• 9.375.132 stemmen

Met onder meer: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones en Richard Gere

Gesproken taal: Hongaars en Engels

Releasedatum: 13 februari 2003

Plot Chicago

"If you can't be famous, be infamous."

Roxie Hart is een getrouwde koorzangeres die ervan droomt om ooit een grote ster te worden. Velma Kelly is een voormalige ster. Wat hebben ze gemeenschappelijk? Ze zijn allebei moordenaars. Roxie vermoordde haar geliefde toen hij haar verliet, en Velma vermoordde haar echtgenoot en zijn zuster die een relatie hadden. Als Roxie het begint te maken in Chicago is het afgelopen met de roem van Velma. Er ontstaat een hevige strijd om de aandacht van de pers, en om die van hun gezamenlijke advocaat Billy Flynn.

Billy Flynn

Matron Mama Morton

Katalin Helinski "Hunyak"

Kitty Baxter

Bandleader

avatar van Ansje

Ansje

Vyvre schreef:

Wat is dit nou voor opmerking ?

schud gewoon nee dus met andere woorden ik vond het helemaal niks , wilde er niet te veel woorden aan vuil maken zonde van mijn tijd

stinissen schreef:

Vond ik juist niet ze heeft juist een nog mooier figuur gekregen , en Zeta-Jones is er alleen maar mooier op geworden. Beter dan Renée Zellweger want haar figuur zie je elke dag op de tv over honger in de wereld, man man wat is dat vrouwtje mager.

Ik vond niet dat Zeta-Jones te dik was ofzo, maar de vorm leek er een beetje uit

avatar van Goodfella

Goodfella

Agony schreef

Naar mate het verhaal volgt wordt het grote manco van de film duidelijk: saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai en traaaaaaaaaaaaag.... Verder komt de jazzmuziek totaal niet uit de verf en heb ik al ruim voor het einde het gevoel dat dit niet meer goed gaat komen.

Saai en traag? De film heeft juist lekker veel vaart en swingt van het ene naar de andere leuke moment, imo. Natuurlijk moet je qua tempo geen Moulin Rouge! verwachten, de stijl van deze film is immers totaal anders: een stuk meer ingetogen en meer gericht op sfeer i.p.v. een overdonderende beeldenstorm.

13 nominaties is idd wat veel, maar de film afdoen als een of andere prul is zéér overdreven... Heel vreemd trouwens dat tussen al die nominaties géén Richard Gere zit, vond hem toch echt een van z'n beste (en vooral leukste) rollen van z'n carrière spelen.

Agony schreef:

Na in de bios nog even te worden afgeleid omdat één of andere stoere bink (lees: eikel) besluit om een meisje de rij voor zich op haar gezicht te slaan (de hele groep waarvan ik de afkomst niet zal vermelden, want dat mag je dan niet zeggen in Nederland, wordt vervolgens buiten geflikkert) kunnen ons weer op de film concentreren.

[off-topic]Was dat toevallig in Pathé De Munt in Amsterdam? Las op teletekst dat daar wat ongeregeldheden waren voorgevallen en een grote groep uit de bios was gezet.[/off-topic]

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

EmDee schreef:

nee Emdee... betrof de Pathé in Eindhoven. Hier was een appart topic over maar er mag schijnbaar niet over gediscusieerd worden en het topic is verwijderd

avatar van maurits

maurits

Zeta-Jones is lang niet meer zo lekker als in The Mask of Zorro! en de film vond ik echt drie x niks (13 Oscars, waardeloze jury!!!!!!!!!!!) je moet er maar van houden.

wel strak gefilmd.

avatar van Menni

Menni

Mijn hemel, is er één filmforum in de database hier dat minder over de film zelf gaat dan bij deze?

nou ja er staan 2 of 3 offtopic berichten, valt nog wel mee dus

en anders geef ik die "ruzie in de bioscoop"-discussie wel een eigen topic

ohoh :evil twijfelachtige humor Jordy

avatar van Menni

Menni

Ik lees toch vooral over lichamelijke eigenschappen enzo, maar misschien dat dat puur mijn eigen zieke geest is natuurlijk.

Het enige positieve aan deze film vond ik dat ik weer ontzettend zin kreeg om Moulin Rouge weer eens te kijken.

Moulin Rouge vond ik echt een geweldige film en daar kan deze film geen seconde aan tippen. Niet zo flitsend, niet zulke uitgesproken karakters, geen denderende nummers en de nummers niet geintegreerd in het verhaal als je begrijpt wat ik bedoel. De nummers vonden veelal op een andere set plaats, waardoor je meer het idee van sketches kreeg.

Erg jammer, na alles wat ik had gehoord, zeker vanuit Amerika en die Oscargastjes, hoe ze aan 13 nominaties komen snap ik echt niet.:roll

maarteniscrazy schreef:

Ik zie nog steeds de overeenkomst niet (buiten het feit dat het musicals zijn). Je kunt deze nog beter vergelijken met Sound of Music of West Side Story!

Jordy

het zijn beide recente musicals.. dat soort films zijn jaren niet gemaakt, maar door het succes van Moulin Rouge durfde de studio's het ook aan om ook Chicago te gaan verfilmen. Zo vreemd vind ik het niet om de twee vervolgens te vergelijken...

avatar van dje-em

dje-em

Vond het dus echt geweldig. Een groot hoogtepunt van begin tot eind. Vol humor, mooie muziek en gewoon een goede film. 5 sterren en dat terwijl ik dat meestal bewaar voor waargebeurde verhalen of voor sociaal kritische films (een dead poets society).

avatar van Linda

Linda

Hij leek me echt niks aan maar daar heb ik me nog aardig in vergist. De film zag er erg mooi uit en de meeste liedjes waren best leuk. Het acteerwerk was gewoon goed maar zeker niet oscarwaardig! 3 sterren

Ik was toch wel verrast door deze film. Ik had er weinig van verwacht, maar er zitten toch genoeg vermakelijke stukjes in die het de moeite waard maken. Vooral het eerste half uur is erg sterk met een paar goede nummers die behoorlijk swingen. Muzikaal gezien heb ik dit ook liever dan Moulin Rouge, de muziek is gewoon leuker dan dat cover-gedoe (al had iemand wel even moeten vertellen dat Richard Gere in een zang-scene casten niet zo'n goed idee is). Al met al wel leuk dus, 3 sterren dan maar.

avatar van grafiron

grafiron

Ben ook net wakker, zeer slaapverwekkend, en een vreselijke toetakeling, voor actrice's

avatar van armitage

armitage

Tsja, een film die hier wisselende reacties oproept. Van mij krijgt hij de volle mep van 5 sterren. Ik heb me bijna twee uur geen moment verveeld. Sterker nog, ik heb genoten!

Ik vind het mooi dat de makers dicht bij de musical zijn gebleven en er niet een 'gewone' film van hebben gemaakt. De film draait mijns inziens om de muziek heen. Ik kan me ook wel vinden in de 13 oscarnominaties. Er wordt zo links en rechts indrukwekkend werk neergezet. Renee Zellweger en Catherine Zeta-Jones zetten beide een rol neer die ik ze niet uit de mouw had geschud (net als Richard Gere trouwens). En muziek, geluid en kostuums, ach, iemand moet die oscars krijgen en dan komt Chicago toch wel in aanmerking.

De film is anders dan Moulin Rouge, maar naar mijn smaak niet minder. Feit is wel dat Moulin Rouge de weg heeft vrijgemaakt voor een film als Chicago en dat Chicago nu met de oscarnominaties gaat lopen die Moulin Rouge wellicht had moeten hebben.

half sterretje opgehoogt, die liedjes blijven toch wel in m'n kop hangen

avatar van Goodfella

Goodfella

Wheheee!! Petey vond 'm ook goed! Vertel, vertel!

avatar van chocoprins

chocoprins

Je moet van tevoren ook wel weten dat het een verfilming is van een al bestaande musical. En daarom zou ik ook zeggen dat ik hem onwijs leuk vond. Ben zelf ook wel een beetje musicalfan. Ik wist niet dat Catherine kon zingen... Gewoon een goede film! punt.

Droopy

Vermakelijke film, met weinig verhullende kostuums. De film mist alleen de sfeer van het theater. 3.5 ster

avatar van coenloef

coenloef

Ben erg benieuwd naar de DVD-release (DTS???)

coenloef schreef:

Ben erg benieuwd naar de DVD-release (DTS???)

Mij lijkt dat deze film niet zonder DTS kan op DVD, dan ontbreekt er echt teveel.

Droopy

Wat een irritante radioreclame voor deze film:

And the oscar goes tooo....... Chhiiccaaaaggooooooo !!!!

Verwachten ze te weinig bezoekers of zo ?

EmDee

Mij krijgen ze iig niet zo gek.

avatar van coenloef

coenloef

Van amazon.com:

DVD Release Date: August 19, 2003

Available Audio Tracks: English (Dolby Digital 5.1), French

Dat betekent dus geen DTS, maar ik denk dat er nog wel een 2-disc SE/CE komt waar wel DTS op staat.

avatar van T.O.

T.O.

Helaas, het heeft me niet kunnen boeien. Musicals zijn echt niet aan mij besteed.

avatar van magnolia_

magnolia_

hoewel Moulin rouge de deuren voor de musical in hollywood deed opengaan , heb ik meer genoten van Chicago, dit komt door het hoge showbizz gehalte, de bijblijvende muziek en de acteerprestaties (laat de critici maar zagen, ik vond zellweger super)