrama. Wat ik zo mooi vond aan deze film is dat de acteurs zo goed actreren dat het deze film gewoon een van de beste gansterdramas ooit maakt. Echt mooie gefilmd, zonder over the top te gaan.

Verder komen er ook een aantal quote momenten in voor (vb van een quotemoment: scarface: Say hello to my little friend enz.), dt voor de Turken onder ons dan, want hoewel ik deze film best wel goed vertaald vond is het natuurlijk niet altijd 100% zoals er met de uitdrukking bedoielt wordt...

anywayz.... 5* een film die ik zeker vaker ga bekijken, omdat gewoon een ECHT goede film is

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Geweldige gangsterfilm, hoort zeker bij de top gangsterfilms laatste jaren. Kenan Imirzalioglu en Sener Sen spelen hun rol behoorlijk goed.

avatar van T37king

T37king

heerlijk film , 'k heb het twee keer gezien en geloof me, het blijft goed

avatar van Bugssje

Bugssje

Ben erg nieuwschierig naar deze film maar is hij al uit op dvd ?(zo ja waar en zo nee wanneer?)

Wat een kutfilm.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

vkint schreef:

Wat een kutfilm.

Waarom? En waarom zie ik deze reactie incl. beoordeling op meerdere films in de tip-lijst terugkomen?

Uier schreef:

Omdat het gewoon zo is. Wil jij zeggen dat het een topper was dan. Eskiya blijft maar 1 x goed. Niet een remake maken onder een andere naam. Vooruit ik geef een half puntje meer omdat kenan 1 fantastische zin op een mooi moment gebruikt (allayinizin amina koyum). Jullie moeten gewoon een keer neutraal je mening geven. Deze film is never fucking nooit niet een 3 of hoger waard. Trust me....

Ps. hoe halen jullie het in godsnaam in je hoofd om kenan met scarface te vergelijken. Hoe vaak komt hij nou in de film voor.

Zo tevreden uier. Alsof jij hoge cijfers geeft.(Ben het trouwens wel met de hoogte van je cijfers bij de films eens dat is wat anders)

avatar van deReob

deReob

Waar is deze film te verkrijgen? als ik zo de reacties zie ben ik toch wel nieuwsgierig..

avatar van dumble

dumble

@ deReob; dat is vragen naar de bekende weg..

Heb deze film net gezien en hij is goed! Super goed verhaal en die meid is knap, hallelujah!

Vond het stukje vooral mooi dat Ali Osman en Devran elkaar voor het eerste ontmoette, echt een meesterlijke scene..

avatar van 24ayar

24ayar

een goeie film....

en zeer zeer goed geacteerd,

en best origineel.....

zie je niet vaak in Turkije

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Wat een spectaculaire film! Er werd top geacteerd, door iedereen wel! Ik liep de bioscoop uit en ik zat te denken wat deze film op de schaal van Karizma zou kunnen krijgen. Ik zat te twijfelen tussen de 4,5* en de hoogste waardering. Resultaat:

Ik zit nu nog te twijfelen.

Mooie film met een goed verhaal! 'n Meesterwerkje!

Ik vind deze poster trouwens veel beter.

avatar van turksoldier_61

turksoldier_61

kom op man deze film is gwn een topper, een topper voor de turkse kijker want een nederlander of engelsman zou de principe hiervan niet begrijpen daarom is het beter om dan niet te stemmen

avatar van Getting Louder

Getting Louder

turksoldier_61 schreef:

Ik begrijp je punt dat een Turkse kijker hier de essentie misschien beter van begrijpt. Maar dit is een Nederlandse talige website? waarom zou een Nederlander of Engelsman dan beter niet kunnen stemmen haha.

avatar van Rootz1

Rootz1

Ik vond hem niet zo goed... Maar ik denk dat dit komt omdat ik de taal niet spreek...

avatar van robsop

robsop

Rootz1 schreef:

Dat ook en na 10 minuten al in slaap gevallen kon niet echt boeien

avatar van _dangerous_

_dangerous_

- een film bedoeld voor mensen (lees turken) die gelijk opgewonden raken van paar 'macho' zinnen, zeker nu we leven in een generatie van series als kurtlar vadisi, deli yurek ( kom op man, get a life)

- de film duurt te lang (waarom eigenlijk? er was geen verhaal)

- tijdens het kijken had ik meer het gevoel van een herhalingsoefening. Bijna alle klassieke gangster movies worden dunnetjes overgedaan..

- Naar het einde toe veranderde de film zelfs in Eskiya (die overigens veel beter is dan deze film........zal ook te maken met de regisseurs kwaliteiten van de andere film). Je wist (als je iq gemiddeld is) gewoon wat er zou gebeuren.

- te ongeloofwaardig op bepaalde momenten

- Sener Sen is weer goed in vorm (alhoewel ik hem in films als Eskiya en Gonul Yarasi nog indrukwekkender vond....zoals ik al zei: heeft ook te maken met de kwaliteit van de andere films)

- Kenan alias Deli Yurek, vond ik ook wel redelijk. In ieder geval beter dan veel andere B acteurs (serie acteurs) die rondzwerven in de Turkish Cinema (die overigens niet veel waard is)

conclusie: ga naar deze film kijken als je denkt dat je gangster bent in een wereld waar de realiteit ver te zoeken is

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Zeer triest dat je er zo over denkt.

@ _dangerous_

Met jou kan ik praten!

avatar van bibibaplo

bibibaplo

hey merak yaptim simdi na alle reacties over de film, ik ga hem zo zien. eskiya heb ik nog niet gezien dus kan zowiezo geen vergelijking maken over de kwaliteit. is toch weer een ander kijk en beoordeling.

avatar van Diesel

Diesel

bibibaplo schreef:

hey merak yaptim simdi

avatar van bibibaplo

bibibaplo

probeerde half Turks half Nederlands te verwoorden dat ik na alle reacties over de film nieuwsgierig ben gemaakt om de film te gaan zien.. doe me best om ut op één taal te houden,

message for Diesel, gr bibi

trouwens, heb hem gezien, halverwege begon er meer actie te komen, was wel oke. Sener Sen kan geweldig acteren, Surmeli was leuk

avatar van N811

N811

mooi meisje met die tattoo.

avatar van Zobor

Zobor

turksoldier_61 schreef:

zou jij de principe eens kunnen uitleggen?