• 9.378.621 stemmen

Geregisseerd door: Kyle Newman

Met onder meer: Sam Huntington, Christopher Rodriguez Marquette en Dan Fogler

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Fanboys

"Never tell them the odds."

Vier jongemannen uit het mid-westen van de Verenigde Staten zijn al sinds hun kinderjaren met elkaar bevriend. Het zijn hartstochtelijke science fiction filmliefhebbers, extreme "Star Wars" fans. Helaas heeft een van hen wegens een slopende ziekte nog maar korte tijd te leven. Zijn laatste wens is naar de Skywalker ranch afreizen om daar de film "Star Wars: Episode I -- The Phantom Menace" te gaan aanschouwen voordat die wereldwijd in premiere gaat.

avatar van stan

stan

Kristen Bell zit erin

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Yep, en dat is ook de enige reden om deze film te kijken, want serieus, het verhaal lijkt me niets.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Het verhaal lijkt me best nog mooi

avatar van veron35

veron35

Deze film duurt maar 29 min. dus hij mag niet op deze site staan.

avatar van starbright boy

Dat is niet deze film, maar de korte amateurfilm uit 2003 waar deze film min of meer een remake van is.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Die trailer is awesome!

avatar van sju

sju

Verdraaid veel lijken op die van The 40 Year Old Virgin...

avatar van funland

funland

lijkt me een hilarische film

maar 2008?

deze film is voor 2009

avatar van mwoeb

mwoeb

Star Wars en grappen gaan altijd goed samen.

avatar van Reinoir

Reinoir

veron35 haha die link ^^, ontopic: spelen veel bekende in van starwars zelf, lijkt me wel laage..

avatar van mwoeb

mwoeb

Iemand die weet wanneer 'ie in België/Nederland zal gereleased worden?

avatar van IcU

IcU

Leuke film met vele gastrollen die erg grappig uitpakken. Helaas komt Lucas er zelf niet in voor, wat toch wel de finishing touch zou zijn geweest. Leuke verwijzingen naar films als Star Wars, Star Trek en Indiana Jones. Leuk om een keer te zien.

avatar van Schuco

Schuco

Ongeloofelijke leuke film, kan niet anders zeggen. De gastrollen waren erg leuk!. Een lollige comedy all the way die toch nog serieus uitpakt.

avatar van KW2

KW2

Zeer vermakelijke film, geniale cameo's. Geweldige film voor de doorgewinterde Star Wars fan.

Fantastische verwijzingen naar THX-1138 ook

AHWA

Hele flauwe film natuurlijk, maar ik had ook niet anders verwacht. Het verhaal komt natuurlijk niet uit boven de gemiddelde tienerroadmovie zoals Road Trip etc, maar de invulling van het verhaal is voor Star Wars-fans natuurlijk wel leuk. Veel leuke quotes (vele zijn erg makkelijk, maar daarom niet minder leuk) en een boel leuke bijrollen van onder andere Seth Rogen, Carrie Fisher, William Shatner, Jason Mewes, Kevin Smith, Ethan Suplee, Billy Dee Williams -> Judge Reinhold et cetera En Kristen Bell in de gouden bikini is sowieso al een ster extra waard

Krappe 4.0*

avatar van Bram-86

Bram-86

Ik heb de film gisteren bekeken en ben van mening dat we hier over een zeer geslaagde comedy kunnen hebben. Er zitten serieus hilarische stukken in en het verhaal steekt prima in elkaar. Ik denk echter wel dat wanneer je nog nooit een starwars film hebt gezien je niet alle grappen ten volste zal begrijpen. Al met al heb ik constant met een grijns op mijn gezicht gekeken en een aantal keer niet meer bijgekomen van het lachen. Conclusie: 3.5*

avatar van ultima nova

ultima nova

Ik vond het enige leuke aan deze film de gastrollen van Seth Rogen. En daarbuiten vond ik het een zeer flauwe en ongrappige film. Terwijl ik zelfs wel redelijk fan ben de star-wars films en ze allemaal bekeken heb.

avatar van Chimpz

Chimpz

Heeft extreem lang geduurd eer hij er eindelijk is en er is zéér veel mee geknoeid geweest (wat op sommige momenten te zien is) en dat is toch wel spijtig, want de humor is vrij degelijk. Al bij al is dit gewoon een roadtrip film geworden met de inbreng van Star Wars voor de humor en het is dat wat zorgt voor de verfrissende en herkenbare kant van de film. Het punt is wel dat de beste humor heel subtiel gebracht wordt en mensen die de Star Wars films niet enkele keren gezien hebben zullen het waarschijnlijk niet herkennen, en zonder deze "in-jokes" is er niet héél veel te beleven (al zeker niet de verschrikkelijke inbreng van Seth Rogen). Een film voor de èchte fanboys.

avatar van tonycabanna

tonycabanna

Heb hem net gezien , lekker laat met een drankje erbij.

Je hoeft zeer zeker geen star wars fan te zijn of zo om hem leuk te vinden.

Iemand met een beetje gevoel voor humor snapt de film gewoon net als Pineapple express.

En idd heel de film met een smile op mijn gezicht gezeten

4 sterren.

avatar van martien76

martien76

Ik vond hem wel goed heb me rot gelachen,

Humor zit er zeker in ik vindt dit, een gelaagde comdedie,

en nee Star wars hoef je er niet voor te kijken hahaha,

alleen maar lachen , dus voor de humor zit deze wel goed.

bijdeze ook mijn waardering voor deze film.

avatar van rotem

rotem

Leuke road-movie. Heb me prima vermaakt !!

avatar van teigetje37

teigetje37

Het leek mij een een leuke film.

Maar ik vond er niets aan.

Flauwe film, maar goed smaken verschillen.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Zeer slappe hap. Zal ook wel niet mijn smaak zijn, vermoed ik.

avatar van rick@themovies

rick@themovies

Als zelfbenoemd Star Wars geek kon ik deze film natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Ik heb er ook niet echt spijt van, want alleen al vanuit nostalgische overwegingen heb ik me wel vermaakt met de talloze Star Wars verwijzingen.

Helaas is het Star Wars thema ook ongeveer het enige wat de film nog een beetje leuk maakt. Voor de rest is het een volkomen voorspelbare 13 in een dozijn puberale roadtrip movie. En dat is op zich ook nog geen probleem, als de uitvoering dan maar goed is. En dat is het niet. Het is een rommeltje van veel te lange, slecht gespeelde, als los zand aan elkaar hangende scenes.

Het is duidelijk dat de makers eigenlijk niet meer dan 30 minuten aan goed basismateriaal hadden, en er vervolgens nog 60 minuten gemodder aan hebben toegevoegd.

Ook de ruzie tussen regisseur Newman en producers Weinstein zal de film geen goed hebben gedaan.

Voor de Star Wars fans leuk, als film heel slecht.

avatar van james_cameron

Onderhoudende, sympathieke komedie die een slim script combineert met aanstekelijk enthousiast akteerwerk. Voor fans van Star Wars extra leuk- er zitten heel veel grappige details in verwerkt. De leukste scenes zijn de confrontaties met de Trekkies. Als film stelt het inderdaad allemaal weinig voor, maar de positieve toon van het geheel en de vrij hoge grapdichtheid zorgen toch voor een ruime voldoende. Beste grap: de Jar Jar Binks-tatoeage.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

slim script
Je vond de verhaallijn rond de kanker werken?!

AHWA

Nee, maar daar gaat het hier ook helemaal niet om. Dit is gewoon een lollig filmpje waar zo veel mogelijk Star Wars-references in gepropt zijn. Ik meen zelfs dat Weinstein die kankerverhaallijn niet eens wilde, maar dat de 'fans' daartegen geprotesteerd hadden, of zoiets.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Nee, maar daar gaat het hier ook helemaal niet om.
Nee, want het verpest de film ook niet ofzo.

Zie die hoge grapdichtheid ook niet zo.