• 9.380.134 stemmen

National Treasure: Book of Secrets (2007)

Avontuur / Actie | 124 minuten

Genre: Avontuur / Actie

Alternatieve titel: National Treasure 2

Geregisseerd door: Jon Turteltaub

Met onder meer: Nicolas Cage, Diane Kruger en Jon Voight

Gesproken taal: Latijn, Engels en Frans

Releasedatum: 10 januari 2008

Plot National Treasure: Book of Secrets

"The Greatest Adventure History Has Ever Revealed"

Als een ontbrekende pagina uit het dagboek van John Wilkes Booth opduikt, blijkt Ben Gates' betovergrootvader betrokken te zijn geweest bij de moord op Abraham Lincoln. Gates trekt de wereld rond om de onschuld van zijn voorvader te bewijzen.

Benjamin Franklin Gates

Emily Appleton

USA President

Dr. Nichols

avatar van james_cameron

Nog onwaarschijnlijker dan het eerste deel, maar gelukkig wel even vermakelijk en onderhoudend. Ook hier gaat de film helaas onderuit in een slappe en opgerekte climax. De eerste anderhalf uur is gelukkig wel de moeite waard, met net genoeg aktie en leuke momenten. De cast is op dreef, al hadden sommige flauwe scenes in de montage mogen sneuvelen (de zgn. dronken Cage) en is het personage van Ed Harris zeer karikaturaal en ongeloofwaardig. Er is een achterdeurtje naar een deel drie. Maar dan is het ook wel mooi geweest.

avatar van zipperkai

zipperkai

skipy05 schreef:

zeer goede opvolger. moet niet onderdoen voor de eerste. hij is even goed. acteer prestaties waren ook zeer goed.

Helemaal mee eens, ook een dikke 5 van mij !!

avatar van Sjaako

Sjaako

Ik heb er weer van genoten. Verstand op nul en lekker wegkijken.

Mooie settings, leuk geacteerd, hangt wel aan elkaar van toevalligheden en slimmigheid. Gewoon vergelijkbaar met deel één, alleen een wat rechtlijniger verhaal.

Een must voor liefhebbers van de Indiana Jones, Lara Croft etc. films.

avatar van billgoldberg

billgoldberg

Zelfs met het verstand op 0 is dit een ergernisopwekkende film. Was er gezien het enorme budget nou echt geen betere schrijver te vinden? Nu heb ik zitten kijken naar een film met de meest ongeloofwaardige plotwendingen.
Het binnen no-time vinden van een aanwijzing in een enorm rotsgebergte middels een flesje water spande toch wel de kroon. En zo waren er nog wel meer compleet ongeloofwaardige momenten. Een schrijver met iets meer fantasie had wel wat beters kunnen verzinnen lijkt me.
Nee, ik hoop dat een eventueel derde deel geschreven zal worden door iemand die er de moeite voor wil nemen de kijker meer acceptabele plotwendingen voor te schotelen.

avatar van Vinco

Vinco

Een leuke film voor tussendoor, maar voor de rest totaal niet boeiend!

Voor zo cast vindt ik het eigenlijk een flop!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Vermakelijke pulp.

Het is allemaal vreselijk voorspelbaar en het verhaal hangt van toevalligheden en belachelijke onwaarschijnlijkheden aan elkaar. Toch is het stiekem best boeiend, maar qua verhaal af en toe zo stom dat je je haren uit je hoofd trekt.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuke avonturenfilm. Het is allemaal heel erg vergezocht en toevallig, maar wel degelijk leuk bedacht. De actie is, net als bij deel 1, lekker braafjes, maar wel leuk. Bij vlagen best spannend, ook al is de afloop ruimschoots van te voren te raden.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Vele zeggen dat NT 2 slecht is en dat deel 1 beter is. Nou deel 1 is inderdaad beter, maar deel 2 is zeker geen slechte vervolgfilm. Het is zoals weer in deel 1 vermakelijk. De actie is goed, het verhaal en de plotwendingen zijn erg leuk.

Dan komt het einde dat ze de schat gaan vinden en het einde is spannend. Ook de actiescène in London vond ik erg mooi.

Zeker geen geldverspilling. Ook de moeite waard om te kijken. Vond je NT 1 leuk, dan is NT 2 (voor mij dan) geen teleurstelling. Ik had echt iets slechts verwacht.

4,5 sterren.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Leuke avonturenfilm en zeker geen slecht vervolg op deel 1. het is allemaal wat vergezocht en het verhaal stelt niet heel veel voor maar het is zeker vermakelijk. Leuk ook dat er veel bekenden in meedoen

avatar van MrEd

MrEd

Warrig verhaal met wel hele vindingrijke oplossingen tijdens hun speurtocht. Er zaten best wel leuke momenten in maar de huidige score vind ik iets aan de hoge kant. Kom niet verder dan 3* en dan mats ik Cage...

avatar van OlafS

OlafS

Erg tegenvallend, zelfs met het verstand op -1 is het bijna onmogelijk om deze voorspelbare film uit te zitten.

Wat ik niet kan begrijpen is waarom een film met een dergelijk budget een script heeft om van te huilen, of is dat iets Disney's eigen? POTC 3 was helemaal verschrikkelijk.

avatar van NTsuno

NTsuno

Wat een heerlijke film om naar te kijken. Wat jammer dat sommigen niet naar een film kunnen kijken met een knipoog en gewoon lekker genieten van het vermakelijke in deze. Sommigen willen alles wat gebeurd in zo'n film verklaren en dan mis je eigenlijk teveel. Voor deze mensen is Discovery Channel beter. Dus zeker het kijken waard.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Iets minder dan deel 1 maar zeker een leuke film. Ik vind beide films overigens net afleveringen van de tekenfilm "Montana Jones" uit de jaren '90. Zitten heel veel overeenkomsten in.

Deze film en ook het 1e deel zijn echt wel aanraders!

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een aardig vervolg, waar je niet met het volle verstand naar moet kijken.

Mooie aktiescenes maar daar bleef het dan ook bij.

Hij kon mij in ieder geval niet echt boeien. 3*

avatar van snip

snip

inderdaad wel een aardig vervolg...het werd wel iets ongeloofwaardiger maar ach best leuk om naar te kijken.

avatar van scholtie

scholtie

zeer goed vervolg met veel spanning, echt een aanrader.

avatar van WB

WB

De film hangt net als bij het eerste deel met veel toevalligheden en geluk aan elkaar, maar dat kun je verwachten van een Indiana Jones-achtig verhaal. Daarentegen is het een erg leuke film geworden, met veel spanning, humor en vol met avontuur!

Net zo vermakelijk als deel 1!

avatar van Spineglass

Spineglass

Even als het eerste deel vond ik dit een uiterst vermakelijke film! Zit goed in elkaar, loopt vlot door en voorrzien van het nodige portie spanning om de aandacht goed vast te houden bij de kjiker.

avatar van De Meester

De Meester

Film die lekker makkelijk wegkijkt, zonder echt lang ergens te blijven hangen of diep op de zaken ingaat. Goed entertainment!

avatar van vwtune

vwtune

Echt een hele leuke film om naar te kijken.

Lekker vermakelijk, niet moeilijk, en gaat lekker snel door.

Die 2 uur zijn zo voorbij!

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

matig vervolg!

avatar van lagaiske

lagaiske

Ik bleef een beetje op mijn honger zitten.

Had toch veel meer van dit 2 de deel verwacht.

Maar al bij al valt dit vervolg best wel mee.

Al vind ik persoonlik dat Nicolas Cage een beetje over zijn hoogte punt is.

Hij weet me niet meer zo te bekoren zoals in zijn eerdere films.

avatar van Spetie

Tegenvaller. Waar het eerste deel een vemakelijk actieavonturenfilmpje was, heeft dit tweede deel veel minder te bieden. Het verhaal is erg voorspelbaar, erg ongeloofwaardig, hoewel dat bij zo'n film niet erg hoeft te zijn en lang niet altijd even vermakelijk. Ook de dialogen zijn van een niet al te hoog niveau. Gelukkig maakt de laatste 40 minuten van de film nog een hoop goed, maar het is niet genoeg voor mij om deze film met een voldoende te beoordelen.

avatar van Timecop

Timecop

Captain Pervert schreef:

Vermakelijke pulp.

Exact!

avatar van Schuco

Schuco

Je weet dat de film overdreven gaat worden met rare plotwendingen, desondanks is het niet alleen een erg vermakelijk film om te kijken maar ook een sterk vervolg.

avatar van Waku

Waku

Best wel vermakelijke avonturenfilm.

Niet hoogstaand maar kijkt wel lekker weg.

Het beste gedeelte zit toch wel een beetje aan het einde.

Daar lijkt “National Treasure” eindelijk een beetje op een echte avonturenfilm met een “Indiana Jones” tintje.

avatar van 3din

3din

Wat een hoge blabla gehalte voor een avonturen/actie film.

avatar van john constantine

john constantine

Leuk vervolg op het eerste deel. Het is allemaal wel iets minder!

Het lijkt er op dat dit deel iets minder actie heeft dan het 1ste deel, maar saai is die zeker niet. Ed Harris was ook wel goed in zijn rol als de badguy, alleen jammer dat die in het midden van de film ff een tijdje wegvalt en hem naar 20 minuten pas weer ziet. De qlimax is wederom wel weer goed en mooi gemaakt! Van mij mag deel 3 komen!!

avatar van Wezze

Wezze

Viel tegen, ging bij mij toch echt over de grens toen Gates de president wou ontvoeren.. Deel een was vele malen beter

avatar van pietpuk

pietpuk

Vermakelijke film, maar zeker niet hoogstaand. De volgende dag ben je'm alweer vergeten.