• 9.175.855 stemmen

Ask Tesadüfleri Sever (2011)

Drama / Romantiek | 118 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titel: Love Loves Coincidences

Oorsprong: Turkije

Geregisseerd door: Ömer Faruk Sorak

Met onder meer: , Belçim Bilgin en Altan Erkekli

Gesproken taal: Turks

Plot Ask Tesadüfleri Sever

Het jaar 1977, een ochtend in Ankara. Yilmaz probeert zijn zwangere vrouw Neriman naar het ziekenhuis te rijden maar hij botst op de auto van Omer. Dit ongeval veroorzaakt bij de zwangere vrouw van Omer, Inci die op de achterbank zit, een vroeggeboorte. De beide baby’s komen op dezelfde dag ter wereld. Dit ongeval is de drempel van toevalligheden die Ozgur en Deniz ( de baby’s) uiteindelijk samenbrengt in het leven. Ze komen elkaar geregeld tegen tijdens hun kindertijd in Ankara. Elke samenkomst veroorzaakt ingrijpende veranderingen in hun leven. Ze worden elkaars eerste prille liefde en de veroorzaker van elkaars liefdesverdriet. Telkens verandert hun levenspad. Niet alleen dat van hun zelf, maar ook dat van hun families. Soms veroorzaken ze rampen, soms wonderen. Een feit is dat ze nooit samen kunnen zijn. Wat het ook is dat ze bij elkaar brengt, ze worden altijd van elkaar gescheiden door een doorzichtige muur. Totdat ze elkaar weer tegenkomen in Instanbul, 25 jaar later.

avatar van cimbom91

cimbom91

mooie en aangrijpende film

avatar van ayko7

ayko7

een word echt super..

avatar van Alina

Alina

Geweldige film... Het verhaal is echt heel mooi uitgewerkt en het acteerwerk is ook echt goed.

De liefde tussen Pinar en Ozgur is zo mooi, dat het bijna onrealistisch lijkt... Helaas is het maar een film, als ik om me heen kijk zie ik tegenwoordig niet meer zulke mooie liefdes...

avatar van dbgin

dbgin

Alina schreef:

Volgens mij heette ze toch Deniz hoor

avatar van ipsje

ipsje

mooie film, mooie muziek en ja hoor, ze heette Deniz

avatar van stinissen

De film had stukken beter kunnen zijn als de overbodige humor uit de film was gelaten.

avatar van Alina

Alina

dbgin schreef:

Volgens mij heette ze toch Deniz hoor

Oke, echt totaal geen idee waar ik Pinar vandaan haal, ze heet idd Deniz

Vast in de war met andere series haha

avatar van BBarbie

BBarbie

Prachtige film, die het eerste anderhalf uur aanvoelt als een feel-good-movie, waarin de jeugdherinneringen van de twee hoofdrolspelers perfect in het verhaal ingelast zijn. Hoewel je het einde van de film lang van tevoren voelt aankomen, zorgt de allerlaatste plotwending toch nog voor een dramatische schok, die blijft hangen.

Schitterende vertolkingen van Mehmet Günsür en Belçim Bilgin. Omdat regisseur Sorak je bovendien laat kennismaken met het moderne Turkije is deze film uitermate toegankelijk voor een westers publiek. Onbegrijpelijk daarom dat deze film vooralsnog behalve in Turkije alleen is uitgebracht in de Lage Landen en Duitsland.

Een hoogstandje!

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Bbarbie zegt het voortreffelijk en ik sluit me daarbij aan.

avatar van soom

soom

Ik dacht dat dit niet te zien was via welke site dan ook, maar uiteindelijk toch een versie gevonden die niet met Turkse ondertiteling was en die ik goed kon volgen.

Ontroerend voor de zoveelste keer. Het stemt melancholisch, is mooi romantisch. Mooi gespeeld spel dat weer heel goed in elkaar steekt. Vooral die man, met z'n smeulende ogen. Ik had vroeger een paar boekjes van Sara Seale en consorten, en ik verslond die eenvoudige flutromannetjes als geen ander.. In feite is Ozgur precies zo'n soort type man. De mannen uit die boekjes waren echte woestijn mannen: Primitief en met een vleugje verfijnd aroma. Dat heeft Ozgur naar mijn idee ook. De schoonheid van de actrice die Deniz speelt, speelt daar mooi op in. Het is dan ook een evenwichtige, sterke schets over een thema dat me aan alle kanten deed denken aan zoveel andere films. (Untamed Heart, die ene Franse film met Marion Cotillard&Guillame Canet, die Amerikaans-Engelse film met Bonnie Hunt en Minnie Driver). Die grepen me ook aan, en dit schaart zich dan ook in datzelfde rijtje drama films.

Bedankt BBarbie !

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Toegevoegd aan Netflix blijkbaar.

avatar van BBarbie

BBarbie

Grijp je kans, TornadoEF5! Prachtige film met veel romantiek ÉN drama.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

BBarbie schreef:

Grijp je kans, TornadoEF5! Prachtige film met veel romantiek ÉN drama.

Deze staat zeker op het programma, ja. Al zijn er heel veel dat ik nog moet zien.

avatar van Movsin

Movsin

Romantisch melodrama waarin het toeval (of is het voorbestemming) een enorme rol speelt en dat met scènes als wanneer de ene minnaar, onwetend, de andere halfdood van straat helpt en naar het ziekenhuis brengt en ondertussen de identiteit van zijn rivaal verneemt of het werkelijk intrieste slot hoogtepunten bereikt.
Na het naar mijn gevoelen flauw grappig begin, haalt de film wel een zeker niveau, voortdurend doorspect met tijdswisselingen, maar, al sta ik niet weigerig tegenover dergelijke films, deze lijkt mij toch te uitgesproken in zijn genre.
Keurig zijn wel meerdere beeldcomposities, ook de soundtrack en het acteerwerk over het algemeen, maar toch teleurgesteld.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Heel mooie kennismaking met de Turkse film. Ik had er totaal geen verwachtingen bij en was zonder duidelijke reden bang voor een soort Indiaas-hysterische taferelen, maar dat bleek totaal overbodig te zijn. Dit is echt een prachtige, hartverwarmende film. Het plot is weliswaar wat ver gezocht, maar het wordt met zoveel overtuiging en gevoel gebracht dat je dat voor lief neemt. De mooie muziek en schitterende warme beelden komen daar nog eens bovenop, waardoor ik al met al dicht tegen een 8 aan zit.

avatar van David Aaronson

David Aaronson

Tenenkrommend, clichématig, suikerzoet, van mijlenver voorspelbaar, maar wel lekker tenenkrommend, clichématig, suikerzoet, van mijlenver voorspelbaar.

avatar van hamajava

hamajava