The Contractor (2007)
Bulgarije / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Josef Rusnak
Met onder meer: Wesley Snipes, Eliza Bennett en Lena Headey
Plot The Contractor
Enkele jaren geleden mislukte de opdracht van CIA-huurmoordenaar James Dial om de leider van een terreurcel, Ali Mahmoud Jahar, om te brengen. Recent werd die laatste opgepakt en vastgehouden in Londen. Dial, die ermee gestopt is en nu in afzondering leeft, krijgt de kans van zijn voormalige werkgever Jeremy Collins om Jahar alsnog te elimineren. Samen met assistent Terry Winchell vertrekt Dial naar het Verenigd Koninkrijk.
James Dial
Purcell
Sir Anthony
rupert78
Plagiaat waarop?
ik denk, en dat is maar een wilde suggestie, dat hij bedoelt dat het een plagiaat is van Shooter.
johnrambo
Net gekeken dus nog vers in het geheugen.
Zoals boven al gezegd riekt deze film naar shooter en leon.
Er is zeker gekeken naar deze films bij de productie, maar er is ook een eigen invulling aan het verhaal gegeven.
Het gaat dus niet om een goedkope kopie van bovenstaande.
De opbouw in spanning en de verhaallijn zijn genoeg om de volle speelduur geboeid te blijven.
Wesley Snipes, Eliza Bennett en Lena Headey acteren naar behoren, en ook niet meer als dat.
Ik vond deze film de moeite van het kijken waard, maar vind het geen aanrader.
Als je een film verwacht die de klasse heeft van leon of shooter kom je bedrogen uit.
3,5 ster lijkt mij de juiste beoordeling voor deze film.
DiDa
De Knip
Een Snipes filmpje. Niet meer dan dat. Het meisje speelt wel een grappige rol. Erg diepgaand is het allemaal niet.
Het is een doorsnee ongeloofwaardige actiefilm. Door de irritante editing/shots en muziek net geen voldoende:
**1/2
kleez
De film nét gezien!
Zeker een vermakelijke film en de tijd is zo voorbij!! Goede actiefilm
en ook zeer geloofwaardig. Acteerwerk vind ik erg goed. De film lijkt
ont-zet-tend op Shooter.
Ik zit te twijfellen tussen 3,5 - 4 ster, maar ga voor 4*. Misschien
een beetje hoog, maar aangezien ik dit zeker 1 van de betere
actiefilms vind van de afgelopen tijd krijgt de film van mij 4*
Demoniac
Als dat zo is dan ben ik bang dat shooter mij ook tegenvalt. ik had gehoopt op een scherpschutters verhaal en bij shooter nog meer eigenlijk. Dit vondt ik daarentegen maar een doorsnee actiefilm, waarbij je niet te veel moet nadenken.
sinterklaas
Deze wil ik ook hebben. Alleen dan moet ik eerst nog: The Marksman, The Detonator en Hard Luck aanschaffen.
shapeshifter
vreemde vergelijking deze film heeft helemaal niks met shooter te maken ik vond hem zelfs beter dan shooter deze film moet je echt gezien hebben ik vond het een topper bij jully lijkt wel geen een film goed en maar zeuren wees eens echt serieus
Timecop
Ik snap echt niet hoe iemand deze film beter dan shooter kan vinden, echt onbegrijpelijk. Deze film was naar mijn mening totaal niet boeiend, zelfs slaapverwekkend. Niet meer dan een 2 waard, voor die 2 a 3 spannende minuutjes.
torrento
vermakelijke film niet erg hoogstaand, maar een leuke film voor als je je verveeld. soms irritant gefilmd maar voor rest geen klagen over geef hem een 3,0 sterren is ruim voldoende voor deze film
eldorado
In de categorie "domme actie films "is dit zelfs een hele matige.
Dat Wesley Snipes niet kan acteren wisten we al maar gelukkig word het ook in deze film redelijk verbloemt.Verstand op nul dus als je deze film kijkt( voor sommige niet van toepassing)
Dricus
Het riekt ook een beetje naar Léon.
Ja net wat je zegt ... ik moest ook gelijk denken aan Leon en dat meisje ook wat toch een soort van wees is ... maar desondanks een boeiende goeie film ... simpel in elkaar gezet en ben meer gewend van wesley snipes ... maar wel een boeiende film van begin tot eind !! aanrader!
j0zman
Zeer slechte film. Deze film kan je samenvatten als irritant:
Irritant camerawerk (druk, afgewisseld met vervaging, totaal onnodig)
Irritante muziek/geluidjes (irritante rateltjes)
Irritant acteerwerk (Snipes emotieloos)
Verder een trage film en supercliche, echt een 13 in een dozijn film.
Deze film bewijst maar weer eens dat Snipes zijn gloriedagen allang voorbij is.
Minimale dat je kan geven is 0,5, maar dat is zelfs nog teveel.
Echt 1,5 uur van mijn tijd verkl**t aan deze film!
nairobi
Gewoon een lekkere actie film! Niet moeilijk over doen, leuk voor tussen door. Toch wel een mannen film,, ahum..
3,5**
Raffael77
Behoorlijk matige film. Maarja je kan tegewoordig niet veel meer van Snipes verwachten.
ralfsjam
dat je nog Snipes gaat zitten kijken!
Justice4All
dat je nog Snipes gaat zitten kijken!
rockefellar
Wat een B-film!
Wesley Snipes treedt op als de kat met 9 levens. Schramp schotje hier, schramp schotje daar.... Of Wesley Snipes heeft telkens veel geluk, of de professionals van de CIA hebben hun beste tijd gehad met hun schietkunsten.
Had wel wat weg van the A-team.... met Wesley als de slechterik die nooit geraakt wordt. En dan hebben we het nog niet over de grote dosis toeval waarmee deze film gevuld is. Heel toevallig komen de hoofdpersonen elkaar precies op het juiste moment tegen...terwijl een doorsnee man in zo'n stad al na 5 minuten zijn vrouw kwijt is... weet Wesley Snipes Emily, de Inspector en de chiefs van de CIA veilloos te vinden.
En qua specialeffects etc was het ook zeer matig. Kan er nog iets positiefs vanaf? Lena Heady speelde wel leuk.
Kortom: laat lekker liggen deze film en wacht totdat hij, op een regenachtige zondag, een keer op tv voorbij komt.
**2
Terry1985
plot klinkt wel heel erg shooter. Met name ook dat teruggetrokken leventje en erin geluist worden. Ik denk dat ik hem maar oversla
Walking Disaster
Geen bijzonder goede film.
Maar het samenspel tussen Wesley Snipes en Eliza Bennett maakt de film de moeite waard.
***

Demolition