• 9.376.921 stemmen

Oorsprong: Bulgarije / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Josef Rusnak

Met onder meer: Wesley Snipes, Eliza Bennett en Lena Headey

Plot The Contractor

Enkele jaren geleden mislukte de opdracht van CIA-huurmoordenaar James Dial om de leider van een terreurcel, Ali Mahmoud Jahar, om te brengen. Recent werd die laatste opgepakt en vastgehouden in Londen. Dial, die ermee gestopt is en nu in afzondering leeft, krijgt de kans van zijn voormalige werkgever Jeremy Collins om Jahar alsnog te elimineren. Samen met assistent Terry Winchell vertrekt Dial naar het Verenigd Koninkrijk.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

DI Annette Ballard

Jeremy Collins

DCS Andrew Windsor

Terry Winchell

Sir Anthony

avatar van Arabyus

Arabyus

Timecop schreef:

Ik snap echt niet hoe iemand deze film beter dan shooter kan vinden, echt onbegrijpelijk. Deze film was naar mijn mening totaal niet boeiend, zelfs slaapverwekkend. Niet meer dan een 2 waard, voor die 2 a 3 spannende minuutjes.

dat vind ik anders ook. gaf shooter een 3 en deze een 3.5 =)

avatar van john kruger

john kruger

Haha, echt voor de snipesfan (waarom loopt die man in deze film voortdurend met z'n capuchon op, denkt hij dan niet op te vallen zo?? wahahahaha). Maar het blijft snipes dus 3*

avatar van Stefan_Ying

Stefan_Ying

Aardig actiefilmpje, niks meer, niks minder. Verhaal is een beetje standaard. Dat drukke camerawerk deed de film op sommige momenten wel ten goede. Zo werden de scenes spannender dan ze eigelijk waren.

Verwacht geen topper, dat is het niet, maar gewoon een redelijke film.

avatar van Betamax

Betamax

Redelijke film en meer ook niet.

In het begin wat onsamenhangend maar later wel spannend.

En inderdaad overal op TV en in de kranten en gewoon op straat rond lopen.

Meer dan 2,5* geef ik niet.

avatar van Pocaloca

Pocaloca

Actie en uitermate non-actie worden in deze film afgewisseld. Geen superfilm, erg voorspelbaar en een klein beetje een

Disney gehalte. Ik had de film wat stoerder verwacht.

***1/2

avatar van D.K

D.K

Het lijkt erop dat Wesley Snipes een b-actuer is geworden.Tja dat gebeurd er als je steeds in b-films speelt.

avatar van Mescaline

Mescaline

B-acteur nogwel...? wesley snipes vind ik anders een best acteur zo ook in deze film.

Het verhaal is vrij standaard en niet orgineel maar de film is goedkijk baar goed geacteerd en is nergens saai.

Lekker weg kijk filmpje dus niet meer niet minder.

3,5 sterren.

avatar van Film Pegasus

Een B-film die rechtgetrokken wordt door Snipes. Wesley 'sniper' speelt hier niet z'n beste rol, maar doet het op zich niet slecht. Het verhaal doet veel denken aan Léon, maar de uitwerking is helemaal anders. Weinig verhaal zodat alles op de schouders valt van de acteurs en de dialogen, maar daar heb je toch een betere scriptschrijver en regisseur voor nodig. Globaal gezien een ontspannend filmpje, maar zal het volgende week al vergeten zijn. Iets voor een leuke avond, maar meer niet.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Ik vind het ook een B-film, niet echt slecht maar ook niet echt goed ,een film als tussendoortje geef 2,5

avatar van schaper

schaper

Nou B-film.....Ik vind de laatste films van Snipes ook niet boven de middelmaat uitkomen, maar deze vond ik toch wel stukken beter dan het laatste wat ik van hem gezien hebt. Goeie actie, vond dat kleine meissie wel irritant. Maar goed heb me goed vermaakt, redelijk verhaal en goede actie. Dus de drie sterren krijgt ie van mij!

avatar van Smi

Smi

lijkt n beetje op shooter :s

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Recept:

Gooi Léon (1994) en Shooter (2007) door elkaar. Stevig roeren, gooi een neger erbij, filter alle gezond verstand en fatsoenlijke verhaallijnen eruit. Een snufje volkomen overbodige flashy montage erbij, ach waarom ook niet een hele pot? Je proeft het toch niet.

En voila: The Contractor.

Een typische B-film met een uiterst zwak verhaal (ongeloofwaardige relatie tussen Snipes en het meisje; misschien was hij een soort vaderfiguur maar het is ongelooflijk slecht uitgewerkt, kijk naar Léon voor hoe het wel moet). Het verhaal wordt zeer slecht ingeleid en na 3 minuten zit je al in de eerste actiescène. De karakters zijn van bordkarton (we weten na 105 minuten nog steeds niets van ze). De enige persoon die een beetje interessant is gaat na een half uur dood. Het verhaal eindigt in een aaneenschakeling van clichés.
Alsof dit alles nog niet erg genoeg is, heeft de film ook nog eens datgene waar B-films zich de laatste tijd zo graag van bedienen: flashy woesj woesj geluiden en funky montage. Het enige dat nog ontbreekt zijn wisselende kleurfiltertjes en hiphop, zoals je bij Tony "Epilepsie" Scott altijd ziet.

P.S. De plotsamenvatting hierboven klopt ook voor geen meter.

avatar van houbs

houbs

Toch vond ik dit wel een leuke film. Zeker voor de snipes fans. En inderdaad door die capuchon valt die juist op .

avatar van Peojuzi

Peojuzi

Normaal ben ik niet zo van Wesley Snipes maar deze film verraste me echt.

Geen echt slecht verhaal, redelijk gefilmd en best aardig geacteerd.

avatar van Nusi

Nusi

Mooie en en leuke en spannende actie film van Wesley Snipes.

was interessant om naar te kijken echt leuke film.vond dat meisje echt gOed zij dee het super goeie film 4 sterren zeker waard 4****

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik vind de poster die hier op Moviemeter staat veel ietsje mooier dan die poster die de Nederlandse Sony Pictures gebruikt.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

volgens mij is dit zo'n wannebe-shooter film,

avatar van pampie

pampie

Captain Pervert schreef:

Recept:

En voila: The Contractor.

hahahaha hoe kom je erop. maar het klopt wel.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

@ Timecop

Jij hebt er tenminste verstand van.

Kijk naar `t budget van SHOOTER, en dan eens naar deze.

Niks vergeleken met SHOOTER.

Dàt was tenminste een actiefilm van formaat.

Dit vehikel kan er nog mee door.

Anderhalfe ster van mij.

avatar van Killerbert

Killerbert

redelijke film

verhaal kon veel beter en het einde is slap

de actie in de film is wel goed maar niet van een geweldige kwaliteit.

de cover van de film ziet er beter uit dan de film

avatar van RickZ

RickZ

Stevige actiethriller met veel geschiet, en een vlot verhaal

avatar van helleke

helleke

Nog maar eens een B-film waarin (de laatste jaren toch) B-acteur Snipes de hoofdrol in speelt.

Een verhaal zoals er dertien in een dozijn zijn.

Meer dan 2 sterren kan ik dan ook niet geven.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tamelijk goede actiefilm met Wesley Snipes.

Toch vond ik de rol van het kleine meisje de beste uit de hele film, het is zij die de film interessant maakt.

De vuurgevechten zijn zeer slecht in beeld gebracht trouwens.

Maar, nogmaals dankzij de rol van het meisje is het verhaal enigszins acceptabel.

avatar van Loki87

Loki87

Redelijk vermaak, het meisje voegt inderdaad net dat extra toe wat het geen standaard actiefilm maakt (die ik doorgaans met 2 sterren waardeer).

avatar van ikkie01

ikkie01

prima onderhoudende film dit. Snipes is altijd wel leuk. Verwacht geen top film

avatar van Wing Chun

Wing Chun

Nusi schreef:

Mooie en en leuke en spannende actie film van Wesley Snipes.

gebruikt hij ook in deze film zijn martial arts?

avatar van Mark W

Mark W

Ik wist niet waar de film over ging, maar in de eerste shot zie je Wesley Snipes, dan weet je: Standaard actiefilm. Dat was dan ook zo. De special effects waren niet om aan te zien en er werd tevens niet sterk geacteerd. Ik heb me wel vermaakt, maar niet meer dan dat.

avatar van skipy05

skipy05

toffe film. Een goed verhaal. Als het meisje niet in de film mee speelde had het een standaard film geweest. nu was het toch iets extra. goede acteurs en goed geacteerd.

avatar van Ninto

Ninto

Vond het wel een redelijke film. Geen spijt van dat ik hem gekeken heb. Lekkere Snipes film...

avatar van Joakiem

Joakiem

Wat een enorm slappe film

Té voorspelbaar, alles gebeurt naar verwachting. Het meisje ziet een onbekende gewone man bij de buren op de bank liggen, hij heeft een mes in zijn hand en ze ziet op tv dat hij betrokken is bij een moordpartij...ze denkt..Laat ik hem eens helpen!!

Natuurlijk, dat spreekt voor zicht.

Daarnaast het saaiste, dooiste, goorste einde ooit..jak

Hij krijg een 2,5 omdat hij makkelijk wegkijkt en toch op een of andere manier leuk is, maar het is te voorspelbaar en te slap.