• 9.371.602 stemmen

Met onder meer: Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 20 december 2007

Plot Moordwijven

Kitty, Estelle en Nicolette zijn drie miljonairsvrouwen die baden in luxe. Hun enige zorg is de strijd die ze voeren tegen het ouder worden. Hiervoor gaan ze wekelijks op bezoek bij hun plastisch chirurg. Maar plots stort het rimpelloze leventje van Kitty in, want ze vermoedt dat haar man vreemd gaat. Het vooruitzicht om van een alimentatie te moeten leven doet haar steigeren. Samen met haar boezemvriendinnen besluit ze om Evert-Jan uit de weg te ruimen. De hautaine dames dalen af naar de Amsterdamse walletjes en gaan er op zoek naar een huurmoordenaar.

avatar van gotti

Doelde daar niet eens zozeer op hoor. Meer als vrouw an sich. Simic heeft nou niet echt iets sexy's. Meer iets hopeloos ordinairs...

avatar van soom

soom

En dat beeldden Hadewych of Bracha niet uit, dat hopeloze ordinaire? P.C-Hooft dames zijn altijd ordinair denk ik.

avatar van gotti

Meer al vrouw an sich zei ik ook. Iets beter lezen.

Maar de moordwijven hier hebben, pc hooft dame of niet, sowieso meer klasse dan Simic, al hadden ze een vuilniszak aan...

Nou nou, 100 keer liever Tatjana dan die verschrikkelijke Hadewych.

Deze gezien:

Hadewych heeft namelijk één groot voordeel: ze kan acteren...

Quentin

Doe het ook heel aardig in België; met slechts 3 prints een kleine 47.000 euro tot nu toe.

avatar van darkjaap

darkjaap

de film viel bij mij niet erg goed in de smaak..

er gebeurde weinig in het begin waarvan ik telkens op mn horloge keek van wanneer is hij afgelopen..

na de pauze kwamen de echte grappige momenten er in voor waardoor hij het voor mij nog net deed..

de grappen en het acteerwerk waren wel ok ...

maja toch had ik er wel wat meer van verwacht

avatar van IcU

IcU

Erg leuke film met een zeer vermakelijk verhaal. Leuke grappen, die wel wat meer er in hadden mogen zitten, en een leuke cast.

avatar van morrie

morrie

erg vermakelijke film van Dick Maas.

hij is het filmen nog niet verleerd.

vooral Hadewych was voor mij de topper.

Quentin

Die Platina Film komt snel in de buurt, de film zit al op 313.000 bezoekers. Blijft heel stabiel staan op een 3e plaats na twee nieuwkomers.

avatar van Matthis

Matthis

Bij Bracha had ik af en toe het idee dat ik Posh Spice zag lopen.

Jammer dat de personages niet eens tegen andere Bekende Nederlanders op liepen in de film. Had hem beter in deze tijd geplaatst. Nu moet je dat alleen hebben van die Hummer en die Maybach.

Weet het niet goed te verwoorden, maar ik vond het een beetje teveel passe denk ik.

Pastichio Rocker

Na het topic eens doorgelezen te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat de meeste mensen hier met smart hebben zitten wachten op de terugkeer van Dick Maas in het Nederlandse filmcircuit, en waarschijnlijk allemaal met een harde plasserd hebben zitten kijken naar deze film. Wat voor een meesterwerk heeft deze man nou op zijn naam staan? Flodder??

Leuke film met droge humor, 3,5 *

Pastichio Rocker schreef:

blablabla.... Wat voor een meesterwerk heeft deze man nou op zijn naam staan? Flodder??

Hoezo onwetend? Ik noem een Lift en Amsterdamned.

Dude...

avatar van by_the_way

by_the_way

kos schreef:

Dude...

Subjectiviteit kent geen tijd.

Classic schreef:

Hoezo onwetend? Ik noem een Lift en Amsterdamned.

Als dat jouw definitie is van een meesterwerk...

Quentin

Met eerder genoemde titels en Flodder heeft hij wel een significante bijdrage aan de Nederlandse film geleverd, onlangs weer bewezen met een plek voor Flodder in de Canon van de Nederlanse film. Daarnaast, waarover wel valt te discussiëren, zijn De Lift en Flodder bijzonder sterke films.

Pastichio Rocker

Het zijn zeker vermakelijke films, maar om nu over een meesterwerk te spreken? Nee, dat gaat me toch iets te ver.

Quentin

Waarom zou je dan niet (al dan niet met een stijve penis) met smart op een vermakelijke film mogen wachten? Een simpele, ontspannende film kan net zo goed en/of leuk zijn als een pretentieuze prent.

avatar van Albertonio

Albertonio

Een redelijke film, had er meer van verwacht.

2.5

Classic

Als dat jouw definitie is van een meesterwerk...[/quote]

Neen, maar aangezien je niet verder kwam dan Flodder wilde ik even je geheugen opfrissen.

Graag gedaan overigens.

Quentin

Zit nu nog net onder de 400.000, zal dus wel komende week of weekend een 'platina' film worden.

avatar van raymon

raymon

Quentin schreef:

de film gaat erg lekker en zal rond de 500.000 trekken volgens mij,

en volgens mij zijn Dick Maas en Tom de mol ook uit de kosten??

avatar van superbieb

superbieb

Ik had er veel meer van verwacht de film viel me erg tegen.

Jammer hij had veel leuker kunnen zijn.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Matthis schreef:

Bij Bracha had ik af en toe het idee dat ik Posh Spice zag lopen.

Haha, dat had ik inderdaad ook. Ben ik dus tóch niet de enige!

Vond dit filmpje gewoon leuk tijdverdrijf. Geen hoogstaande cinema maar dat hoef je er ook niet van te verwachten. Het is over the top bedoeld en dat is het dan ook geworden. Plat vermaak, en daar is niets mis mee.

Maar niemendalletjes als deze zal ik niet gauw enorm hoog waarderen. Meer dan 2.5* voor de amusementswaarde kan ik er dan ook niet voor geven.

Quentin

Inmiddels 3.133.722 euro aan de kassa, waar blijft die Platina film?

avatar van raymon

raymon

Quentin schreef:

Inmiddels 3.133.722 euro aan de kassa, waar blijft die Platina film?

ik snap er niks van, hij is 400.000 nu echt voorbij en ook het budget is binnen!

Persbericht

Nederlands Film Festival

Utrecht, 13 februari 2008

Platina Film voor Moordwijven

Moordwijven is deze week de grens van 400.000 bezoekers gepasseerd en heeft daarmee de status van Platina Film bereikt. De trofee wordt vanmiddag door Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival, uitgereikt aan regisseur Dick Maas, producent Tom de Mol en hoofdrolspeelster Sanne Wallis de Vries. De uitreiking vindt plaats om 15.00 in Hotel L'Europe, Amsterdam.

Moordwijven ging op 17 december in het Circustheater in Scheveningen in première. De komedie waarin de drie miljonairsvrouwen Kitty, Estelle en Nicolette een huurmoordenaar inhuren om één van hun overspelige echtgenoten uit de weg te ruimen, draait nu nog steeds in 86 bioscopen en staat na acht weken nog steeds in de top tien best bezochte films van dit moment.

Ook in België zijn al meer dan 22.000 bezoekers naar de film geweest.

Quentin

Had net gemaild waar die Platina Film bleeft, de 400.000 bezoekers waren al een tijdje 'binnen' maar men wilde wachtten met publiciteit tot deze uitreiking. Overigens bijzonder dat die 22.000 bezoekers in België op slechts 3 prints zijn gehaald, zijn wel voornamelijk bioscopen die een groot Nederlands publiek trekken (vlak over de grens).