Genre: Avontuur / Komedie
Geregisseerd door: Kyle Newman
Met onder meer: Sam Huntington, Christopher Rodriguez Marquette en Dan Fogler
Bekijk via CANAL+
Plot Fanboys
"Never tell them the odds."
Vier jongemannen uit het mid-westen van de Verenigde Staten zijn al sinds hun kinderjaren met elkaar bevriend. Het zijn hartstochtelijke science fiction filmliefhebbers, extreme "Star Wars" fans. Helaas heeft een van hen wegens een slopende ziekte nog maar korte tijd te leven. Zijn laatste wens is naar de Skywalker ranch afreizen om daar de film "Star Wars: Episode I -- The Phantom Menace" te gaan aanschouwen voordat die wereldwijd in premiere gaat.
Eric
Garfunkel
Admiral Seasholtz / Alien / Roach
Myron
AHWA
Het is een vermakelijk tussendoortje met leuke references, meer eigenlijk niet. En Rush
Ik vond de verhaallijn rond de zieke vriend wel matig uitgewerkt, maar zeker niet storend. Ik was in ieder geval al blij dat het geen klef sentiment werd.
macdanger
eerste klas drekfilm,komedie ?? daar hoor je toch bij te kunnen lachen ?? bij deze bagger dus niet.
Ninto
Leuke zondagavond film. Beetje halflam van vannacht naar een redelijk vermakelijke film kijken. Zeg ik geen nee tegen
Ricochan38
Dat verhaal van die zieke vriend was wel heel matig uitgewerkt, ik denkd at ze het meeste eruit geknipt hebben....
Verder gewoon een leuke nerd film.
danuz
Eigenlijk precies wat ik van zo'n film kon verwachten. Totaal flauwe humor met hier en daar toch een geslaagde grap, een paar aardige cameo's, een niet erg geslaagde verantwoording van die hele reis, wat seksgrappen hier en daar, en dan ben je er alweer snel doorheen. Allemaal net niet scherp of droog genoeg om echt grappig te worden.
lagaiske
Matige komedie die wel enkele goede scenes bevat.
Veel bekende acteurs passeren de revue in kleine gast rolletjes.
Zo valt deze al bij al nog mee.
BoordAppel
Na al dat Star Trek geweld leek me wel een goed idee om deze film eens te gaan bekijken. Helaas bleek dat toch niet zo te zijn.
Er zitten hier en daar best wat leuke grappen in en het kijkt allemaal wel goed weg maar het is gewoon niet grappig genoeg voor een komedie, te veel humor die doodvalt of te simpel is. Zeker de pogingen tot absurdisme zijn jammerlijk mislukt. Ook werkt het drama rondom de ziekte van die ene kerel helemaal niet.
De leukste humor komt van de vele cameos en bijrollen al zou een echt Trekkie natuurlijk wel weten dat Picard een Fransoos is en geen Engelsman.
BoordAppel
Ja, ik had hem wat te hoog gezet. Mijn bericht ook maar even aangepast.
ForgottenSon
Niet een heel erg sterke film, met gelukkig nog een aantal leuke scenes en een dubbelrol voor Seth Rogen. Verder redelijk inspiratieloos, net als deze reactie.
MrLee
Voor SW fans herkenbare momenten, maar daar hadden ze veel meer uit kunnen halen.
FrisoBoei
Had er veel van verwacht maar hij was niet zo leuk als ik had gehoopt.
Af en toe wel grappig maar over het algemeen weinig grappen.
Fryce
Ik heb er af en toe wel om moeten lachen ... was allemaal wel erg belachelijk en das dan wel weer leuk. Ook leuk dat er nog wat bekende acteurs langs kwamen, alhoewel het niet echt een verrassing was dat Jason Mewes en kevin Smith er ook een klein rolletje in hadden ... wel leuk.
Connor Macleod
Leuk voor de star wars fans (like me!) Vooral de ruzies met de trekkies zijn bijzonder grappig, waar Seth Rogen weer prima werk aflevert. Als niet star wars liefhebber zou ik deze film mijden.
m1701
Deze film is 3 april 2009 in premiere gegaan in Canada.
Komt deze film hier ook nog in de bios of is het geen bios film geweest???
En ik heb een andere poster van deze film gezien, die eigenlijk veel mooier is, Met darthvader (?) hoofd erop
m1701
Was wel een leuke en vermakelijke film
Ik vond alleen die meid erbij niet veel aan, die hadden ze wel weg mogen laten.
Grappige film. Leuk om een x gezien te hebben.
En van mij hadden ze niet dieper op de ziekte van die jongen in hoeven gaan!
Zaten leuke stukken in.
Best geinig filmpje. Het heeft een hoop raakvlakken met andere 'jongeren' comedies (vriendschap, sex, chatten, roadtrip etc.) , maar het hele Star Wars gebeuren geeft het toch wat extra's.
Niet altijd even leuk, maar toch best wel wat grappige momenten.
Had wel gehoopt dat Lucas nog even zou opdagen.
Onverwachts leuk!!
Gezien eht gemiddelde had ik hier niet een al te hoge pet van op.
Maar zowaar, het is nog een leuke en grappige roadmovie ook.
Wat mij betreft ondergewaardeerd hier.
De hoofdrolspelers zijn wel een beetje stereotype, maar ze doen het allemaal redelijk tot goed.
Verwacht geen flauwe persiflages op Star Wars, het is allemaal wat subtieler en netter gedaan.
Moest toch wel vaak lachen, veel grappige en hilarische scenes.
- Seth Rogen als Trekkie in discussie met de groep jongens, hilarisch!
- High zijn met die indiaan en dan die ewok die geil is.
- De Harrison Ford discussie. Hij was de beste acteur die in alleen maar goede films speelt, indiana jones, blade runner, Star wars. Vervolgens rijden ze langs een billboard met daarop reclame voor 6 days seven nights.
-De discussie over dat het de slechtste uitvinding was sinds de "niples on batman" door Schumacher(Batman Forever)
- William Shatner(Captain kirk, star trek) die de scruffy nerfherder is
- Het busje dat dezelfde gebreken toont als de Milennium Falcon.
- Door de billboard heen rijden en dat het gat de vorm van darth vader heeft en de achterlichten die dan de ogen zijn.
- Judge Reinhold
- De quote: Make love in "Alderaan"(all the wrong) places.
- De dubbelrol van Seth Rogen nogmaals, dit keer als pooier die Star Wars tattoo's heeft.
- Jay and Silent Bob hebben een cameo(niet als hunzelf)
- De scene in het vuilnisverwerk hok
- Het OMG gegil 100 km lang nadat ie boobs heeft gezien.
Zo zie je maar, de film bevat echt veel leuke en goeie scenes.
Natuurlijk vervalt ie aan het einde teveel in het sentiment, wat natuurlijk iets minder is.
Maar de film blijft fier overeind en heeft ook nog een leuke quote aan het einde.
In de ubernerd bioszaal: What if the movie sucks?
Sjoerdow
Ik sluit me aan bij Boordappel.
Vond de grappen gewoon niet sterk genoeg en heb eigenlijk geen moment hardop kunnen lachen.
Bovendien vind ik dat de bijrollen deze film ook niet redden en de hele drijfveer van de roadtrip word steeds versterkt door onnozele voorspelbare toevalligheden.
Een magere 2 sterren.
Pkunk
Het leukste vond ik duidelijk alle cameo's en referentie grapjes die gemaakt werden. Als ik Star Trek/Wars niet (goed) zou kennen zou ik denk ik 2* geven. Maar als nerd vond ik het toch wel 3*
//edit: en nog 0,5 erbij voor Kristen Bell en de laatste zin in de film
Bibelonseberg
Heb totaal niet gelachen om deze film, misschien hier en daar een hele kleine glimlach, maar dat was het dan ook wel.
Was mij aangeraden om eens te zien. De hoes beloofde veel en de recensie van een kennis ook. Misschien was dat wel juist niet goed, je gaat dan toch met een bepaalde verwachting naar zo'n film kijken. Jammer.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Star Wars en Star Trek: Blegh..
Maar deze ongein: lollig!
het feit dat ik door het concept en onbekende regisseur en (grotendeels) onbekende cast niet zoveel verwachtte, zal zeker een gunstige bijdrage hebben geleverd.
Ondanks dat de film niet de hele speelduur z'n niveau vast houd, toch een aantal zeer grappige momenten waar ik moest lachen
Seth Rogen was weer vermakelijk as always, maar ook de rest van de voor mij onbekende cast heeft me toch vermaakt
Vermakelijke ongein!
canciser
Een leuke en vermakelijk comedy voor tussendoor. Helemaal niks mis mee. De spelers waren helaas een beetje wazig, je kreeg ze niet goed te leren kennen. Verder werd het verhaal zelf over de ongeneselijke ziekte slecht gebracht aan de kijker. Toch 3*
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Leuke, weinig aan de hand (ondanks Linus' situatie) film. Heeft me een paar leuke glimlachjes gebracht. Heerlijk toch die nerds, en dan toch nog een 'nerd'-chick erbij. Zeker geen weggegooide tijd om deze film te kijken!
deGVR
Leuke film, vooral voor Star Wars fans, en met Dan Fogler, van wie ik echt fan begin te worden na het zien van deze, Good Luck Chuck en Balls of Fury.
Hij is een grappige man!!! (Heeft hij het in zich grappiger te worden dan Jack Black?)
the new guy
Ja leuk! Vooral als je ook Star Wars fan bent. De inside grappen zijn hilarisch, leuk verzonnen film met een briljante bijrol van Seth Rogen.
Metalfist
In 1998, five friends stole their way into history
Fanboys was een film die al een tijdje op mijn verlanglijst stond vooral door de aanwezigheid van Kristen Bell. Dat was in de periode dat ik echt compleet zot van haar stond door haar geweldige rol in Veronica Mars. Die serie is jammer genoeg gedaan en miss Bell verdween wat naar de achtergrond in mijn hoofd tot ik de trailer zag van een andere film met haar in de hoofdrol (You Again). Deze film schoot terug in mijn gedachten en direct maar opgezet.
Het gevoel dat ik na de aftiteling heb, is dat het jammer is dat ik dit niet eerder heb opgezet want dit is ontzettend vermakelijk. Nu ben ik zelf niet zo'n Star Wars fanboy, ik heb wel alle films gezien maar vraag me geen namen van planeten of iets dergelijks, maar de grappen zijn zelfs voor de 'leek' ontzettend leuk. Het begingegeven is wat zwaar voor dit soort komedie's, ik weet niet hoe het zit met anderen maar ik ben het wat beu aan het geraken om tegenwoordig in elke film kanker tegen te komen of het nu gepast is of niet. Soit, gelukkig concentreert Newman zich niet op dit gegeven maar besteed hij veel meer tijd aan de hilarische reis die de vrienden ondernemen. Met de Star Trek moppen kon ik niet zo bijster veel omdat ik in heel mijn leven nog nooit iets van Star Trek heb gezien maar daar gaat gelukkig verandering in komen want wanneer ik Battlestar Galactica heb afgerond begin ik waarschijnlijk aan dat universum. Dit allemaal terzijde is Fanboys wel niet meer dan een simpele roadmovie, zoals we er al vaak hebben gezien, maar wel één met een originele invulling in de vorm van Star Wars. De film steekt dan natuurlijk ook bomvol met de vele verwijzingen en als je iets van Star Wars af weet is dit allemaal wel ontzettend leuk. Ik heb me in ieder geval wel kunnen amuseren met de nerdy humor.
Maar het grote pluspunt aan de film is toch zonder twijfel zijn cast. Mijn liefde voor Kristen Bell is dan ook zonder twijfel terug gekomen. Als blonde in Heroes en Veronica Mars is ze al goddelijk maar ze slaagt er zelfs in om met pekzwart haar me nog verliefd te laten worden. We beoordelen hier natuurlijk niet alleen op de looks maar zelfs zonder zou Bell één van mijn favoriete actrices zijn. Ik weet niet waar het aan ligt, is het dat knappe snoetje of die heerlijke stem, maar ze heeft zo'n sterke timing dat ze me vaak doet lachen als ze één of andere droge opmerking geeft. Binnenkort eens achter wat meer films van haar gaan. Sam Huntington is een perfecte aanvulling op de 4 nerds. Hij is degene die er vroeger bij paste maar een 'echt' leven is gaan zoeken maar wanneer puntje bij paaltje komt toch terugkeert naar zijn oude leven. Misschien niet de beste carrièremove maar wel uitstekend voor het verhaal en al even uitstekend gespeeld door Sam Huntington. Hetzelfde geldt voor Chris Marquette die de rol van Linux op zich neemt. In combinatie met Huntington zorgen ze samen voor een paar uitstekende, serieuze scènes. Voor de idioten van het groepje moeten we bij Dan Fogler en Jay Baruchel. Ik had eerst mijn twijfels over Fogler want in Balls of Fury was hij redelijk slecht maar hier doet hij mij die film compleet vergeten. Baruchel is een acteur die ik nooit zal vergeten denk ik want wat een ontzettend creepy ventje. Past perfect in de film maar damn, het is om schrik van te krijgen. Wat natuurlijk ook bij een film als Fanboys past zijn de vele cameo's. Een groot aantal Star Wars acteurs verschijnen (ik heb Carrie Fisher herkend maar volgens Imdb zijn er nog wel wat meer) maar de rollen van Seth Rogen, die een fantastische dubbelrol heeft, Danny Trejo, Kevin Smith (inclusief Jason Mewes!) en natuurlijk William Shatner maken het feest compleet.
De rating hier deed me wat twijfelen maar dit is gewoon een uitstekende film. Het verhaal is bij vlagen standaard maar het Star Wars sausje dat over de film is gegoten werkt uitstekend. Tel daarbij nog eens de vele cameo's en de goede muziek en je hebt een uitstekende film. Niet meer, niet minder en Kristen Bell blijft altijd de moeite waard, zeker en vast wanneer ze zichzelf in een Princess Leia outfit steekt.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Clerks II
Komedie / Romantiek, 2006

Gantz
Actie, 2011
fanrondritfan culturerivaliteiturinationbuddycross countrycameo ruimte-operajaren 90fandomstar wars