• 9.108.516 stemmen

Geregisseerd door: Ira Sachs

Met onder meer: Chris Cooper, Patricia Clarkson en Pierce Brosnan

Releasedatum: 31 juli 2008

Plot Married Life

"Do you know what really goes on in the mind of the person with whom you sleep?"

Deze film speelt zich af in Amerika rond 1940. De getrouwde Harry is stapelverliefd op de veel jongere Kay. Hij weet alleen niet hoe hij zijn vrouw Pat moet vertellen dat hij overspel heeft gepleegd en uiteindelijk besluit hij haar te vermoorden. Terwijl hij zijn bizarre plan ten uitvoer brengt, probeert zijn beste vriend Richard Kay voor zich te winnen.

logo tmdbimage

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Pierce Brosnan is en blijft een goeie acteur, maar ondanks dat trekt deze film me totaal niet. De poster is daarintegen wel aardig maar ook niet echt aantrekkelijk. Heeft een beetje weg van de Charlie's Wilson War poster.

avatar van jackowacko36

jackowacko36

Heb deze film nog niet gezien maar op IMDb krijgt hij een score van 7.4/10 dus ik denk dat die ene stem hier van 1,5 niet echt wat zegt over de kwaliteit van de film. Wordt vervolgd als ik hem wel heb gezien.

avatar van MFEO

MFEO

Film met verhaal wat ook in 20 a 30 minuten verteld had kunnen worden. Moet zeggen dat ik me moeilijk bij de film kon houden door de combi van warme in de zaal en de traagheid van de film.

Verder goeie cast.

brabusRUS

Weinig votes!

avatar van Nohands

Nohands

Lijkt mij een beetje in de stijl van Fargo, coen brothers stijl dus...dus eens bekijken binnenkort op DVD.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik huur hem wel eens... Bij de videotheek zijn ze toch nog geeneens zo duur.

avatar van Nasty

Nasty

Het verhaal op zich was wel aardig , jammer dat het zo ontzettend traag loopt . .

De cast is goed en er word verder prima geacteerd .

Meer snelheid had dit best een aardige film gemaakt

In het geheel vond ik het een matige film leuk voor 1 avondje vermaak .

Ik geef deze film een 2,5 .

avatar van Hankieh

Hankieh

Keek deze film omdat iemand zei dat zijn favo actrice Rachel McAdams was. Ik kende haar niet echt dus werd benieuwd. Achteraf merk ik dat ik haar trouwens eerder in Red Eye heb gezien.

Maar goed de film zelf vind ik beroerd. Zo saai als de pest en snap ook niet waarom hij per se in die tijd gefilmd moest worden (of is dit een herfilming?, of een waargebeurt verhaal?).

In ieder geval ik geef hem een magere 2...

avatar van Nijreesboy

Nijreesboy

op zich een geinige film, alleen naar een half uurtje heb ik hem niet afgekeken.

de film deed mij saai aan, te veel gelul en geen actie

avatar van RickZ

RickZ

Een wat slappe film over relaties en overspel.

Norma

Bij het genre staat drama/misdaad, maar ik vind het meer komedie/misdaad.
Zo nu en dan heeft het wel wat weg van een klucht. De personages worden gedegen neergezet en het simpele verhaaltje blijft redelijk boeiend omdat je toch wat nieuwsgierig blijft naar de afloop. Helaas maakte het einde wat mij betreft de verwachting dat er op het allerlaatste moment nog wel een konijn uit de hoge hoed zal komen niet waar; het loopt allemaal een beetje met een sisser af

avatar van kanjertje

kanjertje

Inderdaad niet echt veel misdaad.

Maar komedie en drama.

'k vond het wel een leuke en vrij kluchtige film

avatar van Timecop

Timecop

Nijreesboy schreef:

de film deed mij saai aan, te veel gelul en geen actie

en waarom geef je dan een 0,5 als je de hele film niet gezien hebt?

Verrassend goede film.

Laat ik beginnen met bekennen dat ik een zwak heb voor neo noirs.

Erg luchtig verhaaltje (maar dat is ook bij elke klassieker het geval) die toch naar behoren wordt uitgevoerd. Cooper vindt ik altijd een waar genot om naar te kijken en vooral in een noir komt hij perfect tot zijn recht, Brosnan doet zijn werk naar behoren maar vooral McAdams steelt maar weer eens de show als noir fatale. Vergeet de Vernonica Lakes, een Rita Hayworth's en de Betty Grables, McAdams geeft ze zonder problemen een enkele reis naar het vergeten hoekje.

Het zeer makkelijk wegkijkende plot heeft alleen één probleem, het geeft de nadruk overal naar toe te willen maar gaat helemaal nergens naar toe. De noir sfeer wordt heel goedo ver gebracht (niet zo goed als de meesterwerken L.A. Confidential en The Black Dahlia) maar die vergelijking is ook wat unfair voor Married Life.

Al met al een goede film, die echt niet minder is dan al die geprezen "klassiekers".

Naomi Watts schreef:

Naar mijn idee bij lange na niet. De toon in Married Life is toch vooral licht komisch, wat in eerder genoemde films nauwelijks tot niet het geval is omdat het accent daarin veel meer op de misdaad ligt. Die broeierige sfeer vond ik persoonlijk helemaal niet terug in deze film.

Naomi Watts

Ik geef toch ook aan dat de sfeer niet zo goed is als in die films?

Naomi Watts schreef:

Ik geef toch ook aan dat de sfeer niet zo goed is als in die films?

Je hebt gelijk. Maar het verbaast me dat je ondanks dat de film dan toch niet onder vindt doen voor de gerenomeerde titels in dat genre, omdat die sfeer-wat mij betreft-daar nou juist zo'n belangrijk onderdeel van is. Vandaar

Naomi Watts

Heeft ook te maken dat ik veel klassieke film noirs nogal erg overschat vindt (vind ik bij veel klassiekers trouwens). Iets te gekunsteld imho. Ik denk dat dit mijn statement wel iets verduidelijkt.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Qua verhaal vond ik het een beetje mager. En het genre is ook niet echt aan mij besteed. Maar toch zat ik op een gegeven moment wel in de film, en zat ik met aandacht te kijken naar de cast, zoals gewoonlijk is Rachel McAdams weer geweldig om naar te kijken! Wat een beeldschone vrouw is dat toch. Pierce deed het ook wel aardig, maar ik vind hem niet echt in zo'n rol passen, ik weet niet ben toch misschien teveel Bond gewend bij hem. Chris komt geloofwaardig over als een man die helemaal de draad kwijt is. Dat was dus wel in orde, maar toch vind ik het geen film die hoger komt dan het gemiddelde, daarvoor is het allemaal wat te simpel. En opzich hou ik wel van 'simpele' films maar niet in dit genre, dan word het voor mij al heel snel saai.

Toch vond ik Married Life nog aardig wegkijken maar dat kwam grotendeels door Rachel McAdams, want zij is en blijft een favorietje van mij

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Vond hem toch wel aardig

Heerlijke cast weer, vooral Rachel McAdams kan me toch een potje acteren.

Het word lekker luchtig gehouden. Het was wel leuk geweest als ze nog een duidelijke thriller of drama-tint eraan gaven (daar die 2 er allebei niet echt goed in zaten).

Ondanks dat er misschien meer inzat met het concept en de cast, keek het lekker weg en boeide genoeg en verdient dusdanig toch een ruime voldoende

avatar van missl

missl

Goed drama, ik kan me voorstellen dat sommigen het wat traag vinden maar mij kon het wel bekoren.

avatar van Dk2008

Dk2008

Ook wel eens leuk om na de vele romantische komedies die ik zie, nou weer eens een romantisch drama te bekijken. Als het een film uit 1949 was geweest had ik het waarschijnlijk een saaie film gevonden. Maar de manier waarop de oude tijd wordt weer gegeven is toch aardig gelukt, met een mooie jaren '40 sfeer zodat het een aangename film is om te zien. Chris Cooper speelt het best, de anderen spelen aardig maar niet echt opvallend goed. Bij Pierce Brosnan bespeurde ik de herkenbare charme die Roger Moore ook vaak heeft.

Eigenlijk een matige film, die trouwens leuk begint met een nummer van Doris Day. Door de wending in het verhaal en nu ik weet hoe hij afloopt, weet ik ook niet meer precies wat te stemmen. Heel ruime 3.0 dan maar, in de toekomst misschien nog een krappe 4.0.

avatar van Reinoir

Reinoir

Leuk filmpje. Ook wel voorspelbaar maar de acteer prestaties zijn daarentegen zeer overtuigend.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Het verhaal klinkt erg spannend, en de cast is ook mooi meegenomen, en Rachel McAdams speelt weer mee,

avatar van scorsese

• 12093 berichten

Matige film over een getrouwd stel waarvan de man vreemdgaat. Een weinig origineel verhaal en mede daardoor wat aan de langdradige kant. De setting (eind jaren '40) is wel goed gekozen en past goed bij dit verhaal van liefde, ontrouw, verraad en zelfs moord. De cast levert goed werk, maar wel een beetje jammer van het verder nietszeggende einde dat eerder een anti-climax is. Nog net een 3.0.

avatar van renske

renske

Mooie rol van Cooper vooral (maar wat heeft ie toch een rotkop) en Clarkson is goed als altijd. Pijnlijk om te zien hoe Harry een soort ideaalbeeld heeft van de liefde maar verder eigenlijk niet lijkt te weten hoe dat moet, liefhebben, en daarin tot kinderlijke en uiteindelijk bijna fatale keuzes komt en die arme Pat die naïef denkt dat hij van haar afhankelijk is, terwijl niet zij het is, maar simpelweg dat ze iemand is, dat ze een vrouw is. Dat hij niet alleen is.
En hij (Harry) die denkt dat zij van hem afhankelijk is, terwijl ze hem toch duidelijk heeft gezegd dat ze denkt dat liefde neerkomt op seks en het dan dus buiten de deur zoekt als ze het niet bij hem vindt. Grappig om te zien verder dat Richard (Brosnan) de katalysator is van het verhaal door juist níets te doen.

Maar Richard blijft daardoor ook wat passief. De rol van McAdams doet me verder ook niet zoveel. Het bijzondere van McAdams ontgaat me sowieso altijd een beetje, mij ontgaat dus ook waarom die twee heren allebei door haar betoverd raken. Aan de andere kant lijkt me dat ook een lastige opdracht als actrice, om eruit te moeten zien als een Vertigose Kim Novak met een zelfde femme fatalige aantrekkingskracht maar uiteindelijk gewoon een lieve, niet al te complexe vrouw te moeten zijn die eerst valt voor de een en dan voor de ander.
Wat betreft het einde: Harry zou Richard achteraf hebben verteld dat hij Pat probeerde te vergiftigen. Dat moet natuurlijk, anders kon Richard hier niet voice-overtje spelen met kennis van zaken, maar ik geloof niet dat Harry dat zou zeggen.

Prachtige begintitels!

avatar van Sergio

Sergio

Er had volgens mij toch wel wat meer in gezeten het blijft te traag.

avatar van Askikker

Askikker

Op de een of andere manier nog wel onderhoudend zonder dat er eigenlijk echt wat gebeurd, en best goed gespeeld, al gedragen alle personen zich feitelijk als een stel oppervlakkige postpubers die maar aan een ding kunnen denken.

Toen de film afgelopen was dacht ik werkelijk dat we pas halverwege waren, wat er voor pleit dat ie inderdaad wel onderhoudend was, maar het verhaal toch wel flink te kort schoot.

avatar van gauke

gauke

Een gestileerde, 'n beetje satirische, Hitchcockachtige, maar onevenwichtige combinatie van een misdaad-melodrama en een portret van een echtpaar, waarin relaties, bedrog en overspel de boventoon voerden. De dialogen klonken vrij openhartig, maar de gebrekkig functionerende personages werden, op Rachel McAdams (femme fatale) na, gespeeld door een cast die maar mondjesmaat overtuigde. Ook de onderlinge chemie ontbrak en ik vond het einde ronduit teleurstellend.