Genre: Drama / Muziek
Gesproken taal: Tsjechisch en Engels
Releasedatum: 20 september 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Once
"How often do you find the right person?"
Een jongeman zingt en speelt dagelijks gitaar op straat, maar het meeste van de tijd helpt hij stofzuigers repareren in de zaak van zijn vader in Dublin. Op een avond staat een Tsjechische immigrante voor hem, die hem tien cent geeft. Ze raken in gesprek en toevallig heeft zij een kapotte stofzuiger, én kan zij piano spelen en zingen, zo blijkt. Ze trekken vervolgens veel met elkaar op, spelen en zingen samen, en krijgen gevoelens voor elkaar. Ze zijn echter ook verwikkeld in andere liefdesperikelen.
Guy
Heroin Addict
Bill
JJ_D
Is hij melig/sentimenteel?
Als ik de scores van kos, Paalhaas en Koekebakker zie geloof ik van niet...
lalaguna80
Tsja...wat zal ik hier eens over zeggen:)
Na 10 minuten had ik de film bijna afgezet.... maar in de 15e minuut werd ik toch gepakt (tijdens de duet-scene in de muziekwinkel).
Al met al een aparte film met een abrupt einde.
Door het goede acteerwerk van met name Markéta Irglová en de mooie muziek toch nog 3 *** voor deze ingetogen film!
Lenny_DH
!!!WINNAAR VAN ÉÉN OSCAR!!!
Beste Muziek - Original Song (Falling Slowly)
mjlierop
Ik vond hem langdradig en zeer voorspelbaar. Zat steeds te wachten op een bepaalde climax, maar die kwam niet, en als de film dan is afgelopen heb je een beetje het gevoel als na een lauw biertje, niet lekker!
Ik hoorde vandaag dat de 2 hoofdrolspelers nu ook in de realiteit romantisch verwikkeld zijn. Dat maakt het wel extra lief allemaal.
jan_hut
Volgens Glen Hansard geen speelfilm, maar een modern day musical. In ieder geval een stuk betere musical als Cats. het verhaal is wat dun, maar dat hoort zo bij een musical. Oprecht geacteerd EN gezongen.
Inland Rabbit
mooie oprechte film, met goeie emotie, als je je tenminste kan verplaatsen in de chemie tussen de hoofdrolspelers en emotie in muziek kan zien. Einde was wel iets te abrupt, maar ach
Joeri_000
het zag er allemaal heel echt uit, mooi gedaan en mooie liedjes !
Keane1983
EINDELIJK IS HIJ TE HUUR...EN BINNENKORT TE KOOP

Toch wel gek dat een film van 2006 NU pas in de videotheek ligt......
vph1272qm
zijn muziek vond ik niet altijd te pruimen, ik hou niet zo van "schreeuw" muziek, als ie zijn volume iets zou beheersen zou het nog wel wat zijn.
maar ik was ontroerd door het verhaal.
knap dat je van een "gewoon" leventje een interresante film kunt maken.
Lars
Gaat dit zien!!!!!! Echt een toppertje van jewelste!! Dit tot mijn allergrootste verbazing.... Wow!! O.a. voor de liefhebbers van zanger Damien Rice...
Inderdaad ik zat dus toen ook al aan zanger van Damien Rice te denken.
Echt fijn stukje muziek!
Lars
Muziekfilm … hmm … mijn genre niet écht, maar de hoge quoteringen en fraaie besprekingen op moviemeter maakten mij nieuwsgierig.
Ik vond de muziek niet 'slecht' maar ik ben geen freakerige fan van 't genre waardoor ik me al snel begon te ergeren aan "van het goede teveel". OK ... 't is een muziekfilm en ja het verhaal omhelst de groei naar 't maken van een demo ... niet erg als gegeven ofzo, maar ik vond dat er een serieus onevenwicht was tussen verhaal, dialoog, uitdiepen karakters en de hoeveelheid muziek.
Ik sluit me aan bij opmerkingen als: ingetogen, oprecht, sober, minimaal en realistisch. Maar ik kan me echt niet vinden in mega-emotioneel e.d. ... daarvoor vond ik het geheel onvoldoende uitgewerkt en werd er teveel overgelaten aan de muziek. Het kwam voor mij over alsof je helemaal into dat soort muziek moet zijn om voeling te hebben met de emotionaliteit in de film ... zoiets van: "vul maar zelf in".
Ja muziek vult ook gewoon heel veel in...Daar moet je echt in op kunnen gaan anders zal klik niet hebben nee. Maar voor mensen die klik wel hebben is heerlijk film!
Sylk
Alleen in het midden van de film heb ik het even moeilijk gehad, iets te veel muziek, maar aan het einde zat ik er midden in.
Het leek een film over mij te gaan, me and piano. Ik mis mijn piano en droom ervan om er weer eentje in huis te hebben. Dus je raadt het al, op het einde...plink plink, traantjes...
Het had iets van een documentaire door de manier van filmen en ik vond het Ierse wel charmant.
Mij sprak het wel aan doordat ik van de muziek en de lifestyle deed me denken aan mijn eigen tiener- en twintigerjaren. Toch vraag ik me af hoe mensen die niet van deze muziek houden de film ervaren.
3 mooie sterren
Apster
Ik wist niet dat dit dus een musical was. Nu heb ik normaal al een beetje moeite met dit genre, maar wanneer de muziek dik in orde is (lees Moulin Rouge) ben ik er wel voor in. Once is een soort moderne musical geworden die vanuit de losse pols is gefilmd voor een habbekrats. Het ziet er visueel dus low budget uit, dus op zich een verfrissing binnen het genre.
Helaas vond ik de muziek het eerste uur dus helemaal niks, een zeikerige stem van Hansard. In de studio klinkt het later al een stuk beter, maar drie keer Falling Slowly was iets teveel van het goede. Het verhaaltje stelt voor de rest niet veel voor en lijkt naar het einde toe wel heel snel een afronding te willen maken. Ik moet dan iets gemist hebben, maar van enige chemistry tussen de 2 hoofdrolspelers heb ik niets gemerkt. Was allemaal nogal afstandelijk, Irglova vond ik zelfs irritant.
2* voor een frisse aanpak binnen het genre, muzikaal en emotioneel deed het me helaas niks.
Chromeo
Heerlijke film, eerlijke muziek en een goed beeld van de nieuwe wereld waarin we leven; dat allemaal in 85 min. gebald. Prachtig!!!
Na een kleine search op Google merkte ik dat de film dit jaar de oscar voor beste song heeft weggekaapt met "Falling Slowly." Oververdiend!
otherfool
Geweldige filmbelevenis rond de schitterende muziek van Hansard en Irglova. Het verhaal is snoezig is al haar eenvoud, de passie voor muziek spat ervan af en het duo muzikanten speelt de sterren van de hemel. Prachtig, eerlijk, charmant en met een adembenemd laatste shot. Fantastisch. Kuddo's. En meer van dat alles.
4,5*!
Psyché et Amor
Een prachtige film! Ik ben echt onder de indruk..
Idd een oprecht verhaal en goed geacteerd.
Vooral omdat ik toevallig een paar weken terug net in Dublin ben geweest.. het is erg leuk om locaties te herkennen. De sfeer die de hele film uitademt vind ik geweldig!
Megamar
Wat een topfilm zeg. Ik heb zo genoten van deze film. de muziek is fantastisch. Het spel is heerlijk. Het verhaal is simpel maar juist daardoor zo boeiend. Eens een keer geen knallen en schieten maar gewoon een levensverhaal. Echt de moeite waard om te kijken
Roel_
- 2061 stemmen
Na een nachtje slapen, en dromen over deze film kom ik tot de conclusie dat dit een vijf sterrenfilm is. Geweldig unieke film met veel mooie muziek, zonder dat het ook maar lijkt op een musical. Het blijft een echt verhaal. Ik heb er maar één woord voor... Meesterwerk!!!
donnie darko
Ongelooflijk charmante en prachtige film. Had er wel wat van verwacht maar dit was toch echt wel bloedmooi, nog veel beter dan mijn hoogste verwachtingen.
Veel charmanter en mooier dan pakweg een Before Sunrise en met prachtige acteerprestaties van beide hoofdacteurs. Alles draait om de muziek; die is niet 100% mijn ding, maar wél de ideale muziek voor deze film. Het einde is bovendien perfect.
Verdiende oscar ook voor het mooie nummer Falling Slowly.
4.5*. Ik ben er echt ondersteboven van.
LeeGer
Film kon me echt niet boeien. Was langdradig en saai. De muziek van de hoofdrolspeler was ook niet echt mijn ding. Vandaar 1 *.
The Eye
Ik heb een hekel aan zangers die bij de eerste de beste noot die ze zingen hun gezicht in een Picasso verfronsen. Helemaal als de teksten over een of andere doos gaan. Verder jammerlijk slap en gemakkelijk ongeloofwaardig verhaal.
Hoewel Glen best wat kan zingen, gingen me de liedjes op een gegeven moment flink tegenstaan en was de opbouw van de nummers ook weinig verrassend, waardoor ze allemaal wat op elkaar gingen lijken. En die irritante kop ging me ook tegenstaan. Al met al een teleurstelling deze film.
Vinokourov
Heerlijk ongecompliceerde liedjesfilm, die niet meteen de gemakkelijkste wegen kiest. Sommige liedjes zijn echt leuk om te horen en toveren een glimlach op het gezicht.
jonasds
Hier had ik toch meer van verwacht.
Buiten het liedje waarmee de film van start gaat vond ik het allemaal maar flauwe pap.
gauke
Ook op IMDb krijgt deze film een hoge waardering. 'Alles draait om muziek', las ik een recensie. Dus ben ik een uitzondering. Ik vind de film saai, slaapverwekkend, vol clichés. Er gebeurt, buiten de muziek, helemaal niets.
Movsin
Gaat het tweede deel van de film een beetje verwateren, het geheel vond ik best geslaagd.
De hoofdpersonages vond ik zeer keurig neergezet, zekerlijk in de beginne van de film en het verhaaltje zelf leek mij best sympathiek.
Aan de muziek, nochtans geen fan van het genre, heb ik mij geenszins gestoord, integendeel.
Charmante film.
bitterzoet__
Mooie, ontroerende film.
De muziek vind ik ook prachtig, heel puur.
Het was me in eerste instantie niet eens opgevallen dat de hoofdpersonen geen namen hebben.
Degene met wie ik keek zei dat.
Origineel vond ik dat!
3,5* omdat ik het einde een beetje jammer vond.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Before Sunset
Drama / Romantiek, 2004

Vals im Bashir
Animatie / Oorlog, 2008
rock 'n' rollpopcomponistmusic style liefde voor iemands levenfascination music loverliedgeliefdendublin, irelandrecording studiomuziekmusic instrumenttendernesspianistierlandlove sickness bandmusic storestreet musiciansongwritingrecording sessionstreet singer