• 9.384.187 stemmen

Met onder meer: Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 26 juni 2008

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot In Bruges

"Shoot first. Sightsee later."

Twee huurmoordenaars krijgen na een serieus fout gelopen klus de opdracht in Brugge onder te duiken en daar te wachten op een telefoontje van hun chef. De ene maakt van de gelegenheid gebruik om wat kunst en cultuur op te snuiven, zijn kompaan vindt Brugge maar een achterlijk gat. Zijn wroeging over wat hij fout gedaan heeft lijkt hem naar een depressie te leiden, tot hij een meisje ontmoet dat zijn stuntelige avances lijkt te beantwoorden. Als na enkele dagen het telefoontje eindelijk arriveert, blijkt dat ze toch niet enkel voor de rustige omgeving naar Brugge zijn gestuurd.

avatar van film_kaza

film_kaza

Vlaams dan. Je weet wel.

Driello

Sorry, kon het niet laten. Er was volgens mij nergens gelegenheid voor Vlaams.Steeds als er een Vlaming aan het woord was, was dat tegen een Brit of een Amerikaan en was het de Vlaming al duidelijk dat er Engels moest worden gesproken.

decicco

Erg leuke film. Zaten een paar goede scenes tussen en het verhaal vond ik ook erg goed. Toch was het niet echt wat ik van een komedie verwacht maar al met al een toffe film.

avatar van Rulo

Rulo

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Rulo schreef:
Leuke film, maar gaat hij nou dood of niet?:P

Dat vroeg ik me ook af. In het begin kon ik echter zijn karaktertypering helemaal niet waarderen en daarom voelde ik weinig met hem mee.

Rulo schreef:
Leuke film, maar gaat hij nou dood of niet?:P

Tja, dat heet nou een open einde.........

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

Wat een heerlijke film

Leuke karakters, ook leuk gespeeld door de acteurs!

Ik heb toch een paar keer moeten lachen om Colin Farrell!

Ik ga hem zeker nog een keer kijken

*3.5

avatar van Lau1986

Lau1986

Erg leuke en vermakelijke film.

avatar van xzaz

xzaz

postvakje schreef:

Naar aanleiding van de rating hier en op IMDB hoge verwachtingen. Is helaas niets van terecht gekomen. Wat een slap verhaal, slecht acteerwerk en domme grappen.

Snap niet dat veel mensen de dialogen zo op prijs hebben gesteld, ik was er in ieder geval niet van gecharmeerd.

Slap verhaal? Slecht acteerwerk? Domme grappen? Hebben wij de zelfde film gezien of heb jij naar de Titanic lopen kijken?

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Prima film in bijna alle opzichten met helaas een behoorlijk zwak punt in het script( het geeft de noodzakelijke wending maar had echt met een half minuutje extra wel kloppend gemaakt kunnen worden) en een score die ik nogal afgezaagd vond.

Dat samen kost wel een half punt.

Vond deze film toch wel de verrassing van 2008. Verfrissend plot, niet al te serieus, leuke grappen, Colin Farrel die eindelijk eens zijn moedertaal mag spreken, en niet dat stereotype achtige Amerikaans. Ik hou van zwarte satirische actie komedie's en daarin is deze zeker 1 van de beste die ik ooit heb gezien.

avatar van Gemstor

Gemstor

Briljante film. Goede diepere laag,goed gedoseerde geweldige humor, en geweldig acteerwerk. 5/5

avatar van Vandammefan

Vandammefan

Ik vond het een zeer goede film.

4/5

avatar van cordiacovens

cordiacovens

zeer goede film, lekker wegkijkend en orgineel in brugge..farrel speelt eeens een goedr rol..leuk om te zien en fiennes is altijd wel goed. goede film , leuke zwarte humor en niet zon dunne verhaallijn dikke 4,5*

avatar van Chucky92

Chucky92

Leuke film, heb me op sommige moment kapot gelachen.

Helemaal die scene waar die jongere (ff zijn naam kwijt) 3 dikke mensen gaat uitschelden.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Onderhoudende film, die zich afspeelt in Brugge. Leuke en verrassende keuze . Verder toch aan de voorspelbare kant.

avatar van Nomak

Nomak

Een leuke film die zich volledig in Brugge afspeelt. Ik ben vroeger ook weleens in Brugge geweest, en het is toch wel een mooie stad. Colin Farrell denkt daar anders over, hij vindt Brugge maar een shithole en dat laat hij merken ook. Zijn personage tenminste, want ik heb geen idee hoe hij er zelf over denkt. Hij zorgt in elk geval voor een hoop erg leuke grappen en situaties. Zo krijgt hij enkele keren ruzie en vertelt hij zelfs een erg goede Belgenmop. Maar ook de dialoog met de politieagent als Farrell op de trein wordt opgepakt is hilarisch. En zo is er nog heel wat meer. Zijn partner doet het trouwens ook prima en ze vormen dan ook een goed duo.
Met de humor zit het hier wel goed. Het einde van de film vond ik dan wel weer wat minder sterk, al is de omgeving waarin het zich afspeelt wel weer erg mooi.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Leuke film, echt blij dat ik ben wezen kijken. Eindelijk speelt die Colin Farrell weer een rol die hij prima aan kan. En dat open einde is een open einde waar ik echt vrede mee kan hebben, geweldig! Ben nog nooit in Brugge geweest, k zou niet weten wat ik daar te zoeken heb, maar na deze film ziet het er toch wel charmant uit. Dus het zal er ongetwijfeld ooit van komen...zijn er veel Vlamingen aanwezig op de moviemeter???

avatar van Freckles

Freckles

In Bruges

De film begint fantastisch met leuke beelden van Brugge.
Direct krijg je er zin in en ben je benieuwd naar de ganse film.
En voor je het weet is ie gedaan.
De film bevat de nodige actie en humor. Verschrikkelijk veel gelachen om de dwerg en die dikzakken.
De actie was niet te geweld-dadig of over the top en was geweldig realistisch.
Acteer prestaties zijn zonder twijfel fantastisch, maar wat verwacht je anders van Colin, Brendan en Ralph.
De stad ziet er mooi uit en zo ontzettend fijn dat de film zich hier afspeelt.
Een perfecte locatie met mooie gebouwen, gezellige restaurantjes en zeer toeristisch.
Het verhaal was leuk bedacht en amusant.
Ik kan er weinig slecht over zeggen momenteel,
maar ik ben bang dat dit feit nog wel eens kan veranderen bij herbekijken.
Momenteel geef ik de film een dikke verdiende 4,5 *

avatar van tommy_movies

tommy_movies

vond het een goeie film. had hem bekeken nadat ik net in brugge was geweest, wel leuk om verschillende dingen te herkennen dan.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Zeer goede film met een bijzondere locatie, veel humor, maar ook serieuze momenten.

En zeker fantastische acteerwerk van de drie mannen.

Nooit gedacht dat ze zo grappig konden zijn XD.

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Waarom?

avatar van neo

neo

Omdat die twee de producerende landen waren voor deze film...

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Waarom?

neo schreef:

Omdat die twee de producerende landen waren voor deze film...

Het leven kan zo makkelijk zijn

Snapte gewoon niet waarom België er niet bij vermeld staat

avatar van elham

elham

wtf?? wat gebeurde er nou op het einde??
waarom schoot harry zich zelf??????

Driello

Harry wilde het personage van Farrel dood hebben omdat deze de fout had gemaakt een kind te doden bij de moordaanslag op de priester. Principekwestie voor Harry. Toen hij na de achtervolging van Farrel deze doodschoot, schoot hij ook die dwerg dood. Omdat hij die dwerg voor een kind aanzag, pleegde hij zelfmoord. Principekwestie, weer.

avatar van chevy93

chevy93

decicco schreef:

Snapte gewoon niet waarom België er niet bij vermeld staat

Staat Vietnam vermeld bij Apocalypse Now? Staat Duitsland vermeld bij Schindler's List? En zo kan ik nog wel verder gaan.

Plek van draaien heeft niks te maken met land van productie

Oké.

avatar van Prudh

Prudh

chevy93 schreef:

Plek van draaien heeft niks te maken met land van productie

Apocalypse Now is ook helemaal niet geschoten in Vietnam en Schindler's List niet in Duitsland....