• 9.376.464 stemmen

Met onder meer: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones en Richard Gere

Gesproken taal: Hongaars en Engels

Releasedatum: 13 februari 2003

Plot Chicago

"If you can't be famous, be infamous."

Roxie Hart is een getrouwde koorzangeres die ervan droomt om ooit een grote ster te worden. Velma Kelly is een voormalige ster. Wat hebben ze gemeenschappelijk? Ze zijn allebei moordenaars. Roxie vermoordde haar geliefde toen hij haar verliet, en Velma vermoordde haar echtgenoot en zijn zuster die een relatie hadden. Als Roxie het begint te maken in Chicago is het afgelopen met de roem van Velma. Er ontstaat een hevige strijd om de aandacht van de pers, en om die van hun gezamenlijke advocaat Billy Flynn.

Billy Flynn

Matron Mama Morton

Katalin Helinski "Hunyak"

Kitty Baxter

Bandleader

dennis1979

Ook ik ben ietwat verbaasd over de lage score. Niet omdat ik dit nu zo'n geweldige film vind, want dat is Chicago niet. Maar wel omdat dit een film is waarvan ik denk dat de dames onder ons hem wel kunnen waarderen. Ik wil nu niet zeggen dat vrouwen een slechte filmsmaak hebben, helemaal niet zelfs. Ik denk alleen wel dat dit een echte vrouwenfilm is en door het feit de meeste leden van Moviemeter.nl heren zijn zal dit misschien de wat lage waardering kunnen verklaren. Wel moet ik zeggen dat John Reilly de rol van Amos Hart op een geweldige manier neerzet.

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

dennis1979 schreef:

Wat een idiote opmerking...

Je hoeft helemaal geen vrouw te zijn om deze film te appreciëren.

Je moet enkel van goede musicals houden om dit meesterwerk te waarderen!

Lenny_DH schreef:

Wat een idiote opmerking...

Je hoeft helemaal geen vrouw te zijn om deze film te appreciëren.

Je moet enkel van goede musicals houden om dit meesterwerk te waarderen!

De enige idiote opmerking die wordt gemaakt over deze film is jou post waarop ik nu reageer!! Ik zeg toch niets vreemds? Ik vraag me alleen iets af? Ik neem aan dat dit mag op een forum!?! En waarom jij moet reageren snap ik al helemaal niet, je waardeert Chicago met 4*. Ik zeg helemaal niet dat je als man Chicago niet kan waarderen. Ik denk alleen dat deze film meer vrouwen aanspreekt dan mannen. Misschien zit ik er naarst, dat kan, maar om mijn opmerking dan idioot te noemen vind ik een beetje horkerig en onbeschoft. Als je op dit forum komt om dit soort teksten te plaatsen in plaats van iets toe te voegen blijf dan lekker weg. Ik heb altijd een uitgesproken mening maar ik laat een ander altijd in zijn of haar waarde en dat verwacht ik ook andersom, maar dat zal wel idioot zijn van mij.

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

dennis1979 schreef:

Als ik je vorige bericht goed herlees, staat er duidelijk "Dit is volgens mij een echte vrouwenfilm." Enkel deze uitspraak vind ik idioot. Als jij dat dan persoonlijk neemt, is dat jouw probleem. Mensen kunnen soms domme uitspraken doen, maar dat betekent dan nog niet dat deze mensen effectief dom zijn.

dennis1979

Volgens mij reageer je op een opmerking van mij, dus ja dat neem ik persoonlijk.

En ja, ik denk inderdaad dat het meer een vrouwenfilm is dan een mannenfilm en ook denk ik dat er meer mannen stemmen dan vrouwen. En om die twee redenen denk ik dat de gemiddelde score wat laag is. Dat is gewoon iets wat ik denk. Ik zeg niet dat het de feiten zijn of dat er onderzoek naar gedaan moet worden, niets van dat. Het enige wat me stoort aan jou post is dat als iemand een film beoordeeld waar jij waarschijnlijk helemaal gek van bent, en dat is prima, je daar blijkbaar beetje pissig van wordt en een sneer denkt te moeten geven. Daar reageerde ik even op. En als jij daar op jou beurt weer niet tegen kan zoals ik volgens jou niet tegen een persoonlijke aanval kan is dat helaas probleem.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ik heb hier even naar zitten kijken toen hij vorige week op de buis was, maar echt boeiend was het allemaal niet. Wellicht komt dat doordat ik lichtelijk geirriteerd raak van filmsterren die geen noot kunnen zingen, en musicals in het algemeen. Ik zal me dan ook maar onthouden van een stem.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Ik vond het niet echt een boeiende film. Ik heb ook de Nederlandse theateruitvoering van deze musical gezien met Pia Douwes en Simone Kleinsma. Dat was wel aardig maar ook niet echt super.

avatar van Berniertje

Berniertje

Heb hem 2x bekeken, en toch verveelt hij me niet. Je moet eigenlijk gewoon van de musicalfactor in deze film houden. En ja, de een vindt het leuk en de ander niet. Er zijn leukere musical dvd's maar deze staat toch in mijn top 10!

avatar van decsss

decsss

Ben het helemaal eens met Thomas83. Echt de meest overgewaardeerde film op de Oscars ooit.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Deze film heeft duidelijk niet de diepgang van Moulin Rouge of Cabaret - mijn twee favoriete musicals -, maar het is best een aardige toevoeging aan het genre. Alles klopt: van de casting tot de choreografie; van de jazzy liedjes tot de sfeer van decadentie uit de jaren '30. Ik heb normaal een enorme hekel aan zowel Renee Zellweger als Catharina Zeta Jones, maar beide dames zijn perfect gecast om deze film te dragen als respectievelijk onnozel gansje en fatale diva. Ook Richard Gere, Queen Latifah en John C. Reilly zijn charismatisch genoeg om naar te kijken in hun rollen. Helaas blijft het cabaret-gedeelte af en toe een beetje steken in een geforceerde gimmick zonder dat het bij het verhaal past. Maar het oogt schitterend en hoort zich lekker aan, en meer is er toch niet nodig in dit genre?! Bij de aftiteling heb ik zelfs nog even een dansje gedaan om de film in stijl af te ronden. Geloof me, er is een echt swingende film voor nodig om dat te bereiken. Perfect? Allerminst, maar daar geef ik geen fuck om.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

dennis1979 schreef:

En ja, ik denk inderdaad dat het meer een vrouwenfilm is dan een mannenfilm en ook denk ik dat er meer mannen stemmen dan vrouwen. .

Mwah, ik vind het niet uitgesproken een vrouwenfilm, dan denk ik toch meer aan The Holiday of aan Bridget Jones. Je moet wel tegen een musical kunnen, dat is waar.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Toffe musical met goede cast

avatar van Katharina

Katharina

Ja, echt gave musical! Echt super!!

avatar van dulcinea

dulcinea

De eerste keer vond ik er maar niks aan, vandaag voor de 2e maal bekeken en vreemd genoeg heb ik er nu wel van genoten.

Gebeurt wel vaker als m'n verwachtingen aanvankelijk te hoog zijn, dit keer wist ik wat te verwachten en kon ik de film heel anders bekijken.

3,5*, nog altijd niet één van m'n favoriete musicals maar toch zeker de moeite!

avatar van SRS

SRS

Goede film, ik vind de liedjes goed in de film verwerkt.

En Catherina Zeta-Jones is hier gewoon geweldig.

avatar van vodka

vodka

goede film met liedjes die blijven hangen. een van de betere film musical !!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Sry ik kon deze film gewoon niet uitkijken, ik hou niet echt van het musical-genre.

Enige film in dit genre die ik wel kon appreciëren is Across The Universe.

En dit als oscarwinnaar vind ik lichtjes overdreven waardoor The Pianist ernaast greep...

avatar van 13woutie13

13woutie13

Ceeda7 schreef:

Enige film in dit genre die ik wel kon appreciëren is Across The Universe.

lichtjes is nog wat zacht uitgedrukt,

en niet alleen the pianist leid hieronder, ook lord of the rings. die beide vele malen beter zijn

avatar van wwelover

wwelover

Hoe kan deze film de Oscar voor beste film boven The Pianist en LOTR. Ik vond hem echt heel saai, verhaal sloeg niet aan bij mij. Aan de liedjes lag het niet zo zeer, die vond ik meestal nog wel aardig. Niet geweldig maar wel okay. Catherine Zeth Jones kan goed zingen (al zullen de stemmen wel vervormt zijn). Alleen de zitting was een beetje interessant.

De cast is afwisselend. John C. Reilly was heel goed, net als Queen Latifah. Maar Catherine Zeth Jones stal de show in mijn ogen, zij zag er prachtig uit en deed het heel goed. In tegenstelling tot Renee Zelwegger, waar ik een beetje een aversie tegen heb. Vond haar nu weer niet goed, zelfde gevoel heb ik bij Richard Gere.

avatar van Legan

Legan

Ik was eerst bang een vreselijke Moulin Rouge te zien te krijgen, maar gelijk vanaf het begin blijken ze onvergelijkbaar. Niet noemenswaardig, wat ook blijkt aangezien de meesten de film al zijn vergeten of niet eens kennen, maar tevens nergens pretentieus. Tegen de verwachting in blijkt Chicago erg vermakelijk te zijn. Braaf zeerzeker, maar tevens sfeervol en met een cast die het stukken beter doet dan verwacht (Zellweger, Zeta-Jones en Gere). Ze zetten hun personages leuk en luchtig neer. Lekker vlot gefilmd met tempo, luchtige liedjes en leuke humor.

Al met al een swingende film.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

0% vermaak.

avatar van Nomak

Nomak

Gisteren 2 minuten gekeken en dat was genoeg om me te ergeren. Ik was toevallig aan het zappen, maar toen was de film al te lang bezig. De film heeft geluk gehad dat ik te laat was, want dit is echt een kandidaat om terecht te komen in mijn 0,5* lijst.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Normaliter vermijd ik musicals als de pest, echter gezien m'n zwak voor de jaren 20 wilde ik deze wel 'n kans gunnen. Helaas, het blijft voor mij een vervelend gegeven om de haverklap dat gezang. Daarnaast z'n de liedjes evenzo zeer wisselvallig en het acteren twijfelachtig, en tot slot is het verhaal niet sterk genoeg.

avatar van wildcatje

wildcatje

leuke verfilming van de musical. de muziek vond ik van te voren al erg leuk.

de rollen van de hoofdpersonen zijn goedvertolkd, met name door renne zellweger.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Veel te maar dan ook echt veel te gelikte musical, bah. Dat dit een oscar ipv Gangs of New York, LotR of The Pianist heeft weten te bemachtigen is ook onbegrijpelijk. Renee Zellweger is de grote irritatiefactor in het stuk.

avatar van bennyboy

bennyboy

ik vind echt een hele goede film.

goed geacteerd en ze konden best wel goed zingen.

goed verhaal.

minpunten waren:

1 gast kon niet zingen (de man van roxie)

leuk maar meer niet

avatar van amme-iim

amme-iim

typische oscarfilm

- Bekende acteurs

- Big happening

maar een goed verhaal, nee, ik vond hem maar matig. de actreerprestaties waren wel goed.

avatar van Matt81

Matt81

Onbegrijpelijke Oscarwinnaar (alle andere genomenieerde films overklassen 'm ruimschoots!) Wel voor een musicalfilm aaridg gemaakt!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Leuk verhaal, toch voor een musical, die verhaaltjes zijn altijd maar aan de dunne kant. Men wilt iets gemakkelijks waar men een paar liedjes kan aan breien en dat is hier aardig gelukt.

De eerste songs waren wel beter dan diegene die naar het einde toe werden opgevoerd. Vooral de liedjes waar de mannen zingen, zijn vaak iets te mager qua kwaliteit.

Wel enkele leuke stukken, zoals die buikpopscène en naar het einde toe in de rechtzaal. Renée Zellweger en Zeta-Jones deden het uitstekend. Ook Queen Latifah was weer lachen, al zijn haar rollen als bazige tante wel altijd hetzelfde. Beetje type-casting deze vrouw, maar ze doet het altijd wel prima. Richard Gere was ook niet slecht, al denk ik wel dat hij vervangbaar was in deze film. Hij was nu ook niet overdonderdend.

Een leuke toevoeging aan het genre.

avatar van *film fan*

*film fan*

deze film krijgt een kleine 2*

ik heb veel betere musical films gezien.

de beste is en blijft moulin rouge.

de 2 actrices in deze film zijn erg goed in hun rol. ook leuk om een keer een andere rol van hun te zien.

als je een avond niets te doen hebt, is dit wel een komische film voor de lady's