The Contractor (2007)
Bulgarije / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Josef Rusnak
Met onder meer: Wesley Snipes, Eliza Bennett en Lena Headey
Plot The Contractor
Enkele jaren geleden mislukte de opdracht van CIA-huurmoordenaar James Dial om de leider van een terreurcel, Ali Mahmoud Jahar, om te brengen. Recent werd die laatste opgepakt en vastgehouden in Londen. Dial, die ermee gestopt is en nu in afzondering leeft, krijgt de kans van zijn voormalige werkgever Jeremy Collins om Jahar alsnog te elimineren. Samen met assistent Terry Winchell vertrekt Dial naar het Verenigd Koninkrijk.
James Dial
Cramston
Purcell
Sir Anthony
Arabyus
Ik snap echt niet hoe iemand deze film beter dan shooter kan vinden, echt onbegrijpelijk. Deze film was naar mijn mening totaal niet boeiend, zelfs slaapverwekkend. Niet meer dan een 2 waard, voor die 2 a 3 spannende minuutjes.
dat vind ik anders ook. gaf shooter een 3 en deze een 3.5 =)
john kruger
Haha, echt voor de snipesfan (waarom loopt die man in deze film voortdurend met z'n capuchon op, denkt hij dan niet op te vallen zo?? wahahahaha). Maar het blijft snipes dus 3*
Stefan_Ying
Aardig actiefilmpje, niks meer, niks minder. Verhaal is een beetje standaard. Dat drukke camerawerk deed de film op sommige momenten wel ten goede. Zo werden de scenes spannender dan ze eigelijk waren.
Verwacht geen topper, dat is het niet, maar gewoon een redelijke film.
Betamax
Redelijke film en meer ook niet.
In het begin wat onsamenhangend maar later wel spannend.
En inderdaad overal op TV en in de kranten en gewoon op straat rond lopen.
Meer dan 2,5* geef ik niet.
Pocaloca
Actie en uitermate non-actie worden in deze film afgewisseld. Geen superfilm, erg voorspelbaar en een klein beetje een
Disney gehalte. Ik had de film wat stoerder verwacht.
***1/2
D.K
Het lijkt erop dat Wesley Snipes een b-actuer is geworden.Tja dat gebeurd er als je steeds in b-films speelt.
Mescaline
B-acteur nogwel...? wesley snipes vind ik anders een best acteur zo ook in deze film.
Het verhaal is vrij standaard en niet orgineel maar de film is goedkijk baar goed geacteerd en is nergens saai.
Lekker weg kijk filmpje dus niet meer niet minder.
3,5 sterren.
Een B-film die rechtgetrokken wordt door Snipes. Wesley 'sniper' speelt hier niet z'n beste rol, maar doet het op zich niet slecht. Het verhaal doet veel denken aan Léon, maar de uitwerking is helemaal anders. Weinig verhaal zodat alles op de schouders valt van de acteurs en de dialogen, maar daar heb je toch een betere scriptschrijver en regisseur voor nodig. Globaal gezien een ontspannend filmpje, maar zal het volgende week al vergeten zijn. Iets voor een leuke avond, maar meer niet.
Jan met de pet
Ik vind het ook een B-film, niet echt slecht maar ook niet echt goed ,een film als tussendoortje geef 2,5
schaper
Nou B-film.....Ik vind de laatste films van Snipes ook niet boven de middelmaat uitkomen, maar deze vond ik toch wel stukken beter dan het laatste wat ik van hem gezien hebt. Goeie actie, vond dat kleine meissie wel irritant. Maar goed heb me goed vermaakt, redelijk verhaal en goede actie. Dus de drie sterren krijgt ie van mij!
Captain Pervert
Recept:
Gooi Léon (1994) en Shooter (2007) door elkaar. Stevig roeren, gooi een neger erbij, filter alle gezond verstand en fatsoenlijke verhaallijnen eruit. Een snufje volkomen overbodige flashy montage erbij, ach waarom ook niet een hele pot? Je proeft het toch niet.
En voila: The Contractor.
Een typische B-film met een uiterst zwak verhaal (ongeloofwaardige relatie tussen Snipes en het meisje; misschien was hij een soort vaderfiguur maar het is ongelooflijk slecht uitgewerkt, kijk naar Léon voor hoe het wel moet). Het verhaal wordt zeer slecht ingeleid en na 3 minuten zit je al in de eerste actiescène. De karakters zijn van bordkarton (we weten na 105 minuten nog steeds niets van ze). De enige persoon die een beetje interessant is gaat na een half uur dood. Het verhaal eindigt in een aaneenschakeling van clichés.
Alsof dit alles nog niet erg genoeg is, heeft de film ook nog eens datgene waar B-films zich de laatste tijd zo graag van bedienen: flashy woesj woesj geluiden en funky montage. Het enige dat nog ontbreekt zijn wisselende kleurfiltertjes en hiphop, zoals je bij Tony "Epilepsie" Scott altijd ziet.
P.S. De plotsamenvatting hierboven klopt ook voor geen meter.
houbs
Toch vond ik dit wel een leuke film. Zeker voor de snipes fans. En inderdaad door die capuchon valt die juist op
Peojuzi
Normaal ben ik niet zo van Wesley Snipes maar deze film verraste me echt.
Geen echt slecht verhaal, redelijk gefilmd en best aardig geacteerd.
Nusi
Mooie en en leuke en spannende actie film van Wesley Snipes.
was interessant om naar te kijken echt leuke film.vond dat meisje echt gOed zij dee het super goeie film 4 sterren zeker waard 4****
sinterklaas
Ik vind de poster die hier op Moviemeter staat veel ietsje mooier dan die poster die de Nederlandse Sony Pictures gebruikt.
pampie
Recept:
En voila: The Contractor.
hahahaha hoe kom je erop. maar het klopt wel.

hannes64
- 1926 berichten
@ Timecop
Jij hebt er tenminste verstand van.
Kijk naar `t budget van SHOOTER, en dan eens naar deze.
Niks vergeleken met SHOOTER.
Dàt was tenminste een actiefilm van formaat.
Dit vehikel kan er nog mee door.
Anderhalfe ster van mij.
Killerbert
redelijke film
verhaal kon veel beter en het einde is slap
de actie in de film is wel goed maar niet van een geweldige kwaliteit.
de cover van de film ziet er beter uit dan de film
helleke
Nog maar eens een B-film waarin (de laatste jaren toch) B-acteur Snipes de hoofdrol in speelt.
Een verhaal zoals er dertien in een dozijn zijn.
Meer dan 2 sterren kan ik dan ook niet geven.
Tarkus
Tamelijk goede actiefilm met Wesley Snipes.
Toch vond ik de rol van het kleine meisje de beste uit de hele film, het is zij die de film interessant maakt.
De vuurgevechten zijn zeer slecht in beeld gebracht trouwens.
Maar, nogmaals dankzij de rol van het meisje is het verhaal enigszins acceptabel.
Loki87
Redelijk vermaak, het meisje voegt inderdaad net dat extra toe wat het geen standaard actiefilm maakt (die ik doorgaans met 2 sterren waardeer).
ikkie01
prima onderhoudende film dit. Snipes is altijd wel leuk. Verwacht geen top film
Wing Chun
Mooie en en leuke en spannende actie film van Wesley Snipes.
gebruikt hij ook in deze film zijn martial arts?
Mark W
Ik wist niet waar de film over ging, maar in de eerste shot zie je Wesley Snipes, dan weet je: Standaard actiefilm. Dat was dan ook zo. De special effects waren niet om aan te zien en er werd tevens niet sterk geacteerd. Ik heb me wel vermaakt, maar niet meer dan dat.
skipy05
toffe film. Een goed verhaal. Als het meisje niet in de film mee speelde had het een standaard film geweest. nu was het toch iets extra. goede acteurs en goed geacteerd.
Ninto
Vond het wel een redelijke film. Geen spijt van dat ik hem gekeken heb. Lekkere Snipes film...
Joakiem
Wat een enorm slappe film
Té voorspelbaar, alles gebeurt naar verwachting. Het meisje ziet een onbekende gewone man bij de buren op de bank liggen, hij heeft een mes in zijn hand en ze ziet op tv dat hij betrokken is bij een moordpartij...ze denkt..Laat ik hem eens helpen!!
Natuurlijk, dat spreekt voor zicht.
Daarnaast het saaiste, dooiste, goorste einde ooit..jak
Hij krijg een 2,5 omdat hij makkelijk wegkijkt en toch op een of andere manier leuk is, maar het is te voorspelbaar en te slap.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Demolition