Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Maurice Devereaux
Met onder meer: Ilona Elkin, Nicolas Wright en Neil Napier
Plot End of the Line
"The End is Coming..."
Karen, een jonge verpleegster in een psychiatrische kliniek, is na een avonddienst genoodzaakt de laatste metro naar huis te nemen. Dan ineens, diep onder de grond tussen twee metrostations in, wordt er aan de noodrem getrokken. Het is een moment van berekening van occulte aanbidders en demonen die gedwongen zijn de passagiers te confronteren met de Dag des Oordeels. Ieder voor zich zal zich af moeten vragen wie die kan vertrouwen en hoe in deze onheilspellende nacht te overleven.
Fza
Hoewel het uitgangspunt voor het verhaal niet bepaald orgineel is, is de film het wel. Ik vond hem wel aardig, acteurs waren niet erg hoogstaand, maar volgens mij was het ook een redelijk low budget film, ik vond de sfeer er wel redelijk goed inzitten, en daar draait het voornamelijk om.
Vrij akelige film en voldoende spanning over de gehele film.
Acteren was oke.
3,5 ster
Gideon86
Zeer goede film. Een ander soort horror dan ik gewend ben.
Ik snap echter het einde niet helemaal.
Die wezens komen op hun af maar is dat nu gedroomd of echt?
Anders gezegd: Wordt de apocalyps nou werkelijkheid of is het allemaal verbeelding en is de schaduw op het einde van een of andere redding ofzo?
bollepeer
Zeer goede film. Een ander soort horror dan ik gewend ben.
Ik snap echter het einde niet helemaal.
Die wezens komen op hun af maar is dat nu gedroomd of echt?
volgens mij is het echt, maar ik snapte het ook niet helemaal
erik1677
DAMN!!!!!!!!!!!!!!
Dit was echt weer een topper, van jewelste.
DOnders wat een akelige film.
EN dan dat oude mens,pfffffff , die speelde wel heel overtuigend.
Genoten van deze horrorfilm
aesop
goeie horrorfilm, origineel verhaal, uitstekende special effects en schrikmomenten. soms twijfelde ik over het acteerwerk, gelukkig werd dit goed gecoverd door snelle scenes en camerwerk.
Einde valt over te discuseren
Keane1983
De film begint erg leuk....de openings scene heeft er al voor gezorgt dat ik tegen het plafon opvloog.
Ik dacht bij mezelf (en ook gezien de leuke recenties van een aantal hierboven) deze film moet wel goed zijn.
Nou, helaas!! Acteerwerk is toch heel erg la-la een beetje ondermaats. De schrik-effecten (zo eentje als in het begin van de film) komt eigenlijk niet meer terug. En hoe verder de film vorderd, hoe meer clische's erin voor komen en hoe slechter het geheel wordt.
De SFX zijn ook niet bepaald sterk te noemen ik bedoel, die jongen die in zijn rug wordt gestoken door dat gekke oude wijf...bloed wel heeeeeeeel erg. Die vrouw steekt 1 keer..en meteen heel die treinruit onder het bloed!!!! .
Een (griezelverhaal) hoeft voor mij niet veel diept gang te hebben...maar deze film verloor toch op een aantal vlakken mijn intresses, ongeloof en mijn verstand!!! Met dat laatste bedoel ik, dat ik er op een bepaald moment geen touw aan vast meer kon knopen. En als ik zo ook terug lees, hebben dat meerdere mensen ook zo ervaren.
Nee, voor mij heeft deze film niet veel om het lijf en is het geen aanrader. Een B-achtige film
Van mij krijgt deze film niet meer dan 1.5* en dan meer om dat ene schrik effect wat wel heeel erg goed was
L0sT_R3B3L
Wat een kut film,alles aan deze film is fout,en dan dat einde wat een bagger.
L0sT_R3B3L
Ja inderdaad man,iemand die deze film goed vind heeft echt totaal geen verstand van films
akira124
Dat zegt iemand die Harry Potter 6 (1* geeft en IT 2**)
cosmicon
Net gezien en vond de uitwerking van de "geloofswaanzin" wel goed gedaan. Redelijk acteerwerk en het al veel genoemde schrikmoment maken dit een leuke zit.
Sommige kills zien er oke uit maar hetgeen mij toch wel aansprak was de broeierige sfeer.
Na het commentaar gelezen te hebben van Xaid en L0st_r3b3l ben ik toch wel erg benieuwd wat jullie "goeie" horrorfilms vinden.
Jullie commentaar was van een vrij kinderlijk nivo (ik kan een film ook een "kutfilm" noemen, maar probeer het wel te onderbouwen)
Wie zegt dat jij (xaid) wel verstand hebt van films.....????
moviechick-99
redelijk goede film het einde was wel funny de sekte red bijna iedereen hun ziel en daarna plegen ze zelfmoord en karen blijft op het einde nog in leven en de demonen komen haar halen wel een beetje belachelijk
Tonypulp

Dankzij de positieve review van Halcyon heb ik hem maar mee genomen uit de videotheek, ben erg benieuwd.
Tonypulp
Op de dvd hoes staan veel lovende quote's, nu zijn die nooit te vertrouwen maar blijken hier toch zeker op hun plaats.
Een ijzersterke film die vooral op gebied van gore erg imponerend is. De spanning is daarnaast in combinatie met de overall sfeer het beste wat ik in tijden heb gezien.
Er zit een wat minder stuk tegen het einde waar vooral te veel aandacht werd besteed aan de geloofswaanzin, iets te langdradig naar mijn mening, hier hadden ze wat sneller doorheen mogen gaan en terug naar het zenuwslopende kat en muis spel.
Ik hou daar trouwens totaal niet van, religie in films, zeker niet wanneer het zo dominant aanwezig is. Nu word dat hier haast volledig gered omdat het zo absurd en spottend gebracht word dat het me vaak meeviel, het voelde niet zo opdringerig.
Waar het in een film als ''The mist'' me zwaar irriteerde.
Zoals ik al eerder zei is de gore erg goed, zo zijn de scenes met de baby, bijl in het hoofd of de 'halve' onthoofding met het zwaard prachtig om te zien.
Voorderest genoeg leuke dingen om je de volledige speelduur geïnteresseerd te houden.
Het acteerwerk was ook nergens ondermaats, zeer opvallend waren ook de sfeervolle beelden aan het begin van de film.
Je zat er echt meteen in, daar heeft de openings scene ook een groot aandeel in, die meteen je aandacht trekt en de rest weet dat goed vast te houden.
De personages zijn wat vlak en het verhaal soms iet wat irritant maar de rest maakt dat meer dan goed en dat zorgt voor een dikke 4*.
Aanrader
erpunited
Het is niet mijn film. Ik vond er weinig aan. Werd ook niet meegenomen in het verhaal. Slecht geacteerd, matig verhaal. Kwam amateuristisch over. Wat mij betreft geen aanrader
Richard_Voorhees
Ja dat zijn ook alle 2 kut films
Daar kan ik nog in komen, maar iemand die Saw VI 4 sterren geeft neem ik echt niet serieus. Ik heb genoten van dit filmpje. Het einde is juist goed, deze film laat tenminste nog iets aan de verbeelding over.
erik1677
heheheheheh eindelijk mensen hier die nog goeie horrofilms kunnen waarderen
DjFrankie
Apart verhaal zeer zeker, maar had hier toch iets meer van verwacht, zeker gezien het einde.
Zeker in het begin veel schrikmomenten,
Leuk om gezien te hebben maar geen topper.
movieminder
Juistem!
Kiwitje-kimm
Wat een vreselijke film !
Het begin kwam sloom op gang,
wist niet dat er zoveel in gemoord werd,
op de meest vieze manieren!
Het meest eng vond ik die betty wat een vage oma
En het einde vond ik helemaal vaag?
ALIENS???????????????????????????????
Apart filmpje, met sterke en minder sterke momenten, maar in zijn geheel behoorlijk onderhoudend en soms zelfs vermakelijk. Allereerst is het het beeld dat inderdaad nogal korrelig oogt, zoals iemand anders ook al aangeeft en niet altijd even goed oogt. Daarnaast zijn de acteurs stuk voor stuk erg matig, maar ach in zo'n film als deze is dat niet eens zo storend. Qua gore en moorden scoort de film echter zeker wel. Vooral de manieren waarop afgerekend wordt met sommige leden van de sekte, d.m.v een bijl, een mes, etc. en de bijbehorende gore, zijn sterke punten van deze film. Som is het allemaal wel weer wat te overdreven, waardoor alles soms wel erg lachwekkend overkomt, maa in zijn geheel vermaakt het zeker, al is de boodschap van de film mij echter niet helemaal duidelijk.
Fryce
Leuk geprobeerd. Soms wat meer dan leuk, maar hij haal het niet. Het eind was jammer.
Montanafan1990
Oei oei oei oei. Wat een draak van een film
. Er is weinig tot niets positiefs uit te halen. De spanning was slecht, het verhaal was slecht, het acteerwerk was dramatisch, die door de duivel geobsedeerde gekken waren eerder lachwekkend dan eng. Voor de bloedeffecten wil ik nog net dat halve verplichte puntje kwijt.
Voor de gene die deze film willen zien. Bedenk dat het 95 minuten van je leven zijn die je nooit meer terug krijgt.
een dikke 0,5
Boeikens
Meevaller.
Beklemmende sfeer, passende audio en enkele goede spannende momenten.
Acteerwerk is matig maar niet slecht, en er zaten wel enkele prachtige gore kills bij.
Enkel het einde van het verhaal is me niet echt duidelijk geworden. Is het Satans leger dat opreist uit de doden en dus de apocalypse daadwerkelijk?...
misk
Film met bizarre beelden. Als horror liefhebber heb ik me vermaakt. Het einde is wel droevig in de zin van heel fout.
Erg cool horror filmpje. Zowel spannend als ziek. Fijne verrassing. Heeft terecht meerdere horrorprijzen gewonnen.
Matthiasc88
christian weirdo's .... hmm het is niet echt angstaanjagend.
Ik heb het gevoel dat men iets "over the top" wou presteren, maar dat dit toch schromelijk mislukt is.
Het einde was zwak, met die wezens konden ze dan toch ten minste een echte apocalyps hebben vertoond om de entertainment-waarde wat te verhogen......
niet zo bijster
Noodless
Degelijk horrorfilmpje met een aantal schrikmomenten en gore scènes. Jammer van het teleurstellend einde. 6,5/10

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

13 Tzameti