• 9.183.222 stemmen

Películas para No Dormir: La Habitación del Niño (2006)

Horror | 77 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Films to Keep You Awake: The Baby's Room

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Álex de la Iglesia

Met onder meer: Javier Gutiérrez, Leonor Watling en

Gesproken taal: Spaans

Plot Películas para No Dormir: La Habitación del Niño

"You will never rest quietly again."

Een jong koppel verhuist naar een droomhuis met hun pasgeboren baby en het is alsof het leven voor hen echt niet beter meer kan worden. Maar al bij de eerste nacht horen zij een vreemd geluid vanuit de babyfoon en spoedig begint de echtgenoot Juan een mysterieuze man te zien in het huis. Zijn vrouw hecht geen geloof aan hem maar hij is er vast van overtuigd dat iemand erop uit is om de baby van hen af te nemen. Het wordt voor Juan nog erger als het er steeds meer op begint te lijken dat de vreemde indringer een kwaadaardige geest is.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Nog maar eens een vakkundig opgebouwd griezelverhaal uit de collectie van "6 Películas para No Dormir". Liefhebbers van horror met het accent op de sfeerschepping kunnen hun hartje ophalen aan dit werk - voor TV gemaakt - van de maker van "Day of the Beast". De vertolkingen zijn erg overtuigend en de suspens groeit uit tot een huiveringwekkende climax.

avatar van Halcyon

Halcyon

Zeer origineel verhaaltje. Over de gehele lijn net niet spannend genoeg in mijn ogen, maar er zijn best wel enkele creepy, angstaanjagende scènes. Het einde zie je van ver aankomen, maar het past volledig binnen het vindingrijke concept van deze film.

avatar van OlafK

OlafK

Geweldige film. Zeer origineel verhaal, goede spanningsopbouw, goede acteerprestaties en werkelijk wat wat een aantal prachtige schrikeffecten. Opnieuw een geweldig staaltje cinema van Spaanse bodem.
De spanning wordt perfect opgebouwd. Iedere scène die dichter t einde van de film nadert, is weer een beetje spannender dan de vorige. Wat de film uiteindelijk echt zo heel goed maakt in mijn ogen, is het originele verhaal dat ook nog eens geweldig uitgewerkt wordt.

Goeie film.

Al vind ik de originaliteit in het verhaal niet zo. Redelijk standaard haunted house gevalletje, waarbij dat geleuter met de kat weer bijgehaald moet worden. Nooit veel voor gevoeld eigenlijk.

Gelukkig is de sfeer sterk. Moeilijk te geloven dat dit voor TV gemaakt is eigenlijk, qua afwerking, zowel visueel als soundtrack, nogal wat niveautjes beter dan de MoH reeks.

Vond de film vooral effectief in elkaar gedraaid. Paar sterke, spannende scenes en een aardig verloop van het verhaaltje. Einde was redelijk voorspelbaar maar passend.

Film die het moet hebben van sfeer en daar best wat uit weet te puren. En lekker kort, toch meestal een voordeel bij films als deze.

3.5*, maakt me benieuwd naar z'n oudere werk.

avatar van OlafK

OlafK

Onderhond schreef:

Hm, met origineel doelde ikzelf meer op het feit dat er sprake is van 2 dimensies die door elkaar heen lopen. Daarbij is de ene dimensie slechts te zien m.b.v. een soort webcam. Daarbovenop vond ik het einde, waarin Juan uit dimensie 2 de plaats inneemt van Juan uit het daadwerkelijke vertelde gezinsleven, ook wel origineel eigenlijk. Door deze aspecten onderscheid La habitación del Niño zich in mijn ogen toch wel enigszins van de standaard "spookhuisfilms".

avatar van funnyhow

funnyhow

deze regisseur blijft me aangenaam verassen ! ... zeker aanrader deze film ,goed einde vooral

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Juan flipt wel erg snel.. maar goed het is een vrij korte film dus begrijpelijk. Verder een oerdegelijk thriller/horrortje die inderdaad iets meer biedt dan de doorsnee ghost house films. De point of view shots met de babycamera zijn het leukste maar over het algemeen mist het net de spanning die je mag verwachten in zulke situaties. Het einde is wel prima hoe redelijk voorspelbaar ook, beter zo dan een happy end.

avatar van arno74

arno74

Leuk. Lekker benauwd sfeertje, en van de korte duur van deze film wordt wel zo ongeveer elke minuut benut. Uitstekend gedaan dus.

Een prima film en een bovengemiddelde horror. Met die camera deed het me even denken aan Paranormal Activity, maar dan anders. Àlex de la Iglesia laat hier zien dat ook met het hounted house-concept toch een originele en creatieve film gemaakt kan worden, en dat voor de televisie nog wel. Fijn dat Àlex de la Iglesia het hier net zo professioneel aanpakt alsof het voor de bioscoop zou zijn geweest (waar het overigens me prima geschikt voor lijkt). Erg goed.

3,5 dikke sterren.

avatar van Corcicus

Corcicus

Waar vind ik die toch? Ben hier al enige tijd naar op zoek.

avatar van Corcicus

Corcicus

Leuke thriller, met enkele goeie schrikmomenten, hoewel ik het doorgaans niet voor zulke jump scares heb. Er werd behoorlijk geacteerd en soms wist het echt te beklijven.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Had nog nooit gehoord van deze film. Lijkt me toch geen verkeerde. Ben wel benieuwd naar deze Spaanse horror.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Corcicus schreef:

Hoe heb je deze uiteindelijk kunnen vinden?

avatar van Fransman

Fransman

Aardige Spaanse thriller uit de serie Films die je uit je slaap houden. Nou, zo erg is het niet, maar het verhaal zit goed in elkaar, is binnen de context geloofwaardig en zelfs het slot is niet te flauw. Alleen lijdt ook deze film onder het praatvirus: te veel tekst, te veel dialogen, hetgeen ten koste gaat van de spanning. Gelukkig wordt dat tegen het einde wat beter. Waarschuwing: pas op voor babyfoons....