• 8.901.732 stemmen

The Seeker: The Dark Is Rising (2007)

Avontuur / Fantasy | 94 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: David L. Cunningham

Met onder meer: Alexander Ludwig, Ian McShane en Christopher Eccleston

• Google Play Bekijk via Google Play

Plot The Seeker: The Dark Is Rising

"Even the smallest of light... shines in the darkness"

Will Stanton verandert op zijn veertiende verjaardag. Hij ontdekt dat er om hem heen vreemde, onverklaarbare dingen gebeuren. Hij blijkt dingen te zien die de meeste mensen niet zien en hij kan door de tijd reizen. Hij is een van de Ouden, de eerste die in vijfhonderd jaar geboren is en ook de laatste. Hij moet zich wijden aan de strijd tussen licht en duister. Het is de taak van Will om zes tekens van licht op te sporen, zodat het duister overwonnen kan worden.

avatar van Anjin

Anjin

prima film

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nee, een vreselijke film.

Ik ben wel in voor het fantasy genre en Harry Potter vind ik ook echt geweldig, maar dit is echt triest. Het lijkt er in de verste verte wel op, maar komt er zeker niet in de buurt.

Het acteerwerk is echt afschuwelijk maar dat komt vooral door het matige script, ik heb me echt lopen irriteren aan iedereen. Het verhaal boeit voor geen meter en alles is erg slecht naar voren gebracht. Misschien vrij leuk allemaal voor de kinderen maar ik verveelde me snel.

Ik snap ook echt niet dat sommige dit 4* of hoger durven te geven. Zo zie ik hier een 59 jarige man deze film een 4,5* geven, waarschijn nog niet veel meer gezien dan dit? Dat kan bijna niet. En voor de rest vooral mensen jonger dan 16 jaar.

Wilde de film al een tijdje geleden bekijken, maar dat is er nooit van gekomen. Ik heb zelfs 2 pogingen gedaan om het te kijken. Toen ik de DVD nog niet eens uit het doosje had gehaald ben ik al afgehaakt. Had er dus ook totaal geen zin in. En ik had het dus beter niet kunnen kijken.

Ben ook bijna in slaap gevallen, en tussendoor had ik ook een aantal andere dingen gedaan met soms een blijk op de tv te werpen. Daarna ben ik wel weer serieus gaan kijken, maar op 1 leuke scene na was het jammer genoeg niet al te best.

Het einde, tja voorspelbaar maar toch vrij irritant.

Geen aanrader! Alleen te bekijken met kinderen anders is het een tijdverspilling.

avatar van Anjin

Anjin

TragieStar.* schreef:

Nee, een vreselijke film.

Het einde, tja voorspelbaar maar toch vrij irritant.

nou als ik jou lijstje eens bekijk,vind ik snap ik ook wel waarom jij zulke recensies schrijf..

En soms ook niet

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Hoezo dan?

Ik zie nu pas dat ik een beetje te snel getypt heb, en vergeten de spelfouten eruit te halen /

avatar van RuudC

RuudC

Een fantasyfilm voor kinderen die mooi geschoten is, maar inhoudelijk weinig te bieden heeft. Het plot heeft ergens wel wat weg van Harry Potter, want weer blijkt een kind verantwoordelijk te zijn voor het verslaan van het kwaad. Onze voormalige Doctor Who, Christopher Eccleston zet een leuke rol als badguy neer. Het verhaal is een qua opzet een vrij simpele goed versus kwaadplot. De speurtocht naar de zes badges (lijkt wel pokemon) is toch behoorlijk teleurstellend wanneer blijkt dat het niveau van de zoektocht niet verder komt dan dat van kleuters. Aardig om eens gezien te hebben, maar een herziening is een verspilling van je tijd. Goed acteerwerk en special effects is niet voldoende om hier iets memorabels van te maken.