• 9.378.916 stemmen

Met onder meer: Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 26 juni 2008

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot In Bruges

"Shoot first. Sightsee later."

Twee huurmoordenaars krijgen na een serieus fout gelopen klus de opdracht in Brugge onder te duiken en daar te wachten op een telefoontje van hun chef. De ene maakt van de gelegenheid gebruik om wat kunst en cultuur op te snuiven, zijn kompaan vindt Brugge maar een achterlijk gat. Zijn wroeging over wat hij fout gedaan heeft lijkt hem naar een depressie te leiden, tot hij een meisje ontmoet dat zijn stuntelige avances lijkt te beantwoorden. Als na enkele dagen het telefoontje eindelijk arriveert, blijkt dat ze toch niet enkel voor de rustige omgeving naar Brugge zijn gestuurd.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

ArnoldusK schreef:

Dramatisch, trage, niet grappige persiflage-film.

Tijdsverspilling helaas. Haalt het niveau van films als Shoot 'em Up of Machete never nooit.

Zwaar OVERgewaardeerd.

Wat heeft deze film te maken met Shoot em Up en Machete? Stem dan gewoon niet als je dit soort dingen roept...

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

mushroomcloud schreef:

Ben normaal niet zo'n Colin Farrell fan (ik vind dat hij te vaak van die popie jopie films uitkiest maargoed) maar hierin vind ik 'm echt goed. Leuke film, geen 1tje van 13 in een dozijn.

Dat had ik ook, vind Colin Farrell nooit echt top maar dat komt denk ik meer door de films waar hij in speelt

ArnoldusK schreef:

Ook actiefilms die, door middel van overdrijven en het presenteren van standaardscènes met een kwinkslag (in mijn ogen toch wel degelijk vormen van persifleren), het standaard actie-genre op de hak willen nemen.

Of nam deze film zich wél serieus ? Dan gaat er nog 1 ster vanaf...

Meen je dit nou serieus? Denk je echt dat dit een persiflage is op actiefilms?

Dit is een prachtige misdaadfilm zonder overdreven Hollywood-melodrama (ja, je kunt er zelf van maken wat je wilt) doorspekt met (zwarte) humor. Heeft niks met een persiflage te maken.

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2060 stemmen

Haha ja dat meen ik serieus.

avatar van Pixel-blue

Pixel-blue

Ik vind de combinatie van misdaad en humor leuk.Vooral op deze droge manier

de locatie is goed gekozen voor deze rauwe film.Maar een min puntje op het laatste gaat het humor heel snel over op kijharde actie.Beetje te snel naar mijn mening. De acteurs top

avatar van russo

russo

erg slechte film, een verhaal wat eigenlijk nergens overgaat

oneliners en dialogen die een lachertje zijn, een beetje proberen om tarantinos en guy richie's dialogen over te nemen.

het enige pluspuntje vond ik de setting in de stad

Teleurstellend.

Had er geen verwachtingen bij, behalve dan dat het enigszins komisch zou moeten zijn. Dat deel van de film vond ik aardig tegenvallen, wat best lastig is aangezien de film verder echt helemaal niks te bieden heeft.

Ik schrok meer van de recensies hier, die met termen als absurd en zwart-komisch over de boeg komen. Als dat het uitgangspunt is (Tarantino/Ritchie dialogen) dan is het naar aloude Cola-analogie niet Light maar gewoon Zero. Veel verder dan licht amusant komt McDonagh echt niet, bij momenten wordt het zelfs wat saaiig.

Het plot is geconstrueerd en ook aardig voorspelbaar, vooral het laatste half uur kan je makkelijk meedromen. Het heeft verder ook niet al te veel om het lijf. Acteerwerk viel nog mee, behalve Farrell die echt belabberd acteert en met z'n constante droopy eyes alleen maar z'n enorme borstelwenkbrouwen in de verf weet te zetten.

Eerste uur redelijk gelaten zitten kijken, het laatste half uur werd het alleen maar slechter. Audiovisueel ook al aardig saai, of je moet graag naar plaatjes van Brugge (een stad trouwens, geen dorp) kijken. Niet echt mijn ideale stad, dat was meteen de enige binding die ik met één van de personages in deze film kon vinden.

Weinig interessant, weinig apart, filmpje waarvan ik vanavond het meeste alweer van vergeten ben.

avatar van MrLee

MrLee

Altijd links laten liggen, echter paar weken terug nog eens naar Brugge geweest en nu dan toch maar deze film kijken ter herkenning. Maar wat heb ik een spijt dat ik deze niet eerder heb gekeken. Begint vrij standaard maar vanaf het moment dat duidelijk wordt dat hij wroeging krijgt en dat er meer op het personage in wordt gegaan wordt hij alleen maar beter en beter, tot het einde toe kunnen lachen en in spanning gezeten. Prachtig gewoon.

avatar van Thank

Thank

Wat een heerlijke humor in deze film, houd ik wel van. Het einde viel me helaas ietsje tegen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Tergend traag eerste 45min, maar dan wat verbetering.

2 huurmoordenaars worden naar een voor Engelsen onbekende stad gestuurd omdat de jongeling een beginnersfout maakte. Dat is het vertrekpunt van de film. Ok, in orde, dacht ik. Maar dan zitten ze daar in Brugge. En er gebeurt de eerste helft bijna niks. Wat zeveren hier en daar. De jongeling met z'n zwaarmoedig geweten. De soms rake humor zijn de lichtpuntjes.
Nadat er dan enkel een niet eens zo onverwachte wending gebeurt, komt er wat vaart in de boel.
Vanaf dan verliest de film z'n humor en gaat het van misdaadkomedie naar misdaaddrama.
Ondanks het betere laatste halfuur, bevinden zich enkele minpunten op het einde: Gleeson wordt in het been en de slagader(?) geschoten, maar klimt nog effe de trap op, om van de klokkentoren naar beneden te springen. Een walgelijke smak weerklinkt. En toch leeft de beste man nog een 2-tal minuutjes. Sterk. Hetzelfde geldt voor Farrell. Hij wordt op die boot los in de buik geschoten. Geen probleem. Hij loopt nog een stukje, wordt dan nog eens 3 keer in de rug geschoten. En nog steeds leven. Sterk. Mij werkt zoiets op de zenuwen.

Collin Farrell vond ik mat acteren. Altijd die wenkbrauwen bijeengefronst. Weinig variatie in z'n uitdrukkingen. Brendan Gleeson doet het zoals altijd oerdegelijk. Maar uiteindelijk is het Ralph Fiennes die het boeltje een beetje red als man van eer.

Leuke beelden van Brugge. Rustig sfeertje, al kwam het kerstgebeuren niet over.

Wat meer inhoud had de film geen kwaad gedaan.

avatar van Yoeet

Yoeet

zeker niet gelachen en me zeker niet vermaakt, eerlijk gezegt vond ik er helemaal niks aan. ik heb 'm afgekeken dat vind ik wel knap van mezelf..

het verhaal was slecht en acteurs vond ik niet erg goed presteren.. tijdverspilling..

avatar van gorelover

gorelover

1 van de meest belabberde films die ik ooit gezien heb.

Wat een gezever, en dat moet een misdaadkomedie zijn in de trant van lock stock.

Deze mag nog niet eens de voeten kussen van lock stock.

De slechtste film die ik de laatste jaren gezien heb.

Als ik een - mocht geven verdiende deze nonfilm het ten volle.

gorelover schreef:

en dat moet een misdaadkomedie zijn in de trant van lock stock.

Nee.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Wáárom blijft iedereen het altijd vergelijken met Lock Stock/Snatch!? Het is juist een hele eigen benadering van het misdaadgenre, met zowel humor als een hele trieste sfeer. Dat met een mooie stad (die je niet zo vaak ziet in films) als achtergrond en met prima acteerwerk, vooral de fantastische bijrol van Ralph Fiennes. Nouja... Smaken verschillen.

chevy93

Misdaad/komedie = Snatch/Lock, Stock of Pulp Fiction/Reservoir Dogs. Dat is eenmaal zo.

avatar van christian

christian

AddictedToMovies schreef:

met zowel humor.

Humor? Ik ben in deze film geen humor tegengekomen

chevy93

Als je alleen brave Hollywood-filmpjes kijkt, snap ik dat wel, ja.

avatar van AFCALS

AFCALS

Geweldige droge humor. Ik zie hier mensen die een 5 geven, dat gaat mij weer iets te ver. Films zoals The Godfather verdienen een 5, betekent niet dat ik die in Bruges wil vergelijken met the Godfather, absoluut niet. Een mooie 3 lijkt mij gepast..

avatar van Quisho

Quisho

Trage, droge film. Wel aardige ge acteerd en de film nam zich niet te serieus. Beetje tijdsverspilling.

avatar van Strike0ut

Strike0ut

is een leuke film om een keer te zien. niet bijzonder goed. af en toe best grappig. goede acteurs. ze komen goed over.

6je = 3*

fatshark

Gewoon waardeloos! Je hebt constant het gevoel van "waar gaat deze film over"

Na 40min gewoon afgezet want ik kon deze zever niet meer aan...

avatar van stefan dias

stefan dias

fatshark schreef:

Gewoon waardeloos! Je hebt constant het gevoel van "waar gaat deze film over"

Na 40min gewoon afgezet want ik kon deze zever niet meer aan...

Je mening is niet waardeloos, maar je stem is dat wel als je niet eens het geduld hebt de film uit te kijken en uit te vissen waarover de film dan misschien toch wel gaat.

Je hebt niet eens de helft gezien.

De Champions League finale in Barcelona van 1999 tussen Bayern en Man U was ook 89 minuten saai.

fatshark

Sorry, maar als ik een midget coke zie snuiven met een ego van hier tot China...

Daarbij een f*kin bullshit van alle personages vd film met een verhaal dat eigenlijk nergens over gaat... De film gaat eigenlijk over losers die niets bereiken en niets zullen bereiken...

Dan is de Champions League finale een droom om te zien...

avatar van komerad

komerad

Wat is er mis met coke snuivende dwergen met een ego omgekeerd evenredig aan hun lengte?

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

ArnoldusK schreef:

Dramatisch, trage, niet grappige persiflage-film.

Zwaar OVERgewaardeerd.

Machete? Wat een vergelijking is dat nu in hemelsnaam?

Ik sta versteld van de extreem lage scores die hier toegekend worden. Maar dat zal MM wel zijn zeker. Nuancering en in perspectief plaatsen lijkt er niet bij te zijn: of wit of zwart.

avatar van stefan dias

stefan dias

fatshark schreef:

Dan is de Champions League finale een droom om te zien...

It ain't over 'til the fat lady sings.

Mijn punt is dat je score niet serieus genomen kan worden als je maar 40 minuten gekeken hebt. Meld dan gewoon dat je niet verder kon kijken omdat het begin je totaal niet kon boeien, maar geef geen score.

Stel dat ik een film enkel het bein gezien heb omdat daarna de stroom uitviel. GEWELDIG BEGIN, ik wal ab-so-luut het einde zien, maar dat komt er nu even niet van. 5*!!!!

Even onnozel toch, niet?

fatshark

@Stefan Dias: jij hebt de film toch uitgezien, right? Jij hebt 2,5 sterren gegeven dus een onvoldoende... Wat lig je nu te melken? You've waisted 2 hours of your time, me just 40min...

What's the difference?

avatar van Zandadder

Zandadder

"You from the States?"

"Yeah. But don't hold it against me"

Prachtige film...

avatar van Angelo2

Angelo2

Leuke vermakelijk film met zwarte humor en een traag tempo. Soms iets te langdradig maar nergens storend. De absurde personages en het goede acteerwerk zijn plezierig om naar te kijken. Brugge is trouwens mooi in beeld gebracht en lijkt mij na het zien van deze film zeker een bezoekje waard.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Heet deze film In Brussels dan?

(sorry even de betweter uithangen )