• 9.373.666 stemmen

Geregisseerd door: John Sturges

Met onder meer: Clint Eastwood, Robert Duvall en John Saxon

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Joe Kidd

"If you're looking for trouble - - - he's JOE KIDD"

Joe Kidd is een voormalige premiejager tijdens de Mexicaans-Amerikaanse oorlog. Hij krijgt een opdracht van groot-grondbezitter Frank Harlan om samen met huurlingen een groep Mexicaanse Amerikanen op te sporen die geleid worden door Louis Chama. Aanvankelijk voelt Joe niks voor de opdracht totdat de bende van Chama een aantal paarden van hem jat en zijn vrienden terroriseert.

avatar van FisherKing

FisherKing

voor de Clintwood Fan niet te versmaden !!

avatar van SuperJ

SuperJ

Ook deze western van clint is weer goed te genieten, The Kidd toont karakter en heeft een eigen wil. En clint speelt een glansrol, heeft de droge uitspraken en uitstraling als altijd... Zoals Fisherking als zei: niet te versmaden, een must dus...

avatar van De GeuS

De GeuS

Deze ken ik geloof ik nog niet; kijken of opnemen....

Gezien; vond het verhaal behoorlijk rommelig en niet echt interessant. Clint was wel weer in zijn oude doen; 3 sterren....

avatar van robert DUVALL

robert DUVALL

FisherKing schreef:

voor de Clintwood Fan niet te versmaden !!

Yea you can say that again

avatar van Pacino88

Pacino88

Weer een goeie western van John Sturges en Clint eastwood zit weer goed in zijn rol waar hij het beste in is.Wel had de film wat langer gemogen,maar de cast is al veelbelovend en de schietgevechten zijn er niet minder om.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Redelijke Eastwood-western, maar zeker geen absolute topper in het genre.
Het verhaal is vrij simpel, een landeigenaar (Duvall) is op zoek naar de Mexicaanse bendeleider Luis Chama (Saxon) die een bedreiging vormt voor Harlan. Harlan huurt Joe Kidd in, omdat hij bekend staat om zijn terreinkennis en zijn schutterskwaliteiten. Harlan huurt Joe in om Chama op te sporen. Maar Joe heeft zo zijn eigen regels, en daardoor krijgt Harlan het een stuk moeilijker dan hij had voorzien.

3,5

avatar van tsjidde

tsjidde

Het begin was de film was erg leuk met Clint als stadse dude met zo'n bolhoedje en ook het treffen tussen Joe Kidd en Frank Harlan op het einde in de rechtbank is goed gedaan. Verder vooral een leuke film, die iedere western-liefhebber wel kan waarderen, denk ik zo.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goede film, goed verhaal, goed geacteerd

avatar van Barfly

Barfly

Clint Eastwood zoals je hem verwacht, alleen zonder hoogtepunten . Beetje voorspelbaar allemaal.
De trein die de saloon binnenrijdt is wel aardig.

avatar van Zinema

Enigszins vermakelijke western met een prima Eastwood en Duvall. Zelfs de legendarische Saxon doet mee in deze ietwat vergeten maar toch tamelijk onderhoudende film. Het heeft allemaal niet veel om het lijf en binnen het genre is deze nagenoeg verwaarloosbaar, toch valt hij goed te pruimen. Redelijk.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

clint eastwood in zo'n typische rol van hem...

ik vond het wel goede film, hij duurde net niet te lang

avatar van Wouter

Begint leuk, maar wordt steeds meer doorsnee.

avatar van dennis013

dennis013

Het begin en einde waren zeker wel leuk, maar de rest is een beetje een saaie bedoeling. Raar want het verhaal was best okay en de cast was boven gemiddeld, maar de regisseur laat het verhaaltechnisch afweten. Jammer. Het had veel beter kunnen zijn

avatar van Justinw

Justinw

Na mijn recentijke verdieping in Sturges zijn films bleek dat ik Joe Kidd nog had liggen. De beste man heeft zeer aardige films op zijn naam staan. En een western met Clint kan toch niet fout gaan.
Dat ging het gelukkig ook niet, maar echt bijzonder was het ook niet.

Sturges weet het allemaal leuk te brengen. Maar de kostuums en het stadje Sinola waren niet echt wat. De verf moest nog opdrogen van de verse planken. Dan prefereer ik kwa sfeer tot een Leone's Dollar.
De cast doet het aardig maar tilt het niet echt naar een hoger niveau. En dat mag je eigenlijk wel verwachten met een Eastwood en Duvall.
Toch zitten er een paar aardige dingen in de film zoals de Trein scene en ook wanneer Joe Kidd zich in de rechtzaal omdraait op de rechterstoel! Toch weinig bijzonders en had er wel iets meer van verwacht.
Op naar de volgende Sturges dan maar. Deze krijgt een krappe voldoende.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Joe Kidd: [Punches Sheriff Bob Mitchell in the nose] Next time I'll knock your damn head off.

Dat was toch stiekem wel een erg leuk stukje in een verder vermakelijke, maar toch ook een wat simpele western. Het probleem van deze redelijke film is toch wel het verhaal, wat allemaal erg rommelig en simpel oogt. De sfeer en de best prettige settings kunnen daar niets aan veranderen. Eastwood ik ook best goed weer, al is het wel wat automatische piloot allemaal. Maar goed, Clint is natuurlijk altijd wel gaaf in zijn bekende rol. Robert Duvall was ook best goed trouwens. Er gebeuren verder ook weinig bijzonderen dingen in de film, al was de eindscene wel erg grappig. De actie momenten die John Sturges erin propt waren ook wel aardig. Sowieso iets wat altijd wel goed verzorgt is bij de westerns van Sturges. Vervelen deed ik me dus niet echt (moet gezegd worden). John Sturges weet door de fijne settings en wel wat aardige stukken hier toch wel een redelijke film af te leveren. Maar speciaal is het dus zeker niet, wel vermakelijk. Grootste mankement is het wat simpele verhaal.

2,5 sterren

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Prima film, prima verhaal, maar ja ik ben ook een grote fan van Clint.

avatar van mer1973

mer1973

Ook in deze western is Clint weer heerlijk cynisch.

avatar van Lennert

Lennert

Clint Eastwood speelt Clint Eastwood. Leuke rol van Duvall en een dubieuze rol van Saxon, enkele leuke situaties, maar verder niet heel erg spannend of interessant. De scene waar de trein de saloon binnen rijdt was daarentegen een absoluut hoogtepunt!

Dit is wel een typische soort film waaruit duidelijk blijkt dat westerns doorgaans weinig interessante scripts hebben. Standaard verhaal van outlaws tegen dubieuze good guys die eigenlijk niet echt goed zijn. Leuk voor een keer, maar de volgende keer wil ik toch weer eens een origineel script zien bij een Clintfilm.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Vannacht op de Duitse TV nog een keer gezien, na lange tijd.

Viel me eigenlijk nog mee.

In mijn herinnering was de film zwakker.

Een voldoende toch wel.

avatar van aburex

aburex

Iedere Westernliefhebber zou deze film moeten gezien hebben. Clint Eastwood is zeer goed in zijn rol van rebelse ex-premiejager en ook de karakters worden goed uitgediept

avatar van madmax1

madmax1

Ben western fan in hart en nieren, ik heb deze gezien en nog relevantere, boeit voor me voor geen meter, slappe film.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Gewoon weer een prima western met Clint. Geen bijzondere of meesterlijke film, maar wel goed te genieten mede door de droge uitspraken van Clint en zijn coole acties.

avatar van thunderball

thunderball

Middelmatig werkje.

Je kunt je afvragen waarom Clint in hemelsnaam dit project heeft aangenomen. Wellicht om met Sturges te kunnen werken, die toch een aantal legendarische wersterns op zijn naam heeft staan (Gunfight at the OK corral, The Magnificent Seven etc..).

Begin en vooral einde met trein zijn ok, de rest is te veel doorsnee, saai en langdradig.

Zowel voor Sturges als Eastwood een van de minste films uit hun carriere.

Alleen voor de fans.

Een vier, ofwel twee sterren.

avatar van 606

Vrij leuke film met Clint, maar wel een van de mindere.

Is allemaal best soft en gebeurd ook niet bijzonder veel.

avatar van Sisko

Sisko

Goed Clint Eastwood western. Goede rol ook voor schurk Duvall. Veel schietwerk en mooie plaatjes van het landschap. Blijft voor mij topvermaak.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

De GeuS schreef:

Deze ken ik geloof ik nog niet; kijken of opnemen....

Staat integraal op Youtube, echter met Spaanstalige dub.

avatar van Film Pegasus

Een western die blijkbaar niet zo in de smaak valt hier. Ik geef toe dat er een pak betere westerns zijn. Maar voor de liefhebber van het genre is dit toch ook wel genieten. In de eerste plaats door de cast. Met oer-cowboy Clint Eastwood en bad guy Robert Duvall heb je al twee sterkhouders die mooi tegen elkaar passen. Verder toch ook wat bekende gezichten: John Saxon (The Appaloosa), Don Straud (Licence to kill), Gregory Walcott (Bonanza), Dick van Patten (Solyent Green), Pepe Hern (Magnificent Seven), Joaquin Martinez (How the west was won) en Clint Richie (Patton). En zelfs regisseur John Sturges heeft met Magnificent Seven laten zien dat hij het genre best aankan.

Op zich is het niet zo speciaal, alhoewel je bij sommige westers als kijker toch twijfelt wie nu de goeie is wordt het zwart/wit verhaal van goed en slecht een pak vager. Sommige bad guys hebben goeie intenties en sommige good guys gaan toch wel eens voorbij de lijn. Dat zorgt voor boeiende figuren.

Voor mij is Joe Kidd één van de vele leuke westerns. Maar ik kan me wel voorstellen dat vooral fans van het genre dit graag zien. En in tegenstelling tot anderen hier was die eindscène niet meteen het beste van de film...

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk.

Joe Kidd is wat je van een western kan verwachten, maar blinkt nooit uit. Daarvoor ontbreekt simpelweg kwaliteit, op meerdere fronten maar niet in het minst als het op schwung aankomt. De film duurt echt niet lang - 1h20, zoiets -, maar heeft zo'n gezapigheid over zich die ik liever niet gezien had.

Clint Eastwood en Robert Duvall zijn twee acteurs die hun strepen verdiend hebben in westerns, maar ze zijn ook twee totaal verschillende acteurs. En dan gaat mijn voorkeur uit naar Eastwood, die zo'n naturelle cool heeft waar niets tegen te beginnen valt. Daarnaast is Duvall ook wat te druk.

Joe Kidd heeft wel wat te bieden als het aankomt op mooie plaatjes - een westernsetting blijft fenomenaal. Ook locaties zoals dat dorpje voor die berg zijn de moeite maar worden m.i. niet ten volle benut. Enkele muzikale dingetjes hadden beter bij Eastwood's (bovennatuurlijke?) western High Plains Drifter gepast.

avatar van Onslaught

Onslaught

Aardige Western.

De rol van Joe Kidd kun je wel overlaten aan Clint Eastwood. Het verhaal verloopt vlot. Typische western actie is aanwezig en goed in beeld gebracht. Op de overige rollen ook weinig aan te merken.

3.*

avatar van frans123

frans123

Verveelde mij de takke dus maar een Western.... (opgenomen een week geleden).Een film uit de oude Western-doos....Zeker 1 van de mindere uit die tijd. Na een uur begint het verhaal behoorlijk te vervelen. Maar Clint verveelt nooit...als die er niet in had gespeeld had ik hem al na een kwartier uit gezet. Een film barstensvol cliches, adembenemend landschap, een taco-muts, Robert Duvall met haar....Ach zo erg was het ook weer niet....lol