• 9.378.158 stemmen

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot The Mist

"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."

Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...

avatar van markie1978

markie1978

Jammer dat Frank Darabont zich laat verleiden om nog een Stephen King verhaal te verfilmen the ShawShank redemtion was natuurlijk wereldklasse, de Green Mile was iets minder maar nog steeds wereldklasse. Ben bang dat hij met de film The Mist, zelf de mist in gaat, en dat vind ik jammer. Ik denk namelijk niet dat horror een goed genre is voor deze man.

avatar van as

as

De man heeft anders een duidelijke voorliefde voor de horror. Kijk zijn screenplays voor de Blob en Nightmare on Elmstreet 3 er maar op na.

avatar van Phoenix

Phoenix

Darabont is begonnen met horror inderdaad.

avatar van kleez

kleez

lijkt me echt een goede film!!!

avatar van valerio2003

valerio2003

dit is echt een hele goeie en spannende film,vooral het einde is ongelooflijk,man,man wat kreeg ik het warm zeg

avatar van Fikret8

Fikret8

Beetje een kruising tussen Clovervield en Children Of Men. De film moet het meer van het plot hebben dan van de special-effects. Frank Darabont heeft weer zijn stempel op de film weten te drukken met zijn vertelwijze en de impact, maar visueel is de regisseur te beperkt.

Sentimentele gevangenisfilms liggen hem tog echt beter dan science-fiction of horror.

Ik hou m'n hart vast voor zijn volgende project Fahrenheit 451 (2009), een science-fiction film.

avatar van cales77

cales77

klinkt wel orgineel:)

avatar van Phoenix

Phoenix

Fikret8 schreef:

Dat script is nog niet af door toedoen van de stakingen. Volgende Darabont wordt waarschijnlijk weer een King-verfilming (opnieuw horror).

avatar van BobdH

BobdH

Phoenix schreef:

Het is de geweldige roman The Long Walk, en dat zou ik geen horror noemen. Bizar en huiveringwekkend is het wel, maar meer een satirische thriller/drama.

Vanavond overigens The Mist in de bios gezien, en helaas ben ik niet overtuigd. Sterker nog, Darabont heeft me toch teleur gesteld. Waar Shawshank en The Green Mile uitblonken in het persoonlijke aspect, voert hij hier vooral een handjevol clichematige personages op die maar niet tot leven willen komen. Het zit de emotionele betrokkenheid flink in de weg, wat door de duidelijke CGI effecten al niet wordt verbeterd. En dat de menselijke reacties op de monsters uiteindelijk afschuwelijker is dan de monsters zelf... dat hebben we al wel vaker gezien (28 Days Later, anyone?).

Dat ik geen emoties kon investeren in de karakters, bleek uiteindelijk funest voor de slotakte, maar ook de spanning werd er door afgezwakt. Niettemin krijgt Darabont bonuspunten voor de sfeervolle aanpak, het sterke weglaten van score (en, waar wel score, het inzetten van met name ambientklanken) en het toch wel intrigerende religieuze aspect. Want nemen we Gods straf van Sodom en Gomorrah, het wegvagen van een dorp vol zondaars, niet klakkeloos aan als 'the right thing'? Waarom is de komst van de plagen (spinnen... vliegen... er kan makkelijk een lijn getrokken worden) in een moderne setting dan juist weer absurd? Zeker wanneer de bewoners zo snel vervallen in het veroordelen van hun medemens en, in een aangrijpende scene, overgaan tot steniging, kan wel gezegd worden dat we inderdaad te maken hebben met zondaars. Niet? Jammer is dan weer dat het nergens consequent blijft. Ook de 'goeden' ontkomen hun lot (haha) niet, terwijl het religieuze loeder het ene moment weer naar de beesten refereert als God's straf, en het volgende als Beesten van Satan.

Bovendien ben ik er niet van overtuigd dat Darabont, na met The Green Mile een metafoor te verfilmen voor Jezus Christus' lijdensweg, The Mist opvoert als moderne hervertelling van S&G, des te meer omdat de Bijbelaanhangers juist weer de evil-do'ers zijn. Wanneer het insect Mrs. Carmody bekruipt, aanstaart... en weer wegvliegt, is het ons symbolisch duidelijk gemaakt dat zij in wezen aan 'hun' kant staat. Ze speelt onder een hoedje met de monsters. Hmm... Dus het is S&G, maar bezien vanuit het perspectief van de zondaars, met de Christenen als de 'bad guys'! Logisch, wel, in deze tijden waarin iedereen religie wantrouwt... (overigens hint de film hier ook al naar wanneer Carmody in haar gebed op de wc Lot letterlijk citeert uit de Bijbel)

Dat neemt overigens niet weg dat Marcia Gay Harden prachtig en zeer overtuigend speelt en daarmee het hoogtepunt van de film levert (grappig, ook, dat een van haar volgende projecten een vertelling van Noah's Ark is ). En ik heb me ook wel vermaakt... dus toch nog 3* Maar ik blijf erbij dat wanneer Darabont niet de regisseur was, mensen er vermoedelijk veel minder in hadden gezien.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Marcia Gay Harden had een oscarnominatie moeten krijgen

avatar van etherman

etherman

Deze film vind ik een van de beste KING verfilmingen van de laaste 10 jaar.Je moet deze film als King fan zeker niet links laten liggen!Een echte aanrader ook onder de horror fans.

De visuele effecten zijn goed maar zeker niet van een hoog niveau.Het verhaal blijft aan je plakken en dat is wat bij deze film hoofdzaak nummer 1 is.En dan nog dat einde......tragisch maar ow zo mooi met een bijpassende soundtrack.

GEWOON ZIEN DUS!.

Ik ben heel erg nieuwschierig,

lijkt me een pakkende film!

voskat

Nou, ik heb vele jaren geduldig gewacht op een verfilming van één van mijn favoriete King-verhalen ooit... en hij stelt niet teleur.

Darabont is lekker trouw gebleven aan het verhaal en breit er zelfs nog een einde aan zonder Hollywood-toezeggingen te doen (waar ik wel een beetje voor vreesde toen de film doorging waar het boek ophield).

4 sterren.

Magnolia-fan schreef:

Dat zag ik er niet in.. Ik trok eerder de conclusie dat dat insect pas steekt als er van paniek sprake is of iets dergelijks. Er zijn zat redenen waarom dat beest toen niet besloot te steken. Carmody had gewoon mazzel, maar trok zelf de conclusie eruit dat zij uitverkoren was..

avatar van y.A.S.d.

y.A.S.d.

Ik vond de film best tegenvallen voor een stephen king
de monsters zagen er supernep uit, het enige wat ik nog leuk uit vond zien was dat erg grote monster op t eind.
wel moest ik erg lachen toen hij iedereen inclusief zijn zoon doodschoot en dan gelijk toen hij de auto uitliep was de mist al bijna weg en de redding nabij XD

avatar van sonyjh

sonyjh

"Ik vond de film best tegenvallen voor een stephen king"

hoezo? Bijna alle stephen king verfilmingen zijn troep, dus ik begrijp die zin niet echt...

(de stephen king verfilmingen van deze regisseur daarnintegen zijn heerlijk. Over the mist kan ik nog niet oordelen, nog niet gezien)

avatar van hyperr

hyperr

ben er zaterdag geweest vond hem wel grapig vooral hey einden

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Tegenvallende film en het is makkelijk om meteen te roepen dat Frank Darabont weer films als "The Green Mile" en "The Shawshank Redemption" te maken, maar daar lijkt hij wel beter in te zijn.

Het einde is al veel eerder en vaker gedaan ( "Romeo & Juliet", zelfs "the Blue Lagoon", etc.). Dus is het einde wel zo goed?

De dialogen waren nogal zwak, nu kun je beweren dat de dialogen niet opperbest hoeven te zijn in een horror met spanning en monsters, maar de onderstaande dialoog kreeg hoongelach over zich heen in een halfvolle bioscoop.

"We hebben maar 4 kogels".
Stilte
"En we zijn met zijn 5-en".

Velen namen de film niet meer serieus, als dat al het geval moet zijn.

Ik heb me hier een tijd op verheugd, maar mijn verwachtingen zijn niet waargemaakt. Al met al wel een vermakelijke film, met 3 uiterst irritante personages, die teveel begonnen te irriteren.

3 *

avatar van melanie178

melanie178

Wat is deze film me tegen gevallen zeg.

Het verhaal begint naar mijn idee gelijk al, er wordt nergens een echt band opgebouwd met de hoofdrolspelers. Binnen de eerste 10 minuten van de film bevinden ze zich al op de plek waar ze zich voor 80% van de verdere film zullen bevinden.
En het wordt nergens, maar dan ook echt NERGENS echt spannend....

Er is echter een specifieke scene die ik echt geweldig vond, al was het alleen maar omdat de hele zaal zich kapot zat te ergeren... het moment waarop Ollie EINDELIJK een kogel door dat enge mens d'r hoofd jaagt, mijn god, wat speelde dat mens haar rol overtuigend zeg...een heel naar typetje zogezegd

Vaak (zoals ik al vaker heb gelezen bij andere films) zijn de Stephen King verfilmingen OF vreselijk goed OF bijzonder slecht....

Dit is nou een film waarbij ik niet goed kan beslissen wat ik ermee moet..... uitermate slecht is ie nou ook weer niet, maar vreselijk goed is hij ook ZEKER niet........

Laat ik deze film maar plaatsen onder de categorie
"Het had zoveel beter gekund"

avatar van Ethicus

Ethicus

Ik kon deze film goed verdragen. We zien nogmaals dat King niet veel met het geloof heeft. Hij zet God neer als een bloeddorstige dictator. Moet kunnen toch?

De CGI wezentjes waren best aardig, maar niet voor deze tijd. Ik denk dat het realistischer had gekund met de technieken die tegenwoordig beschikbaar zijn.

Wat was ik trouwens blij toen die heks enkele kogels te verwerken kreeg. Ik zat er al op te wachten want we weten allemaal wat er met de moeder van Carrie gebeurde toch?

Het einde vond ik geweldig. Ik zat in de bios en ik zeg nog tegen mijn collega bios-bezoeker (net nadat David zijn passagiers om zeep heeft geholpen): "Wedden dat ze nog maar vijf meter hoefden te lopen om uit de mist te zijn". Nou, iets in die richting was het wel. Allemachtig wat lullig.

avatar van Macmanus

Macmanus

Lijpe film!

King + Darabont, dat leek me weer eens een Disney film te gaan worden. Maar wat, het is een horror. Ach dan zal het wel net zo iets engs worden als Night zijn films. Maar WTF meneer Darabont laat zien dat hij wel degelijk een bad ass kant heeft.

Darabont breekt niet alleen met zijn zachte kant, maar hij brengt ook visueel iets spannenders op tafel. Het is niet meteen extreem gedurfd, maar de veel uit de hand gefilmde shots geven de film wel de nodige tempo. De film wil zelfs nog best wel spannend worden ook, het in en uit de mist gaan. En gelukkig ontbreekt het ook niet aan wat humor. Paar erg leuke dingetjes.

En dat einde, super briljant. Het perfecte einde voor een film als deze!

4 sterren.

Macmanus schreef:

Nou, Darabont heeft in de jaren 80 volop aan horror meegewerkt, dus dit is niet nieuw voor hem.

avatar van Idol

Idol

ongelooflijk dat er zoveel mensen zijn die deze film goed vinden...

voor mij is dit echt de slechtste film ooit gezien!!!

zo nep allemaal... en een gigantisch nep einde, om nog maar te zwijgen over dat irritante mens met haar bijbel verhalen!

TIP: ga deze film niet zien!

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Idol schreef:

TIP: ga deze film niet zien!

TIP: ga deze film wel zien!

avatar van Wezze

Wezze

Wat een slechte film zeg.. nog nooit heb ik me zo geirriteerd in de bioscoop.. Snap echt niet waar het hoge gemiddelde vandaan komt.. Was echt blij toen dat irritante mens met dr bijbel eindelijk afgeknald werd..

Mensen zijn slecht.. blablabla.. God is goed.. blablabla.. Deze film was nog erger dan de gemiddelde jehova getuige..

Wat een gedrocht.. Voel me echt opgelicht na het zien van deze film, had die 8,50 beter door de wc kunnen spoelen, had me in ieder geval 2 uur lang ergernis uitgespaard.. Geen enkel moment was deze film spannend of ook maar enigzins vermakelijk..
Het verhaal, de special effects, de acteer'prestaties'.. lachwekkend gewoon.. Jammer dat die lach snel weer verdween na dat mens met dr eeuwige gezeik over god..

TIP: stort je 8,50 bij een goed doel, dan heb je er in ieder geval nog een goed gevoel aan overgehouden.. kan ik van deze film niet zeggen..

avatar van Locutus

Locutus

TIP: koop een bios abonnement, dan is ook niet zonde van je geld als je een keer een mindere film tegenkomt.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Locutus schreef:

TIP: koop een bios abonnement, dan is ook niet zodne van je geld als je een keer een mindere film tegenkomt.

Heb ik toevallig van het weekend gekocht en deze film was de eerste van de reeks films die ik ga bezoeken. EUR 8,50 was deze film misschien niet waard, maar de film is vermakelijk, meer niet.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Geweldige climax, maar voor de rest stelt deze film weinig voor. De 'monsters' zien er nep uit en worden geen moment angstaanjagend. Ook zit je gewoon te hopendat de christelijke vrouw snel sterft. Zij verpest een groot gedeelte van de film De benaming Horror is het niet waard. ScienceFiction-Comedy komt meer in de buurt.

2,5* voor het lachen

avatar van tevelenco

tevelenco

Een toch wel wat tegenvallende film met een wazig verhaal.

Wat niet echt goed wordt uitgelegd en zodoende nergens echt spannend wordt.

Vooral de scene`s in de supermarkt vond ik nogal ergerlijk en duurden veel te lang.

Maar ook de akteerprestaties en de special effects bleven onder de maat.

Ondanks deze punten van kritiek blijf je toch wel nieuwsgierig hoe de film gaat aflopen.

Nee zeker geen topper deze film en hij scoort dan ook maar een krappe voldoende.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

gisteren gezien en ik vond hem zeer tof.

ik vond hem exact dezelfde sfeer hebben als het boek en dat was een verademing.

het einde matched niet met het boek maar stoorde niet.

het boek-einde werkt denk ik ook niet op film en het alternatief was zeer geslaagd.

een dikke 4 sterren vooralsnog