• 9.371.086 stemmen

Deli Yürek: Bumerang Cehennemi (2001)

Drama / Actie | 123 minuten

Genre: Drama / Actie

Alternatieve titel: Wildheart: Hell of Boomerang

Oorsprong: Turkije

Geregisseerd door: Osman Sinav

Met onder meer: Kenan İmirzalıoğlu, Melda Bekcan en Zafer Ergin

Gesproken taal: Turks

Plot Deli Yürek: Bumerang Cehennemi

Yusuf reist samen met zijn vriendin Zeynep af naar Oost-Turkije om de trouwerij van zijn beste vriend bij te wonen, waarmee hij samen in het leger zat. Alles draait uit op een nachtmerrie wanneer zijn vriend tijdens de bruiloft wordt doodgeschoten. Yusuf besluit om de opdrachtgever van de moord op te zoeken en wraak te nemen. Maar zijn zoektocht ontketend een zenuwslopend kat-en-muis-spel als blijkt dat er veel meer achter de moord op zijn vriend zit.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Het is wel een stoere film

dit heeft wel 4 en een halve ster verdient

avatar van Gosford

Gosford

Waarom geef je dan 1 ster?

avatar van ibo_rys

ibo_rys

Dit meesterwerk moet zeker geprezen worden.

Het is lastig te beschrijven, maar de film raakt een bepaalde snaar in je.

Onvergetelijk goed.

Sommige zeggen dat het zien van de film een betere voldoening geeft dan een orgasme.

(maar diep zit ik nog niet)

Wederom mijn dank aan Buyuk

avatar van WhiteWizard

WhiteWizard

Echt een super film zoals de maaste Turken zouden zeggen: ''Halt etmis JAmes bond Deli Yurgin yaninda'' !!

Niet alleen het acteren is goed maar vooral het verhaal die is ontzettend goed...

slm Alperen *4.5

avatar van mustafa buyuk

mustafa buyuk

Geweldige actiefilm met een prachtige soundtrack.

avatar van Anatolia

Anatolia

Oei oei... Wat waren er veel situaties in deze film waarbij ik mijn wenkbrauwen optrok... Of fronste?

Zoiets.

avatar van Diesel

Diesel

Vertel Anatolia..

avatar van Anatolia

Anatolia

Ten eerste stoorde ik me erg aan het 'haantjesgedrag' in deze film. Dit hoeft niet altijd slecht te zijn (zie The Godfather bijvoorbeeld), maar hier was het echt op zo'n 'ik wil de perfecte schoonzoon zijn'-manier uitgewerkt. Ik snap bovendien niet waarom Imirzalioglu niet gewoon zijn eigen stem gebruikt: zou veel sympathieker overkomen.

Ten tweede gaat het verhaal eigenlijk helemaal nergens over. Leuk dat ze allerlei complottheorien loslaten op de moord op Gaffar Okan, maar ik vond het verre van geloofwaardig. De grootste reden daarvoor is datMiroglu wel erg veel op een mislukte Rambo-imitatie begon te lijken met zijn solo-acties.

Daarnaast had ik nog wat aanmerkingen op de acteurs:

Ik heb bijvoorbeeld nooit een soldaat, laat staan een commandant met een baard gezien (Selcuk Yontem).

Zodra ik Zara zag op het scherm, wist ik dat ze even later wel wat liedjes zou gaan zingen en dat ze daarom in de film zat. En ja hoor...

Ik heb nu niet veel tijd, vandaar deze beknopte reactie.

avatar van Diesel

Diesel

Ik vind vooral de actiescènes erg goed en de leuke wendingen in het verhaal. Enkele sterke momenten waarin interessante dingen gebeuren, voorbeeld: een Turkse commandant schiet koudbloedig een koerdische vluchteling dood na belangrijke informatie uit hem gehaald te hebben. Gedurfde scene. Het camerawerk en het dreigende sfeer in sommige scenes valt ook op. Overigens vind ik Imirzalioglu erg goed gecast als keiharde, koelbloedige soldaat. Ondanks een laag budget toch een meesterlijke actiefilm met uiterst interessante politieke theoriën..

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Uiterst irritante en langdradige film. Had er zooo veel meer van verwacht

2/5

Emirdagli

goeie actie scenes man net Kurtlar Vadisi maar ik vond de DeliYurek series wel iets beter. 4.5 voor deze film

avatar van Alper

Alper

very very good movie with the best cast and the no1 director in Turkey.

avatar van The Soldier

The Soldier

Wat is er nou goed aan deze film Lompe oude turksefilm acties weer soort rambo achtig film

De series waren al Fanta genoeg. heb ik liever Kurtlar Vadisi

Ah laat maar veel turken zijn gewoon meelopers die maar nie toe willen geven

Emirdagli

julie vinden nederlandse films toch ook goed?? en wij vinden gewoon de turkse goed

avatar van The Soldier

The Soldier

Emirdagli schreef:

Je hoeft geen meelopertje te zijn

Emirdagli

dat ben ik toch ook niet ik geef gewoon mijn mening over de film dat is het

avatar van kahraman

kahraman

4 sterren voor de liedjes van zara.. als de hele film daaruit bestond had ik misschien wel 5 sterren gegeven?

avatar van Ukrainianfellow

Ukrainianfellow

Buitengewoon aardig: 5/5

Ik heb de film nog afgelopen woensdag gezien en ik vond hem toch echt de beste Turkse film die ik heb gezien.

Op een aantal minpunten na dan, zoals het acteren van sommigen e.d.

Desalniettemin gun ik de film een 5.