• 9.374.446 stemmen

The Seeker: The Dark Is Rising (2007)

Avontuur / Fantasy | 94 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: David L. Cunningham

Met onder meer: Alexander Ludwig, Ian McShane en Christopher Eccleston

Plot The Seeker: The Dark Is Rising

"Even the smallest of light... shines in the darkness"

Will Stanton verandert op zijn veertiende verjaardag. Hij ontdekt dat er om hem heen vreemde, onverklaarbare dingen gebeuren. Hij blijkt dingen te zien die de meeste mensen niet zien en hij kan door de tijd reizen. Hij is een van de Ouden, de eerste die in vijfhonderd jaar geboren is en ook de laatste. Hij moet zich wijden aan de strijd tussen licht en duister. Het is de taak van Will om zes tekens van licht op te sporen, zodat het duister overwonnen kan worden.

avatar van marzuq

marzuq

Hele coole boeke die ik als kind heb gelezen. Maar ik ben wel bang dat dit de kant van Narnia en Eragon op gaat. Ssschmuck...

Beter om; dit soort verhalen niet te verfilmen, of om er alleen echt toegewijde regiserus met ongelimiteerde budgetten aan te laten die er tien jaar van hun leven aan willen wijden

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

David L. Cunningham van To End All Wars ben benieuwd!

avatar van 606

klinkt en ziet er goed uit iemand trailer

avatar van goedfout

goedfout

Ik ben echt benieuwd naar deze film. Denk dat het wel en goeie word.

Hier trouwens de trailer: http://www.seekthesigns.com/embedTrailer.swf

• 2017 stemmen

yeah, fantasy, mijn lievelingsgenre, ik ga zeker proberen om naar deze film te gaan kijken, slechter dan eragon kan het toch bijna niet dus het zal wel meevallen ondanks dat de regisseur toch niet al te beste films heeft gemaakt.....

avatar van Metalfist

Metalfist

Hmm Trailer ziet er wel vet uit

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ik houd er veel van Fantasy, maar dit oogt iets te kinderachtig. De acteerprestaties van het hoofdpersonage is ook niet bepaald om naar huis te schrijven, als ik het zo zie op de trailer.

avatar van Zymovie

Zymovie

Nicolage Rico schreef:

Idd; ze hadden beter de hoofdpersonage door iemand ouder laten spelen. Zo toont dat minder kinderachtig

avatar van MadBear

MadBear

Komt hier voorlopig niet in de bioscoop

avatar van Bullit

Bullit

Lijkt mij wel leuk dus ik geef een 3.5

avatar van jwvangent

jwvangent

jesus bullit....nog niet gezien maar wel drie en een halve ster????

avatar van deTuinman

deTuinman

gezien, maar had er meer van verwacht

stardust staat nog op 1

JohnWilliams

Dit lijkt mij zo'n geweldige film samen met Stardust & The Golden Compas wil ik deze echt zien in de bios!

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

deze wil ik denk ik wel gaan zien...

Albus Dumbledore schreef:

deze wil ik denk ik wel gaan zien...

Op ImdB staat niks over dat hij in Nederland uit komt.....komt hij hier wel uit?

is deze film al uit???

JohnWilliams

Onder het plot staat wanneer hij uitkomt.

avatar van BlueSword

BlueSword

jammer dat een kind de hoofdrol heeft, vind ik het toch minder leuk.

BlueSword schreef:

jammer dat een kind de hoofdrol heeft, vind ik het toch minder leuk.

Dat is altijd zo bij het Fantasy Genre.

Denk maar aan: Lord of the Rings, The Golden Compass, Narnia, deze dus etc.

avatar van glem

glem

het is wel een hele leuke film om te zien met je familie met kerst het is echt een kerstfilm . er zin een leuk verhaal in goed gespeeld het is alleen jammer dat het zo snel gaat ze proppen het verhaal in anderhalf uur aan film en dat is veel te kort vergelijkend met het boek. maar hij krijgt van mij een dikke 3.5

JohnWilliams

Waneer komt hij dan in NL???

Iemand?

avatar van max cady

max cady

The Seeker: The Dark Is Rising (2008)

17 Jan. in de Nederlandse bioscoop.

avatar van max cady

max cady

Bullit schreef:

Lijkt mij wel leuk dus ik geef een 3.5

Lekker handig,..

JohnWilliams schreef:

Onder het plot staat wanneer hij uitkomt.

zeer goed leesbaar

avatar van armand1812

armand1812

Maakt de verwachtingen geen moment waar....

Een veel te hoog tempo maakt er een onsamenhangend geheel van. Net alsof de makers zoveel mogelijk van een te uitgebreid script in de film wilden stoppen, waardoor de film maar niet spannend wil worden.

Slechte regie, slechte acteurs in een naar mijn inzien gemiste kans om hier een echte goede film van te maken.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

toch eens kijken deze week, raar dat op imdb de score zo laag is of gaat dat hier ook nog komen...

wel ruig frontje spreekt me meteen aan, de bovenkant is meer lord of the rings style en de onderkant harrypotter.

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Jeetje wat een slechte film. Vooral de opbouw in de film was echt slecht uitgewerkt. De dingen die gebeuren komen in een soort chaotische volgorde langs. En leek of de jongen met de hoofdrol geen zin had. Laat hij maar later gaan pokeren, want een pokerface heeft hij al.

Een film om snel te vergeten.....

avatar van BS

BS

Ik kan me goed voorstellen dat mensen hier heel anders over denken.

Het is namelijk een goede film met een aardige grote MAAR erbij.

Eerst even positief, het is een leuk verhaal het zit leuk in elkaar en voor een 12+ die van harry potter houd maar iets meer LOTR wil hebben is dit erg leuk om naar te kijken.

Helaas zijn wij gemiddelt wat ouder of laat ik zeggen dat we terecht wat meer kritisch mogen zijn omdat we al heel wat meer films gezien hebben.

Nadeel wat vooral in het begin te zien is, is dat het niet logisch op elkaar volgt. Het is een beetje van de hak op de tak. Mijn mening, maak dan een film van 2 uur dan loopt het allemaal veel beter dan gewoon dingen weg te gooien.

Dat laatste is eigenlijk over het algemeen ook wel te zeggen. Er zit veel meer verhaal en potentie in deze film dan dat er uitkomt.

Het is leuk gemaakt, het idee is goed maar het kan gewoon beter !

Al met al heb ik me prima vermaakt en als je een beetje "kinderlijk" kunt denken ( en het niet vergelijkt met de multie-miljoenen-films ) heb je hier gewoon een erg leuke fantasie-film aan.

3,5 *