• 9.377.805 stemmen

Pineapple Express (2008)

Komedie / Misdaad | 111 minuten / 117 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 117 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: David Gordon Green

Met onder meer: Seth Rogen, James Franco en Rosie Perez

Gesproken taal: Engels, Koreaans en Kantonees

Plot Pineapple Express

"Put this in your pipe and smoke it"

Dale Denton (Seth Rogen), een luie wietroker, heeft maar één reden om zijn even luie dealer Saul Silver (James Franco) op te zoeken: om wiet te kopen, vooral het zeldzame 'Pineapple Express'. Als hij getuige is van een moord, die wordt gepleegd door een gewetenloze politieagent en de gevaarlijkste drugsbaron van de stad, raakt hij in paniek. Van schrik laat hij zijn 'Pineapple Express'-joint vallen. Deze is zo zeldzaam dat de moordenaars direct naar Saul en Dale worden geleid.

avatar van panjoe

panjoe

night rider schreef:
ik ben alweer de helft vergeten van de film

Dat had ik ook. De eerste zes keer.

avatar van ILDIB

ILDIB

Het stonede gedrag kwam op mij erg gespeeld over. Voor de rest duurde ie wat te lang, maar t vermaakte wel enigzins.

avatar van Archibald

Archibald

De Knip schreef:

De film duurt te lang om mijn concentratie te houden. En dat overdreven grappige, waardoor het zelf bij tijd en wijle stuitend was, viel niet echt goed bij mij.

Voor de rest kijkt het wel redelijk weg met af en toe een leuke scene. Buiten dat deze flauwe komedie té lang was, toch nog:

**1/2

Amen to this!

Heb er werkelijk geen andere woorden voor.

avatar van jipt

jipt

Leuke alles-gaat-fout film. Coole soundtrack.

avatar van aburex

aburex

Amusante en leuke film. Steekt de draak met films die over drugs gaan. Erg goede rollen van Seth Rogen en James Franco

avatar van kaasaanfiets

kaasaanfiets

In het begin leuk, op den duur te langdraderig, daarna eentonig. Zou hem niemand aanraden.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Eindelijk weer een leuke film met Seth Rogen, laatste paar films vielen nogal tegen namelijk.

Wel weer een typische stonermovie, waar je simpelweg van moet houden. De film kent een aantal leuke situaties en personages. Hij blijft bovendien vanaf het begin boeien. Zeker een aanrader voor de liefhebber dan

avatar van blurp194

blurp194

Saaie film die grotendeels nergens over gaat.

Zeker in de eerste helft gebeurt er veel te weinig. Ellenlange dialogen waarin niets gezegd wordt, ongrappig gezeur - misschien dat er nog iets van overkomt als je apestoned bent. In de tweede helft gebeurt er dan nog net iets meer, maar nog steeds blijft het een lange zit.

Voor het acteren hoef je niet te kijken - en grappig vond ik Rogen en Franco ook al niet. Wel behoorlijk wat foutjes met de continuiteit - de makers zullen ook wel stoned geweest zijn.

avatar van ErikvH

ErikvH

Erg leuke film voor de afwisseling. Misschien wat aan de lange kant, maar heb me geen moment verveeld. Vooral erg moeten lachen om de geweldig droge conversaties.

avatar van margo1

margo1

Absurd, hilarisch verhaal met knettergekke dialogen. En dat alles overgoten met een flinke dosis actie. Leuke film!

avatar van Friac

Friac

Degelijke komedie voor de liefhebbers van Seth Rogen-humor. De droge en melige dialogen/one-liners zijn het beste aan de film, die voorts niet gebukt gaat onder een sterke plot of zo. Bij momenten een tikkeltje repetitief, een iets kortere speelduur had de film allicht deugd gedaan. Nergens écht om moeten lachen, maar redelijk vaak gegrinnikt. Binnen Rogens straatje beviel Superbad me zeker en vast beter, maar ook hier zie ik hem graag bezig: perfecte mimiek voor dergelijk soort comedy.

avatar van Edie

Edie

Wel redelijk oke, filmpje die je snel vergeten bent.. Begon erg komisch, maar zwakte na het 'ongeluk' erg af..

avatar van jappieBM

jappieBM

wat een schreeuwfilm. Jammer dat Franco zich heeft geleend voor een film als deze, hoewel hij het er nog het best vanaf brengt aan het eind.

De film heeft een hoog 'green hornet' gehalte, met een uiterst irritante seth Rogen. Het verhaal is bizar, en de grappen zwak..

bah

avatar van Thomas83

Thomas83

Misschien heel leuk als je stoned bent. Vond het maar een erg saaie en totaal niet grappige film waar ik mijn aandacht ook niet echt bij kon houden. Die tig reclames op RTL 7 waren nu zowaar een uitkomst. Je denkt "een hereniging van Rogen en Franco na Freaks and Geeks, leuk", maar Franco heeft gewoon een vervelende rol en Rogen speelt altijd dezelfde soort rollen maar acteert hier wel heel slecht.

En dan is er soms ook nog vervelende muziek, domme actie op het einde, en de film duurt veel te lang. Vond die bromance-spot ook niet echt geslaagd en het verhaal steekt zelfs voor een film als deze nog vrij dom in elkaar. De humor is nog best vaak van het slapstick-soort, maar dat was ook niet om aan te zien meestal.

avatar van blablabla89

blablabla89

Melige film die zichzelf niet al te serieus neemt. Allleen al de geweldig slecht uitgevoerde acties verdienen al een punt.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

De film heeft zijn leuke stukjes, maar heel vaak was ik afgeleid en vond ik 't niet zo boeiend. De humor moet je liggen en dat had ik maar af en toe. Vaak is het wel absurd (waar ik van hou), maar over de top (niet subtiel) en daardoor voor mij vaak weer flauw. Ook zijn er dingen die ik totaal niet komisch vind, jonge kinderen die aangezet worden tot blowen en zo.

Verder prima acteurs in zijn genre, Seth Rogen heeft de geschikte uitstraling voor zo'n rol (daarom speelt ie 'm ook zo vaak). Zijn dealer is ook een leuk neergezet type.

avatar van pieterTk

pieterTk

Heerlijke film, mede door een goede Rogen

avatar van TimZor

TimZor

Thomas83 schreef:

Hier sluit ik me bij aan, erg zwak met de altijd weer exact standaard het zelfde spelende Rogen, en snap al helemaal niet dat franco hier aan mee heeft gedaan. maar ach.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Hier van komt een vervolg tenminste daar zijn ze mee bezig, ik heb er wel zin in.

Voorlopig in die tijd ga ik deze een keer kijken lijkt me een goede film vol actie en humor.

avatar van gauke

gauke

Een saai verhaal met sympathieke hoofdrolspelers, relatief onbelangrijke en routinematige bijrollen en ellenlange dialogen, dat bij aanvang nog redelijk oogt, maar al snel humor en vaart verliest. Echt grappige scènes zijn er sowieso zelden te zien, op enige melige grappen na waar je hoogstens om kunt giechelen. Aan het slot is er zo waar nog wat actie. Waarschijnlijk voor de echte liefhebber bedoeld.

avatar van Betamax

Betamax

Was wel leuk voor een keer maar was geen topper.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vermakelijke komedie.

Het eerste kwartier is meteen erop. Het moppenaantal ligt redelijk hoog en het relaxte stonergeleuter is bizar genoeg hilarisch.

Vanaf Dale en Saul echter op de vlucht slaan, loopt het een halfuurtje mis. Er passeert teveel zever de revue en ik vreesde dan ook even voor het ergste. Gelukkig herpakt het zich allemaal redelijk, en uiteindelijk volgt nog een uur geinig vermaak, met ups maar ook enkele downs.

Seth Rogen is redelijk, maar niet speciaal. James Franco is over de hele lijn goed. Als hij lacht lijkt hij sowieso al een beetje op een stonede kanarie.

De bijrolletjes vallen wel behoorlijk tegen. Dannie McBride is niet grappig, Amber Heard staat vooral mooi te wezen.

Enkele topmomenten, maar over de hele speelduur gezien niet helemaal evenwichtig.

"Inhale, Chachi, inhale."

avatar van TheOneAboveAll

TheOneAboveAll

Veel vrienden van mij vinden deze film heel grappig dus ik gaf het een kans.Wat jammer....De eerste half uur vond ik echt heel grappig maar daarna werd het steeds slechter.

Het verhaal was magertjes en de personages en subplots waren totaal niet boeiend.

Ik vond het Seth Rogen zeer irritant spelen ik vind dat hij niet echt overkomt als een stoner.Te ongeloofwaardig. En die stem ook..hij schreeuwt ook heel de film door. James Franco vond ik juist wel heel grappig en overtuigend. Kortom leuk voor een avondje maar meer ook niet.

avatar van DBTim

DBTim

Middelmatig.. niet heel slecht, maar ook niet al te best. Het kabbelt maar wat voort en het duurt allemaal net iets té lang om mijn aandacht erbij te houden. Daarvoor is de film ook net niet grappig genoeg

avatar van Davidus

Davidus

Leuke film zeg. relaxed, grappig, lekker melig. Seth Rogen is in dit soort films wel mn favoriete acteur. Het eerste deel was echt heel leuk, het aktiegedeelte had wat ingekort gemogen, duurde wat te lang.

Maar al met al een vermakelijke film

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuk...maar niet grappig genoeg.

Verder wel een leuke filmavond gehad.

avatar van Purmerend

Purmerend

Dat ie met zijn voet het raam uit die politieauto wil trappen

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Roken 》Kijken

en anders niet

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Pineapple Express is een geinige film. Een verhaal dat we al zo vaak langs hebben zien komen maar toch blijft het leuk. Pineapple express is zeker geen hoogvlieger maar weet te amuseren. Het gaat niet altijd van een leien dakje maar echt saai wordt het niet. De film begint met een leuke opening en onderscheidt zich zo meteen van een hoop andere films uit het "dudes smoking weed" genre. Origineel en geestig, jammer genoeg wordt dat niveau niet de hele film volgehouden. Regisseur David Gordon Green weet er in ieder geval voor te zorgen dat de Pineapple Express geen vervelende en irritante film is geworden. Een prestatie op zich.

Het verhaal van Pineapple Express wordt nog redelijk uitgediept voor een onderbroekenlol film. Komedie wordt goed afgewisseld door actie en je hebt het gevoel dat je niet kijkt naar een snel in elkaar geflanste productie. De film laat je niet schateren van het lachen maar is zeker genoeg voor gegrinnik. Een film met als belangrijkste topic wiet zal nooit hoge ogen gooien. Dit maakt allemaal niet uit want je weet precies wat je kan verwachten: lekker droge humor.

James Franco, Seth Rogen en Danny McBride hebben een leuk samenspel. De heren zijn bekend met elkaar en dat zal zeker voor een ontspannen en natuurlijke sfeer hebben gezorgd op de set. Qua acteren komen ze goed met elkaar overeen en zo versterken ze elkaars prestaties in Pineapple Express. Het is allemaal niet van hoog niveau maar is precies goed voor deze film. Verder hebben Craig Robinson, Gary Cole en Kevin Corrigan leuke rolletjes.

Pineapple express is een prima filmpje, maar verwacht geen echte komedie. De humor is vaak te flauw om effectief te zijn. Het verhaal is leuk maar ook alles behalve origineel. Het is een film waarbij je het verstand op nul kan zetten en dat is toch ook weleens prettig.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Teleurstellend flauw.

Van een stonerkomedie met Seth Rogen en James Franco mag je humor verwachten, maar dat blijft hier totaal uit. De eerste is vooral neurotisch en irritant, de tweede lijkt helemaal verdwaalt in zijn rol als lowlife drugsdealer. Als je vervolgens bijna twee uur naar deze twee mag blijven kijken, wordt het een lange, pijnlijke zit.

Het verhaal is gewoonweg te lang en te eentonig voor een stonerfilm om te blijven boeien. Zeker als de grappendichtheid al zo laag ligt. Veel te veel scenes bestaan uit hysterisch geschreeuw, geren en gestoei en een belachelijk lange shootout van een half uur. Wat dat laatste te zoeken heeft een film als dit is mij een raadsel.

Nee, Pineapple Express is een mislukte kruising tussen misdaadkomedie en stonerfilm, met slechts een paar korte militaire lach momentjes: "ha". Twee biertjes bleken niet genoeg om dit leuk te maken. 2**