• 9.380.540 stemmen

100 Feet (2008)

Horror / Thriller | 96 minuten / 104 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 96 minuten / 104 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Eric Red

Met onder meer: Famke Janssen, Ed Westwick en Bobby Cannavale

Plot 100 Feet

"Her husband is dead and he's taking the news badly..."

Marnie Watson heeft celstraf gekregen toen ze haar eigen man, een politieman, heeft vermoord uit zelfverdediging. Maar Marnie wordt plotseling vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis, aangezien ze met een elektronische band om haar been de rest van haar straf in haar eigen huis mag doorbrengen. Terwijl een collega van haar overleden man buiten haar huis in een auto zit te wachten tot ze de fout ingaat, ontdekt Marnie dat haar overleden man zelf nog steeds in het huis rondspookt. En hij wil niets liever dan wraak nemen.

avatar van scorsese

Vrij saaie en langdradige bovennatuurlijke horrorfilm. Het begint allemaal nog best wel aardig met de electronische enkelband, maar dit voegt verder eigenlijk niks meer toe aan de rest van de film. Verder veel voorspelbare en clichematige schrikmomenten en een ronduit belachelijk en ook erg saai einde. Alleen het gevecht tussen haar overleden man en het nieuwe vriendjeis nog wel het vermelden waard.

avatar van miss_efron

miss_efron

Een heel goede thriller met een geweldige femke jannsen! she did it again!de geest was wel heel fake maar dat was ook geen echte geest maar details...Voor de rest was het een heel goede film en ook het einde was goed gevonden!that's all i have to say

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ik vond hem ook niet slecht. Hij schimmert tussen de 3 en 3,5, maar ik geef hem toch de hoogste score omdat Famke het echt goed deed. Eng was de film nergens, maar wel spannend en hij heeft ook een paar goede schrikmomenten.

Het verhaal is soms iets te traag, maar om de zoveel minuten gebeurt er wel iets zodat je niet op je honger blijft zitten. De Halloween scène was inderdaad hartverscheurend, maar de scène met die messen in de afvoer was ook geweldig. De moord op die buurjongen was ook een hoogtepunt en bruut in beeld gebracht.

Ik had geen hoge verwachtingen, maar deze 100 feet is mij bijzonder goed meegevallen. Ik heb hem ook al meermaals in de winkel zien liggen met zo een "press button" op, als je daar op drukt hoor je het piepen van haar enkelband en een hysterische Famke Janssen die schreeuwt " what do you want froooom meeeeeeeeeeeeee????". Leuke marketingstunt!

avatar van Vascago

Vascago

Is dit nu een film van The Asylum of niet? Hij staat namelijk wel tussen hun films op hun website, maar op ImdB staat weer 1 of andere Aziatische productie maatschappij.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Nou ja zeg! ZeZe hoefde dus eigenlijk alleen maar d'r ringeling in te leveren?!! En dan was 't eigenlijk allemaal goed Wat 'n onzin! Anyway, 1 sterreke, omdat Famke 'n Dutchie is! Maar daar is dan ook alles mee gezegd!

avatar van netsiej

netsiej

Ik vond de film wel aardig, maar vond het wel raar dat die geest alleen maar haar ring wilde???
Verder vond ik de special effects in deze film niet echt om over naar huis te schrijven. toch nog 2,5 punt voor de moeite

avatar van M y r t h e

M y r t h e

heb em net gekocht dus ben benieuwd

avatar van Fokkie87

Fokkie87

Op een paar standaard schrik momenten na, die vooral ontstonden omdat ik het geluid van m'n boxen goed hard had staan, vond ik dit een vrij matige film, met een vrij matig verhaal.

avatar van Mercurio

Mercurio

Wat een verschillende reacties... hebben we wel allemaal naar dezelfde film zitten kijken?

Heel matige film, voorspelbaar en vreselijk slechte effecten. Amper een b-film te noemen... Famke onwaardig.

avatar van xYESTERDAYS

xYESTERDAYS

Film en verhaal waren goed.

Vooral het stuk met het kapotte plafond : D

Maar heel jammer van de neppe computergemaakte geest...........

daar hou ik niet zo van.

avatar van nightbreed

nightbreed

Matig script en slechte speciale effecten. Gelukkig kijkt de film wel lekker weg en is het nooit een straf om naar Famke te kijken, hoewel hier wel duidelijk wordt dat een hoofdrol een beetje te veel is gevraagd van onze Famke.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Redelijke thriller. Wordt zo nu en dan redelijk spannend en bevat zelfs een enkele brute scene(Joey).

avatar van RuudC

RuudC

Zowaar een origineel verhaal, maar hier ben ik wat minder gelukkig met de uitwerking. Famke Janssen (in de rol van Marnie) vermoordt haar eigen man uit zelfverdediging. De rechtbank veroordeelt haar tot huisarrest met een enkelband. Al snel blijkt dat de geest van haar man nog ronddwaalt. Famke levert een uitstekende prestatie. Daar valt echt niets op af te dingen. Wanneer het verhaal eenmaal op gang komt heb ik te vaak het idee naar een eenvoudige ‘haunted house’film te kijken. De geest van Mike duikt wel steeds op onverwachte momenten op. Dat ervaar ik zeker als een pluspunt. Leuke subplotten met Mike’s oude collega en de pizzabezorger ook. Vooral de liefde die tussen Marnie en de laatste opbloeit (lekker wrede climax ook). Gewoon een leuke film!

avatar van RuudC

RuudC

netsiej schreef:

Het ging niet om de ring. Het ging om haar. Doordat zij zijn ring droeg, was zij zijn 'bezit'. Daardoor kon die geest het huis niet verlaten.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Nog helemaal niet zo slecht, best een aantal originele elementen.. alleen wordt het naar het einde toe redelijk cheesy.

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Net op tv gezien en was toch wel een aardig filmpje. Paar toffe effecten en een paar mindere. Bleef toch wel geboeid kijken. Zat ook wel een vette torturescene in, knap. Zijn toch wel meerdere en betere films gemaakt over kwade geesten. Vindt Famke Janssen ook altijd wel leuk om naar te kijken. 3 sterren.

avatar van thunderball

thunderball

Deze net bekeken.

Matig werkje met dito special effects, alleen de moeite waard vanwege Famke, die feitelijk te goed is voor dit standaard b-filmpje, maar wel de film nog net dat beetje meer weet mee te geven.
Enige echt goede moment was wanneer de geest afrekent met haar nieuwe liefde, wie mij trouwens veelste jong leek voor haar, leek net nog een schoolknaapje.
Verder was de finale behoorlijk makkelijk en flauw, maar het blijft fijn om Neerlands meest succesvolle actrice in Hollywood bezig te zien.
Een zesje, ofwel drie sterren.

avatar van HoneyRyder

HoneyRyder

slecht! te langdradig, te saai, te niet eng, geen echt boeiende verhaal, heb al inmiddels heel erg veel horrorfilms gezien, dus deze is echt slecht!

avatar van Mrs.Donut

Mrs.Donut

Deze film staat in mijn wenslijst bij ruiljedvd.nl , Nu hij op tv kwam besloot ik hem te bekijken en ik moet zeggen; 'het is geen slechte film'.

Ik vind de film 3 sterren waard.

avatar van DragQueen

DragQueen

Vrij standaard deze film. Een gering aantal schrikmomenten zijn best aardig. Maar over het algemeen is het verloop van het verhaal vrij inspiratieloos en voorspelbaar. De special effects waren ook een tegenvaller. Op Famke Janssen is verder niks aan te merken. Ze voert haar rol gewoon goed uit, en is een pluspunt aan deze film. 2,5 ster.

avatar van Sutherland

Sutherland

Goed om Famke Janssen weer te zien, vond haar heel erg sterk. De film op zich vond ik wel oké, al was de geest natuurlijk hartstikke nep. Groot minpunt en ook totaal niet eng. Daarom;

avatar van Sander0151

Sander0151

Saai, langdradig, voorspelbaar en totaal niet spannend.

enige +punt is Famke Janssen.

avatar van MacGuinness

MacGuinness

Nou, laat ik ook weer eens een mening geven.
Wat een onwaarschijnlijke film zeg! Marnie heeft haar man vermoord, een politieagent. Blijkbaar was het zelfverdediging. Ze ging naar de gevangenis, hoe lang ze daar gezeten heeft weet niemand, waarom ze vervroegd is vrijgelaten ook niet, en nu mag ze helemaal alleen met een enkelband in haar eigen huis, waar de (rode) bloedvlekken nog op het behang zitten alsof het gisteren was gebeurd, de rest van haar straf uitzitten.
En dan die verdere onzin, horror kan leuk zijn, maar dit is gewoon slap verhaal waar ook nog eens slecht in geacteerd wordt.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Stomste film ooit!! Ik ergerde me dood aan alles! De geforceerde schrikmomenten, slechte acteerwerk, de onjuistheid in de film (en daarmee wil ik zeggen De geest van de man kan alles en iedereen in elkaar slaan maar niets deert hem , ... Er gebeurt niets enige lichtpuntje in deze film is Ed Westwick!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vandaag gezien en nee het was niet zo'n hele sterke film. De film moest nog erg opgang komen en het werd eigenlijk wel beter. Het acteerwerk rammelde nog wel zelfs bij Famke. Alleen bij haar werd het wel steeds beter.

Het is een vrij dramatische film en je leeft ook wel mee met Famke, maar op een paar spannende en zielige momenten na heeft de film niks om handen. Het is totaal niet eng. Vooral die geest was lachwekkend, en dat ze heel het huis werden door geslingerd. Erg langdradig en onjuist. Horror vond ik ook niet echt gepast maar toen die jongen werd vermoord, was dat wel even heftig. Maar had het toch heftiger verwacht, na het zien van 1 poster die hier niet opstaat.

Viel bijna in slaap, en nu ook bijna als ik deze recensie moet schrijven dus ik laat het hier bij.

avatar van miltus

miltus

Mocht je niet weten over wat de film allemaal ging zou je in het begin niet meteen mee zijn.

Wel een aardige film,het verhaal op zich sprak mij wel aan.

Minpunten: Jammer dat haar ex-echtgenoot (geest) zo belachelijk word verfilmd, zo cliché. Ook die bovennatuurlijke krachten van haar ex-man waren er teveel aan.

Die film is goed om 1keer te zien, om de mooie oudere Famke janssen te bewonderen.

Voor de rest zeker geen smaakmakertje.

avatar van eavymetal

eavymetal

Deze film is wel oké.

Famke Janssen laat een aardig stukje acteerwerk zien, en de sfeer is lekker dreigend, maar de specialeffects vind ik toch wat minder terwijl de musicscore er net mee door kan.

Al met al kan ik zeggen dat ik deze film wel kan waarderen met drie sterren.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

100 Feet is op zijn minst gezegd een vrij aardig horrorfilmpje met Famke Janssen in de hoofdrol. Dat is een van de 4 karakters die de film kent. Zonder enige verwachtingen begonnen met kijken naar 100 Feet, en aan de ene kant viel het tegen, aan de andere kant ook niet.

Het bovennatuurlijk gegeven wordt goed benut, de geest laat zich direct van zijn sterkste kant zien, waar hij Famke bekogeld met een kast vol me borden en ander antiek lijkend spul. Aan de ene kant was dit een wel érg toffe scène, aan de andere kant is het jammer dat het niet echt goed wordt opgebouwd. Er worden niet op Paranormal Activity achtige wijze dingen gewijzigd, deuren gesloten/geopend en televisies springen niet onverwachts aan. Aan de andere kant doet de geest wel enkele érg toffe dingen, waaronder eerder genoemde.

De geest zelf zag er wel tof uit, al had het moment dat hij onder het bloed zat niet je-van-het. Dit zag er té nep uit, en ook de dood van dat jochie had wel anders gekund, nog wel bruter misschien.
Zoals eerder gezegd doet Famke het prima als Marnie. Ze speelt het goed als wanhopige, doch 'ijzeren' vrouw. Acteerprestaties zijn prima van haar kant.
Helaas irriteert het politiemannetje toch af en toe, hij is iets te 'stoer', en maakt teveel gebruik van irritant taalgebruik. En is ook gewoon té aanwezig waar hij dat niet moet zijn.

De film bevat een prima finale/einde. Als het vuur uitbreekt ziet het er allemaal prima uit. De special effects zijn zeker voor een horrorfilm van dit kaliber ontzettend goed. En een grote explosie als climax mag niet ontbreken. Voorspelbaar, maar wel érg vermakelijk.
€2,50. 2,5 sterren.

avatar van LadyAnne

LadyAnne

Opzich een leuke film over een vrouw die mishandelt wordt door haar overleden man. Al valt de intensiteit daarvan wel mee. Ze wordt een beetje heen en weer geslingerd en geslagen, maar verder niks bijzonders. Van mij had ze wel echt wat meer gestalkt en mishandelt worden want nu zat ik maar een beetje te wachten tot het echt kwam. Het enige waar het echt kwam was toen haar vriendje, als je het zo wilt noemen, vermoord werd.

Famke vind ik over het algemeen een goede actrice maar op de een of andere manier irriteerde ik me wel een beetje aan haar. Het acteren was niet heel sterk zoals ik van haar gewend ben en haar engels vond ik eerlijk gezegd ook niet heel sterk vergeleken met andere films. Misschien dat dit aan mij lag maar dit viel me op..

En tja de geest vond ik ook niet zo mooi gedaan qua verschijning.

Over algemeen wel leuke film om te zien, maar hij was nog beter geweest als er iets meer gebeurde en wat kleine dingetjes beter waren uitgewerkt.

avatar van Minotaures

Minotaures

''Better him than me.''

Een vrij saaie geestenfilm.

Het verhaal gaat over wraak nemen van geest naar mens. Janssen' personage heeft uit zelfverdediging haar zeer agressieve man vermoord, maar tot de dood wilt haar man het niet houden en begint zo zijn wraak op haar te nemen, elke dag weer.

De personages zijn niet echt boeiend. Zo heb je de mooie Janssen als crimineel, Cannavale als ex-collega van haar man en nog een jongen waar Janssen mee omgaat. En natuurlijk Mike, de geest.

De effecten zien er - op het einde na - redelijk goed uit, al is dit één van de weinige geestenfilm waar je de dader meteen ziet. De schrikeffecten zitten er prima in, al waren de meeste niet echt angstaanjagend. Joey's dood door Mike was wel schokkend en vrij hard, want die sloeg en brak alles in z'n lichaam. De muziek speelt af en toe best een spannend rol, om een bepaald scène extra spannender te maken. Er zitten weliswaar een paar spannende scènes, zoals wanneer Janssen naar de kelder moet en zo een beperkte tijd heeft voordat de alarm afgaat. Dan natuurlijk de locatie; een grote, krakende huis. Voor zulk soort films is het niet lastig om zo'n keuze te maken, het creeërt enigszins wat sfeer.

De film kent ook z'n minpunten. Zo is de film best saai, want niet elke dag gebeurt er iets en als er iets gebeurt, dan duurt dat niet lang. De personages en de geest wekken weinig interesse. Af en toe was het acteren zelfs slap. En een trage opbouw naar een teleurstellende einde.

Toch was het niet geheel zonde om 1,5 uur naar Janssen te kijken.