Genre: Thriller / Drama
Geregisseerd door: John Polson
Met onder meer: Jesse Bradford, Erika Christensen en Shiri Appleby
Releasedatum: 22 mei 2003
Plot Swimfan
"His biggest fan just became his worst nightmare."
Student Ben Cronin heeft alles waar hij kan van dromen: een veelbelovende zwemcarrière, een hechte groep vrienden en de steun en liefde van zijn vriendin Amy. Hij dreigt dit echter allemaal kwijt te spelen na een onenightstand met een nieuw meisje op zijn school, Madison Bell. Madison wil echter meer dan eenmalig het bed met hem te delen. Ze wordt Bens grootste fan... en grootste nachtmerrie.
Ben Cronin
Josh
Aunt Gretchen Christopher
tevelenco
Redelijk vermakelijk filmpje.
Met een vrij standaard en niet erg orgineel verhaal.
Wat ook nog eens erg slordig is uitgewerkt.
Maar ondanks dat heb ik me toch nog redelijk vermaakt.
sateck
Uitgekauwd en on origineel thema.
WEER een stalker die tot het uiterste gaat om haar
onbereikbare liefde te claimen voor altijd.
Dat hebbe we al meer dames in andere gelijksoortige films zien doen.
De film boeit wel maar is oh zo voorspelbaar als het maar kan.
en nog evengoed 3*... mm vreemd
Ik vind het voorspelbare zooi, het zou wel een mooie film voor talpa wezen, heee toevallig daar is ie op...
basketballerke
Is het niet eens waard af te kijken, erger dan dit kan het niet worden.
Mug
Zo erg was deze film nu ook weer niet. Een hapklare thriller zonder grote verrassingen, maar echt vervelend werd de film nergens....nou ja, tot het einde dan. Zo'n finale (goh, Madison kan niet zwemmen, je voelt het reeds aankomen) is een minachting voor de kijker.
Het andere, grote hekelpunt dat een lage score verdient is hoofdrolspeler Jesse Bradford. Knap koppie, maar nul komma nul screen-charisma. Mademoiselle Fatale Erika Christensen bezit die gave wel voor deze puberversie van Fatal Attraction.
Vooruit, 2 kleine sterren.
D-ark
Heel grote tegenvaller dacht dat hij wel zal meevallen maar nee, een ontzettend saai verhaal geen een spannend moment en geen een leuke scene.
1,5
maxcomthrilla
De film begint ontzettend clichè. Kom op zeg, 2 studerende jongeren die allebei verder gaan studeren na high school, alleen dan wel 5.000 km. van elkaar zijn verwijderd. Verder veel onzinnig gezoen, het had totaal geen waarde.
Waardoor deze film toch kijkbaar was, was het paranoia sfeertje dat er gecreëerd werd, wel voorspelbaar allemaal, maar toch leuk om te zien. Ik vond Erika Christensen een goede rol neerzetten als een doorgedraaide jonge vrouw. Haar adoratie voor de zwemmer, maakte deze film nog wel de moeite waard. 2,5*
ellentjah
De film begon wel redelijk goed, maar verzwakte naar het midden toe. En het einde .. djeez belachelijk ..
toch nog 1,5* omdat Shiri Appleby meespeelt
brielen
Verrassend sterke thriller.(Deed me denken aan Fatal Attraction)
Ik vond alles wat voorspelbaar, toch een aanrader.3.
soom
Oooohhh mijn God! Ik dacht na de anti climax dat de film tot een einde zou komen, maar ze draaien er dan nog een waanzinnig spannende finale aan, hoewel op zich, het toch een bepaalde vorm van nepheid in zich meedraagt. Maar de finale vond ik, op die vorm van nepheid na, wel ontzettend spannend. Erika Christensen heeft gewoon iets ontzettend sensueels in zich, wat ik ook al opmerkte in Wuthering Heights. Of kan ik dit niet zeggen omdat ik een meisje ben? Maar ik vind haar dus echt wel iets ontzettend sensueels hebben, en ze maakt van Madison ook echt een gevaarlijk, en tegelijkertijd stout meisje, vind ik. Shiri Appleby, die veel meer all the way Amerikaanse is, speelt daar op een geweldige manier op in, het contrast van deze 2 meiden maakt de film tot een waar kijkgenot. Jesse Bradford is de kers op de taart, hij maakt de film echt af, al vond ik het in het begin van de film wel een beetje stom. Het is wel denkbaar waarom hij een one night stand met haar beleeft, maar ik vind het ergens ook wel iets ongelooflijk doms hebben dat hij het doet. 4 dik verdiende sterren, en een veel te lang bericht..
Bambi18
k ga m strax maar ns kijken dann
Ben benieuwd of tie bij jou nog aanstaat.
sterree_-_
ja ik vond m niet slecht vond hem wel meevallen alleen soms een beetje raar gefilmt (die herhalingen) mja voor de rest was ie ok
peruaansefilm
Kijk dat mensen hem misschien niet goed vinden of zelfs waardeloos mogen ze vinden want dat is hun mening maar niet elke film kan goed zijn en vooral niet met miljoenen euro`s/ dollar`s gesmeten worden en dan nog moet je afwachten of het een goede/ leuke film is!
Ik vind dat mensen zo snel zeggen: ,,Vreselijk, waardeloos en niet de moeite waard! BIjna elke films hebt wel iets erin wat je aanspreekt of goed is, zo ook weer in deze film! Dat valt me tegen van de meesten, zeg dan gewoon< Geen film voor mij maar opzich wel aardige film ofzo maar ok! Ik vind de Sic of sense zo slecht , dan is Dragon Fly 100x beter zeg! En Spiderwick chronicle ook zo slechte films, dat je daar uberhaupt een film kan overmaken, de slechtste film in dat soort genre! Lees me commentator Wat een klein kind over die film zei. EN zij spreken altijd de waarheid!
Aardige, redelijke film.. die meid speelt wel goed maar die jongen (klopt) speelt inderdaad waardeloos.
Wat een slechte film dit zeg!
Mijn verwachtingen waren op zich niet hoog, maar ik kon er echt weinig goeds aan ontdekken. Cliché op cliché wordt gestapeld en de film heeft naast een ontzettend voorspelbaar verhaal en matig acteerwerk nauwelijks wat te bieden. De hoofdrolspeler heeft totaal geen uitstraling, is zogenaamd een hunk, maar neemt de ene domme beslissing na de andere. Christensen speelt dan nog wel redelijk, maar echt goed als femme fatale wordt het ook niet. Verder dus voorspelbaar tot het irritante toe. De finale in het zwembad, de manier waarop zij uiteindelijk gepakt wordt en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Wat mij betreft een film die nauwelijks het predicaat thriller waard is. De film verdrinkt als het ware tussen de vele betere thrillers die er bestaan!
nightbreed
Het was allemaal wel aan te zien tot de laatste 20 minuten.
De laatste 20 minuten geven wel heel duidelijk weer dat de scriptschrijvers de maling hebben gehad aan de kijkers met meer dan 3 hersencelletjes, want daar slaat echt helemaal nergens meer op. Het acteerwerk is ook niet om over naar huis te schrijven en de regie was gewoonweg cliche, met al die slecht verlichte ruimtes.
laulau
mwa deze film is niet goed
voor de beetje actie die er nog inzit verhoog ik met 0,5*
luked45
Sheri Appleby speelt erin, en dat maakt de grootste k**film ineens een stuk beter.
jumpstylemovie
Leuke stalkfilm. Niet speciaal maar wel leuk voor een keertje.
jordandejong
Gewoon een vermakelijk filmpje met acteurs die in deze film proberen door te breken.
Elineloves
'' Don't worry, it'll be our little secret... *looks down* ...maybe not so little. ''
Ben is een typisch gevalletje van een jongen die alles heeft. Goed uiterlijk, populair op school, een knappe vriendin en gewild door veel meisjes. Wanneer de knappe nieuweling Madison in beeld verschijnt, lijkt hij zijn geitenwollensokken vriendin te vergeten. Als hij eenmaal in haar slipje is geweest, beseft hij dat hij een fout heeft begaan en probeert Madison vervolgens te vergeten en te negeren. FAIL.
Vanaf de eerste seconde zie je al dat Madison niet deugt. De gemaakte lach, haar indringende ogen en die wilde krullen wijzen er op dat het geen gemakkelijk grietje is. Maar Ben zag het niet, en moet het zelf aan den lijve ondervinden.
Obsessies, one night stands en stalking komt vaak voor in tiener(film)land. De karakters blijven vlak en eendimensionaal. Het is niet onderhoudend genoeg. En niet geloofwaardig genoeg. Ik kan me niet voorstellen dat mannen, hoe opgewonden dan ook, tegen een wildvreemde 'ik hou van je' gaan zeggen tijdens het slippertje, terwijl ze thuis een vriendin hebben zitten. Nouja, misschien wel, maar een normaal persoon had op dat moment al 64 alarmbellen horen rinkelen. Ben niet.
Dertien-in-een-dozijn.
MyOwnStyle
Erg cliché maar wel een vermakelijk filmpje voor een keertje. Acteerwerk vond ik ook zeker niet zo slecht als velen hier beweren.
daxclusive

Dertien-in-een-dozijn.
Mooi geformuleerd.
Sluit me erbij aan
Meneer Bungel
Ben is niet, in tegenstelling wat hiervoor beweerd werd, een typisch geval van een jongen die alles heeft. Misschien heeft hij wel bijna alles (een vriendin, welhaast olympische zwemkwaliteiten en een liefhebbende moeder), maar het blijkt dus ook dat hij een crimineel verleden heeft, maar zich sindsdien geheel heeft gerehabiliteerd. Niet typisch, dus. Maar ja, hij verknalt het wel weer, dat moet gezegd. Maar dat hij op een gegeven moment Madison afwimpelt, is met haar gedrag in ieder geval goed te begrijpen.
Het einde is daarbij ook anders dan anders: Hij komt alleen even kijken bij het zwemmen en is kennelijk nog lang niet terug in de race, áls dat al gaat lukken. En die blik van Amy in de auto is erg triest en onpeilbaar; het kan maar zo zijn dat deze relatie alle trubbels niet gaat overleven... Dat vond ik toch best sterk.
De verder prima opbouw, de sleutelkleur blauw (zwembad, huis, kleding, restaurant aan het water) en de manier van editen met bijbehorende geluids fx in de spannende scenes maken van 'Swimfan' not your average flick, al zijn die laatste spannende scenes inderdaad wat plichtmatig. En dan wordt er ook nog eens prima geacteerd en is het personage van Dante een aardige kwinkslag in de serie ''een familielid van de gestoorde''... in dit geval Madison die alles van begin af al door heeft en aan de goede kant blijkt te staan.
Als ik meer heb gezien dan er was, dan hoor ik het graag, maar volgens mij is dit best een onderscheidende thriller, iets wat ik in Polsons latere Tenderness ook terugvind. Hide and Seek moeten we het maar niet over hebben. Misschien gewoon geen horrorfilms meer doen?
Hele punt erbij voor Swimfan, 3,5*.
Kr!kke
Voor de grote verrassingen moet je deze film niet gezien hebben: het verhaal is vrij standaard en het einde zie je ook al van mijlenver aankomen. Ook wat betreft de acteerprestaties kan ik niet meteen positief zijn: van Jesse Bradford kan ik niet veel negatiefs zeggen, maar Erika Christensen daarentegen vond ik niet echt goed in haar rol zitten. Mijn grootste ergernis was dat het allemaal nogal geforceerd overkwam bij haar. Veel negatieve punten dus, maar een waardeloze film is het zeker niet: al bij al kijkt hij nog wel lekker vlot weg.
eefke123
zeker het kijken waard,
Met een morale les: bedrieg u vriendin niet !
Jessen0wnt
Heb je daar een film voor nodig om tot die diepe gedachte te komen?
Laks
Tijdje geleden gekeken op tv.
Zeker geen slechte film, maar wel redelijk standaard.
Een stalkfilm zoals we wel al vaker zagen, maar helemaal niet slecht uitgewerkt. De leuke opbouw en enkele leuke scènes zorgen ervoor dat de film kon blijven vermaken. Verrassend of vernieuwend was het natuurlijk allemaal niet. 3*
K. V.
'k vond het nog geen misse film. Was wel benieuwd wat ze allemaal met hem ging uitsteken.
Moraal van de film: ga niet vreemd.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Fatal Attraction
Thriller, 1987

Stomp the Yard
Drama / Muziek, 2007
competitiecomaontrouwobsessiebathingmiddelbare schoolfemme fataleziekenhuisswimmerzwemmentroubled teenobsessive loveswimming team