• 9.373.561 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Dagen Merrill

Met onder meer: Nora Zehetner, Matthew Settle en Gabrielle Rose

Plot Beneath

Christy keert terug naar haar geboortestad, nadat jaren geleden bij een auto ongeluk haar zus ernstig misvormd raakte, met Christy achter het stuur. Achternagezeten door nachtmerries hierover, leert ze al gauw dat haar ergste nachtmerrie uit gaat komen...

Christy Wescot

Christy at 14 years old

Vanessa Locke

Dr. Perry

Stark Woman / Claire

De tekeningen komen inderdaad door de link die ze had met haar zus. Daar wordt best stevig op gehamerd in de film.

Verder een degelijke horror, die vooral mooi gebruikt maakt van omgeving (en met name het huis, zag er sfeervol uit). Veel typische elementen die aardig uitgewerkt worden, maar veel meer dan dat is het ook niet.

Gewoon leuk een keertje te kijken, niks echt storends in de film, hoewel het einde iets te veel op het Saw effect speelt, waar de missing pieces in sneltempo (en in juiste volgorde geloof ik) achter elkaar gemonteerd worden. Had dan weer net niet gehoeven.

Zeker niet verveeld, maar ook niet echt wat gezien waar ik wild van werd. Gelukkig was de lengte er ook naar. 3*

avatar van Aapje81

Aapje81

Een hele prettige film, die ik vooraf had aangezien voor een spookfilm maar toch vooral een Thriller was. Hoewel de Flashbacks hier en daar wat vermoeiend zijn bleef ik toch geboeid kijken. Vooral Nora Zehetner viel in positieve zin op. Een bijzonder mooie verschijning die ook niet onverdienstelijk acteerde.

Het einde met dat water was voor mij meer een erotische dan een horror ervaring.

avatar van Theunissen

Niet meer dan tijdverdrijf. Het verhaal was redelijk (voorzien overigens van veel clichés) maar wel voorspelbaar. Spannend werd het nergens en de schrikmomenten die iemand hierboven noemt heb ik nergens gezien want die zag je al van mijlenver aankomen waardoor het geen schrikmomenten meer waren. De acteerprestaties van de hoofdrolspelers waren ook niet bepaald geweldig (vooral die van Matthew Settle).

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Meer van verwacht.

Het kijkt weg omdat je toch wel benieuwd bent naar wat zaken, om achteraf te beseffen dat het eigenlijk alleen maar leunt op hoe het uiteindelijk in elkaar zit (wat gelukkig nog genoeg is voor een voldoende).

Acteerwerk is oke.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het begin vond ik een beetje warrig met al die flashbacks en ook visioenen maar op een gegeven moment kom je daar wel doorheen en word het ook wat minder. De spanning wordt heel goed opgebouwd in deze film. Ben ook een aantal keer goed geschrokken. Het verhaal over de twee zussen greep me ook best wel aan waardoor deze horror nog een meerwaarde kreeg.

Aan de ene kant vond ik op het einde wel jammer dat ze, nadat ze eindelijk erachter komt dat haar zus nog leeft, neergestoken word door haar dochtertje. Maar aan de andere kant zag ik dat totaal niet aankomen en was het zeker een verassing.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een horror-film die er mee door kan.

Blijkbaar ook een MTV productie zoals er op het hoesje staat. Ik moet zeggen dat deze film nog helemaal zo slecht niet is, maar helaas wil het niet altijd eng worden en neigt het meer naar een soort psychologische thriller. Wel vonden er hier en daar nog wat spannende momenten plaats en het acteer werk was ook wel goed te doen. Het plot kwam ook nog wel goed uit de verf, maar ze mochten hem, zoals gezegd, wel iets enger uitwerken. Het eind-shot was wel weer een "I Love It" moment.

avatar van joolstein

joolstein

De film is meer een mysterieuze thriller dan een horrorfilm, en daarbij is het mysterie niet echt verrassend. De grootste prestatie van deze film is hoe uiterst onopvallend en voorspelbaar het is. Het is niets meer dan een oefening van verschillende genre-elementen. De heldin keert na enkele jaren terug naar haar geboortestad, wat helderziende visioenen die gebeurtenissen voorspellen; er is iets in het huis en tussen de muren; waarschuwingen van de lokale bevolking en vijandigheid tegenover de heldin. Het zit allemaal in het verhaal, eveneens toevalligheden en scènes die niet kloppen. Regisseur en co-schrijver Dagen Merrill brengt het alsof hij nog nooit gehoord heeft van genre-clichés. Er is dan ook geen enkel onverwacht moment te vinden. Daardoor wordt de film nooit de moeite waard, al biedt nog wel enige sensatie voor wie net nieuw is in het genre.

avatar van james_cameron

Doorsnee horrorwerkje, niet slecht gedaan maar wel erg middelmatig. Plot en personages kunnen er net mee door en de film profiteert van een spannende climax die tevens de nodige verrassingen voor de kijker in petto heeft, maar het kan de film uiteindelijk niet boven de grijze middelmaat van het genre uittillen.