• 9.377.510 stemmen

Geregisseerd door: Ben Affleck

Met onder meer: Casey Affleck, Michelle Monaghan en Morgan Freeman

Releasedatum: 17 januari 2008

Plot Gone Baby Gone

"Everyone wants the truth... until they find it."

Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angela Gennaro (Michelle Monaghan) zijn privédetectives in Boston. Beide zijn door schade en schande wijs geworden en hebben de stad op vele manieren leren kennen. Als er een vierjarig meisje gekidnapt blijkt te zijn, willen ze de zaak aanvankelijk niet aannemen. Maar haar tante blijft smeken en de detectives geven toe. Ze raken verwikkeld in een web van misdaden en blijken alles op het spel te moeten zetten.

Patrick Kenzie

"Cheese" Jean Baptiste

avatar van otherfool

otherfool

Mr_White schreef:
Maar dat is juist het idee, als hij de pedofiel doodschiet, zegt hij later nog dat als hij het kon overdoen, hij hem niet vermoord zou hebben. Hij heeft dus een omslag gemaakt in zijn denkwijze, wat precies de reden is dat hij op het einde per sé het juiste wil doen.

Dat had ik er niet uitgehaald, vind het ook iets te braaf. Het betekent dat het goede wel bestaat, de laatste keuze van Affleck dus juist is en het dilemma een correct antwoord kent.

avatar van tevelenco

tevelenco

Na het lezen van de veelal positieve reakties toch wel eg benieuwd geworden naar deze film.

En ik moet zeggen dat ook ik het een prima film vond.

Het verhaal begint vrij langzaam maar al snel wordt duidelijk dat de ontvoering een stuk lastiger in elkaar steekt dan dat je in het begin doet vermoeden.

En ook al zijn sommige wendingen die de film neemt niet altijd even logisch heeft dit me niet echt gestoord en wist de film me van begin tot eind te boeien.

avatar van Gish

Gish

Geweldige film vond ik, helaas gaat de scriptschrijver tegen het einde van de film [na de drankcessie van Harris en Affleck] nodeloos ingewikkeld zitten doen. Allerlei onnodige en vergezochte plottwists. Ook het einde zie je aankomen. Toch mooie sfeer van de achterbuurten van Boston en zowaar veel echte mensen.

Geen gelikt hollywoodproduct. Misschien nog een keer kijken voor alle details en herwaardering. Voorlopig ****

avatar van pascal83

pascal83

Mr_White schreef:

Inderdaad, dat moment beschouwt hij als een les. Daarnaast was het vermoorden van die pedofiel veel impulsiever dan de politie bellen en daarmee er voor zorgen dat het kind bij haar moeder weer terecht kwam.

avatar van sylphil

sylphil

tevelenco schreef:

En sluit hij af met een mooi dilemma waar je nog wel even over kunt napraten.

Zou het niet mooier kunnen omschrijven.

avatar van arshad

arshad

de shot van vooraf van chasey affleck tegenover ed harris toen hij dood was die was gewoon meesterlijk

avatar van boes2000

boes2000

Een zeer aangrijpende en spannend film. Typische casting en regisseur. Dat geeft de film wel een extra laag van spanning, namelijk 'hoe zouden de broertjes Affleck het er van af brengen'?

Nou, uitstekend. Al moet ik zeggen dat de regie nog mooier is dan de acteerprestatie.

De spanning van de acteerprestatie zit 'm in de jongensachtige maniertjes en het uiterlijk van Casey en de 'tough guy' en het heldhaftige van het personage, die hij eigenlijk speelt. Dat kan bij mensen verkeerd vallen, denk ik. Echter niet bij mij. Ik houd er van, als niet alles gesneden koek is.

Verscheidene prachtige plaatjes (o.a. het meer) en schitterende scenes (o.a. wanneer Amy Ryan de foto van Amanda overhandigt aan Casey).

Maar kan iemand mij uitleggen hoe het zit met die naam van de pop? Ik maak uit de laatste scene wel op dat hij er in ieder geval voor gaat zorgen dat Amanda niets overkomt, want haar moeder is natuurlijk een personage om keihard voor tegen je TV te schelden!

Mooie film, had absoluut niet verwacht dat de film zo zou lopen, heel verrassend einde. Vond wel dat de film iets te lang duurde, maar verder helemaal top.

avatar van Koerok

Koerok

Een aardig plot, maar ik zat toch niet echt op 't puntje van m'n stoel. Er had denk ik meer in gezeten. Ik vond het ook allemaal wat te traag. Komt misschien doordat ze het realistisch hebben willen houden. Daar is wat voor te zeggen, maar ik had liever een Silence of the Lambs-sfeertje gehad. Al met al wel een verdienstelijk film.

Een 3.5.

Ik was trouwens blij verrast door Casey Affleck. Die speelt beter dan zijn broer.

avatar van Xstream

Xstream

Zeer solide verfilming. Stylistisch en mooi gefilmd. Het verhaal is soms een tikkeltje suggestief en er zit wel 1 "foutje" / onduidelijkheid in die geen toelichting krijgt, maar buiten dat echt een top film. Fijn dan Ben Affleck z'n focus weer terug heeft.

Lees de volledige review >>

(naam van de pop is anders aan het eind omdat die andere in het meer ligt, daar zit nou net een ander knelpunt wat niet klopt, maar dat laat ik verder aan jullie over )

avatar van wimaroca

wimaroca

Ik had de kloe al halverwege de film door,eigenlijk een beetje jammer door het meedoen van Ed Harris.Affleck speel echt wel goed,maar er mag wel iets meer een acteur kopje van gemaakt worden,geen slechte film,maar ook geen topper

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

De eerste 70 minuten van de film waren bijna perfect. Goede acteurs, goed verhaal en ik zat op het puntje van mijn stoel. En toen kwam het verschijnsel van de laatste jaren....de plottwist inclusief flashbacks. Heel jammer, en wat mij betreft zeer overbodig. Toch weet Ben Affleck de film met dezelfde zeer goede stijl af te maken, maar toch blijf ik met gemengde gevoelens achter.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

mooie film, dat zeker! het eerste uur was in mijn ogen goed,maar met te weinig emotie. dat stoorde mij. van Casey mocht ik al genieten in "the assassination of...", en daar was hij goed! maar hier moest ik even wennen. de ruil voor Ben voor Casey voor de camera is goed (was nooit echt een Ben fan). een goeie film met een goed verhaal. 2e uur was beter, dat wel. laat Ben meer van deze films maken, en laat Casey meer succes krijgen! dan ben ik tevreden.... een 4 (dik)

avatar van Cfour

Cfour

Goede fllm met goede acteurs, realistische act en een goed verhaal.

3,5

avatar van Waku

Waku

Als acteur kon Affleck me niet altijd overtuigen in zijn optreden in een aantal films. Maar dit regiedebuut is direct een meesterwerk.

"Gone baby Gone " speelt zich af in een rauw troosteloos milieu.

Het verhaal sleurt je mee gelijk al vanaf het begin.

Uitstekend acteerwerk en een plotwending die zelfs elke doorgewinterde filmkijker doet verrassen.

"Gone baby Gone" kent aan het eind een behoorlijk dilemma waar

een gemiddeld discussie programma nog uren over na zou kunnen praten.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Pff, geen film voor mij. Heb er tijden over gedaan om hem af te kunnen kijken en toen eindelijk het plot werd onthuld had ik zo iets van "what the f*ck is dit voor een onzin". Vond het allemaal erg matig en slap. Alsof je naar een langdradige aflevering keek van de zoveelste Amerikaanse politieserie. Aan de acteurs ligt het niet, die zitten goed in hun rol. Alleen hoe het verhaal in elkaar steekt zit me niet lekker. Het einde geeft ruimte voor discussie en is dan ook het beste van de hele film, maar wat heb ik voor die tijd vaak gewenst dat er een eind aan de film kwam!

2.0

avatar van mixmaster

mixmaster

geweldige film die mij totaal verrast heeft.

ik heb van het begin tot het eind aan de buis gekluisterd gezeten.

het verhaal heeft heel veel plot wendingen en dat maakt deze film zo goed.

acteer werk was ook zeer goed.

avatar van Fortune

Fortune

Geweldige film, goed geacteerd, de sfeer is goed vastgelegd en na een uur komt er een hele andere wending aan de film die het weer een stuk boeiender om verder te kijken.

Casey Affleck een prima acteur ik weet niet waar hij vandaan komt maar met deze film en The Assassionation of Jesse James vind ik hem zeker een gerespecteerde acteur.

Op het einde vand de film staat de hoofdpersonage voor een hele moeilijk keuze waar eigelijk geen goed antwoord op te geven is om het goede ding te doen.

Ik geef deze fiilm een °4°

avatar van Twiedel

Twiedel

Zeer slaapverwekkende film. Weinig actie en een zeer traag verhaal. Ook de wending aan het einde van de film is verbazend achterlijk. Deze film gaat bij mij gelijk in de prullenbak.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Erg vergezocht plot: de nieuwe trend in Hollywood volgens mij. Wel erg goed geacteerd door Casey Affleck (nieuw talent wellicht), en ook wel mooi geregisseerd en gefilmd, maar het is weer te ongeloofwaardig en te voorspelbaar (meisje niet dood? Goh, verrassend). Waarom werd Patrick niet gestraft voor het doodschieten van die kinderlokker? Vond ik nogal vreemd. Dat hele stuk met die Pietro was overigens sowieso zinloos. Sterke bijrol van Welliver (bekend van Deadwood).

avatar van Joone

Joone

tevelenco schreef:

En sluit hij af met een mooi dilemma waar je nog wel even over kunt napraten.

Zou het niet mooier kunnen omschrijven.[/quote]

ben ik het helemaal mee eens!

avatar van Toontje35

Toontje35

Mooi plot. Maar erg trage film. Vond het een hele zit.

Freeman en Harris geven de film naam. Anders had die toch afgegaan door een zijdeur, denk ik.

avatar van voetbal

voetbal

Prachtig plot en mooi thema dat je beide kanten op prima kunt verdedigen. Al met al een hele boeiende mooie film die je nog beter zult waarderen als je zelf kinderen hebt.

avatar van espa joe

espa joe

goede film met een goed plot ! Zoals velen al schrijven is het een film waar je uren over kan discusieren. Film zit goed in mekaar ook dankzij het goede acteerwerk van de acteurs.

Film krijgt van me een 3

avatar van antilasergun

antilasergun

Saaie en onrealistische film.Vond het zonde van mijn tijd.

Heb net dead sentence en the brave one gezien en deze film komt daar niet bij in de buurt.

avatar van cafe1900

cafe1900

Goeie film waar bij ons nog lang over is nagepraat. Jammer dat er kijkers zijn die 'n veel te lage waardering geven waardoor het gemiddelde veel te laag is voor deze film.

Die mensen zullen Rambo wel 5 sterren geven, nou dan weet ik genoeg over hun kennis van goeie films.

Lijkt me echt super, ga hem snel kijken

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

antilasergun schreef:

onrealistische film.

Toontje35 schreef:

Ik deel deze meningen en kan er het volgende aan toevoegen:

Soms word er gewoon slecht geacteerd, hoofdrol is slecht gecast (het broertje van de regisseur; do i need to say more), de film is soms cheesy en grotendeels gewoon onrealistisch. (dit onrealistische is storend omdat het duidelijk is dat de film juist een realistisch karakter wil uitstralen)

Minpunten: Alles is te perfect in deze film. Soms is het erg emotioneel maar de gesprekken lopen zo perfect in elkaar over alsof er een dirigent bezig is. Verder is het wat raar dat Casey als startende detective zich gedraagd als een superman die al honderd jaar ervaring heeft.

Pluspunten; prima regiedebut van Ben, goeie rollen van Harris en Freeman en hier en daar was het verhaal wat origineel.

Dit is materiaal voor de bankzittende Amerikaan die niet meer weet wat er werkelijk op straat gebeurd. 2,5 ster vind ik schappelijk van mijzelf

avatar van Phoenix

Phoenix

Raar dat zulke ervaren politiemannen zo'n ingewikkelde samenzwering bekokstoven terwijl het voor iedereen duidelijk is wat de leefomstandigheden van het meisje zijn. Sociale instanties zouden toch weinig moeite moeten hebben via de rechterlijke macht een beter onderkomen voor haar te vinden.

Buiten dat wel een aardige film, sterk geschreven ( de naam van die pop is zo subtiel en tegelijkertijd zo veelzeggend) en dito geacteerd. Maar voor de rest toch wel standaard eigenlijk. Generieke score en overal worden logische, vanzelfsprekende keuzes (Affleck/Harris-shot op dak, hoevaak zo'n compositie niet gebruikt wordt) gemaakt door Ben Affleck. En op de momenten dát hij iets unieks probeert lijkt Affleck's regie eigenlijk nergens op (die rare fades bijv). Gelukkig blijven die scènes schaars.

avatar van alec

alec

Gemiddelde film.
Beetje voorspelbaar al weet je eigenlijk niet of de uitkomst daadwerkelijk strookt met sommige hints die je voorgeschoteld krijgt.
(De scene dat Freeman vertelde over zijn dochter verraadde al iets, dat hij verplicht op pensioen ging bevestigde dat hij meer met de ontvoering van het meisje te maken heeft.)
Desalnietemin, het einde is pakkend en dat is tevens ook de kracht van deze film.
Een *3