Genre: Thriller / Drama
Geregisseerd door: Bruce Beresford
Met onder meer: Richard Dreyfuss, Linda Hamilton en John Lithgow
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Silent Fall
"A Savage Crime. A Silent Witness."
In een chique villawijk wordt een gruwelijke dubbelmoord gepleegd. Op de plaats van de misdaad zit een autistisch jongetje, helemaal onder het bloed. Hij spreekt niet en de politie tast compleet in het duister. Op een bizarre manier en met hulp van zijn oudere zus en een psychiater proberen ze het jongetje aan de praat te krijgen. Maar kan, of wil hij gewoonweg niet praten? Stukje bij beetje wordt het mysterie ontrafeld.
Dr. Jake Rainer
Halloween Kid #1
Halloween Kid #2
Deputy

lorelei
geweldig spannende film! Een goeie rol van Liv Tyler en Richard Dreyfuss. Zeer spannend en echt tot het einde weet je niet wie het gedaan heeft!
Goeie film!

Bonemans
Mooie en orginele film. Verrassend slot.
M.a.w. alles wat lorelei al opmerkte.
Opnieuw een echte aanrader, 4 sterren !

Infernal_Lady
Eén van mijn lievelingsfilms, sterk verhaal, knappe acteerprestaties,...
En een o zo schattig acteurtje in de rol van Tim.
Ik geef em 4.5

Waku
Vrij onbekende maar razend spannende en sterke thriller.
Uitstekend acteerwerk van Richard Drefuss die normaal alleen in komedies opereert..
Bijzonder en zeker een aanrader voor de echte thriller en suspense liefhebber.

confucius
Zwaar op de hand liggende voorspelbare (jawel) goedkope thriller. Zeemvellen sentiment, en enkele gerecycleerde tranen zorgen er voor dat je aan het scherm gekluisterd blijft. Vaak komt dan ook nog eens GOD langs wanneer het verhaal drijgt te verwateren. Films over Autisme, Altzdingens en Parkinson zijn per definitie niet aan mij besteed. M.a.w. ik ben in deze recensie bevooroordeeld. Maar... zijn wij dat niet allemaal? en altijd? Juist. En ach, mijn traanklieren staan te droog voor zulke onzin. Confucius trakteerde mij op een keer op een waarheid:
' Er zijn drie soorten films! Uw films, mijn films en onze films.'
Één ster, en vraag mij niet waarom.

Ace Hanlon
......... Richard Drefuss die normaal alleen in komedies opereert..
Pardon??????????
Richard Dreyfuss heeft inderdaad OOK in komedies gespeeld, maar om nou te zeggen dat hij ALLEEN in komedies opereert gaat mij toch wel heel erg ver!

d.a.f.
' Er zijn drie soorten films! Uw films, mijn films en onze films.'
Één ster, en vraag mij niet waarom.
Als jij vanaf het begin kon voorspellen, wie uiteindelijk de dader zou zijn, had je de film al eens van tevoren gezien, want dat wás niet te voorspellen. Er werdt vanaf het begin de illusie gewekt dat er een man was geweest die de ouders had vermoord, en zelfs al trapte je daar niet in, dan was het vervolg, dat het autistisch jongetje het zelf gedaan had, wel erg aannemelijk. Dat er daarna nóg een plotwending zou komen , was erg onvoorspelbaar, en totaal onverwacht. Dus voorspelbaar?? In geen geval. Goedkoop? Ik zie niet in waarom. Zelf ben ik ook niet echt een 'voorstander' van films over autisme e.d. , maar ik heb de film, aangezien het de enige was die erop was, en ik hem toch aan het kijken was, toch gewoon gekeken, en achteraf objectief beoordeeld.

xenne
ben het niet zo eens met de vele lof die deze film krijgt, vond het er nogal goedkoop uitzien, en cast beviel me ook niet echt. niet bijzonder in mijn ogen

puckb96
Is deze film nog op dvd op een regio 2 versie? Ik vind dit namelijk een zeer spannende film. Heb hem op een kopietje zonder nedelandse ondertiteling.
Speelt Ben Faulkner trouwens alleen maar in deze film?

Friday the 13 th
- 1937 stemmen
Ik ben het ook niet eens met bovenstaande uitermate positieve commentaren. Nergens is er spanning aanwezig, alsook de interacties met het kind leveren weinig spektakel op (al acteert het kind erg goed). Je blijft gewoon kijken om te weten wie de moordenaar is.
Zo een mysterie - whodunit kan erg spannend zijn, maar hier slagen ze de plank volledig mis. Ik vind het zoals Xenne zegt nogal erg goedkoop en een samenraapsel van elementen die we al eens gezien hebben (die verscheidene stemmen bijvoorbeeld). Het motief vond ik nogal vrij drama-achtig, ik vond dat echte thriller-elementen ontbraken.
Een vrij spanningsloze, alsook inhoudsloze film.

querido
Silent Fall is een zeer ondergewaardeerde whodunit thriller waarvan ik niet veel vanaf weet. Heb hem heel toevallig 1 keer op TV gezien op RTL8 en ik was meteen gefascineerd door de film. Films met thema's zoals autisme interesseren mij wel dergelijk en dan een mix met het whodunit thriller/mystery maakt er gewoon een top film van. Misschien moeten ze deze film maar eens heruitbrengen want we hebben een zeer bekende cast zoals Richard Dreyfuss, Linda Hamilton, het debuut van Liv Tyler en ook nog John Lithgow. Met zo'n cast? Dat moet toch beter kunnen? Maar het is een van mijn persoonlijke favorieten en met een soort twist op het eind. Beetje onvoorspelbaar.
De cast speelt gewoon super. Maar met name het autistische kind speelt de rol erg vlot. Wat ik daarom ook curieus vind is dat hij voor de rest nooit meer in een film heeft gespeeld. Ben wel benieuwd wat er van hem is gekomen. Richard Dreyfuss, John Lithgow en Linda Hamilton spelen natuurlijk echt geweldig, maar ben persoonlijk niet de allergrootste fan van Liv Tyler. Beetje een actrice met ups en downs. Overigens als iemand weet waar ik deze op dvd kan vinden, luister ik aandachtig. Dus tja... Silent Fall.... Een zeer onderwaardeerde thriller met vlot acteerwerk en een onvoorspelbaar eind.

Filmkriebel
Zoals Friday 13th hierboven zelf terecht zegt, overweegt het drama op de thriller.Het begint als een whodunnit, en daarna gaat het over op het onderwerp "omgaan met autisten". Dat Dreyfuss de identiteit moet ontfutselen uit het geheugen van het zoontje van een vermoord echtpaar belooft wel wat. Probleem is dat de spanning ontbreekt omdat dit ongelooflijk doorzichtig is : ik kon al voor de helft raden wie de killer was...
Was de debuutrol van Liv Tyler, en ze krijgt meteen een redelijk grote rol. Ook het autistische jongetje zorgt voor een paar bloedstollende momenten die je niet onmiddellijk verwacht. Kijkt vlot weg maar meer dan één keertje zal ik die film toch niet bekijken.

mrklm
Liv Tyler maakte haar filmdebuut in deze niet onaardige whodunit. Zij speelt de rol van Sylvia, de oudere zus van de autistische Tim [Ben Faulkner] die de enige ooggetuige is van de dubbele moord op zijn ouders. Wanneer de politie arriveert vinden ze Tim in shock met het mes stevig in zijn handen. Sheriff Mitch Rivers [JT Walsh] besluit de hulp in te roepen van Dr Jake Rainer [Richard Dreyfuss], een psycholoog gespecialiseerd in kinderen met autisme, om de zaak onder controle te kijken. Wanneer Jake daar in slaagt lijkt het vanzelfsprekend dat hij betrokken wordt bij het onderzoek waarin Tim de hoofdverdachte is. Daarvoor is het van cruciaal belang dat hij weet hoe hij Tim kan overhalen te onthullen wat er werkelijk gebeurd is, maar Jake heeft goede redenen om zich afzijdig te houden. Wanneer de sheriff vervolgens hulp zoekt bij Dr Rene Harlinger [John Lithgow], die gebruik maakt van methodes die Jake afwijst, besluit hij zich toch op de zaak te werpen. Daarbij is de hulp en het vertrouwen van Sylvia van groot belang.
"Nobody knows what autism is", maakt Jake vroeg in de film duidelijk om vervolgens aan de hand van het kaartspel precies uit te leggen hoe Tim redeneert. Dreyfuss is goed in de hoofdrol en Tyler debuteert op verdienstelijke wijze. Het verhaal heeft tegen het einde een paar aardige twists, maar de identiteit van de moordenaar is geen bijster grote verrassing. Het is vooral jammer dat autisme op een ietwat banale wijze wordt benaderd.

Aardige film waarin een zwaar autistisch jongetje de enige getuige is van de moord op zijn ouders. Op zich een prima plot ook al staat het autisme hiervoor iets te veel in dienst voor en is de plotwending ook wat dik aangezet. Toch kijkt het gemakkelijk weg en de cast met een debuterende Liv Tyler doen het goed. De titel doet zijn naam eer aan, aangezien de film mooie herfstkleuren bevat.

Survivor87
Een interessante en goede psychologische thriller met Richard Dreyfuss met Liv Taylor als heilig boontje. Ook met Linda Hamilton(Terminator films) en John Litgow.

Vermiste Ierse regisseur Ross McDonnell dood aangetroffen, James Cameron onthult releasedatum derde 'Avatar'-film | MovieMeter Recap

'Charmed'-actrice Shannen Doherty onthult dat haar kanker is uitgezaaid naar haar botten: 'Ik wil nog niet dood'

Ridley Scott waarschuwt voor de gevaren van AI: 'De mensheid is compleet f**ked'

Geboortedag (1976) Chadwick Boseman: Hier zijn tien best beoordeelde films

China Moon