• 9.378.203 stemmen

100 Feet (2008)

Horror / Thriller | 96 minuten / 104 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 96 minuten / 104 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Eric Red

Met onder meer: Famke Janssen, Ed Westwick en Bobby Cannavale

Plot 100 Feet

"Her husband is dead and he's taking the news badly..."

Marnie Watson heeft celstraf gekregen toen ze haar eigen man, een politieman, heeft vermoord uit zelfverdediging. Maar Marnie wordt plotseling vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis, aangezien ze met een elektronische band om haar been de rest van haar straf in haar eigen huis mag doorbrengen. Terwijl een collega van haar overleden man buiten haar huis in een auto zit te wachten tot ze de fout ingaat, ontdekt Marnie dat haar overleden man zelf nog steeds in het huis rondspookt. En hij wil niets liever dan wraak nemen.

avatar van hvincken

hvincken

Super goed gemaakt, en zeer spannend, goed acteerwerk van mij in dit genre echter een topper 4,5 sterren

avatar van boldhead

boldhead schreef:

ja, niks mis mee.

avatar van melanie178

melanie178

Ik vond deze film een kleine teleurstelling en dat is dan met name te danken aan onze eigen Famke.

Wat is er hemelsnaam gebeurd met haar acteertalent? Ik vond het echt niet veel soeps, ik kon weinig sympathie/medelijden voor haar opbrengen en dat lijkt me toch niet de bedoeling.....

En mijn god, wat ziet ze eruit in deze film, ze lijkt in sommige scenes wel een man! Die gigantische aderen op haar armen en handen, gespierde bovenarmen ala Madonna en naar mijn bescheiden mening een ondermaatse kapper maken het plaatje er niet mooier op.... ik had ook continu het idee dat ik naar een andere Famke aan t kijken was.....

Wat de film betreft: hij bevat een paar goeie schrikmomenten en een spannende scene, maar verder is het verhaal flinterdun en zijn de special effects om te huilen. Zeker als je je bedenkt dat deze film uit 2008 komt...... Ik had ook graag iets meer achtergrondinfo willen zien, HOE komt Famke tot haar daad? En waarom mag ze ineens haar straf buiten de gevangenis uitzitten?

Eerlijk is eerlijk: ik heb hem afgekeken en ik heb me niet mateloos verveeld maar echt een topper vind ik het absoluut niet.

2,5 *

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Een "het-gaat-wel"-horror/thriller. Alle clichés worden uit de kast gehaald en de film wil nergens echt heel erg spannend worden. Famke speelt haar rol met verve, dus melanie1978, ik ben het niet met je eens. Het ligt meer aan het minimale verhaal dat deze film niet geheel werkt. Toch heb ik me er geen moment bij verveeld, hoor. Ik vond het best een aardige film. Voor Cannavale is dit een routineklusje. 3 *

avatar van ken1976

ken1976

ja, leuke film, vooral een genot om naar Famke te kijken. Maar het is gewoon een standaard haunting film! niets bijzonders

wel 3 sterren omdat hij lekker wegkeek!!

avatar van kauwstaaf

kauwstaaf

Ik heb Famke Jansen nooit een echte actrice gevonden. Los van dat feit, kan een film toch geweldig zijn op basis van het verhaal.

Het verhaal is echter standaard, met weinig diepgang en met enkele gaten. Karakters zijn zo plat als een plakje kaas.

Cinematografisch heeft het totaal niets extra's te bieden. Er zitten geen beelden in die je zullen bijblijven. Ik had liever gezien dat ze goede mooie enge schrikeffecten uit de honderden voorgangers hadden gebruikt, onder het motto liever goed gekopieerd dan slecht verzonnen.

In het geheel een film die aardig is voor een doordeweeks avondje, maar liever kies je een goede "haunting" film.

avatar van supergalo

supergalo

Ik vond hem wel leuk

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Deze film heeft mij niet weten te boeien.

Het verhaal is niets bijzonders, de special effects zijn op z'n tijd leuk maar veelal onder de maat, en er zitten maar 2 á 3 schrikmomenten in. wat echt te weinig is om de film spannend te maken.

Kijkt best makkelijk weg, ookal is het soms wat onodig langdradig.

Famke is wel weer leuk om naar te kijken, maar dat is niet voldoende om de film hoger dan een 2 te geven.

Matig, geen aanrader. 2*

avatar van Noodless

Noodless

Het verhaal vond ik best boeiend. Famke wordt vervroegd vrijgelaten nadat ze haar man uit zelfverdediging heeft vermoord.

Ze moet wel haar straf in eigen huis doorbrengen met een elektronische band. En dat is wel een straf die kan tellen als je weet dat haar man als geest wraak wil nemen. Natuurlijk ook heel wat clichés, maar ook een paar verrassingen. Het slot in de kelder vond ik wel minder spannend, simpel en gemakkelijk om te eindigen.

Toch een behoorlijke film over geesten. 7/10

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

begin viel me erg tegen aangezien het erg behoorlijk low budget uitziet, maar ondanks dat vond ik de film toch goed en viel hij niet tegen. leuk verhaal ook

avatar van dulcinea

dulcinea

Standaardverhaaltje inderdaad, maar los daarvan boeiend genoeg om de film zonder verveling uit te kijken.

avatar van SpooXxX

SpooXxX

Toen ik deze film keek, was ik in de waan dat het verhaal ongeveer zou zijn zoals Disturbia ( D.J. Caruso ). Ik werd dus aangenaam verrast toen het verhaal opeens over spoken ging.

Voor de verandering geen Asian remake, geen liters bloed en gore, geen film die op ware gruwelfeiten zijn gebaseerd, geen handycam horror.

Het is weer een lekker ouderwetse soort spookfilm! Geen diepgang in het hoe en het waarom. Kwade spook, iedereen moet het ontgelden. Geen hocus spookus met al te dure SFX. Lekker veel vliegende spullen door het huis. Van serviesgoed tot aan personen. Goede schrikmomenten, alleen een beetje weinig in aantal.

Om Famke te zien kruipen in een P.O.V. shot..... pffff is voor mij meer dan genoeg reden om deze film nog een aantal keer te bekijken.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

boldhead schreef:

goeie film en zeker leuke special effects

net nieuw zeker in thriller/horror-land? special effects waren idd goed..... voor de jaren 80 dan!

avatar van hein74

hein74

ieder zijn smaak. maar als je dit een goede film vind, het acteerwerk is beneden peil, en de geest kon ook wel wat beter. vond geen moment van de film spannend. en famke's acteren gaan met sprongen achteruit.

avatar van lchefa87

lchefa87

Hallo mensen 100 Feet was zeker de moeite waard!!!! volgens de meeste berichten is het een matige film maar daar ben ik het niet mee eens de film geef ik gerust 4* want zo slecht was het acteer werk niet en goede schok momenten en goede verhaalijn dus ook een goede film!!!

avatar van the-hague-pride

Tonypulp

the-hague-pride schreef:

een 5?

sommige moeten ze echt verbieden mee te stemmen

Nee hoor Want iedereen heeft andere mening over een film, dus iemand kan deze best 5* geven als het de beste film voor hem/haar is.

Betwijfel het hoor, maar het ís natuurlijk mogelijk !

avatar van jantjebana

jantjebana

Ik heb echt in tijden niet zo een SLECHTE film gezien.

Vanaf het begin tot aan het einde van de film, probeert de regisseur een bepaalde sfeer te creeren, die totaal niet overeenkomt met de werkelijkheid en vreselijk ongeloofwaardig overkomt.

Er is geen enkele scene in deze film waarover nagedacht lijkt te zijn, het lijkt meer op een mislukt afstudeerproject.

Geen diepgang, slechte dialogen, slecht acteerwerk, slecht kleurenfilter, vreselijk slecht en voorspelbaar plot en helaas voor Famke Janssen (die wel heel wat meer van zich heeft laten zien) verschrikkelijk slechte acteurs.

Ik heb voor deze film geen enkele ster over maar ik stem graag om het gemiddelde omlaag te trekken.

avatar van Jic

Jic

jeroentjuhhhhh schreef:

Betwijfel het hoor, maar het ís natuurlijk mogelijk !

Zeker geen 5 inderdaad zeker geen slechte horror maar geen 5.

je kan beter niet meer stemmen als je alleen maar 5en geeft zo kunnen de eerlijke en serieuze stemmers geen goede indicatie krijgen.

avatar van kaztor

kaztor

Wat een kortzichtig gezanik hier weer... Zeer stijlvol gemaakte film met een hele sterke Famke. De overige rollen werden ook erg goed neergezet en de effecten zagen er zeer goed uit, al kon de geest inderdaad wat beter. Ik snap alleen niet waarom die agent niks beters te doen heeft dan dag en nacht een beetje in z'n auto te zitten om het huis in de gaten te houden. Maarja... ik heb er erg van genoten; Het is zeker niet de zoveelste slasher-clichee-film.

avatar van Livefree70

Livefree70

Nee, deze kon mij absoluut niet bekoren, de sfeer kwam inderdaad zoals 1 van mijn voorgangers hier al zei absoluut niet over zoals hij wellicht bedoeld was. Irritante acteurs en slecht acteerwerk. Ik merkte zelfs dat Famke nog steeds een behoorlijk accent heeft, normaal gesproken zou het me denk ik niet opgevallen zijn als de film boeiend was geweest . Jammer!

avatar van 2Beren

2Beren

Stomme, slecht gemaakte film met een zo mogelijk nog slechtere

Famke Janssen. Een opeenhoping van onoriginele cliches!

Niks mis met een cliché of wat waar het een horror-movie betreft, maar dan dienen ze wel met zorg uitgewerkt te worden.

Het leek soms net of onze Famke kans zag de hele cast naar een irritant hollands niveau te trekken. Hierdoor krijgt de film een hoog, nauwelijks te pruimen 'Dick Maas Gehalte'. Evenmin als zijn "De Lift", verdiend "100 Feet" het predicaat 'Horror'. Het wordt namelijk nergens echt eng of zelfs maar spannend. Ook al net als bij "De Lift" is "100 Feet" vooral (onbedoeld) komisch te noemen op tal van punten, mede als gevolg van het rammelende scenario en het ontbreken van deugdelijk vakmanschap onder het uitvoerend personeel van

deze prent!

avatar van hub_011

hub_011

kaztor schreef:

ja idd Wat een kortzichtig gezanik hier weer...

avatar van crack1

crack1

Goed verhaal,Famke zet ook een goede rol neer! Maar......wat een belabberde special effects,jonge,jonge!

2.5*.

avatar van fritsy

fritsy

Eerste uur is langdraderig.

avatar van RodneyS

RodneyS

Wel aardig en vooral het laatste half uur best spannend. Famke acteerd goed. De special effects waren in bijna de hele film, behalve een aantal scenes, onvoldoende.

Toch vermaakt.

avatar van seantogood

seantogood

Wat is dit een slechte film zeg!!!

Niet eens leuk geacteert

abnormaal slechte effecten...

Gewoon bager.....

Het verhaalijn slaat ook nergens op!!

Echt zonde van je tijd

1,5 Voor de omgeving!

avatar van Tago

Tago

een film waarbij je aan t eind denkt; wat bezielt zo'n studio om zo'n film uit te brengen?

is er dan nergens talent te vinden die een x een beetje geloofwaardig einde kan bedenken?

is er dan helemaal niemand die na de opnames ff controleert of deze film niet al te veel 'debieligheden' bevat?!

ik begrijp heel goed dat dit fictie is maar dan nog verwacht ik een beetje geloofwaardige plots&scènes in zo'n film met zo'n budget.

avatar van wade

wade

Aardige film met vette "schrik" momenten.

De lekkere afronseling van de vriend van Famke is ook lekker om te zien.

Verder wel een statische film : ze gaat aan het begin van de film het huis in en komt er aan het einde pas weer uit.

wel oké.