• 9.370.980 stemmen

Don Camillo (1983)

Actie / Komedie | 126 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titels: Lo Chiamavano Don Camillo / Don Camillo Slaat Door! / The World of Don Camillo

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Terence Hill

Met onder meer: Terence Hill, Colin Blakely en Mimsy Farmer

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 14 juni 1984

Plot Don Camillo

Don Camillo is priester in een klein dorp die communiceert met zijn Jezusbeeld. Zijn grote rivaal is Peppone, een communist. Hij rijdt op een motor rond met een dubbelloops geweer op zijn schouder en een spijkerbroek aan zijn benen. Peppone wordt tot burgemeester gekozen en hij wil nu Don Camillo verslaan met voetbal in de strijd tussen Kerk en Communisme.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van thunderball

thunderball

Typisch Hill werkje, aardig en wel grappig, maar waar schijnlijk zowat heiligschennis voor de oudere fans van de originele reeks!

avatar van stephan73

stephan73

Hoewel ik Terence Hill als acteur (alleen of samen met Bud Spencer) erg kan waarderen, is hij als regisseur niet echt tot goede dingen in staat.

Ik krijg het idee dat dit debuut een droomproject van Hill was, want waarom zou je anders weer een Don Camillo film maken waarin hetzelfde verhaaltje (priester ruziet met een communistische burgemeester) niet meer werkt. De film is traag en bevat te weinig humor, waardoor hij stukken minder genietbaar is dan de andere films waar Hill is acteert.

Erg matige film.