• 9.378.921 stemmen

Pineapple Express (2008)

Komedie / Misdaad | 111 minuten / 117 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 117 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: David Gordon Green

Met onder meer: Seth Rogen, James Franco en Rosie Perez

Gesproken taal: Engels, Koreaans en Kantonees

Plot Pineapple Express

"Put this in your pipe and smoke it"

Dale Denton (Seth Rogen), een luie wietroker, heeft maar één reden om zijn even luie dealer Saul Silver (James Franco) op te zoeken: om wiet te kopen, vooral het zeldzame 'Pineapple Express'. Als hij getuige is van een moord, die wordt gepleegd door een gewetenloze politieagent en de gevaarlijkste drugsbaron van de stad, raakt hij in paniek. Van schrik laat hij zijn 'Pineapple Express'-joint vallen. Deze is zo zeldzaam dat de moordenaars direct naar Saul en Dale worden geleid.

avatar van tonycabanna

tonycabanna

@kanjertje

lol seth rogen maakt alleen maar dit soort films dus ja

beter kijk je zack en miri niet

voor de mensen die hem nog niet gezien hebben en wel de humor kenne waarderen

justin long in het begin al , is het waard om de film af te kijken xD

avatar van joe black

joe black

lekkere film. Geen grootse komedie maar Seth Rogen is zooooo fantastisch. Ik ben echte fan van hem sinds Knocked Up en Superbad. die vent is loeigrappig!

I'm chill as a cumcumber.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Wat een tegenvaller. Ik had een echte 'stoner'-film verwacht, richting How High & Harold and Kumar (die ik gruwelijk vind), maar dit was niet het geval.

De humor was zo flauw, niet te geloven. En een verhaal van niks.

Na een half uur afgezet, laat maar.

avatar van MarazRecep

MarazRecep

Haha had eigenlijk niet veel verwacht van de film, maar toen ik eenmaal begon te kijken lag ik in een deuk. Ik moest zeker lachen om de droge humor, vooral om Red. Een no-brainer, van mij krijgt ie 3.5* (7/10)

avatar van D-pulse

D-pulse

Redelijke buddy-flick. Zaten ook leuke verwijzingen in naar andere films, zoals de twee hitmen duidelijk leken op Jackson en Travolta uit Pulp Fiction.

Overall, aardig maar wordt denk ik wel beter als je pineapple express er daadwerkelijk bij zou gaan gebruiken!

avatar van luigi22

luigi22

Supergrappige film met leuke dialogen vol humor!

Vooral de laaste scene in het restaurant vind ik super leuk..

Seth Rogen is een van mijn favoriete acteurs. James Franco speelt ook super goed, niet voor niets kreeg een nominatie bij de afgelopen academy awards voor beste mannelijke hoodrol in een muisical of komedie.

avatar van Shinobi

Shinobi

Het eerste half uur dacht ik echt: "nee hè het gaat toch niet alleen maar over wiet roken enz." Maar gelukkig ontwikkelde de film zich toch nog goed tot een onderhoudende comedy en ik heb me er zeker mee vermaakt.

Verder zaten er tal van hilarische situaties in, bij mij bleven voornamelijk de auto achtervolging en één van de laatste scènes bij de basis mij nog goed bij.

Ook dialogen die soms nergens over gingen en geniale personages als Red en Saul.

Trouwens respect voor de soundtrack.

Al met al toch 3, 5 sterren.

avatar van Blackhole

Blackhole

ik had ook een 'wiet rokende' film voor mijn ogen..

en de hele film dacht ik: 'ja..nu gaat het gebeuren..leuk..!'

maar steeds werd ik een beetje teleurgesteld...

als mensen niet weten dat wiet roken je een beetje ...nou

dat het je erg dom maakt...kijk dan even naar deze film..

misschien is amerikaanse wiet dommer dan de nederlandse..

ik wiet het neit...ik bedoel...ik weet het niet..

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Een film met hele zwakke stukken erin, maar alles bij elkaar was het ook zo stom dat ik toch echt wel een paar keer hard moest lachen.

avatar van zonnemeisje

zonnemeisje

Heerlijk hoe chaotisch en compleet uit proportie geblazen de scènes opeens worden.

Echt, Seth rogen doet het bij mij altijd goed en James Franco vond ik ook buitengewoon presteren in een rol die hem in eerste instantie niet op het lijf lijkt geschreven.

avatar van john constantine

john constantine

Deze film is echt masterlijk!!

Je kan duidelijk zien, dat het weer eentje van Apatow Productions is..

Leuke humor, hetzelfde als Superbad, als je daar van houd is dit de film voor jou!! Er zit zelfs nog vette actie in:p

Heb echt vaak strak gelegen in deze film van het laggen, gewoon te mooi...

Fuck the police!!

avatar van the new guy

the new guy

Heb me helemaal lam gelachen. Topper

avatar van otherfool

otherfool

Een hilarisch eerste uur, ik lag echt op apegapen van het lachen. De briljante oneliners, bizarre situaties en heerlijke typetjes volgen elkaar in razend tempo op, en de centrale stoners Rogen en Franco blijken een fantastisch komisch duo te vormen. Bij de voet-door-de-voorruit scene had ik het écht niet meer...

In het tweede deel neemt de over-the-top actie iets te veel de overhand met een hoop onzinnige explosies, maar het mag de pret nauwelijks drukken en als de film eindigt met een fantastische epiloog moet er geconstateerd worden dat het op het gebied van bawdy komedies niet beter wordt dan dit.

4*!

avatar van ForgottenSon

ForgottenSon

Een opeenstapeling van hilarische scenes en prachtige quotes, in tijden niet zo gelachen als met deze zeer geslaagde comedy! Bizar dat het stemgemiddelde zo laag is hier, onvoorstelbaar.

You just got killed by a Daewoo Lanos, sucker!

4,5

avatar van Rarara

Rarara

erugg geestig!! heeft mijn dag weer goed gemaakt

avatar van Mavoe

Mavoe

Hmmm.. Ik kijk geen film meer waarin Seth Rogen de hoofdrol heeft. Wat een slechte acteur zeg... Nu al 3 films gezien waarin hij de hoofdrol speelt. En ik heb ze alle drie niet af kunnen kijken door dat slechte acteerwerk van hem.

avatar van Miezz

Miezz

Mavoe schreef:

Wat is Seth Rogen een meesterlijke acteur zeg! Ik vond dit een leuk film met subtiele over the top humor. Het deed mij voornamelijk aan Cheech & Chong denken. Goed voor 4*!

avatar van vwtune

vwtune

Seth deed het juist leuk man.... Heb goed kunnen lachen en dat werd toch wel eens weer tijd, een film met een hoog lach gehalte.

avatar van Robzillah

Robzillah

Blackhole schreef:

ik had ook een 'wiet rokende' film voor mijn ogen..

en de hele film dacht ik: 'ja..nu gaat het gebeuren..leuk..!'

maar steeds werd ik een beetje teleurgesteld...

als mensen niet weten dat wiet roken je een beetje ...nou

dat het je erg dom maakt...kijk dan even naar deze film..

misschien is amerikaanse wiet dommer dan de nederlandse..

ik wiet het neit...ik bedoel...ik weet het niet..

Wat een zwakzinnig geouwehoer zeg , draagt totaal niet bij aan een review!

Ben je stoned ofzo?

avatar van Killerbert

Killerbert

wel een grappige film

toch humor en actie in 1 film mooi bedacht!

leuk verhaal

avatar van dikkop

dikkop

Gewoon weer een wegkijk komedie.

Dit soort films zijn ook meer bedoeld voor de mensen die lekker stoned, met een slappe lach, naar deze film gaan kijken.

avatar van Nagini

Nagini

Hele leuke film!

Ik ben normaal niet zo van de humor films, maar deze kan ik toch zeker waarderen. Moest echt erg lachen in sommige stukken en ik vond het een orgineel verhaal.

Allebei goed geacteerd en de dialogen, echt prachtig hahaha.

avatar van eclipx

eclipx

als ik stoned ben, is deze film wel grappig

avatar van f2sputnik

f2sputnik

Geinige film, met ook aardig wat actie.

Kon de humor wel waarderen, hoe verzin je het, blijkbaar moet je als regiseur ook aardig stoned zijn om dit te verzinnen.

maarre, volgens het intro zijn beide getuigen van een moord, foutje, er is er maar één getuige van een moord, en de andere wordt afgetuigd.

Verder leuke film om gezien te hebben, helaas niet voor in mijn DVD verzameling.

avatar van Druton

Druton

Het eerste uur was wel aardig, alleen daarna ging het nergens meer over.

avatar van Ruben157

Ruben157

Niet de beste film ooit maar heb een paar keer he-le-maal dubbel gelegen (die scene waar die gast de voorruit probeert kapot te trappen of wanneer hij zijn vriendin belt om het weer goed te maken, geniaal!). Al met al toch zeer goed vermaak.

avatar van StefH

StefH

Geen geweldige film, slecht geacteerd. Waarschijnlijk alleen echt grappig als je zelf ook high bent.

avatar van Awasiku

Awasiku

Verwacht niet te veel het is gewoon voor een keertje een wegkijk ( of weggeef ) film .

De trailer is trouwens leuker en de soundtrack is dik in orde , hier en daar nog wat leuke nostalgische ( Reggae ) nummers .

Heb me toch goed vermaak met deze ....CrossJoint....Pineapple Express

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Seth Rogen is megalachen,humor waar je van moet van houden.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Onverwachts een van m'n favoriete films.