- Home
- Films
- Ron Goossens, Low Budget Stuntman
- Filtered
Ron Goossens, Low Budget Stuntman (2017)
Genre: Komedie
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 26 januari 2017
Bekijk via Videoland
Plot Ron Goossens, Low Budget Stuntman
Ron Goossens overleeft op spectaculaire wijze ternauwernood een dronkemansactie. Als barman en beste vriend Peter het filmpje van de amateurstunt online zet, gaat het viral. Een impresario ziet een gat in de markt; hij wil Ron Goossens gaan verhuren als low-budget stuntman. Ron is hier verre van gecharmeerd. Totdat hij er achter komt dat zijn vrouw Angela, de liefde van zijn leven, met zo’n beetje het hele dorp is vreemdgegaan. Ron wil haar, ondanks alles, niet kwijt en krijgt van Angela het ogenschijnlijk onmogelijke ultimatum. Als hij Nederlands meest succesvolle actrice in bed weet te krijgen, dan blijft ze bij hem.
Ron Goossens
Angela
Winnie
Flat Eric
Kei-lam
Melige flauwekul die toch wel leuk uitpakt.
Niet zo hard en/of over the top als New Kids maar gewoon grappig.
Ik moest wel grinniken om de films waar Ron als stuntman aan meewerkt. Ik noem een Straight out of Alphen, De Naald, het Hemeltje, Het Hofnarretje. Verder zijn de cameo's van de BN'ers geestig waarbij ik vooral moest lachen om Gerda Havertong. Die ging even lekker los.
En ik vraag me af of Dennie Christian nu een boost in zijn carrière te pakken heeft.
chubber
Vond hem leuk, mits je van droge humor houd, persoonlijk 4 sterren, maar omdat er van die aasgieren tussen zitten met onrealistische stemmen, rate ik hem 5 sterren
El ralpho
Geniet maar drink met mate
Steffen Haars en Flip van der Kuil hebben voor mij persoonlijk een indrukwekkend rijtje films afgeleverd. Ik beoordeelde deze dan ook allemaal met minimaal een 7 of hoger. Hun nieuwste titel maakte mij dan ook gelijk weer enthousiast. Zeker na het zien van de nieuwe trailer die wederom erg grappig was had ik hier een rotsvast vertrouwen in.
Wat dan erg jammer is, is dat de trailer een knap gemonteerde versie -zoals bij de meeste komedies-, van alle grappige momenten uit de film is en dat er verder bar weinig te lachen valt. For starters is het hoofdpersonage veel te eendimensionaal. Het gaat hier duidelijk om een man die vanwege een ongelukkig leven aan de drank is geraakt en daardoor hoofdzakelijk eigenlijk alleen maar zielig is. Het ongemakkelijke hierbij is dat de film je zijn pijn soms ook wil laten voelen waardoor de film op sommige momenten opeens een vrij serieuze ondertoon heeft. Dit werkt in eerste instantie al niet omdat heel de stijl van de film eigenlijk al ''te simpel'' is om deze diepgang er bij een personage in te verwerken, en daarnaast is het personage van Ron ook niet bijster interessant. Je weet als kijker dat hij een bijstandsgerechtigde is die de hele dag zuipt, en een kutwijf als vriendin heeft, klaar. Dit was alsnog prima geweest als de film genoeg leuke grappen had gehad en Ron zelf ook een leuker en sympathieker personage was geweest. Het probleem is dus alleen dat hij dit absoluut niet is.
Naast het feit dat Ron veel te eendimensionaal is, is zijn tegenspeelster Bo Maerten (gespeeld door Bo Maerten), dit ook. Hoe zij aanvankelijk van geen enkele interesse tot oprecht geintreseerd in Ron raakt is volstrekt ongeloofwaardig, want het feit alleen dat haar partner haar bedrogen heeft laat haar echt niet gelijk voor Ron kiezen. Zeker niet als half mannelijk Nederland aan haar voeten ligt en Ron zelf niks speciaals heeft gedaan om haar hart te veroveren.
Ook zat ik mij geregeld te ergeren aan de bijrollen van Waldemar Torenstra en Chris Zegers die, naast het feit dat ze hun rol er beide veel te dik opleggen, ook gewoon gedurende de hele film totaal niet grappig waren. Met name Zegers wil het veel te goed doen maar kan het beter bij zijn reisprogramma's houden omdat hij gewoon voor geen meter kan acteren. Ook de bijrol van zanger Dennie Christian die compleet random met allerlei zangoptredens in beeld verschijnt is mij volstrekt onduidelijk. Waarschijnlijk wilden de makers iets compleet onverwachts doen wat totaal nergens op sloeg waardoor het grappig zou worden, maar niet alles wat je zomaar random in je film stopt wordt opeens leuk, puur omdat het random is.
Nee, wat mij betreft is Ron Goossens, Low Budget Stuntman een grote misser en hadden de makers dan ook beter een biertje minder kunnen drinken toen ze het script neerpende. Deze is in mijn ogen veel te overgewaardeerd, en hoewel humor altijd persoonlijk blijft vonden naast mij mijn twee aangeschoven kameraden dit ook gewoon rommel van de bovenste plank. Je kan je geld dan ook beter uitgeven aan een paar extra biertjes in de kroeg. Proost!
DeCol
Wel oké.
Bro's before Ho's niet gezien, maar in het rijtje New Kids hoort hij wel thuis. Deze is wel wat minder dan de gasten uit Maaskantje. De humor in Ron Goossens is heel wisselend. Flauw, grof, vies, zelfspot, etc. De ene keer is het grappig, dan is het zo slecht dat je er wel om kunt lachen of het is gewoon niet grappig. Ook de cameo's zijn wisselend, maar leuk dat ze toch weer zoveel mensen hebben weten te strikken. Waar ik het meest om heb moeten lachen waren de titels waar Ron in speelde. Soms echt hilarisch. Samen met vrienden en een biertje op is het zeker wel te kijken, maar als geheel is het eigenlijk net niet leuk genoeg.
Op zich kan ik best lachen om de films van deze makers, zo hebben de eerste New Kids en Bro's before Ho's beiden een voldoende bij me gescoord, maar bij deze Ron Goossens heb ik gewoon serieus niet kunnen lachen. Niet eens een kleine glimlach. Daarvoor is het allemaal te banaal, te simpel en vooral enorm ongrappig. Er zit nauwelijks een verhaal in dat ergens naar toe gaat en TIm Haars is niet leuk genoeg om van de hoofdrolspeler echt een totaal over de top gaand figuur te maken. Ook de bijrollen krijgen dit niet voor elkaar en de aanwezigheid van BN-ers als Beau en Humberto is al helemaal te flauw voor woorden en lijkt vooral bedoeld voor wat gratis reclame rondom de release van de film. Ik vond alleen de wat opzichtige opmerkingen over de matige Nederlandse filmwereld wel leuk verpakte kritiek, maar het is bij elkaar ieder geval een draak van een film geworden. Hopelijk wordt hun volgende project weer leuker.
Pazmaster
Verhaal van lik me vessie maar de humor is best aardig, er zitten hier en daar echt hilarische scènes in. Het komt soms erg droog over en het is ook lekker grof, en daar hou ik van. Leuk!
coumi
De aanstekelijke, brutale over the top humor van de New Kids heeft plaats gemaakt voor een iets genuanceerdere poging om een echt verhaal te vertellen
. Blijkbaar zijn de makers fan van de droogkomische komiek Will Ferrell, en doen hier een slappe poging hem te imiteren....Tim lijkt qua uiterlijk niet alleen op hem in deze film maar ook de titel verwijst naar de bekendste creatie(anchorman Ron Burgundy) van deze Amerikaanse acteur. Probleem is dat Haars als acteur niet de kwaliteiten heeft om zo'n rol te spelen en niet verder komt dan het neerzetten van een typetje. Verder zitten er veel te weinig goede grappen in Ron Goossens(de meeste zijn te flauw voor woorden), en het trucje om bekende Nederlanders op te voeren in niet verwachte bijrolletjes is al eerder en beter door hen zelf gedaan. Met wat goede wil zou je er in ieder geval een aanklacht tegen alcoholisme, overspelplegers en het niveau van de Nederlandse films(!) in kunnen zien, maar aan de oppervlakte is dit verhaal over een Low Budget Stuntman toch vooral een mislukte komedie. Gelukkig duurt het lekker kort en komt er geen vervolg. Zundert zal derhalve nooit de status krijgen van Maaskantje, zelfs de voorgevel van mevrouw Maerten zal dit niet veranderen
Kei-lamme cameo's.
Als blijkt dat Rons vriendin door al zijn kroegmaten is 'volgeblaft', zijn voor de alcoholistische stuntman de rapen gaar. Kei-lam of niet. Zijn vrouw dreigt hém echter te verlaten, in plaats van andersom. Tenzij hij de beeldschone filmactrice Bo Maerten in bed weet te krijgen. Deze 4 zinnen omvatten prima het onderbroekenniveau van Ron Goossens, Low-budget Stuntman. Een doldwaze film die je zomaar 'kijkmoe' zou kunnen maken vanwege de ontelbare cameo's en bijrollen: Fresku, Pieter Bouwman, Dick Maas, Thomas Acda, Michiel Romeyn, Bonnie St. Claire, Eddy Terstall, Mimoun Oaïssa, Martin Koolhoven en ga zo maar door. De bijrol van Chris Zegers als verslaafde figurant is wellicht de meest leuke.
Erg veel zinnigs valt er niet te melden over de laatste film van de mannen achter New Kids, behalve dan dat hij erg plat en flauw is maar ook ontzettend grappig. De pies- en poephumor moet je wel liggen. Geen tere zieltjes gewenst hier. Ron stunt namelijk niet zomaar in willekeurige films, nee het zijn prenten die refereren aan schokkende gebeurtenissen in het land. Smaakvol? Welnee, maar de zelfspot en inventieve vunzigheid houden het behapbaar al gaat men soms ook over het randje. Met kanker schelden (iets wat tijdens de promo's veelvuldig gebeurde) blijft pijnlijk onleuk. Ironisch bedoeld of niet. Wat wel leuk is? Dennie Christian die Stay Another Day van het enge East 17 ten gehore brengt. Humor.
***½
Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.
Lollig.
Beetje op het niveau van de andere films van Haars en van der Kuil. Ze hebben een redelijk consistente stijl, de humor is herkenbaar en de opzet van hun films ontlopen elkaar niet al te veel. Dat maakt dat ik er graag even voor ga zitten.
Het mag dan geen New Kids zijn, de setting en personages liggen vlotjes in het verlengde. Het taalgebruik heeft z'n charme en ook de vaak weinig politiek correcte grappen zijn een meerwaarde. Wanneer ze hun humor uitbreiden naar woordspelletjes (de drank, de filmtitels) wordt het wat flauwer, anderzijds zijn er genoeg cameos van bekende Nederlanders die er niet mee zitten de draak met zichzelf te steken. Altijd leuk.
De film duurt niet al te lang en da's maar best ook, want het is het type humor dat je na een tijdje ook wel weer gezien hebt. Ik zag kos een vergelijking trekken met Dirty Mind, qua plot zijn er inderdaad wel raakvlakken maar die film zit dan toch net wat beter in elkaar. Niks ten nadele van Ron Goossen, dit is gewoon een leuke, vlotte comedy waar genoeg humor inzit en die perfect in het werk van Haars en van der Kuil past.
Ze mogen wat mij betreft zo nog een tijdje doorgaan.
Captain Pervert
Ron Goossens Maakt mijn torenhoge verwachtingen waar. Tim Haars sukkelt als Ron Goossens vrijwel continu lazarus door de film heen en zijn grootste verdienste is dat hij ook echt een dikke drankkop met klam zweet en rode neus heeft.
De grote grappen komen van alle andere personages waarvan heel veel acteurs en regisseurs gewoon zichzelf spelen, op Winston Post na, die dan weer gespeeld wordt door Chris Zegers. Regisseurs Steffen en Flip maken hier dankbaar gebruik van en laten Zegers alle vrijheid om Post neer te zetten als totale zesderangs loser-acteur. De grootste glansrol alsmede zelfspot-bokaal "je lijkt wel een natte poedel man" gaat naar cultheld Dennie Christian. Verder natuurlijk de gebruikelijke Steffen/Flip kliek in de vorm van Huub Smit en Henry van Loon. En Michiel Romeyn als een kloon van John Goodman. Stuk voor stuk geweldig.
Dan is er natuurlijk nog de vreselijk politiek incorrecte humor. Ron is stuntman voor films die gaan over traumatische (en zeer recent, dus pijnlijke) gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis, van de cafébrand in Volendam tot de schietpartij in Alphen aan den Rijn.
Ook op visueel vlak is het genieten. Met een hallucinatie-scène die me deed denken aan The Big Lebowski en muziek, intro's, lettertypes e.d. die geïnspireerd lijken door Quentin Tarantino, is het ook prachtig om te zien wanneer er (heel) even niks te lachen valt.
Ron Goossens, Low Budget Stuntman is ook voor, tijdens en na de aftiteling een gift that keeps on giving en letterlijk tot de allerlaatste seconde grappig.
Er zit zoveel aandacht voor detail in dat je pas bij de tweede keer alles ziet.
4 sterren!
MGG
Deze film heb ik destijds in de bioscoop gezien en spijt dat ik daarvan heb... Ookal ginf ik uit beleefdheid mee en waren (en zijn nog steeds) de bioscoopkaartjes op maandag maar een paar euro.
Ron is geen sympathiek personage, de filmtitels zijn misplaatst en de romance met Bo is misplaatst en omgeloofwaardig. De grappen waren niet leuk, een paar keer vloeken en de zaal ligt dubbel. Nee, geen film voor mij. 1 ster voor de moeite.
K. V.
Deze onbekende film eens geprobeerd. Ik had lage verwachtingen en hierdoor viel hij niet tegen. Niet de meest hoogstaande humor, maar saai werd het nooit.
Het komt natuurlijk allemaal redelijk over the top, maar storend vond ik niet niet.
Geen meesterwerk, maar viel ook niet tegen.
sinterklaas
Ik ben echt kei lam!
Steffen en Flip hebben hier toch weer een leuk filmpje afgeleverd jongûh! Eindelijk ook weer eens wat gedurfde humor en zelfspot in de preutse lichtgeraakte Nederlandse filmwereld. En Ron Goossens weet nog creatief te zijn ook.
We volgen hier stuntman Ron Goossens, wonend in het Brabantse Zundert. Hij is altijd dronken (natuurlijk) en de relatie gaat kut (eehm ja...) maar de blunders die hij uithaalt in zijn stuntcarrière maken hem succesvol op Youtube. Dan wordt hij gevraagd door een low budget filmproducent en eist zijn vrouw dat hij seks heeft met Bo Maerten. Ja, dan moet je ook wel stuntman spelen in een film waar Bo Maerten toevallig ook in speelt.
En dit levert weer een flinke dosis heerlijke politiek incorrecte humor op, waarbij vele BN-ers (Tygo Gernand, Waldermar Torenstra, Eddy Terstall en zelfs Steffen en Flip zelf,) hun zelfspot vertonen. Ook vele verwijzingen naar zowel de hedendaagse als voormalige gebeurtenissen in de Nederlandse samenleving: Zwarte piet, Cafebrand in Volendam en dan... vooral de Robert M. gedeelte lag wel erg gevoelig.
Ook de nodige pijnlijke familiedrama elementen mochten niet ontbreken.
Nee, ook al is New Kids zo 2010, de heren zijn hun talenten nog niet kwijtgeraakt kut!
PapaBeartje
Heerlijke film vol humor, dat lekker grof uitpakt, en als kers op de taart, een vleugje satire met zich meebrengt. Dennie Christian, zat lekker in zijn rol, normaliter pleit ik vaker voor een kortere speelduur, in dit geval had het langer mogen zijn dan de 75 minuten die nu zijn gemaakt, om bijvoorbeeld nog wat meer in te spelen op het einde, deze was na mijn inziens een beetje te simpel afgewerkt, en had met meer humor beëindigd kunnen worden.
Shadowed
Mwa.
Toch wel minder dan de New Kids films. Van dezelfde regisseurs daarvan maar dit deel is gewoon overduidelijk minder. Tim Haars doet het prima in zijn behoorlijk flauwe personage. Helaas was de humor niet erg pakkend.
Leuk dat de verschillende acteurs hier zich ook behoorlijk te kijk zetten. De satire op films was soms ook best geslaagd en zaten er een paar goede grappen bij. Het verhaal stelt erg weinig voor en neigt zelfs naar een voorspelbaar verhaal.
Hier en daar weet het duo er wel een leuke draai aan te geven maar in het algemeen moeten ze zo langzamerhand wel met iets beter kunnen. Dan maar een New Kids 3 desnoods, al is daar de magie er ook wel vanaf nu.
JeroenFR08
Prima vermaakt met Ron Goossens van Steffen en Flip.
De bij vlagen flauwe maar toch goeie humor werkt prima. Daarnaast mooie rolletjes van Waldemar Torenstra (lekker al die zelfspot), Henry van Loon en Michiel Romeyn. Toch steelt Tim Haars zelf de show als vatsige stuntman.
Geslaagde film met flink wat ‘goeie’ foute grappen. Niet al te hoogstaand, maar prima.
Leuk.
Kooiker
Het is een parodie op een slechte film en daardoor wel leuk maar ook niet meteen goed. Iedereen die meedoet aan de film weet dat het een parodie is en moet waarschijnlijk inwendig lachen om de onzin. Alle BN-ers parodieren zichzelf en dat is ook wel leuk. Zelfspot blijft het leukste.
mrklm
Een ronduit luie komedie van de makers van New Kids over een kansloze, stomdronken, incompetente stuntman [Tim Haars] die via impresario [Michael Romeyn] een contract krijgt aangeboden en hopeloos verliefd wordt op Bo Maerten. Mannen zijn lompe zuiplappen, alle vrouwen zijn hoeren in deze komedie die nieuwe dieptes haalt op het gebiedt van smakeloosheid. En nee, dat is écht geen aanbeveling. Het flutverhaal is slechts een excuus voor een parade aan flauwe cameo’s en muzikale intermezzo’s met de onvermijdelijke Dennie Christian. Een volledige verspilling van tijd.
blurp194
Onverwacht eigenlijk best leuk - ik moest even nadenken wanneer ik voor het laatst een min of meer leuke Nederlandse komedie gezien heb, en het antwoord komt nog steeds niet. Het gaat tenminste een keer niet alleen maar over poep en pis, en dat is al een groot verschil met het gemiddelde - de lat ligt niet zo hoog tenslotte.
Al is het aan de andere kant wel ietwat een zwaktebod om het geheel in de sfeer van BN-ers en de film/mediawereld te plaatsen. Ik hou niet zo van dat genavelstaar. En grappen tijdens de aftiteling is ook per definitie fout, al lijken Haars en van der Kuil er met een slimmigheidje een acceptabele invulling voor gevonden te hebben door het bij Christian en Ruud de Wild te houden. Lijken, want heel kort daarna gaan ze toch de fout door het narratief verder te zetten.
Leuk om Dick Maas even langs te zien komen - de film heeft ook wel iets van zijn stijl, en dat zal dus wel niet geheel toevallig zijn.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus