Genre: Drama / Mystery
Met onder meer: Casey Affleck, Michelle Monaghan en Morgan Freeman
Releasedatum: 17 januari 2008
Bekijk via Netflix
Plot Gone Baby Gone
"Everyone wants the truth... until they find it."
Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angela Gennaro (Michelle Monaghan) zijn privédetectives in Boston. Beide zijn door schade en schande wijs geworden en hebben de stad op vele manieren leren kennen. Als er een vierjarig meisje gekidnapt blijkt te zijn, willen ze de zaak aanvankelijk niet aannemen. Maar haar tante blijft smeken en de detectives geven toe. Ze raken verwikkeld in een web van misdaden en blijken alles op het spel te moeten zetten.
Patrick Kenzie
Lionel McCready
Devin
"Cheese" Jean Baptiste
René8
Deze vandaag voor de derde keer gezien. Het blijft absoluut een juweel.
Zo'n zeldzame film die door de jaren heen beter schijnt te worden,
Regie, spel, scenario, casting -alles klopt.
¿?ImAmused?¿
Erg sterke film.een behoorlijk regiedebuut van Ben Affleck,en niet te vergeten een klasse rol voor de broer Affleck.De bijrollen waren ook goed ingevuld,met o.a. Ed Harris,Morgan Freeman enz.De ontknoping was ook pakkend.Bij deze film moest ik hier en daar denken aan de vermissing van Madeleine McCann die in 2007 in Portugal verdween.Later las ik dat de première van 'Gone baby gone' maandenlang was uitgesteld ivm dat drama.
Timba69
Door het sterke einde van de film, waarbij je zelf wordt meegetrokken in het maken van een morele keuze ging de score iets omhoog. Daarvoor vond ik het toch wel een beetje middelmaat. De sfeer werd goed weergegeven, maar ik vond niet alle acteurs even sterk overkomen. Ook zag ik de wending in het verhaal bij de exchange te makkelijk aankomen. 3,5* derhalve.
sperwer 27
Niemand is zeker. Niet van zichzelf. Niet van een ander. Ik heb deze film gezocht en gevonden (dankzij Joke!) na lezing van een essay van Arnon Grunberg: 'Thuis is waar je ze willen doden.'
Het filmverhaal vertelt over de verdwijning van de vierjarige Amanda. Op zeker ogenblijk wordt de zoektocht opgegegeven. Ze wordt begraven. Maar er is geen lijkje ...
Bij de beginbeelden luister je naar de stem van Patrick: 'Ik heb altijd gedacht dat je de dingen die je niet kiest, je maken tot wie je bent. (...)' Hij citeert verder uit het boek der boeken: 'Ik zend jullie als schapen onder de wolven. Wees scherpzinnig als een slang, maar behoud de onschuld van een duif.'
Een spannende thriller.
Grunberg eindigt zijn essay met o.a. deze woorden: " 'Gone Baby Gone' is misschien geen perfecte film, maar wel een belangrijke." Bekijken dus ...
wilofski
Wel, dit was een serieuze teleurstelling voor mij.
In het minste al niet omdat iedere acteur op de zelfde autopiloot aan het spelen is al Keanu Reeves.
Daarnaast komt ook nog eens dat ik het verhaal helemaal niet goed vind.
Dit wordt nog extra versterkt door het einde, dat zich op zich goed ontwikkelde maar ergens ook op het belachelijk afstevende zeker als die agent met z'n shotgun die pub binnenwalst, wrom deed die dat in godsnaam?
De finale afknapper vond ik wel het einde, dat toont hoe egoïstisch onze detective eigenlijk wel niet is en hij ook echt geen knijt geeft over het menselijke van de zaak. Alhoewel wat hier gaande is ethisch de bediscussiëren valt geeft hij wel compleet foute argumenten. Een knap voorbeeld wel van hoe het altijd goede doen u uiteindelijk tot een tiran kan omtoveren.
Eventjes voor de duidelijkheid: het is niet dat ik voorstander ben van het - lichtjes naïeve en vooral belachelijke idee om een meisje te ontvoeren en die dan op een of andere manier toch naar school te laten gaan. Geen idee hoe dat eigenlijk in z'n werk zou gaan. Wat ik wel wil zeggen is dat onze detective het goede helemaal niet voor het meisje doet (waar uiteindelijk heel de film om draait) maar gewoon voor zichzelf.
En als laatste nog dit: waarom zit die vrouw (Angela is haar naam blijkbaar) eigenlijk in die film? Naast het feit da ze gigantisch bagger speelt, doet ze ook niets behalve schermvulling zijn.
Ik bedoel: knip alle scènes uit de film waar zij iets doet/zegt en er veranderd niets aan het ganse plot noch wordt er diepgang verloren.
MichaelMovie
Gewoontjes zonder hoogtepunten.
Casey Affleck en Michelle Monaghan komen helemaal niet goed over als detectives, waardoor ik minder in het verhaal geloofde.
djordy von trier
Gewoontjes zonder hoogtepunten.
notsub
Gone Baby Gone houdt de aandacht meer dan vast. Het zorgvuldig opgebouwde plot ontvouwt zich langzaam en houdt de spanning erin tot het bittere eind. Daar komt het tot een diepgaand vraagstuk en dat is een mooie bonus. Niet dat de film nu direct een topper is, maar veel van dit soort films zakken ergens in en laten zich dan snel voorspellen. Dat viel me hier reuze mee en het onderwerp is zeker origineel. Een bovengemiddeld oordeel is hier zeker op zijn plaats.
John Barry
Gone Baby Gone vind ik een aardige film.
Ik vond dit een redelijke spannende thriller. Deze film heeft een paar verassende wendingen en is daardoor niet voorspelbaar. Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes bij elkaar over de verdwijning van Amanda. Het is interessant om dit te zien. Ik vond dat de film wel wat meer vaart had mogen hebben. De dialogen in deze film zijn soms wat saai en duren te lang.
Het acteerwerk in deze film is wisselend.Michelle Monaghan , Morgan Freeman maar vooral Ed Harris zetten in deze film een goede acteerprestatie neer. Maar Casey Affleck als Patrick Kenzie vond ik bedroevend slecht acteren. Hij dreunt een beetje zijn tekst op, kijkt tegelijkertijd een beetje stoer. Maar acteren is het niet te noemen. Ik stoorde mij erg aan Casey zijn slechte acteerwerk.
De film schotelt de kijker aan het eind een moeilijke dilemma voor. Moet Patrick de politie bellen en er zo voor zorgen dat Amanda terug komt bij haar moeder of moet hij zwijgen ? Het is overduidelijk dat Amanda een beter leven had gehad bij Jack Doyle. Die Helene is een enorm slechte moeder en dat kind heeft het niet goed bij haar. De keuze van Patrick om de wet te handhaven vind ik in dit geval een verkeerde keuze. Hij heeft Amanda een beter leven ontnomen. Het is natuurlijk een ontzettend moeilijk dilemma wat Patrick voorgeschoteld krijgt en het is zeker voer voor discussie. Wat had je zelf gedaan in Patrick zijn situatie ? Door het dilemma vond ik het einde van de film best sterk.
Het verhaal mag dan wel interessant zijn en redelijk spannend. Geloofwaardig is het natuurlijk niet dat een groep politie mannen zo complot smeden. Als het kind het slecht had bij haar moeder, dan waren er ook legale middelen om wat aan die situatie te doen. Het is niet logisch dat een stel ervaren politiemannen besluiten een kind te ontvoeren als ze het slecht heeft bij zijn moeder. Er bestaat toch ook iets als kinderbescherming ???? Ik snap niet waarom de politie mannen niet naar de kinderbescherming zijn gegaan.
Al met al vond ik dit een aardige thriller. Deze film is ook weer niet heel erg goed, maar wel het kijken waard.
3 sterren voor deze film.
De wind
Op de aardige dialoog tussen Afleck en Freeman na, matig acteerwerk. Voor mij zijn bovenstaande lovende recensies zeer onterecht. Een film waar, met name in het begin, moeilijk door heen te komen is. Uiteindelijk erg voorspelbaar voor wie meerdere soortgelijke films heeft gezien.
jippie2010
Justice(?)
Toegegeven, ik had tijd nodig om in de film te komen. Maar met elke minuut nam de kracht en intensiteit toe. Als psychologische thriller is hij al behoorlijk geslaagd, maar als drama is de film van ongelofelijk hoog niveau. Een moreel dilemma die onbeantwoord blijft.
*4,5
De Afflecks.
Doe mij toch maar Casey. Goed acteur, eigen airtje, apart stemgeluid. Ziet er vaak wat jong uit voor z'n rol, zo ook hier wel, maar na verloop van tijd speelt hij dat makkelijk weg. Het helpt ook wel een beetje dat z'n rol in deze film nét een jong-ogend iemand nodig heeft.
Eerste uur was best strak, daarna gaat het langzaam bergaf met deze film. Da's meestal het nadeel van dit soort verhaaltjes ... als kijker wéét je gewoon dat de film na een uur nog niet afgelopen is, waardoor de sprong naar de tweede zaak niet zo verwarrend is als zo moeten/kunnen. Dat er daarna nog een twist of twee bijkomen doet de film ook niet heel veel goed, maar tegen die tijd lag dat al binnen het verwachtingspatroon.
Grootste probleem is dat het morele dilemma dat duidelijk naar voren geschoven wordt op het einde van de film niet echt pakt. Affleck's personage komt met té weinig solide argumenten vond ik, zeker ook dankzij de laatste scene krijg je extra het gevoel dat z'n bijna autistische gevoel voor rechtvaardigheid niemand helpt. Vond ik best jammer, aangezien je hierrond een best interessante case kan bouwen.
Affleck is verder een wat droge regisseur. Niet dat het slecht is, maar wel enorm braaf en saai. Ik zie toch liever iets meer de hand van een regisseur met een duidelijke eigen stempel, Affleck regisseert een beetje zoals hij er zelf uitziet. Slick, afgeborsteld en saai.
Maar best aardig om een keertje te zien. Eerste uur is duidelijk beter dan de rest, daarna begint het wat te slepen, maar echt zwaar afglijden doet het niet. Daarvoor is broertje Casey ook gewoon iets te goed op dreef.
Zwolle84
Bij de tweede kijkbeurt stem verhoogd van een 7 naar een 9.
Waar ik "vroeger" geen geduld had voor slow burners, raakte Gone Baby Gone me ditmaal vol in het hart. Nu helpt het mee dat ik Casey-fan ben, maar los daarvan is het sowieso een juweeltje die me lang na de aftiteling maar niet los wil laten: wat zou ik gedaan hebben?
Op alle vlakken prachtig: acteerwerk (alleen Angie bleef erg afstandelijk - wellicht bewust), regie, camerawerk, subtiele soundtrack. Zoals gezegd: een echt pareltje. Ik duik snel in de andere twee Ben Afflecks.
Rodger
ja.. heerlijk..
grauw, realistisch, en mooi in elkaar gezet.
3.5**
Flat Eric
Dat arme meisje! Opgroeien bij zo'n egocentrisch white trash moeder. Totaal ongeloofwaardig verhaal want je hebt natuurlijk de kinderbescherming ook nog.
Neemt niet weg dat de film wel boeiend blijft tot het einde en de achterstandsbuurt en hun bewoners zeer realistisch is neergezet.
Het vriendinnetje van Affleck had totaal geen meerwaarde in de film. Het is net zoiets als kiespijn...kon je missen in deze film.
marximaal
Vond het juist wel heel realistisch omdat dit in het dagelijks leven ook een dilemma kan zijn.
Mooi verhaal wat super boeiend bleef tot einde!
Maxie Fields
Teleurstellend drama met zeer ongeloofwaardig en zwak verhaal. Acteerptestaties redelijk tot goed.
panax
''als je denkt dit is het is het toch heel anders''
goeie spannende film,met goeie rollen en wat een ander einde
ik heb bijna twee uur met volle aandacht zitten kijken naar deze spannende film
aleen maar goeie acteurs ,affleck en freeman,harris waren helemaal top
nadrin
Twee babyface speurders die echt enorm overtuigen vanaf de eerste minuut. En FReeman die ook hier weer een meerwaarde toevoegd. Kortom de film is echt bijzonder en dat is positief bedoeld. Zowel het verhaal, als de acteerprestaties zijn enorm intens.
Joy4ever
Ai, ai, ai, blijk ik een tijdje terug al halverwege deze film te zijn binnengevallen. Gisteren heb ik de film vanaf het begin gekeken in de veronderstelling dat ik hem nog niet gezien had. Gelukkig had ik het begin en einde nog niet gezien dus nu was de film "af". Erg goede film. Mede ook natuurlijk vanwege het morele dilemma dat sterk op de kijker wordt losgelaten. Ik kan me wel vinden in keuze van Patrick. Hoewel het een keus is waarbij je eigenlijk nooit het juiste kunt doen.
SturyNijmegen
Onderhoudend, sfeer vol, leuk , verassend, maar ook veel plotjes en soms ongeloofwaardig
Zwakke rol vriendin Casey. Wat is het nut van haar, voegt het iets toe?
Nog maar een keer zien
The main man!!
Dit was een ontroerende film, met goed acteerwerk,behalve Michelle, die kijkt wel heel vaak in de camera, echt een b actricetje, ze springt het water in op 100 meter hoogte, terwijl iedereen kon zien dat er gewoon een pop in het water lag, nogal stom om dan er zo impulsief in te springen, en je leven op het spel te zetten, terwijl als je 2 seconde rustig had gekeken,dan had je zo gezien dat het een pop was, door deze stomme actie, en door haar slechte acteerwerk, en ook van Casey, want hij is echt lang niet zo goed als zijn broer Ben,daarom geef ik dan ook 3 sterren, een voldoende, maar zeker geen hoogvlieger deze film!!
frolunda
Op het ietwat gekunstelde en voor mij niet helemaal logische (veel te omslachtig) plot na een ijzersterke film (ook bij de tweede kijkbeurt) en uitstekend regiedebuut van Ben Affleck.Die overigens ook de prima beslissing nam om zijn broer Casey de hoofdrol te laten spelen want hij bewijst in Gone baby gone duidelijk de betere acteur van de twee te zijn.
Maarten0402
Ben ik helemaal met je eens Zwolle84. Ik vind dit ook een erg goede film. Een film die je ook even bewust maakt van de ellende. De ellende op straat, maar ook de situatie van de familie die de twee privé detectives inschakelen.
Halverwege de film dacht ik dat er een soort cliché aankwam. Beetje gemoedelijke muziek en daarna gaat iedereen gewoon door... dacht ik. Want dan moet je nog 1 uur kijken en ik was benieuwd waar de film dan heengaat. Eigenlijk begint de film dan pas echt, wordt daarna alles duidelijk en leef je ook mee met de mensen in de film. De keuzes die worden gemaakt van zowel de privé detectives als de ouders (behalve die moeder van dat kleine meisje die aan het begin vermist is) ga je waarderen. Er is geen goed of slecht van beide kanten niet.
Ik hoop dat bovenstaande te snappen is, maar ik vind het ook lastig om een duidelijke beschrijving van deze film te geven (schriftelijk dan), waarom ik het zo goed vind. Het is best complex wat er allemaal gebeurt en hoe en waarom.
Wederom weer een toffe film van Ben Affleck.
Ik heb deze na The Town gezien die ik ook erg tof vind.
Alleen Argo moet ik nog zien.
Ik vind zijn films wel erg goed moet ik zeggen. Heel rauw en realistisch neergezet met voldoende rust en ruimte om het verhaal te vertellen e.d.
horned_reaper
Acteerprestaties, muziek of sfeer hoeven niet altijd 100% perfect te zijn om van mij 5 sterren te krijgen. De volle score is te danken aan de enorme morele struggle die deze film bij de kijker neerlegt, en dat is knap.
Voor mij zou de keuze duidelijk als wat zijn: Patrick is een Christelijke eikel, die in zijn eigen arrogante geloof zijn eigen leven en dat van anderen vergooit. Ik ben er zowieso van overtuigd dat vele ouders geen enkel recht hebben op kinderen. En als je met de keuze ook nog eens je relatie weggooit ben je wat mij betreft geen knip voor de neus waard.
Desondanks kan ik me goed voorstellen dat er mensen zijn die het hier radicaal mee oneens zijn. Maar het is haast alsof Ben Affleck met deze film een middelvinger wil opsteken naar alle zogenaamde "brave burgers" in de Amerikaanse samenleving die hun eigen moraal telkens weer verkiezen boven de ethiek...... en daarmee verdient Ben hier 5*
Jeffrey050
Jarenlang in de kast laten liggen, op een of andere manier vond ik deze film niet belangrijk genoeg, maar wat heb ik daar een spijt van, Ben Affleck laat de zere plek in onze maatschappij zien
IH88
Onbegrijpelijk dat deze film zo lang in de kast heeft gestaan, zonder hem te bekijken. Het verhaal is erg intrigerend en Ben Affleck weet dat goed over te brengen als regisseur. Casey Affleck acteert erg sterk, en weet je mee te slepen in zijn speurtocht naar de waarheid. Dat Freeman en Harris weer prachtrollen spelen mag geen verrassing meer zijn.
Macady
Vandaag herzien en mn stem verhoogd, absolute topfilm, die een diepe indruk achterlaat.
Veel kwaliteiten. Zeer sterke acteurs, Knappe en realistische sfeerschepping. Begint als een ijzersterke thriller, maar de overgang naar drama met moreel dilemma gaat te snel, is onevenwichtig en vooral nogal erg vergezocht en bijzonder weinig geloofwaardig en dat terwijl de film die plottwists niet eens nodig had om, als het dan toch het doel is van de film, naar zo'n moreel dilemma toe te werken. Na een klein uur zat ik op minstens 4 sterren, aan het einde nog maar op 3.
DVD-T
Ben Affleck verraste vriend en vijand met dit regie debuut. Als acteur wordt hij regelmatig tot de grond toe afgebrand, soms terecht en soms onterecht, maar op zijn regie heeft niemand wat aan te merken. En dat is aan de film af te zien. Een geweldig debuut. De Boston setting zie ik altijd graag. Het acteerwerk is van allen zeer gelooofwaardig met als uitschieters Affleck en Monaghan die het met verve doen. Het verhaal is en blijft over de gehele speelduur verassend. De muziek weet steeds de juiste snaren te raken en de cinematografie is prachtig. Erg goede film.

Misdaadfilm 'Gone Baby Gone' van Ben Affleck is binnenkort beschikbaar via Netflix

Misdaadfilm 'Gone Baby Gone' van Ben Affleck is morgenavond (28 maart) te zien op televisie

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Netflix voegt in december 85+ titels toe, dit zijn de zeven best beoordeelde

Prisoners