• 9.371.622 stemmen

Met onder meer: Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 20 december 2007

Plot Moordwijven

Kitty, Estelle en Nicolette zijn drie miljonairsvrouwen die baden in luxe. Hun enige zorg is de strijd die ze voeren tegen het ouder worden. Hiervoor gaan ze wekelijks op bezoek bij hun plastisch chirurg. Maar plots stort het rimpelloze leventje van Kitty in, want ze vermoedt dat haar man vreemd gaat. Het vooruitzicht om van een alimentatie te moeten leven doet haar steigeren. Samen met haar boezemvriendinnen besluit ze om Evert-Jan uit de weg te ruimen. De hautaine dames dalen af naar de Amsterdamse walletjes en gaan er op zoek naar een huurmoordenaar.

avatar van Rubinjo

Rubinjo

Echt een verschrikkelijke tegenvaller was dit! Geen moment gelachen in deze film. Neem aan dat van de 400000 er het liefst 399999 hun geld terug willen voor deze butt vertoning.

Als deze film niet van Dick Maas was geweest, was ie niet eens uitgekomen in de bios. Wat een wanvertoning

Een 0,5

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Tja, humor is nogal persoonlijk hè?

't Feit dat ie mensen blijft trekken, geeft aan dat genoeg mensen het een aardige film vinden.

avatar van dragje

dragje

Nederlands Film Festival

Utrecht, 13 februari 2008

Platina Film voor Moordwijven

Moordwijven is deze week de grens van 400.000 bezoekers gepasseerd en heeft daarmee de status van Platina Film bereikt. De trofee wordt vanmiddag door Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival, uitgereikt aan regisseur Dick Maas, producent Tom de Mol en hoofdrolspeelster Sanne Wallis de Vries. De uitreiking vindt plaats om 15.00 in Hotel L'Europe, Amsterdam.

Moordwijven ging op 17 december in het Circustheater in Scheveningen in première. De komedie waarin de drie miljonairsvrouwen Kitty, Estelle en Nicolette een huurmoordenaar inhuren om één van hun overspelige echtgenoten uit de weg te ruimen, draait nu nog steeds in 86 bioscopen en staat na acht weken nog steeds in de top tien best bezochte films van dit moment.

Ook in België zijn al meer dan 22.000 bezoekers naar de film geweest.

De hoofdrollen worden vertolkt door Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries. Hans Kesting, Bart Oomen en Bart Klever spelen hun echtgenoten. Kees Boot is de ingehuurde moordenaar.

Moordwijven is geproduceerd door Tom de Mol en Dick Maas en mede-gefinancierd door RTL Nederland B.V. Independent Films verzorgt de distributie.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm of documentaire tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1 miljoen bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

avatar van Nine_

Nine_

je moet niet chaggarijnig zijn als je deze film ziet, want dan is hij echt verschrikkelijk... dan krijg je gewoon de humor niet mee, ik vond hem echt Bagger, gaat helemaal nergens over!

avatar van Linn018

Linn018

Nine_ schreef:

Mee Eens, Het is een Bagger, film.. De humor is wel okee..

Slecht geregiseerd.. In de Zonnebrillen kan je de filmcamera en andere mensen zien... Echt Te slecht..!!!

avatar van inge*

inge*

Leuke film om zo even weg te kijken, vooral de humor is zeer verassend voor een Nederlandse film maar dat acteerwerk kon echt niet door de beugel!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Is hij aan te raden?

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

JohnWilliams schreef:

Is hij aan te raden?

Lees de meningen terug en dan zie je het. Je moet vooral zelf kijken natuurlijk. Meningen zijn verdeeld.

avatar van madonnagirl3

madonnagirl3

Ik vond het wel een leuke film,. moest er in het begin even in komen. Maar hij was wel lachen, maar erg kort. Het geen meesterwerk, maar wel gewoon een leuk luchtig filmpje.

3,5

avatar van eelco

eelco

ik ben benieuwd...

hij lijkt me wel grappig...

Quentin

Vanaf 28.05.2008 ook op BluRay, lijkt me de eerste Nederlandse film (muv Zwartboek maar dat was een UK release).

Moordwijven vanaf 28 mei op DVD en Blu-Ray Disc

Warner Home Video brengt op 28 mei 2008 het bioscoopsucces MOORDWIJVEN van regisseur Dick Maas - bekend als producent van o.a. FLODDER, DE LIFT en AMSTERDAMNED - uit op DVD en op Blu-Ray Disc. Het is de eerste keer dat een Nederlandse bioscoophit (Box-office Nederland € 3 mln!) zal worden uitgebracht op Blu-Ray Disc. De DVD en Blu-Ray Disc MOORDWIJVEN - met publiekslievelingen Bracha van Doesburg, Hadewich Minis en Sanne Wallis de Vries in de hoofdrollen - bevat verschillende bijzondere extra’s.

DVD extra’s

• Trailer

• Bloopers

• Clip Di-rect

• Visuele effecten

- Ondertiteling voor doven en slechthorenden

Quentin

'Moordwijven' zetten botoxspuit in zichzelf

De 'moordwijven' uit de gelijknamige film ondergaan tijdens de dvd-presentatie een botoxbehandeling. Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries presenteren de film volgende week woensdag in de Amsterdamse winkel Fame, waar ze de behandeling ondergaan. Dat heeft filmmaatschappij Warner Bros woensdag bekendgemaakt.

De actie lijkt een sneer naar het Amerikaanse bedrijf Allergan, de ontwikkelaar van botox. Het bedrijf verhinderde dat de film van Dick Maas 'De botox methode' ging heten. Wegens het gebruik van het merk in de titel dreigde Allergan met een rechtszaak tegen de filmmakers, die vervolgens eieren voor hun geld kozen.

Voordat de drie actrices in een Hummer op de Kalverstraat arriveren, stoppen ze eerst nog even om een Amsterdamse beautykliniek te openen. Ook stappen de diva's uit in de peperdure P.C. Hooftstraat voor wat 'last minute shopping'.

Tijdens de signeersessie in Fame, die om 13.00 uur begint, mogen ook drie bezoekers gebruikmaken van een gratis botoxbehandeling.

© Novum

Dus als 'sneer' naar een bedrijf ga je een product van dat bedrijf op jezelf toepassen en plein public?...

Rare logica.

avatar van Wouter

LOL.

Maar het zal wel heel overdreven en satirisch worden, die behandelngen.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Heb em alleen maar gezien om Bracha van Doesburgh te zien acteren.

Niet de beste van Maas.

Wel aardig.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Doet erg Flodderig aan qua muziek enzo. Vond hem niet echt sterk, gewoon, aardig, meer niet.

avatar van gotti

Heel in de verte zijn wat Flodder toontjes te horen inderdaad. Vond het niet altijd even goed werken overigens...

avatar van Nixon17

Nixon17

Humor was ver te zoeken

avatar van egelhunter

egelhunter

gister deze film gezien, en na het lezen van alle kritiek hier ging ik er met weinig verwachtingen naar kijken. Maar wat zeikt iedereen? Ik vond hem harstikke leuk voor een nl film. Humor vond ik grappig, en heb me eigenlijk geen moment verveeld. Ik geef deze film gewoon 4*. Wel grappig dat er veel bijrolletjes van de flodder films inzit. (sjakie, henk en kees flodder uit de serie, buurman neuteboom)

En ja idd je ziet in de zonnebrillen de hele filmcrew staan. Maarja dat heb je bij de beste hollywood films ook. Zo zie je de hele filmcrew van Casino Royale ook vaak in beeld in de spiegeling van de auto, en dan zullen we het ook maar niet over de skibrillen hebben in Vertical Limit.

avatar van stinissen

Een hele erge teleurstelling.

Quentin

Al te downloaden zo te zien .

avatar van _dangerous_

_dangerous_

dick maas mag ook stoppen met films maken

avatar van GGG

GGG

egelhunter schreef:

Helemaal mee eens! Wij hebben ons kostelijk zitten vermaken! Puike Nederlands prent! Petje af voor Dick!

avatar van die hard

die hard

flauwekul

avatar van Desmo

Desmo

Hele grappige film, met inderdaad de flodder deuntjes.

Ster van de film was toch wel: Sanne Wallis de Vries.

"Ze was toch zo goed in het pijl en boog schieten". "Ja, maar stop zo'n boog maar is in je handtasje".

Ook is het echt weer een typische Nederlandse film, met de nodige seks scenes: Met die blinde man.

Het is misschien niet Dick´s Maas zijn beste film, maar het is een leuke film voor als je melig bent, of gewoon voor tussendoor.

3,5 sterren (met de 0,5 voor Sanne)

avatar van Quido

Quido

Desmo schreef:

avatar van raymon

raymon

Desmo schreef:

is dat seks?

Ik dacht dat de definitie van seks was: Gemeendschap door geslachtsdelen.

Het is naakt, en ik vond het een van de leukere scéne's en dan niet alleen voor Bracha....

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Tegenvaller. Mooi en kleurig production-design, maar de humor van Dick Maas is niet altijd even leuk te noemen...2,0*

avatar van roliboli

roliboli

Wat een tegenvaller. En wat wordt er slecht in geacteerd.

Zit totaal geen vaart in en vond hem verre van lachen.

Jammer.