• 9.374.517 stemmen

La Ragazza in Vetrina (1961)

Drama | 99 minuten / 92 minuten (VK) / 90 minuten (VS)

Speelduur: 99 minuten / 92 minuten (VK) / 90 minuten (VS)

Alternatieve titels: Girl in the Window / Woman in the Window / La Fille dans la Vitrine

Oorsprong: Italië / Frankrijk

Geregisseerd door: Luciano Emmer

Met onder meer: Lino Ventura, Magali Noël en Marina Vlady

Gesproken taal: Nederlands en Italiaans

Plot La Ragazza in Vetrina

Vincenzo is op het nippertje aan de dood ontsnapt na een ongeval in een steenkolenmijn. Hij verblijft een paar dagen in Amsterdam alvorens naar Italië terug te keren. Zijn vriend Federico heeft een meisje onder de vermaarde prostituees van de stad, maar het duurt een hele tijd vooraleer Vincenzo - een echte verlegen jongeman - familiair wordt met Els, het meisje waar hij het meest van houdt. Na een mooi weekend samen, is het voor hem tijd om te vertrekken maar... zijn liefde voor Els is heel groot en als Vincenzo terugkeert naar de door hem gehate mijn kijkt hij vol verwachting uit naar de sluiting zodat hij zijn geliefde kan weerzien...

avatar van BBarbie

BBarbie

Onbegrijpelijk dat blijkbaar zo weinig mensen deze film gezien hebben, hoewel die zich helemaal afspeelt in Nederland. Vreemd ook dat volgens IMDb deze film nooit in Nederland is uitgebracht, terwijl het volgens mij een unieke kans is om megasterren als Magali Noël en Marina Vlady Nederlands te horen spreken (althans een poging daartoe doen).

Het verhaal dat gaat over de vriendschap tussen twee Italiaanse mijnwerkers en hun vriendinnen op de Amsterdamse Wallen, zit goed in elkaar. Hoewel te zien is dat Noël en Vlady zich wat ongemakkelijk voelen in hun rollen van Nederlandse prostituees, is het acteerwerk goed verzorgd. Daarnaast mooie, authentieke opnamen van de rosse buurt begin jaren ’60. Ook de ondergrondse beelden van de mijnwerkers zijn fraai. Film verdient om al deze redenen een groter publiek.