Genre: Misdaad / Komedie
Met onder meer: Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes
Releasedatum: 26 juni 2008
Bekijk via CANAL+
Plot In Bruges
"Shoot first. Sightsee later."
Twee huurmoordenaars krijgen na een serieus fout gelopen klus de opdracht in Brugge onder te duiken en daar te wachten op een telefoontje van hun chef. De ene maakt van de gelegenheid gebruik om wat kunst en cultuur op te snuiven, zijn kompaan vindt Brugge maar een achterlijk gat. Zijn wroeging over wat hij fout gedaan heeft lijkt hem naar een depressie te leiden, tot hij een meisje ontmoet dat zijn stuntelige avances lijkt te beantwoorden. Als na enkele dagen het telefoontje eindelijk arriveert, blijkt dat ze toch niet enkel voor de rustige omgeving naar Brugge zijn gestuurd.
- Trailer (YouTube)
Eirik
Overweight Man
Yuri
Driello
Sorry, kon het niet laten. Er was volgens mij nergens gelegenheid voor Vlaams.Steeds als er een Vlaming aan het woord was, was dat tegen een Brit of een Amerikaan en was het de Vlaming al duidelijk dat er Engels moest worden gesproken.
decicco
Erg leuke film. Zaten een paar goede scenes tussen en het verhaal vond ik ook erg goed. Toch was het niet echt wat ik van een komedie verwacht maar al met al een toffe film.
Mac Hammer Fan
Dat vroeg ik me ook af. In het begin kon ik echter zijn karaktertypering helemaal niet waarderen en daarom voelde ik weinig met hem mee.
Driello
Tja, dat heet nou een open einde.........
ViggøJøhnny
Wat een heerlijke film
Leuke karakters, ook leuk gespeeld door de acteurs!
Ik heb toch een paar keer moeten lachen om Colin Farrell!
Ik ga hem zeker nog een keer kijken
*3.5
xzaz
Naar aanleiding van de rating hier en op IMDB hoge verwachtingen. Is helaas niets van terecht gekomen. Wat een slap verhaal, slecht acteerwerk en domme grappen.
Snap niet dat veel mensen de dialogen zo op prijs hebben gesteld, ik was er in ieder geval niet van gecharmeerd.
breedbeeld
Prima film in bijna alle opzichten met helaas een behoorlijk zwak punt in het script( het geeft de noodzakelijke wending maar had echt met een half minuutje extra wel kloppend gemaakt kunnen worden) en een score die ik nogal afgezaagd vond.
Dat samen kost wel een half punt.
CartoonNetwork
Vond deze film toch wel de verrassing van 2008. Verfrissend plot, niet al te serieus, leuke grappen, Colin Farrel die eindelijk eens zijn moedertaal mag spreken, en niet dat stereotype achtige Amerikaans. Ik hou van zwarte satirische actie komedie's en daarin is deze zeker 1 van de beste die ik ooit heb gezien.
Gemstor
Briljante film. Goede diepere laag,goed gedoseerde geweldige humor, en geweldig acteerwerk. 5/5
cordiacovens
zeer goede film, lekker wegkijkend en orgineel in brugge..farrel speelt eeens een goedr rol..leuk om te zien en fiennes is altijd wel goed. goede film , leuke zwarte humor en niet zon dunne verhaallijn dikke 4,5*
Chucky92
Leuke film, heb me op sommige moment kapot gelachen.
Helemaal die scene waar die jongere (ff zijn naam kwijt) 3 dikke mensen gaat uitschelden.
Vinokourov
Onderhoudende film, die zich afspeelt in Brugge. Leuke en verrassende keuze
. Verder toch aan de voorspelbare kant.
Nomak
Een leuke film die zich volledig in Brugge afspeelt. Ik ben vroeger ook weleens in Brugge geweest, en het is toch wel een mooie stad. Colin Farrell denkt daar anders over, hij vindt Brugge maar een shithole en dat laat hij merken ook. Zijn personage tenminste, want ik heb geen idee hoe hij er zelf over denkt. Hij zorgt in elk geval voor een hoop erg leuke grappen en situaties. Zo krijgt hij enkele keren ruzie en vertelt hij zelfs een erg goede Belgenmop. Maar ook de dialoog met de politieagent als Farrell op de trein wordt opgepakt is hilarisch. En zo is er nog heel wat meer. Zijn partner doet het trouwens ook prima en ze vormen dan ook een goed duo.
Met de humor zit het hier wel goed. Het einde van de film vond ik dan wel weer wat minder sterk, al is de omgeving waarin het zich afspeelt wel weer erg mooi.
Cinemaniak
Leuke film, echt blij dat ik ben wezen kijken. Eindelijk speelt die Colin Farrell weer een rol die hij prima aan kan. En dat open einde is een open einde waar ik echt vrede mee kan hebben, geweldig! Ben nog nooit in Brugge geweest, k zou niet weten wat ik daar te zoeken heb, maar na deze film ziet het er toch wel charmant uit. Dus het zal er ongetwijfeld ooit van komen...zijn er veel Vlamingen aanwezig op de moviemeter???
Freckles
In Bruges
De film begint fantastisch met leuke beelden van Brugge.
Direct krijg je er zin in en ben je benieuwd naar de ganse film.
En voor je het weet is ie gedaan.
De film bevat de nodige actie en humor. Verschrikkelijk veel gelachen om de dwerg en die dikzakken.
De actie was niet te geweld-dadig of over the top en was geweldig realistisch.
Acteer prestaties zijn zonder twijfel fantastisch, maar wat verwacht je anders van Colin, Brendan en Ralph.
De stad ziet er mooi uit en zo ontzettend fijn dat de film zich hier afspeelt.
Een perfecte locatie met mooie gebouwen, gezellige restaurantjes en zeer toeristisch.
Het verhaal was leuk bedacht en amusant.
Ik kan er weinig slecht over zeggen momenteel,
maar ik ben bang dat dit feit nog wel eens kan veranderen bij herbekijken.
Momenteel geef ik de film een dikke verdiende 4,5 *
tommy_movies
vond het een goeie film. had hem bekeken nadat ik net in brugge was geweest, wel leuk om verschillende dingen te herkennen dan.
Al DeNiro
Zeer goede film met een bijzondere locatie, veel humor, maar ook serieuze momenten.
En zeker fantastische acteerwerk van de drie mannen.
Nooit gedacht dat ze zo grappig konden zijn XD.
Cinemaniak
Waarom?
Omdat die twee de producerende landen waren voor deze film...
Het leven kan zo makkelijk zijn
elham
wtf?? wat gebeurde er nou op het einde??
waarom schoot harry zich zelf??????
Driello
Harry wilde het personage van Farrel dood hebben omdat deze de fout had gemaakt een kind te doden bij de moordaanslag op de priester. Principekwestie voor Harry. Toen hij na de achtervolging van Farrel deze doodschoot, schoot hij ook die dwerg dood. Omdat hij die dwerg voor een kind aanzag, pleegde hij zelfmoord. Principekwestie, weer.
chevy93
Snapte gewoon niet waarom België er niet bij vermeld staat
Plek van draaien heeft niks te maken met land van productie
Prudh
Plek van draaien heeft niks te maken met land van productie
Apocalypse Now is ook helemaal niet geschoten in Vietnam en Schindler's List niet in Duitsland....

Netflix verwijdert eind deze maand een aantal goed beoordeelde titels

Netflix voegt 40+ titels toe aan het aanbod, dit zijn de vijf best beoordeelde

Prisoners
Thriller, 2013

Raging Bull
Biografie / Sport, 1980
drugsdealerhuurmoordenaartouristbruges, belgium kerkschulddoodcultfilmbruges belgiumtown squarevietnamesecanadian stereotype neo-noirkerstmis