Stanley Kubrick: A Life in Pictures (2001)
Genre: Documentaire / Biografie
Geregisseerd door: Jan Harlan
Met onder meer: Tom Cruise, Martin Scorsese en Jack Nicholson
Plot Stanley Kubrick: A Life in Pictures
Documentaire over regisseur Stanley Kubrick en zijn films. Aan het woord komen o.a. regisseurs en acteurs die al dan niet met Kubrick samenwerkten. Commentaar door Tom Cruise.
Zichzelf - Narrator
Zichzelf (archiefmateriaal)
Zichzelf - Stanley Kubrick's Sister
Zichzelf - Professor, Stanley Kubrick's Schoolfriend
Jordy
De komende drie weken zendt Stardust de documentaire Stanley Kubrick: A Life in Pictures uit, over de in 1999 overleden regisseur Stanley Kubrick. Een film van Kubricks zwager Jan Harlan.
Harlan werkte dertig jaar lang nauw samen met Kubrick en wilde de geruchten die de ronde deden over Kubrick- hij zou onder meer een kluizenaar zijn- ontzenuwen.
In dit eerste deel gaat het voornamelijk over Kubricks beginperiode. Kubrick brak door met The Killing (1956), een zwart-wit thriller over een overval op een renbaan. Ondanks de waterdichte planning gaat het een en ander mis want een plan is per slot van rekening zo betrouwbaar als degenen die eraan meewerken. Time Magazine merkte op over The Killing dat 'Kubrick meer verbeeldingskracht liet zien in zijn dialogen en camerawerk dan de meeste Hollywoodfilms sinds Orson Welles'.
Opvallend aan de documentaire is de hoge kwaliteit van de filmfragmenten. Elke film werd geheel digitaal geremastered waarbij ook beeld-en geluidcorrecties werden toegepast. Tom Cruise sprak het commentaar in.
Jordy
ben ik de enige die het gezien heeft?
vond het erg interessant... werkt ook leuk als reclame spot, vooral nu z'n dvd's zo goedkoop zijn bij play
nah nu even geen geld voor
Macmanus
Neej ik heb het ook gezien.
Erg interessant.
Ik wil Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb wel zien nu, en ik wil Paths of Glory ook wel zien.
Lolita niet, ik denk dat die niet aan mij besteed is.
hugohei
Was geweldig. En dan moeten Jack Nicholson en Shelley Duvall nog komen ! Erg benieuwd.
NERD
Ja Dr.Strangelove zag er wel grappig uit
Kijk meer uit naar de volgende 2 afleveringen, over het 'meer recente' werk.
Goodfella
Net gezien. Erg, érg interessant. Kan binnenkort de dvd box van iemand lenen en dan kijk ik deze docu (die in z'n geheel bij die box inbegrepen is) wel in z'n geheel.
Macmanus
Vond dit deel wat minder, maar wel interessant.
Alleen vind ik wel dat ze ook best kritiek mogen hebben op sommige films.
Ook gekeken! Leuke docu. Het leek wel of Jack Nicholson stoned was ofzo
Goodfella
Heb gisteren de hele documantaire in 1x op dvd gekeken. Ik vond het eerste deel al erg boeiend, maar de rest is eigenlijk nog interessanter. Heb na het kijken hiervan zo mogelijk nog meer waardering voor het werk van Kubrick gekregen, en zonet 2001: A Space Odyssey nog maar 's opgezet.
Viel me op dat zoveel acteurs nu niet meer zijn te herkennen, na zoveel jaren.
narva77 (crew films)
Mischien ook omdat ze in het echte leven anders zijn dan in films...
Goodfella
Yep, klopt. Kubrick zelf heeft trouwens in de loop der jaren ook niet de minste transformatie ondergaan...
narva77 (crew films)
He Goodfella, als je 2001 zit te kijken, waarom ben je dan nog online?
Macmanus

Hij is gewoon een mafkees (op een goede manier)
Macmanus
Zoals. (vond het zelf namelijk wel meevallen)
Zoals Malcolm McDowell en een tweetal Barry Lyndon acteurs.
Goed laatste deel.
Mocht van mij iets kritischer, maar toch erg interessant.
FisherKing
Tom Cruise en Nicole Kidman allebei aan het woord voor Eyes Wild Shut...
dus hoe ging de relatie kapot...Omgaan met een Genie !!!! en over de lange draaidagen met Kubrich
Toch maar de complete Kubrich DVD bestellen!
FisherKing
Ja Nicholson is zo... wat leek ie onder de drugs zeg...
Jordy
opgenomen, morgen maar even kijken... ben vooral benieuwd over wat de inspreek-stem van Cruise of EWS te zeggen heeft
narva77 (crew films)
Volgens mij is de Estonia allang vergaan. Als dit een poging is cynisch uit de hoek te komen, mag je me nog eens vetellen wat je tegen deze docu hebt...
FisherKing
Ik vond het een goede en leerzame Docu !!!
narva77 (crew films)
IK wist toch ook niet van te voren dat er geen enkele kritische noot in voor kwam?
Als iemand dan toch een docu wil zien van een van de meest belangrijke regisseurs ooit, wat is daar dan mis mee
FisherKing
Narva, Daar is helemaal niks mis mee'; gewoon aardige Docu !!!

narva77 (crew films)
Narva, Daar is helemaal niks mis mee'; gewoon aardige Docu !!!

Ik zeg niks meer
Goodfella
Tsja... Het is (imho) één van de beste regisseurs ooit. Geen wonder dat de docu dan nogal positief is...

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

L'Histoire de Souleymane