• 9.379.104 stemmen

Doomsday (2008)

Actie / Sciencefiction | 105 minuten / 113 minuten (uncut version)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 105 minuten / 113 minuten (uncut version)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Zuid-Afrika / Duitsland

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Rhona Mitra, Malcolm McDowell en Bob Hoskins

Releasedatum: 24 april 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Doomsday

"Mankind has an expiration date."

Een dodelijk virus beëindigt voortijdig de levens van honderdduizenden mensen in Schotland, waarna het land door een grote muur hermetisch van de rest van de wereld wordt afgesloten. Mensen die proberen te ontsnappen worden doodgeschoten en de muur zelf herbergt allerhande wapens om vluchten van besmetten te voorkomen. 30 jaar later duikt het virus, 'The Reaper' genaamd, plots opnieuw op, ditmaal in hartje Londen. Een elite-team wordt achter de muur in Schotland gestuurd om op zoek te gaan naar het werk van dokter Kane, die voor de uitbraak 30 jaar geleden dicht bij een doorbraak in onderzoek was.

Eden Sinclair

Katherine Sinclair

Vagrant Girl

avatar van Kevin13

Kevin13

Een beetje opletten tijdens de film zou je deugd kunnen doen.

avatar van K@i

K@i

Mss wel maar de film donderde meteen naar beneden vanaf de seconde dat die schreeuwlelijk met hanenkam en zijn debielen vriendjes in beeld kwamen

met zware ogen de film afgekeken

vind deze zo klote dat ik deze niet eens de nobele 0'05 punter gun !

avatar van mickgkz

mickgkz

ik zelf noem dit een komedie.
dit is het meest belabberste die ik in mijn LIFETIME heb gezien.
special effects. zijn euhm.. ja...
en dan die bentley, en de scene erop, dramatisch bijv word de Punk op de crossmotor word dood geschoten dan crasht de motor en dan explodeert de hele bus erachter ook. hwhahah
en de scene met die konijn, HAHAAH!
ikzelf kon gewoon voor de eerste keer zeggen in mijn leven dat de aftiteling het mooiste is. en enigsinds was de montage nog wel redelijk op sommige mommenten.

avatar van tijn79

tijn79

Wat een gave film.

Al is het Mad Max in een nieuw jasje.

Heb mee geen seconde veveeld met het eigenlijk wel flinterdunne verhaallijntje

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Gaaf en veel belovend begin...

Draaide uit tot een beste flop..

Toen kwamen ze bij het volkje met de paarden en ridder, ik had het niet meer, wat een aanfluiting..

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Huh. eerst worden mensen van een muur vandaangehaald. dan word een team naar een stadje gestuurd. dan zit er ook nog een scene in een kasteel met ridders erin en een stelletje badguys die mensen opeten. Waar gaat dit over :S

avatar van newG

newG

Na Dog Soldiers en vooral The Descent kan ik toch wel zeggen dat Neil Marshall een goede vriend geworden is van me. Dus toen ik deze 2disc special edition zag liggen in de free record shop voor 3 voor 25€ ging ik hem zeker niet laten liggen.
Het begon allemaal goed, lekkere actie, vlotte montage,goede special effects... maar na een tijdje verliest mijn vriend Neil Marshall toch wel de controle over zijn eigen film. De spanning verdwijnt en maakt plaats voor ergernis. Op dat moment was Neil Marshall al lang mijn vriend niet meer. Die man met de hanenkam deed toen 1 of ander onozel ritueel dat totaal niet verdiend om de film mee te vullen... (en wat een afschuwelijke muziekkeuze, en niet alleen tijdens die scene)
Even dacht ik dan dat Neil Marshall zich wou excusseren tegenover mij, want per slot van rekening waren wij toch vrienden, en vrienden moeten er zijn voor elkaar. Na die bbq scene zat het allemaal weer goed tussen ons, maar dat was van korte duur
Een veel te snel gemonteerd gevecht, een soort van deus ex machina (toevallig komen we de dochter toch wel niet tegen zeker...), een onozele achtervolging, wat middeleeuws geklooi en een "slecht afgekeken achtervolging in mad max stijl" later verzuurde de eens zo goede relatie die ik ooit had met Neil Marshall. Het einde was uiteindelijk dat verlossende genadeschot dat evenveel pijn deed aan de ogen zoals de aroma's in de wandelgangen van een rusthuis die je tegemoed komen tijdens een warme zomerdag.

Ik twijfel tussen een 2 en een 2.5*, maar omdat ik de bruggen tussen mij en Neil Marshall niet helemaal wil opblazen, zal ik toch maar het hoogst haalbare geven...

Ik hoop echt dat Centurion (2009) uit een ander vaatje zal tappen, want ik verwacht veel meer van Neil Marshall dan wat ik vanavond gezien heb

avatar van FixX

FixX

jammer dat middeleeuws gedoe

avatar van korp

korp

Aangenaam verrast. Tijdens het bekijken van de trailer zag het er allemaal wel erg cliché uit, maar de film weet het toch leuk te doen. Niet goed, wel leuk voor een lui avondje film.

avatar van ddragon1690

ddragon1690

Starmaster501 schreef:

Misschien had je een beetje moeten opletten waar de film over ging. het verhaal bijvoorbeeld

avatar van mickgkz

mickgkz

als hij op het verhaal ging letten was het nog lager dan een 2.5 waarschijnlijk XD

avatar van Jaegelsch

Jaegelsch

In het begin had ik goede moed, het verhaal leek erg goed. Maar eenmaal in Schotland aangekomen, mondt het uit in een belachelijk verhaal. Ik geef 2 sterren, omdat er af en toe een meewarige glimlach rond m'n mond verscheen en ik zelfs stiekem een paar keer moest schrikken.

avatar van aburex

aburex

Keiharde futuristische actiefilm die doet terugdenken aan de films van de jaren tachtig. Bloed, acte, gore taferelen, alles is erin verwerkt. Voor mij een hele goede opvolger van de The Descent. De film is een homage van films als Mad Max en Escape from New York

avatar van Starmaster501

Starmaster501

ddragon1690 schreef:

he ik heb het geprobeert. ik kijk hem opnieuw maar ik snap er geen ene reet van :S

avatar van fab.iann

fab.iann

Klinkt echt bijna precies hetzelfde als 28 Days Later...

avatar van Wouter

Maar is een stuk minder.

avatar van Theunissen

Heb hem vorig jaar gezien en vond er niets aan omdat alles gewoon gekopieerd was van andere films. Vandaag zenden ze hem uit op Film 1 en ik zal eens kijken of hij in HD versie beter te pruimen is. Ik zal vooral goed opletten als Lee-Anne Liebenberg in beeld is. Die was eigenlijk met haar prammen het enige pluspunt.

Theunissen schreef:

Geldt toch ook voor Kill Bill 1, en daar vond je het geen probleem....

avatar van Theunissen

Kill Bill 1 vond ik origineel. Ik zou niet weten van welke films daar gekopieerd is. Misschien van Aziatische films maar die kijk ik buiten Bruce Lee films vrijwel nooit.

Theunissen schreef:

Nou dan ben je slecht op de hoogte. In Kill Bill zit vrijwel niets wat niet op een andere film gebaseerd is....

Ik ken geen een film waar zoveel "References" vermeld staan.

Kill Bill: Vol. 1 (2003) - Movie connections - imdb.com

Ik geef wel toe dat Kill Bill qua opzet origineel is, maar ik vond Doomsday ook een geweldige ode aan Escape From New York en in mindere mate Mad Max 2

avatar van Wouter

...maar dan met heel wat minder verve gebracht.

avatar van Reinbo

Ach, ik vond dat de film wel de juiste vibe had.

avatar van Theunissen

Vandaag nog een bekeken en ik moet zeggen dat het me beter beviel dan de 1e eerste keer. Het eerste uur is best aardig (het is natuurlijk wel een 100% rip-off van Mad Max en Escape from New York) maar zodra ze bij de ridders komen gaat het snel berg afwaarts met deze film en is hij het aankijken nauwelijks meer waard. Het 1e gedeelte is trouwens mede aardig vanwege het vele vrouwelijke schoon

Maar omdat deze film me nu beter is bevallen zal ik mijn punt herzien en zal ik het met 1,5 punt verhogen naar een 2.

avatar van Stephan

Stephan

1 punt voor McDowell (standaard) en 1 punt voor de billen van Rhona.

Wat een gedrocht dit.

JellevOosterhout

het lijkt me een aardige film! is het de moeite waard om te bekijken?

avatar van Reinbo

Daarover lopen de meningen sterk uiteen.

JellevOosterhout

Ja dat had ik gezien! toch zou ik het graag nog eens willen horen van wat mensen of het tijdverspilling is of toch wel de moeite waard om gezien te hebben.

JellevOosterhout schreef:

Dat is altijd een persoonlijke smaak. De een kan een film goed vinden en een ander kan hem waardeloos vinden. Gewoon zelf kijken en dan een oordeel geven.

JellevOosterhout

ja je hebt wel gelijk eigenlijk ik doe een gok en ga hem kijken.

avatar van Stephan

Stephan

Laat ik mijn stem maar even onderbouwen dan.

Het is inderdaad een eerder gedaan concept. Escape from New York, Mad Max... Prima films natuurlijk, vooral omdat ze heel mooi het tijdsbeeld van dat moment weergaven.

Deze film is zoooo 80's dat het gewoon niet leuk meer is. Ik bedoel... "Two tribes" van FgtH onder die chase? Pleeeaaasssee... Nee... het is duidelijk dat de maker 20 jaar heeft stil gestaan. Het idee dat punkers eng en gevaarlijk zijn is ook zo achterhaald. Bestaan die nog? De film begint in 2008!

En 27 jaar isolement levert natuurlijk geen riddertijdperk op. Hoewel het idee aantrekkelijk is, is het natuurlijk gewoon te simpel voor woorden. 3 Eeuwen isolement ok, maar de knakkers die nu met harnassen rondlopen hebben ooit nog een kantoorbaan gehad. En hadden ze dat nou nog een beetje uitgelegd wááróm ze naar die "tijd" waren teruggevallen, dan had ik er nog vrede mee.

O ja... Een low profile actie ondernemen en dan met panservoertuigen gaan rijden met een oranje zwaailicht is niet zo slim natuurlijk. De 'gore' komt me ook allemaal te makkelijk langs vliegen. Het heeft geen enkele impact meer als het er toe doet.

Nee... Rhona heeft nog iets lekkers en die tattoo-girl was ook zalig om naar te kijken, maar dan houdt voor mij het plezier toch snel op.

Aan de andere kant... ik heb 'm wel helemaal uitgezeten zonder doorspoel neigingen... dat dan wel weer...