• 9.379.405 stemmen

Met onder meer: Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 26 juni 2008

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot In Bruges

"Shoot first. Sightsee later."

Twee huurmoordenaars krijgen na een serieus fout gelopen klus de opdracht in Brugge onder te duiken en daar te wachten op een telefoontje van hun chef. De ene maakt van de gelegenheid gebruik om wat kunst en cultuur op te snuiven, zijn kompaan vindt Brugge maar een achterlijk gat. Zijn wroeging over wat hij fout gedaan heeft lijkt hem naar een depressie te leiden, tot hij een meisje ontmoet dat zijn stuntelige avances lijkt te beantwoorden. Als na enkele dagen het telefoontje eindelijk arriveert, blijkt dat ze toch niet enkel voor de rustige omgeving naar Brugge zijn gestuurd.

Ik wou net zeggen

chevy93

Filipijnen dan. Staat er Filipijnen bij Apocalypse Now dan?

Polen dan. Staat er Polen bij Schindler's List?

decicco

Nee maar ik wist van te voren nog niet dat het om het land van de productie ging snapje?

chevy93

Ik reageerde allen even op Prudh

avatar van check-raise

check-raise

Ik ben al geen fan van Colin Farrell, en deze film bewijst dat nog maar eens. Verschrikkelijke acteerprestatie.

De film zelf kon mij niet boeien. Slaapverwekkend, de humor werkte totaal niet, het verhaal was uitermate zwak... tot het moment dat Ralph Fiennes zijn intrede doet. Dan gaat de film in een hogere versnelling, en word het toch net iets interessanter.

Meer als 1.5* kan ik hier echt niet aan geven. En meer als een halve ster gaat naar de bijdrage van Ralph Fiennes (en het einde in zijn geheel).

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Colin Farrel vond ik juist een van de betere dingen van deze film.

Ja, inderdaad.

avatar van Rosicky

Rosicky

Totaal geflipte film die zich amper in een hokje laat plaatsen. Misdaad/Komedie is inderdaad mogelijk, maar voor mijn part had er ook thriller/drama kunnen staan. In ieder geval weet ik zeker dat ik positief verrast ben door In Bruges. Fantastische acteurs, een geweldig script, en gortdroge zwarte, Britse humor. Een heel bijzondere filmervaring.

avatar van DVD-T

DVD-T

Een film die erg traag is en ook nergens echt dat trage verliest. Normaalgesproken hoeft dat geen probleem te zijn, maar in In Bruges wordt het op den duur wat saai.

Gleeson is de ster van de film. Leuk spel van de man. Farrell is wel erg slecht bezig. Gek want de meeste 'briljante en leuke' quotes moeten toch echt van hem komen. Toch is het helemaal niet zo briljant als de film wil zijn. Dialogen, en ook de humor is vaker niet geslaagd dan wel. Slaat vaak de plank mis zodat er voor mij weinig te lachen valt. Wel krijg je een aantal erg mooie plaatjes van Fuckin' Bruges voorgeschoteld. Al wordt dat na het zoveelste museum of toeristische plek ook wel een beetje saai. Eerste deel van de film is niet heel goed. Het sleept allemaal net wat te lang aan, en het is echt doorbijten geblazen. Al snel begon het alles mij al snel te vervelen. Gelukkig was daar nog altijd Gleeson en af en toe nog wat leuke momenten anders had ik het toch echt niet volgehouden. Tegen het einde komt het allemaal wat beter uit de verf, en als daar dan de actie komt wordt het nog leuk ook. Alleen een beetje jammer dat het dan behoorlijk snel voorbij is. Die scènes met die lilliputter waren wel erg memorabel trouwens, en zo heel af en toe was de humor nog wel te genieten. Verder kan ik er niet zo over poffen. Matig.

avatar van aburex

aburex

Je kan moeilijk een genre op deze film zetten. Soms is het een komedie dan weer drama en misdaad. Maar wat ik wel weet is dat deze film zeer goed gemaakt is. De 2 hoofdacteurs spelen hun rol geweldig en vooral het einde was verrassend.

Zeer goede film

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Leuke film. De humor was lekker fris en ik vond het samenspel tussen de twee acteurs heel erg leuk. Een beetje zwarte komedie, daar hou ik wel van.

Het ons-kent-ons gevoel tussen de huurmoordenaars was het grappigste van deze film. Leuk hoe ze een bepaalde code onder elkaar hebben, die voor de gewone mens complete waanzin lijkt.

De grappigste personage vond ik wel die van Ralph Fiennes. Hij zette zijn karakter heel sterk neer. Volgens mij was het ook de eerste rol in een humorfilm die ik van hem gezien heb.

Eigenlijk had ik een actiefilm verwacht waardoor ik even mijn verwachtingspatroon moest bijstellen maar ik zat er al heel snel in. Op het laatst is er wel nog voldoende actie.

Ja, ik heb me goed vermaakt tijdens deze film. Geen hoogstaand acteerwerk of spannende plots maar wel leuke humor voor een gezellig avondje thuis.

Film Fan

Ik vond hier echt heel weinig aan. De film was langzaam en straalde niets uit, er zat totaal geen sfeer in. Was zonde van mijn tijd.

avatar van xzaz

xzaz

Film Fan schreef:
Geen sfeer in deze film? Heb jij de zelfde film gezien of niet?

elham schreef:
wtf?? wat gebeurde er nou op het einde??
waarom schoot harry zich zelf??????

Omdat hij vond dat wanneer je een kind dood schiet je je zelf moet dood schieten en het niet iemand anders moet laten doen. Op het laatst zegt Ray ook nog "No Harry its not a...." hij wou nog zeggen Child, maar het kwam er niet meer uit.
Nog knapper van deze film om alle hoofd personages bij elkaar te brengen op het laagst, zijn vriendin, receptioniste (hehe) en de lilliputter.

Film Fan

Yep, en ik vond er echt niets aan. De film straalde helemaal niets uit.

chevy93

Wat bedoel je precies met geen sfeer? Dat de film geen duidelijke kant op ging (qua verhaal, qua genre etc.)?

Ook opmerkelijk, gezien je top 10, dat je het tempo van deze film als minpunt noemt. Het tempo is deze film ligt toch echt beduidend hoger. Als je de humor niet leuk vindt en de personages niet interessant dan kan ik begrijpen.

Film Fan

Ik denk dat het vooral kwam omdat ik niets met de hoofdrol spelers had. Ik kon mij niet in hun situatie inleven. Wellicht omdat de karakters niet goed waren uitgewerkt. Het was ook koud en nat, daar wordt ik ook niet vrolijk van. Ik had ook geen idee waar de film naar toe zou gaan, wat op zich geen bezwaar is want dat kan juist een film erg interessant maken maar in dit geval werkte het bij mij in ieder geval niet.

Met mijn top tien heb ik het probleem dat ik het moeilijk vindt om maar tien films neer te zetten omdat er zo ongelofelijk veel mooie, goede, ontroerende, enz. films gemaakt zijn dus ik heb er maar een paar gepakt.

avatar van namingway24

namingway24

Moet nog steeds een keer naar fuckin' Bruges

avatar van boattail

boattail

Vermakelijke film waarin het eerste uur weinig gebeurt maar op de een of andere manier pakte de film me toch.

Mooie beelden van Brugge, Engelse humor en een ietwat "vervelend" eind, wat mij betreft anderhalf uur plesant vermaak.

Tha-Joker

Niet meer dan vermakelijk. Wel heel erg vermakelijk, maar het verhaal was makkelijk, maar wel grappig.

chevy93

Makkelijk verhaal? Het oogt misschien makkelijk, maar er zit ook zeer zeker een diepere laag in.

Tha-Joker

Ach als ik het me goed herinner: de een heeft een kind doodgeschoten en daarom moeten ze op een vakantie. Dan wordt de een gebeld dat hij zijn collega moet vermoorden (verwacht). Dan doet ie dat niet (verwacht). De huurmoordenaar die het kind vermoord heeft krijgt het meisje waar hij op valt (verwacht). Hij blijkt dan opgelicht (die had ik niet zien aankomen), dan komen ze weer bij elkaar (verwacht) Dan komt de een in een soort schietgevecht met zijn baas.Uiteindelijk gaat de oude dood (verwacht). Baas schiet ook een kind dood (verwacht). Baas had zichzelf gezegt dat hij zichzelf zou vermoorden als hij een kind zou vermoorden. Dat gebeurt. Toch? Of herinner ik het me fout, sorry het is al weer een paar maandjes geleden . Het

chevy93

Ten eerste vind ik het heel knap dat je dat allemaal verwacht had. Dan kan je maar beter stoppen met films kijken, want je weet alles van tevoren al. Ik zal dan ook niet inhoudelijk ingaan op je verhaal, want dan zie je bij een herkijk misschien allemaal nieuwe dingen die je eerst (bijkbaar) niet zag.

Bovendien kan je je het verhaal niet eens meer met 100% zekerheid herinneren. Dan ook niet stemmen he!

Tha-Joker

Whahhahahahaaa Dan moet ik alle films opnieuw gaan bekijken die ik gezien heb. Lijkt me vrij onmogelijk. En ik herinner me het verhaal nog bijna precies. Zo lastig was het niet om dit te zien aankomen. Vond ik tenminste. Zal wel aan mij liggen. Laat ik het zo stellen. Er zat niet echt een verassend plot in ofzo.

Tha-Joker

Dat hoeft natuurlijk niet altijd. Want je kan natuurlijk ook gewoon een avond relaxed film kijken, maar daarom krijgt deze film voor mij ook gewoon een 7/10. Behoorlijk respectabel toch.

chevy93

Het is ook niet de bedoeling om alle films die je ooit hebt gezien nu te beoordelen. Heel vaak mis je toch genoeg informatie om een goede beoordeling te geven.

Dat je dingen wist als:
- Ken jkreeg de opdracht Ray te vermoorden.
- Harry zou ook een kind vermoorden.

Dat zijn toch punten waarvan ik moeilijk kan geloven dat je dat al verwacht had. Sorry hoor, maar wat betreft kan ik jouw recensie niet serieus nemen.
Het plot was allesbehalve voorspelbaar. Vooral die laatste touch (die je niet noemt en dus blijkbaar gemist hebt), maakt het nog genialer.

Tha-Joker

Die tweede had ik misschien niet zo snel verwacht. Maar ze legde zo de nadruk op dat hij zei: Ik zou mezelf vermoorden als ik een kind had vermoord.Die eerste zag ik al aankomen toen ik het verhaal las. Kom op die was echt te makkelijk.

chevy93 schreef:

Dat je dingen wist als:
- Ken jkreeg de opdracht Ray te vermoorden.
- Harry zou ook een kind vermoorden.

Zou je die finishing touch ff in een gespoilterd zinnetje willen posten.

chevy93

Dat het geen kind blijkt te zijn.

Vind het knap dat je dat uit het verhaal kan halen, maar goed. Waarom zou het niet kunnen dat ze voor een nieuwe huurmoord naar Brugge zijn gestuurd?. Ik heb overigens geen verhaal op MovieMeter gelezen, voordat ik naar de film ging.

Tha-Joker

Ohja, die had ik niet zien aankomen nee. Die was ik eventjes vergeten, dank.

Tha-Joker

Ik ook niet en dat was ook ironisch bedoeld. Ik bedoelde gewoon dat het toch aan te zien komen is dat wanneer twee huurmoordenaars naar een stadje gaan omdat eentje een vreselijke fout heeft gemaakt bij de vorige missie, dat de een de ander moet vermoorden.