Genre: Biografie / Drama
Releasedatum: 12 januari 2017
Bekijk via Videoland
Plot Lion
"The search begins"
Een 5-jarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.
Saroo Brierley
Saroj Sood
Rama
Waku
Prachtig, ontroerend,emotioneel.
Het zijn slechts 3 pakkende woorden die dit prachtige waargebeurde verhaal doen omschrijven.
"Lion" kan je onmogelijk onberoerd laten.
Vanaf het begin in het broeierige India tot en met de adoptie in Australie gevolgd door een moeizame zoektocht van het jongetje Saroo naar zijn oorsprong weet "Lion" je aan het scherm gekluisterd te houden. Uitstekend acteerwerk, fraaie beelden en een meeslepend verhaal maken van de bijna 2 uur een ultiem kijkgenot. Met kippenvel moment tijdens aftiteling.
Bij deze kan ik weer eens volmondig de volledige vijf sterretjes aanvinken!
glenn2509
Topper! Heel mooi met veel emotie en...genieten!
Van begin tot end heel boeiend... Prachtig verhaal!
hoffhaan
Sterk begin van de film, zoals velen al hiervoor aangeven tweede deel is gewoon minder, maar desondanks een goede film. Krappe 4.0 veroorzaakt door de kleine Saroo.
yentl119
Genoten van deze film. Kleine Saroo: zo overtuigend en prachtig gespeeld!
chico1984
Sterke, emotionele film. Heeft me erg aangegrepen.
1 van de beste films die ik ooit heb gezien...Een aanrader!
schoonetoonen
Zeer ontroerende film, die zijn kracht voornamelijk haalt uit het feit dat hij gebaseerd is op waargebeurde gebeurtenissen. Zeker fantastisch spel van de jonge Saroo.
elvismyboy
Op alle fronten geniale film. Acteerprestaties, camerawerk, prachtige muziek, verhaallijn en t prachtig gefilmde leven in India....
Savatage
Prachtige film, op elk vlak. Het acteerwerk was zeer sterk en de beelden in India komen er prachtig uit. Een aanrader.
snarfje5508
Een gemiddelde aflevering van Spoorloos verteld een zelfde verhaal. Wel goed geacteerd en uitgewerkt met en passant ook een kijkje in het treurige bestaan van veel families uit India. Waarom dit nu weer 2 volle uren moet duren ontgaat me even maar al met al goed om naar te kijken en een voldoende beoordeling. Rol van Kidman nagenoeg marginaal.
Onceuponanytime
De emotionele snaar wordt meermaals in het waargebeurd verhaal op de korrel genomen en terecht. Vooral de rol van de 8-jarige Saroo (hoofdrol) wordt prachtig vertolkt.
Knap beeldwerk. De leefomstandigheden van de stad Clacutta (India), in de jaren 80, zijn de moeite om te bekijken.
De volwassene Saroo wordt geacteerd door Dev Patel, hoofdrolspeler van de bekende film Slumdog Millionaire (2008). Ondanks zijn sterk acteren, verliest de zoektocht naar zijn thuis wat van zijn kracht in de film.
Toch, aanrader om te bekijken
JM Q
Mooi drama- klinkt tegenstrijdig maar de plaatsjes alsmede het verhaal maken dit tot een prachtige film
Ziegler
Briljante film. Dat het min of meer echt gebeurd is, maakt het nog bijzonderder.
Filmliefhebber36
Een film die je raakt. Je kan het je niet voorstellen.. Een kind van 4 jaar oud.. 3 dagen in de trein.. Wat een overlever.
filmfan59
het hele verhaal kon mij niet raken .... lijkt allemaal te gemaakt ...
schenkowiets
Deze film heeft me goed geraakt, ongeloofelijk wat een steengoed waargebeurd drama en heel goed uitgewerkt en geacteerd !
DVD-T
Erg kundig gemaakte film.
Dat begin in India is echt erg mooi. De reis van de jonge Saroo is prachtig in beeld gebracht. De locatie, de mensen, het dagelijkse leven. Alles is gedaan om dit zo echt mogelijk te laten lijken. Echter wat hierna volgt is niet altijd even interessant. Vooral de romance tussen Saroo en Lucy voelt erg geforceerd aan. De zoektocht van Saroo naar waar hij vandaan komt weet Davis ook niet heel erg boeiend te houden. In ieder geval niet om de volle 2 uur mee te vullen. Dat einde is misschien wat dik aangezet, maar werkt wel heel goed in combinatie met het sterke begin en is een mooie payoff na de zoektocht van Saroo. Acteerwerk is verder prima, al mist de chemie tussen Patel en Mara, en erg mooi geschoten.
Het begin is echt heel erg fijn. Het einde, hoe over sentimenteel het ook is, werkt goed. Alleen jammer dat de rest er tussen in behoorlijk oninteressant, zelfs slaapverwekkend af en toe, is.
Banjo
- 2035 berichten
Dit soort posters schrikken mij altijd af..
Maar ja.. als jullie hem zo hoog beoordelen..
Dan moet ik hem maar zien.
TMP
Een film die vakkundig is gemaakt. Met name hetgeen vooraf gaat aan de adoptie van Saroo in India is sterk uitgewerkt. De eenzame reis van de jonge Saroo is uitstekend in beeld gebracht. Het daarop volgende gedeelte in Australië is minder, maar nog steeds best aardig. Het acteerwerk van Dev Patel is goed, maar de relaties tussen de diverse personages komen niet altijd heel goed uit de verf. Het laatste half uur doet nogal denken aan een aflevering van Spoorloos, maar is ook zeker niet slecht. Al met al een heel aardige film, maar het mist net dat beetje extra's om een echt goede film te zijn.
Griezelig geplastificeerd.
Het met 6 Oscars genomineerde drama Lion, is geen gekke film. Typisch Oscarmateriaal eigenlijk en dat is gelijk hetgeen je voornamelijk tegen de film zou kunnen hebben. Zo zoet als suiker dus en nergens echt gewaagd. Dat het stroperig gaat worden kun je verwachten als ‘based on a true story’ in beeld komt, maar het had wat minder gemogen. Hoe goed het – deels - ook werkt. De film hinkt teveel op twee gedachten. De eerste gedachte blijkt de beste te zijn.
Sunny Pawar speelt de jonge Saroo op overtuigende wijze en werkelijk alles aan het jochie ontroert. Hij hoeft enkel maar over straat te rennen en verdwaasd om zich heen te kijken en bij menige kijker zullen de tranen over de wangen rollen. Het is dan ook echt zielig wat het schattige jochie overkomt. De eerste helft van de film is om hem heen gebouwd en sterk. Het is aangrijpend en avontuurlijk. Een goede combinatie die de aandacht erbij houdt.
Hoe anders wordt het in de tweede helft. Dev Patel doet in niets denken aan de kleine Saroo, maar vanwege Pawar wil je hem graag geloven. Met zo’n voorprogramma kan de hoofdact alleen maar tegenvallen, al acteert ook hij prima. De klad komt helaas in het verhaal en alle clichés worden tevoorschijn getoverd. Met als dieptepunt de griezelig geplastificeerde Nicole Kidman, die zelfs tijdens de 25 jaar in de film niet verandert. Toch is Lion de moeite waard. Meer dan zelfs.
***½
Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.
topsoft
Een typische documentaire. Een simpel verhaal. Geen enkele diepgang. Het raakte mij totaal niet, hoewel het genre op zich mij wel aanspreekt. Voor mij dus een eenmalige exercitie.
cjufc
Één woord, GEWELDIG!
Nee, meer woorden. Ook al ben je 5 meter
lang, 3 meter breed, en eet je elke dag het Russische leger als ontbijt, dan nog ga je een traantje pinken bij deze film!
5 sterren! Alleen maar omdat ik geen hogere cijfer kan geven.
Ook leuk dat het waargebeurd is, kan je nog veel terug vinden op YouTube over de hoofd personages..
Melksnor
Ik heb wel een traantje meegepikt, wat een meesleepend waargebeurd verhaal, waanzinnig !!
ziggy06
Prima film, geen topper wat mij betreft. Sentimenteel verhaal...treft diegenen die daar gevoelig voor zijn...ik ben meer gevoelig voor de prachtige blik van Rooney Mara...
Noodless
Snap niet goed wat hier mis aan is. Mooi waargebeurd verhaal dat wel in het eerste stuk met de jongen de kijker meer weet te raken dan 25 jaar later. Ook leuk net na de film dat je de echte personen kan zien. 7,5/10
Prachtige film over een klein jongetje die verdwaald raakt in de drukke straten van Calcutta. Een ontroerend mooi en ook nog waargebeurd verhaal. Een sterk eerste gedeelte vooral vanwege de setting (het straatleven in Calcutta midden jaren '80 gezien door de ogen van een kind). Maar ook de rest van de film is boeiend genoeg (het adoptieleven en de zoektocht). Mooie muziek en een prima cast waarbij de jonge Sunny Pawar zeker indruk maakt.
Santino Corleone
Een ontroerende film met een ijzersterke eerste deel! De zoektocht duurde wel heel lang en hierdoor werd het ietswat langdradig. ik had wel stiekem gehoopt dat zijn broer leefde
Tenslotte waren de acteerprestaties zeker bovengemiddelde, en de film is mooi in beeld gebracht! *3,5

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix