• 9.379.095 stemmen

Met onder meer: Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 26 juni 2008

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot In Bruges

"Shoot first. Sightsee later."

Twee huurmoordenaars krijgen na een serieus fout gelopen klus de opdracht in Brugge onder te duiken en daar te wachten op een telefoontje van hun chef. De ene maakt van de gelegenheid gebruik om wat kunst en cultuur op te snuiven, zijn kompaan vindt Brugge maar een achterlijk gat. Zijn wroeging over wat hij fout gedaan heeft lijkt hem naar een depressie te leiden, tot hij een meisje ontmoet dat zijn stuntelige avances lijkt te beantwoorden. Als na enkele dagen het telefoontje eindelijk arriveert, blijkt dat ze toch niet enkel voor de rustige omgeving naar Brugge zijn gestuurd.

chevy93 schreef:
Dat het geen kind blijkt te zijn.

Vind het knap dat je dat uit het verhaal kan halen, maar goed. Waarom zou het niet kunnen dat ze voor een nieuwe huurmoord naar Brugge zijn gestuurd?. Ik heb overigens geen verhaal op MovieMeter gelezen, voordat ik naar de film ging.

Ohja dat was die liliputter, nou weet ik het weer

chevy93

Waarschijnlijk kijk ik dan te weinig huurmoordenaarfilms. Dat hij het niet zou doen, zag ik ook wel aankomen.

Wat deze film voor mij een topper maakt is de combinatie van drama, actie en (geweldige) humor.

Tha-Joker

Ik heb deze film dan ook niet voor niets een 7 gegeven.

Veel te mager

Tha-Joker

Haha, misschien wanneer ik hem herzie hoger.

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik wil ook naar Brugge!

Wat eigenaardig dat bijna elke Belg daar Engels praat.

avatar van Kilii

Kilii

Toen ik de film begon te kijken snapte ik het verhaal niet goed. Ik vond hem niet interessant, hij was wel grappig. Na een tijdje begon de film wat open te breken, en werd hij alvast interessant.

Farell speelt zijn rol leuk en amusant, maar ook de rest van de cast doet het zeer goed. Uitermate goed zelfs.

-Acteerprestaties: 4,5*

Zoals ik al zei, speelt Farell zijn rol zeer goed. Ook Fiennes speelt zijn rol mooi.

-Verhaal: 3,5*

Het verhaal lag me eerst niet zo goed. Maar later brak de film mooi open (zonde dat dit toch 45min duurde).

-Plot(je): 4*

Mooi afgewerkt, dit plot voldeed uitstekend aan mijn verwachtingen. Ook is de ironie die het einde neemt zeer mooi. Ik geef geen spoilers weg, maar het is zeker de moeite...

-Muziek: 4*

Doorheen de hele film is er wel muziek. Carter Burwell heeft zijn job hierbij uitstekend gedaan.

-Montage/effects: 4*

Voldeed mooi aan de verwachtingen. Niets speciaals, maar als er iets was was het uitstekend gedaan.

Besluit:

4,5 + 3,5 + 4 + 4 + 4

----------------------------

= 4

Voor deze uitermate goede film, een 4****

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Entertainende film met droge humor, leuke absurde dialogen en situaties en een plot dat toch heel anders loopt dan je denkt. Leuke Britse onzin die aanleunt bij de eerdere Guy Ritchie films (Lock Stock, Snatch) maar dan wat minder gestyleerd gefilmd.

avatar van jollyjoker

jollyjoker

na veel te lang wachten eindelijk een keer deze film gekeken. En moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Vin het hokje humor niet echt bij de film passen, eerder thriller. Goed acteerwerk, goede sfeer van brugge weergegeven, prachtige stad, maar inderdaad niets te beleven.

4 sterren voor de aangename verrassing, jammer van het open einde. Ben benieuwd

Tha-Joker

Nu alleen nog een stem plaatsen

Kilii schreef:

Besluit:

4,5 + 3,5 + 4 + 4 + 4

----------------------------

= 4

Voor deze uitermate goede film, een 4****

Sinds wanneer gaat het beoordelen van een film met een wiskundige formule?

AddictedToMovies

Afschuwelijk! Daar kan ik echt niet tegen. Als we in deze regeltjescultuur nou zelfs kunst met cijfers gaan benaderen...

AddictedToMovies schreef:

Sprak de man die ook gewoon cijfers uitdeelt aan films op MM? En een optelsom een wiskundige formule? Lol. Kilii weegt gewoon punten af en neemt daar een gemiddelde uit. Wat is het probleem?

AddictedToMovies

Ik breng mijn score (grotendeels) gevoelsmatig uit, ik ga niet de som nemen van bepaalde vaste criteria, dank u zeer.

Prudh

Druk je je gevoel wel of niet in een cijfer uit? Just saying...

chevy93

Maar dat cijfer komt zeker niet tot stand door een oppervlakkige wiskundige formule.

AddictedToMovies

Precies. Waardering uiten we hier inderdaad met cijfers, maar er is een groot verschil om het te zien als een formule of als een waardering van je ervaring met een film.

avatar van Zeriel

Zeriel

Niet geheel geslaagde film. Onevenwichtig qua timing, personages, en plotontwikkelingen. Regelmatig langdradig saai.

Geweld , dialoog en humor geslaagd te combineren is weinigen gegeven. Tarantino kan dat en hier is het voor de zoveelste keer weer eens niet gelukt hem te benaderen.

Er waren wel wat geslaagde scenes, Bruges staat er mooi op, en het is geen doorsnee film. De beste acteur vond ik eigenlijk Jordan Prentice, de liliputter/kleine medemens of wat we er tegenwoordig ook tegen moeten zeggen.

Wat de cijfers betreft. Een film is opgebouwd uit allerlei facetten, die je verschillend kunt beoordelen. Daar is niks wiskundigs of oppervlakkigs aan, je weegt de verschillende onderdelen al dan niets bewust af en komt zo tot een eindoordeel. Zo worden de Oscars ook uitgedeeld.

chevy93

Laten we de film maar aanhouden:

'He doesn't like being called a midget. He prefers dwarf.'

Prudh

Snap nog steeds het punt niet. Als je een film met een cijfer kan beoordelen, dan kun je in een losse analyse ook best cijfers geven aan onderdelen binnen film. Het medium is niet één vast geheel ofzo.

avatar van Elminius

Elminius

Zeriel schreef:

Ja sorry hoor, ik heb bij In Bruges meer moeten lachen dan bij alle Tarantino's samengeteld. Ik snap je punt dus helemaal niet.

Die heerlijke Britse, gitzwarte humor. Het zal niet iedereen gegeven zijn die te snappen...

avatar van Zeriel

Zeriel

Ik geef toe, ik heb wel moeten lachen (hard zelfs). Maar daar staat tegenover dat andere grappig bedoelde momenten eerder flauw waren, met tussendoor langdradige saaie lappen film. Onevenwichtig dus, ik vind het als geheel niet heel goed, maar bij vlagen was het iidd best grappig. 3 sterren dus = de moeite waard.

chevy93

Het is dan ook geen komediefilm.

avatar van Nomak

Nomak

Zeker is dit wel een komedie.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Nou, er zitten zeker komische elementen in.

chevy93

Maar het is geen komediefilm. En in zijn stukje lees ik alleen maar commentaar op de komedie. De film heeft zeker een komisch gehalte, maar is niet overheersend.

avatar van Kiros

Kiros

Het welles-nietes discussietje over of het nu wel of geen komedie is, ligt aan het feit dat komedie in verschillende aspecten mogelijk is.

Nee, dit is geen komedie als in dumb and dumber, oftewel achteroverhangend de slappe lach krijgen om flauwe doeltreffende grapjes.

Dit is een film met zwarte komedie elementen. Vaak serieuze ernstige situaties die zo worden uitgebeeld dat je er om kàn lachen maar tegelijk de pijnlijkheid ervan in ziet.

avatar van Aapje81

Aapje81

Kunnen we niet gewoon zeggen dat dit een goede film is en over de genregrenzen heen kijken?

avatar van Elminius

Elminius

Ik stoor me vooral aan dat vergelijken met Tarantino.

Weetje: niet elke film is in dat genre gemaakt, en deze al helemaal niet. Stop dus alsjeblieft met dat belachelijk gespiegel aan Tarantino.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

"You're an inanimate fuckin' object! "

Lange tijd geleden dat ik zo heb genoten en gelachen bij een film. In Bruges combineert een paar hele bijzondere dingen op voortreffelijke wijze met elkaar, ken maar weinig films die dat zo goed kunnen. Zo werkt de combinatie van heerlijke humor, drama, misdaad en zelfs actie geweldig, de timing is perfect en de dialogen zijn meesterlijk. Tranen sprongen me soms in de ogen bij momenten als de karateslag voor meneer dwerg of het gekibbel tussen Fiennes en Farrell tijdens hun shootout in het hotel. Eigenlijk kent de film teveel van dit soort momenten om op te noemen.

Verder werkt de cast ook perfect mee. Fiennes leeft zich uit, Gleeson is zoals altijd in topvorm en Farrell is hier de grootste verrassing. Zonder meer de beste rol die ik tot nu toe van 'm heb gezien. Maar daar houdt de complimentenregen voor In Bruges nog niet op, want visueel is de film ook adembenemend. Brugge wordt prachtig in beeld gebracht, de meeste shots zou je zo op een ansichtkaart kunnen afdrukken. En in combinatie met de oorstrelende muziek van Carter Burwell (die man blijft me keer op keer verbazen) wordt het bijna een sprookje. Een hilarisch, geweldig geschreven en prachtig uitgevoerd sprookje. Met een sfeer die zijn weerga niet kent.

5 sterren. For fucking Bruges.