• 9.378.143 stemmen

Met onder meer: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones en Richard Gere

Gesproken taal: Hongaars en Engels

Releasedatum: 13 februari 2003

Plot Chicago

"If you can't be famous, be infamous."

Roxie Hart is een getrouwde koorzangeres die ervan droomt om ooit een grote ster te worden. Velma Kelly is een voormalige ster. Wat hebben ze gemeenschappelijk? Ze zijn allebei moordenaars. Roxie vermoordde haar geliefde toen hij haar verliet, en Velma vermoordde haar echtgenoot en zijn zuster die een relatie hadden. Als Roxie het begint te maken in Chicago is het afgelopen met de roem van Velma. Er ontstaat een hevige strijd om de aandacht van de pers, en om die van hun gezamenlijke advocaat Billy Flynn.

Billy Flynn

Matron Mama Morton

Katalin Helinski "Hunyak"

Kitty Baxter

Bandleader

avatar van boccamiseria

boccamiseria

Zo'n slechte film!!! Ik denk dat de oscarjury totaal de bal mis hebben geslagen!

Het is zelfs slechte muziek! Ik ben bijan in slaap gevallen! OOk met een erg irritante Zellwegger.

avatar van myla

myla

Het enige leuke van Chigago vind ik de muziek.

avatar van fleurtje

fleurtje

ik heb hiervan de cd gekocht, omdat ik de muziek zo leuk vond. mooi gezongen ook. de film vind ik ook erg leuk, maar ik denk dat de muziek je wel moet aanspreken om de film leuk te vinden, omdat dat er toch echt veel inzit.

lottetje

ik wil deze film heel graag een keertje zien.

ik ben ook zeer onder de indruk van de moulin rouge. en van sommige mensen hoor je dat deze net zo leuk is inderdaad gewoon anders maar van andere mensen hoor je dat deze film veel minder is. ik ben er in ieder geval naar op zoek want ik ben benieuwd.

en wat Renee Zellweger betreft. ik denk dat je van haar moet houden. de ene vind haar leuk de andere helemaal niet. ik vind haar geweldig dus daar zal het niet aan liggen..

avatar van mrmedieum

mrmedieum

Verdient een Oscar gewonnen!

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Redelijke musical

Goed geacteerd door Catherine Zeta-Jones en C. Reilly, Zellweger en Gere zijn wat gewoontjes naar mijn gevoel en verder zitten er wat leuke nummers in deze film, en ook wat irritante nummers tussen.

Om het maar kort samen te vatten; Leuke film maar niet al te bijzonder en zeker geen 13 oscar nominaties waard.

avatar van persephone

persephone

vond dit echt een pracht van een musical!!! toffe liedjes, leuk verhaal, toffe dansjes,leuke acteurs,origineel,... echt super!!! Nogal veel slechte commentaar zie ik, maar je moet er wel aan zijn denk ik... ik swingde meteen de film in door dat eerste liedje, dat me wel bekend in de oren klonk en ja....prachtig gewoon!dit is echt een genietfilm vind ik, lekker swingend...alleen richard gere vond ik er niet echt in passen, weet niet waarom want eigenlijk zie ik hem graag acteren, maar ik vond dat liedje waar hij het eerste in meezong niet echt geslaagd, maar dat is dan ook bijna een van de enigste minpunten aan deze film moet ik zeggen...

ik heb hem gezien.

geweldige film. leuke muziek. en ook goed geacteerd, ook door Zellweger. zij heeft een aparte manier van acteren, maar dat paste wel bij deze film.

orgineel verhaal, echt helemaal super.

net niet zo goed als de Moulin rouge.

lottetje

vooral het begin en het eind waren heel sterk. het middenstuk was ook goed maar wel iets minder.

en de liedjes waren ook helemaal geweldig. alleen dat eerste liedjes van Gere vond ik niet zo leuk, maar de rest was super.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Redelijke musical met een leuke cast... Het is niet echt iets speciaals ofzo maar heel erg vermakelijk wel.

Gewoon een leuke film voor tussendoor..

avatar van little_angel

little_angel

Ik vind de film heel apart (op een positieve manier!). Heel anders dan de meeste films. Liedjes waren bovendien erg leuk. Ik vind de film dan ook zeker een aanrader! Je moet er alleen wel van houden. De film is lekker dramatisch en sceptisch.

avatar van The One Ring

The One Ring

Dit is weer een typisch voorbeeld van een film die je op MovieMeter niet leuk lijkt te mogen vinden. Ik neem het bij deze voor Chicago op, want ik vond hem onverwachts zeer vermakelijk. Nee, de film hoefde geen Oscars te winnen, maar dat wil niet zeggen dat hij onbekijkbaar is.

De meeste mensen lijken de film graag met Moulin Rouge te willen vergelijken. Daarom verwachtte ik van te voren een soort aftreksel van Moulin Rouge. Maar tijdens het kijken is de vergelijking helemaal niet in me op gekomen. Chicago wil helemaal niet op MR lijken. Ik zou haast willen zeggen dat het vooral toevallig was die twee musicals zo dicht bij elkaar uitkwamen. Chicago is een licht cynische jazzmusical met een misdaadthema en Moulin Rouge is een kleurenexplosie met popmuziek en veel romantiek. De twee films verschillen te veel van elkaar.

De muziek uit Chicago is eigenlijk niet eens zo heel gedenkwaardig, aangezien ik me een dag later nog maar een paar melodietjes kan herrinneren. Maar de nummers worden wel mooi gebracht. Het verhaal vond ik ook zeer leuk om te volgen. Wel is het zo dat doordat er elke 5 minuten een liedje gezongen wordt de film veel vaart verliest en dat de film op een gegeven moment een beetje inzakt. Maar met de rechtbankscènes komt de film weer terug. Gewoon erg leuk gemaakt allemaal.

Ik lees ook veel kritiek op de acteurs en dan met name op Richard Gere. Maar aan de andere kant, volgens mij bestaat er geen film waarin Gere speelt waar niet de helft van gebruikers hem afkraakt. Ik ben geen fan van de man, maar heb hem ook nooit slecht gezien. Hier speelt hij zijn beste rol. Zellweger vind ik wel vaak irritant, maar ook zij is hier prima gecast. En de bijrollen van Latifah en natuurlijk Reilly mogen er ook zijn. Zeta-Jones hoefde geen Oscar hiervoor te krijgen, maar ook zij is hier op haar best. De film is geen Magnolia of The Godfather qua acteerwerk, maar slecht kan ik het niet noemen.

Vermakelijk filmpje dus. Niet groots misschien, maar goed voor een avondje plezier.

Eens .

avatar van hel1

hel1

voor de tweede keer gekeken en kon hem nu iets meer waarderen. de eerste schok was eraf. want wat had het zoveel meer kunnen zijn bij zo'n grootschalige productie.

maar de muziek en dans is mooi. en dat was het dan ook wel weer. van 1 naar 1.5

avatar van Flooorx

Flooorx

Leuke muziek, vooral dat liedje waarbij ze vertellen hoe ze hun man hebben vermoord (Tralie tango, geloof ik). En ik ben het helemaal eens met The One Ring, zeker de moeite waard om te gaan kijken!

avatar van bartjeroen

bartjeroen

v r e s e l i j k

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

2,99 bij de blokker, ben beniewd!

avatar van dragongirl

dragongirl

Tarkus schreef:
De film zit goed in elkaar. Goed verhaal, mooie dansscenes. Knappe decors. Alleen, ik heb m'n vragen bij de zang. Zijn het wel echt de stemmen van Zellweger, Zita-Jones & Gere ?? Van Queen Latifah betwijfel ik het niet, daar weet men van dat ze kan zingen. In ieder geval, mochten de stemmen van de acteurs zijn dan geef ik een 5, maar wegens de twijfel toch maar een 4.

Ja hoor ze zingen het allemaal zelf. Ik heb van de week de dvd gekocht met bonusmateriaal, waar dat ook werd verklaard.

Ik vond de film erg leuk terwijl ik toch niet zo'n musical fan ben. Vond het een apart verhaal (in positieve zin) en het kijkt lekker weg.
Het liedje van 'mister cellophane' vond ik erg aandoenlijk

avatar van Theatertje

Theatertje

Zwakke film met stomme liedjes. Wist me helemaal niet te boeien. Ben diep teleurgesteld in de film, want ik verwachtte er veel van. En Richard Gere is oud!

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

vond het toch een erg originele en goed uitgewerkte film, tis alleen mn genre niet. toch 4*

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

leuke film

heel erg leuk om te zien.

Cahterina zetta jones is een hele goeie actrise

in deze film heef tze dat weer bewezen.

een 5.0

avatar van JJ_D

JJ_D

Überzwakke musical met slechte choreografie, saaie enscenering en muziek, plus een voorspelbaar verhaal - belachelijke moraal incluis.

Al het overige slechte ben ik heden, 3 dagen verder, al vergeten. Godzijdank.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Lady_Movie schreef:

Cahterina zetta jones is een hele goeie actrise

Ik vind deze best wel leuk, niet zo goed als Moulin Rouge, maar dan ook een heel ander genre.

De liedjes zijn erg leuk, behalve dan die van Renée Zellweger. Haar vind ik niet zo goed, maar niet storend in deze film.

Ik was wel erg onder de indruk van Catherine Zeta-Jones, vooral dan van haar zang en dans.

Vooral de rechtzaak vond ik erg leuk, en het liedje (Razzle-Dazzle); een zaak verdedigen is niets meer dan een goocheltruk.

Geen hoogstaande kwaliteit, maar erg leuk om je bij te ontspannen. 2.5-3*

avatar van Ellen116

Ellen116

De muziek is super, en het verhaal ook. Toch viel de verfilming me een beetje tegen, vind deze musical mooier in het theater. Ik vind het daarom niet minder leuk om te kijken, maar al die oscarnominaties waren inderdaad niet zo nodig geweest wat mij betreft. Dan vind ik Moulin Rouge origineler en beter. Dit is gewoon letterlijk nagemaakt van het theater, maar dan slechter.

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

PowerToTheFlower schreef:

Geen hoogstaande kwaliteit, maar erg leuk om je bij te ontspannen. 2.5-3*

Ik vraag mij af wat jij onder hoogstaande kwaliteit verstaat, want als dit geen kwalitatief hoogstaande musical is, vraag ik mij af welke musical dat wel is?

Dit is gewoon letterlijk nagemaakt van het theater, maar dan slechter.

Dit is helemaal niet "letterlijk nagemaakt", dit is een adaptatie van theater naar film. De film maakt gebruik van een montage die in het theater niet mogelijk is (met name de voortdurende switch van het podium waar het liedje wordt gezongen naar de "echte" scène en vice versa).

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Geen slechte film, maar het is een musical, het belangrijkste zijn dan de nummers. En laten die nu net niet blijven hangen. Natuurlijk, Jazz staat bij mij niet bekend om vlotte en herkenbare deuntjes, ,aar er had vast meer ingezeten. In Moulin Rouge werden bekdne popsongs gebruikt (goed) en oude musicals als Wizard of Oz en Singin' in the Rain hebben wel nummers die dagen blijven hangen. De muziek is niet slecht, absoluut niet, maar niet goed genoeg. Het verhaal is niet heel bijzonder. Al vond ik het rechtbank gedeelte wel mooi (Gere zet hier een prima rol neer).

Het beste was nog wel om het musicalgedeelte er dik bovenop te leggen. Als er een nummer start veranderen de decors, het licht, alsof je in een theater kijkt. Ik mag deze stijl wel. Daarnaast liepen de liedjes naturel over uit het gewone (vind het nog al eens bij musicals dat niet behoorlijk gedwongen en gemaakt gaat)

Zeta Jones was wat flets naast Zellweger. In het verhaal had laatstgenoemde de aandacht, ook hier trekt ze dat naar haar toe. Zeta Jones had een iets krachtiger en wellicht vileiner persoon neer kunnen zetten.

avatar van Thomas83

Thomas83

Misschien wel de meest overgewaardeerde film op de Oscars ooit, als je het mij vraagt.
Niet dat het een slechte musical is, maar het is niet meer dan matig en allemaal zo net-niet. Er had echt veel meer ingezeten want het begin was best veelbelovend.
Qua arti direction, decors, make-up en kostuums ziet de film er aardig uit, meer ook niet, en het camerawerk en de montage vooral zijn prima. Leuk hoe er af en toe leuke vondsten zijn in de film zoals het schakelen tussen het ophangen van die ene gevangene en haar "grote Hongaarse verdwijntruc.
Ook leuk gevonden waren bijvoorbeeld de twee versies van de krant op het einde, de advocaat die de pers letterlijk als marionetten bespeelt, enzovoort.

Maar het is allemaal zo net niet. De originaliteit is te weinig aanwezig. Vond de liedjes vaak veel te veel op elkaar lijken en alleen daardoor al nogal saai. Maar 1 liedje vond ik echt goed en leuk, en dat was het originele Cell Block Tango. Daarin zat ook de fijne scherpte, het cynisme, dat in het plot wel zat op zich maar veel te weinig. Ook zaten er veel en veel te veel liedjes in de film.
De acteerprestaties konden mij ook niet bekoren. Zoals op alle vlakken eigenlijk begon de film ook hier leuk, maar er zitten in Chicago gewoon te weinig leuke personages en ze zijn vaak nogal slecht gecast vond ik. Naar mijn smaak veel te veel bekende gezichten. Zellweger (verbazingwekkend overschat als je het mij vraagt. Een leuke actrice en ik vond haar geweldig in de Bridget Jones-films, maar een Oscar in Cold Mountain voor een weinig bijzonder optreden in mijn ogen en hier weer een Oscar-nominatie voor??) vind ik gewoon erg matig acteren en ze is ook een te bekend gezicht. Voor Richard Gere vond ik dat helemaal gelden. Een zingende Gere werkte zwaar op mijn lachspieren en ik vond hem ook weinig overtuigend. Zijn eerste scène was nog wel het ergste wat dat betreft.
Wie me wel goed beviel was Zeta Jones. Maar haar rol had veel scherper en bijtender gemogen, veel meer bitchy. Ook hier was de film weer zo net niet.
Ik vond de acteurs nog wel redelijk goed zingen. Daarvoor verdient de film wel een pluspunt.
Daar staat dan weer een mager en slecht uitgewerkt verhaaltje (want te weinig cynisch) tegenover. Het begin allemaal zo veelbelovend en was het op dezelfde voet doorgegaan dan was het richting de 3.5 of 4.0 gegaan voor mij, nu wordt het gewoon een onvoldoende. Ik vind het echt belachelijk, schandalig zelfs, dat Chicago zoveel Oscar-nominaties heeft gekregen en zelfs heeft weten te verzilveren. Normaal maak ik me niet zo druk om dit soort dingen, maar hier irriteert het me gewoon. En al helemaal als ik denk aan het op alle vlakken superieure Moulin Rouge, en hoe het deze musical is vergaan bij de Academy Awards.

Wat een leuke film!

Echt mooie beelden, mooi muziek. Goed geacteerd!

Ik snap niet waarom de score zo laag is !!

ik geef het in ieder geval een 4

avatar van Ewing Oil

Ewing Oil

Ik heb vandaag voor het eerst deze film gezien, en ik moet eerlijk zeggen dat hij mij nogal tegen viel, het lag niet aan de acteurs, actrices of muziek, maar de manier hoe de film gemaakt is kon mij gewoon niet boeien.

Dus ik kon deze film dan ook geen hogere cijfer geven dan een * 2,5