Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Colin Farrell, Kiefer Sutherland en Forest Whitaker
Releasedatum: 12 juni 2003
Bekijk via Videoland
Plot Phone Booth
"No options. No lies. No fear. No deals. Just keep talking."
Stuart Shepard neemt een telefoon op die in een telefooncel over gaat. De persoon aan de andere kant van de lijn vertelt hem dat wanneer hij ophangt hij hem neer zal schieten. Het kleine rode lichtje dat hij op zich gericht ziet zorgt ervoor dat hij de bedreiging nogal serieus neemt...
Stu Shepard
Asia
Leon
Sergeant Cole
aegron
ik geef em 3 sterren. het was een aardig filmpje, maar niet meer dan dat. ik vond het idee leuk, maar miste uitwerking. Verder werd de film op het eind onwijs prekerig en kwam alles ontzettend goed dat was nogal jammer. ik vond de film ook iets te kort somehow.
MarkFish
Ja, het moest ook niet vee; langer doorgaan in dei telefooncel, want dan heb je het ook wel uitgemolken. Dan wordt het zoeits van, nou, wat gaan we nu nog met hem (pharell) doen in die cel? een krappe anderhalf uur entertainment, vond ik het zeker wel. 3,5 *
flipsen
Dit is een leuke originele film. Er zit wel een beetje humor in, vooral als je goed naar the caller luistert, die heeft hele gave one-liners. ik vind het in een film ook altijd wel leuk als je een beetje sympathie voor de "bad guy" krijgt. Wees eerlijk, Stu Shepard is gewoon een ontzettende lul, voordat hij de telefooncel instapt. The caller brengt daar op zijn manier verandering in! (nou keur ik het van de nice pizza guy niet echt goed hoor! dat is dan wel jammer, dat de bad guy hem vermoordt . Het begin en einde is ook goed. Hij duurt precies lang genoeg en precies kort genoeg.
eerdekes
Hoe farell dat fragment in die phone booth neerzet is fenomenaal.
fredjas
kl*te film als je het nog een film kunt noemen.een 0.5 omdat het moet ofanders zou het een grote dikke ronde 0 zijn.
flipsen
Inderdaad, geef even een reden op. Stem anders gewoon niet, dit vind ik wel heel flauw.
En vertel ons bij final destination even waaromje dat dan 5 sterren waard vind.
Take One
Aardig, het paranoide gevoel komt goed uit de verf. Toch heeft ie mij niet de gehele duur kunnen boeien omdat de film zich op 1 enkele setting afspeelde, dat verveelt af en toe.
colibrie
Phone Booth bewijst dat zelf in Hollywood toch af en toe nog eens plaats is voor een interessant filmexperiment, zoals een film met een scenario dat zich nagenoeg volledig in een telefooncel afspeelt en tóch blijft boeien. Het idee om een film volledig in een telefoonhokje te draaien was door scenarist Larry Cohen naar verluidt oorspronkelijk aan niemand minder dan Hitchcock aangeboden, maar die heeft nooit een passend scenario gevonden. Cohen heeft dan maar zelf laat in de jaren '90 het scenario zelf onder handen genomen, met het gekende resultaat. De release van de film zelf is enkele keren uitgesteld omwille van het feit dat Amerika in 2002 geteisterd werd door een golf aanslagen van een échte sluipschutter - die achteraf beweerde god te zijn. Overigens speelt de film zich af in New York, maar afgezien van een paar panoramische shots is de film wel degelijk in Los Angeles gedraaid. Natuurlijk is een deel van de spanning ook te wijten aan het feit dat de film "slechts" 78 minuten duurt, naar hedendaagse maatstaven een peulschil, maar dat heeft spijtig genoeg ook tot effect dat er niet echt veel tijd is om de personages deftig in hun decor te zetten. Het moet Colin Farrell wel nagegeven worden dat hij de film zowat op zijn eentje draagt, en dat op meer dan overtuigende manier doet, maar de manier waarop zijn personage geïntroduceerd wordt, is een beetje overhaast, en afgezien van een paar afgezaagde clichés over zijn wanordelijk liefdesleven wordt hij eigenlijk noch sympathiek, noch antipathiek voorgesteld, en dat maakt zijn personage een beetje moeilijk. Vooral omdat de reden waarom de sluipschutter het om hem gemunt heeft eerder aan de zwakke kant is, zeker wanneer die hem bijna al lachend vertelt dat zijn vorige twee slachtoffers een pedofiel en een corrupte zakenman waren, en een pain in the ass zijn vooralsnog niet wettelijk strafbaar is. Voor Phone Booth heeft Joel Schumacher - zijn draak Bad Company - is plots vergeven en vergeten - ook wel redelijk wat mosterd gehaald bij de succesvolle TV-reeks 24, en dan hebben we het niet alleen over Kiefer Sutherland - die in de film nauwelijks te zien is, maar des te meer te horen - maar ook in het gebruik van split-screens, én in het feit dat de film zich ook quasi real-time afspeelt. Daarnaast haalt Schumacher af en toe ook wel nog wat uit met gedurfde camerastandpunten, kunstmatig versnellen en vertragen van het beeld, en vooral de briljante openingsscène waarin er een potje op los gefilosofeerd wordt over de rol die de telefoon in ons dagelijks leven speelt. Er dient ook nog gezegd dat de film op tien dagen tijd is gefilmd met een redelijk "bescheiden" budget van "amper" 10 miljoen dollar (Nota: wie een dergelijk bedrag er zonder verantwoording door mag draaien, mag mij altijd even bellen). Erg veel boodschap bevat Phone Booth niet, maar het is wel verdomd leuke cinema om naar te kijken.
3.5 sterren
Daangerous
lekkere spannende film, en een van de weinige films waarbij ik het niet jammer vond dat hij maar zo kort was. dat heb je nl. helemaal niet in de gaten, en hij blijft tergend spannend, erg knap gemaakt ook, kheb net de making-of zitten kijken, en zoals colibrie zegt in 10 dagen gedraaid: chapeau
Bobje
ik heb hem ook net gezien (heb hem al een tijdje in mn dvd collectie) en ik vind het een zeer goede film. Maar op sommige momenten raakte ik wel wat gefrustreerd omdat ik het totaal anders zou aanpakken dan farrel.
vache
Moet zeggen dat ik het een zeer middelmatig filmpje vond. Het concept is gewaagd door de hele film op 1 locatie te laten afspelen, maar brengt ook wel iets eentonigs met zich mee, waardoor het naar mijn mening nooit een topper kan zijn. 1 van de weinige toppers die ik zo 1,2,3 ken met weinig (dus geen 1) locaties is Reservoir Dogs. Ten tweede is Collin wel de arrogante lul die bij deze rol past, maar zorgt er ook voor dat ik maar tot op zekere hoogte met hem mee kan leven. Geen hoogvlieger voor mij dus. 2*
SirTinus
Geweldige film die je toch 75 min in spanning houdt. Zeer origineel en goede cast.
Crit
Zeeeer vette en spannende film ! Goede acteurs ! Een echte aanrader. 4*
braambes
ik vond de film niet spectaculair, ik heb em enkele maanden geleden en toen viel ie me egt tegen, mss had ik er te veel van verwacht...
de spanning blijft echter en dat is een prestatie als je hoofdpersonage de hele film lang op een vierkante meter beweegt ! 3*
Wilco
Ik heb net 4,5 ster gegeven. Briljant gemaakte film die zich afspeelt op 1 straathoek, maar toch boeiend was van begin tot eind.
sequi
Een goede film die de spanning goed vast weet te houden. Zo hier en dan dat ik ook inderdaad wat gebeurtenissen zag waarvan ik dacht van dat klopt niet. Het einde zag ik wel al ruim van te voren aan komen. Het zou meer verassender zijn dat de pizzaguy juist wel echt de sniper was, want ik zag toch wel snel aankomen dat de sniper iemand anders moest zijn. Toen ik die stem hoorde wist ik nog niet dat het Sutherland was. Maar ja dat ben ik dan weer:P En Fredjas... iedereen heeft hier zijn eigen mening maar een 0.5????? En dan voor een echte megatopper als Pulp Fiction ook een 0.5:?
janusjanus
ik vind de film SAAI
Komt zeker omdat er te weinig bloed in voor komt??
domie
zeer knap hoe je een film die zich op een plek weet af te laten spelen zo boeiend kan laten zijn. Zeer goede acteerprestaties daarbij van Colin Farrel
Wat een hoop geneuzel over het feit dat de film zich voornamelijk op één locatie afspeelt. Velen hebben hier blijkbaar toch wat last van short attention spans.
Joel Schumacher demonstreert hier perfect het belang van hoe je iets presenteert vs het belang van wat je presenteert. Phone Booth is een script van 5 regels uitgerokken tot een film van 77 minuten. Verschil met andere Hollywood films: elke minuut van de film is waard bekeken te worden.
Van de eerste minuten, die in ware videoclipstijl aan elkaar geëdit zijn, tot de splitscreens, tracking shots, vervaagde kleuren die voor abstractie zorgen, gefade stemmen, echos, blurs. Altijd is er wat te zien, en op geen enkel moment twijfel je of er de volgende minuut ook wat te zien zal zijn. Nergens valt de film dan ook maar even in elkaar.
Verder is de basis ook best interessant, en blijft het de hele film lang best spannend. Het einde mag dan voorspelbaar zijn, het is voor mij het enig passende einde aan de film. In de rand ook nog vermelden dat Farrell hier een lovenswaardige prestatie neerzet, en dat de telefoonstem zeer goed gecast is, maar de ster blijft gewoon Schumacher zelf. Hulde ook voor de speeltijd van de film. Eindelijk een Amerikaanse regisseur dat een film niet noodzakelijk lang hoeft te duren om goed te zijn. Liever kort en intens dan lang en vervelend. Lang en intens is jammer genoeg meestal geen optie.
4.25* ... afronden maar naar 4.5*. Niet echt even goed als m'n andere 4.5*, maar de speelsheid van dit soort films verdient een ruggesteuntje.
PS: een dagje verder, en toch maar teruggebracht naar 4*.
Hannibal
Liever kort en intens dan lang en vervelend.
Mee eens, ik heb de film gisteren gezien met niet al te hoge verwachtingen en verbaasde mij vooraf over de korte speelduur.
Ik vond het een spannende film en hij verveelde geen minuut, en je houdt nog tijd over om wat anders te doen. 4*
Erikr73
erg goed om een film te maken die zich de hele film op één plek afspeeld en toch nog boeiend is. Ook precies de goeie lengte, nog langer die telefooncel en het was saai geworden denk ik.
Colin Farell is ook erg goed op dreef, maar dat vind ik hem eigenlijk in al zijn films.
miss_suus
****
inderdaad heel goed dat het allemaal afspeeld op 1 locatie! en een heel spannend verhaal en colin is weer op zn best
Frum
Erg cool dat je na 10 minuten de complete set al gezien hebt voor de rest van film. Het enige wat wellicht wat jammer is, is dat als je de hoes in je handen hebt gehad je ziet dat Kiefer S. erin speelt. En aangezien je die de hele film niet in beeld ziet, weet je zeg maar wie het gedaan heeft. Namelijk iemand die je nog niet gezien hebt...;)
Maar ik vond het een toppertje 4*

The Sixth Sense
Thriller, 1999

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008
new york cityterroristsluipschutterphone boothpsychopaathorrorpublicist one locationaffairphone booth