Genre: Drama / Mystery
Met onder meer: Casey Affleck, Michelle Monaghan en Morgan Freeman
Releasedatum: 17 januari 2008
Bekijk via Netflix
Plot Gone Baby Gone
"Everyone wants the truth... until they find it."
Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angela Gennaro (Michelle Monaghan) zijn privédetectives in Boston. Beide zijn door schade en schande wijs geworden en hebben de stad op vele manieren leren kennen. Als er een vierjarig meisje gekidnapt blijkt te zijn, willen ze de zaak aanvankelijk niet aannemen. Maar haar tante blijft smeken en de detectives geven toe. Ze raken verwikkeld in een web van misdaden en blijken alles op het spel te moeten zetten.
Patrick Kenzie
Lionel McCready
Devin
"Cheese" Jean Baptiste
schaper
Ik ben aangenaam verrast door deze film. Een goed debuut van Affleck. Een dillema goed uitgewerkt in de film, wat een verassende film oplevert. Freeman speelt zoals hij altijd speelt, gedegen en goed, Harris was goed op dreef en Affleck speelde een beetje de popiejopie van het hele stel, waardoor hij in mijn beleving een beetje ondersneeuwde. Maar het geheel vond ik schitterend, krijgt van mij 4.5 ster.
thomzi50
- 1991 berichten
Tegenvaller. Had na de lovende recensies, pakkende trailer en goede cast hoge verwachtingen, die alleen in het eerste deel konden worden gemaakt. Daar zag ik een sfeervolle, rauwe thriller, die helaas steeds verder afgleed in ongeloofwaardige en geforceerde plotwendingen, die bovendien nog eens een stuk te lang doorgingen. Het morele "probleem" op het laatst kon ik ook niet meer echt serieus nemen, en dan vooral de reactie van Affleck's vriendin.
Vond na Assassination of Jesse James, waar hij al ijzersterk speelde, Casey Affleck weer top. In elk opzicht beter dan zijn broer.
timbo_
Film viel me een beetje tegen. Er zitten ook weer van die plotwendingen in die me mateloos irriteren. Hoeveel potentiele goede films zijn er de afgelopen jaren al verknald door een overdaad aan plotwendingen. (The Prestige en The Illusionist bijvoorbeeld) Het acteerwerk was wel aardig en ook het einde was op zich wel aardig bedacht. Alleen is de uitwerking dan weer bijzonder raar. Al met al wel een redelijke film die ergens tussen de 3 sterren en de 3,5 ster inzit.
chucknorris
- 1905 stemmen
film begon erg sterkmet mooie sfeertekeningen, sterke dialogen en een enorme onderhuidse spanning.
het laatste half uur drie kwartier werd dit echter wat teniet gedaan. De vele plotwendingen maakte het er allemaal niet beter op. laat staan geloofwaardiger.
ook de 'verhoren'van casey affleck gingen me na verloop van tijd wat irriteren.
c.a.: "wat weet je er van"
"verhoorde: "Ik weet niks mf"
c.a.: "echt niet y f?"
verhoorde: "nou vooruit dan, ik zal vertellen wat ik weet"
in die trant dus zeg maar. beetje niveau baantjer.
maar al met wel een sterk debuut. Ik zou zeggen:stoppen met acteren en meer gaan regisseren ben.
Dat gaat wel ver zeg.
Het klopt ook niet. De filmrelease is door de distributeur voor onbepaalde tijd uitgesteld, omdat het nu te gevoelig zou liggen. Van een verbod is geen sprake.
acjmjansen
Schitterend geregiseerde, sfeervolle film met zeer acceptabele acteerprestaties. Enkele morele kwesties worden aan de kaak gesteld. Niet zomaar een vluggertje, maar eentje om op de terugweg nog over na te praten. 4.5 sterretjes.
gortdroog
Spannende en onderhoudende film. Ben kan beter regiseren dan acteren! En dit moet ie vooral blijven doen!! 4*
Knien
Leuke film om te zien. Mocht iets korter duren maar verder zeker een 3,5 waard.
rupie
begin was te traag, naderhand kwam de film pas op gang.
teveel plotwendingen, maar toch niet slecht uiteindelijk.
otherfool
De ergste vorm van onrechtvaardigheid is geveinsde rechtvaardigheid - Plato.
Sterke film van Affleck die het terecht aandurfde zijn broertje in de hoofdrol te laten spelen; Casey overtuigt als gympen dragende privé detective die betrokken wordt bij een zaak die ver boven z'n pet groeit. Het eerste, en sterkste, deel van de film richt zich op de verdwijningszaak zelf, vervolgens komen er wat (ietwat gezochte) twists en turns om de hoek om vervolgens te besluiten bij een extreem dilemma dat mij als kijker niet onbetuigd liet. WWYD; What Would You Do?
Ruime 3,5* met potentie naar boven.
Mr_White
- 2067 berichten
Goed geregisseerde film van Ben Affleck met ook een goede rol van Casey Affleck. Enige minpuntjes waren voor mij de zwaar onderontwikkelde rol van Michelle Monahan (er had veel meer in het personage gezeten) en de iets te vergezochte plotwendingen. Wel een schitterend einde als blijkt dat de naam van de pop Annabelle is in plaats van Mirabelle.
spuit11
Zeer intrigerende film met goed acteerwerk.
Ben Affleck levert goed werk af als regisseur.
takkiej
Ik vond hem zeer sterk! Affleck speelt zeer sterk, beter dan zijn oudere broer iig:P EInde was zeer verassend. Het had alleen wel in 90 minuten gemogen, als het begin was sneller in elkaar had gezeten.
Maar...Ik zeg: een Primaa film!:)
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Mn nieuwe favoriete actrice
Ze had jaren geleden al een gastrolletje in Home Improvement waar ze ook erg leuk was. Oscarnominatie is volledig terecht!
jimbo79
wat een film en dat geregisseerd door ben agelikt wie had dat gedacht
spannend meeslepend heel goed geakteerd
een hollywood film die aktuele thema's aankaart ener commentaar op durft tegeven
heel sterk
Sutherland
De film moest in het begin een beetje op gang komen vond ik. Maar gaandeweg werd hij wel beter. Ik kan alleen de monotone stem van Casey Affleck niet goed hebben, irriteerde me er mateloos aan. Het eind vond ik wel leuk, alhoewel er veel plotwendingen waren wat het geheel misschien wat ongeloofwaardig maakte, maar het blijft een film, dus fictie.
T.Bos
Het is een brilliante film en eigenlijk niet. Ik blijf door elkaar geschud met een zeer dubbel gevoel achter. Het verhaal doet ook hetzelfde. het is de wereld op z'n kop. Is Casey Affleck een uitstekende acteur of juist niet? De film krijgt het voordeel van de twijfel, want het deed me wel iets 4,5*.
T.Bos
Wel bizar overigens dat deze film gemaakt is in het jaar dat de Engelse Maddie in Portugal verdween
donsebas
Goed en overtuigend geacteerd door Casey Affleck en die Freeman ziet er maar oud uit in deze film.
Ik ben het eens met de meeste reacties dat de plotwendingen het verhaal verknoeien en de film best ingewikkeld maken.
Tegenwoordig zit ik wel bijna altijd bij dit soort films achterdochting en afwachtend te kijken tot dat ze die plotwending er tegen aan gooien.
Wat ik me wel afvraag is: bij die inval met dat jongetje, Patrick Kenzie ziet dat jongetje dood liggen en dan besluit hij om die man dood te schieten, wat begrijpelijk is. Maar aan het eind van de film heeft hij wel de morele verplichting om het meisje terug te brengen naar zijn moeder, ook al lijkt het dat ze beter af is bij haar nieuwe gezin. Toch neemt hij het besluit om volgens de wet te handelen hoewel hij dat ervoor niet deed door die man dood te schieten. Heeft hij dan van die ervaring geleerd? Toch wel tegenstrijdig, what is right and what is wrong...
pascal83
Juist wel, hij handelt dan juist WEL naar de wet.
otherfool
Precies pascal, dat is toch het tegenstrijdige?
Hij is er niet trots op de pedofiel te hebben doodgeschoten. Verder geeft hij misschien het kind terug niet omdat het volgens de wet moet maar omdat hij die belofte heeft gemaakt, of omdat dat zijn waarden zijn.
Hij is niet iemand die altijd het goede doet, want was het is goede?
Mr_White
- 2067 berichten
Maar dat is juist het idee, als hij de pedofiel doodschiet, zegt hij later nog dat als hij het kon overdoen, hij hem niet vermoord zou hebben. Hij heeft dus een omslag gemaakt in zijn denkwijze, wat precies de reden is dat hij op het einde per sé het juiste wil doen.

Misdaadfilm 'Gone Baby Gone' van Ben Affleck is binnenkort beschikbaar via Netflix

Misdaadfilm 'Gone Baby Gone' van Ben Affleck is morgenavond (28 maart) te zien op televisie

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Netflix voegt in december 85+ titels toe, dit zijn de zeven best beoordeelde

Prisoners